Černý moc nepiju, skoro vůbec, vyjímečně najký darjeeling. Ale u zeleného čaje se uvádí do 2l za den. Já často vychlastám i víc někdy.
Mám tu kilo puerhu musím ho vypít aby jsem ho nemusel vyhodit kvůli lhůtě i zelený musím vypít.Cerny piju rád taky.
Tak vždy záleží na skladování, ale puerhy snad ani nestárnou jako např. zelené čaje. Myslím negativně nestárnou, naopak jsou pak spíše jemnější, což se u puerhů spíše cenní.
To ano ty puerhy čím starší i dražší na tom portále manutea kde
nakupuji mají i 250 g za 3 tisíce korun.
Jj, je to tak, je to jak s whiskou :-), teda když je dobře urozená. Ty čaje to je to samé, záleží na původu, zpracování, roku urození, a ideálním skladování, pak je opravdu velmi ceněný. Byla doba, kdy se čajem i platilo v některých zemích.
No pu-erh je čaj králů v Číně k obyčejným lidem se nijak nikdy nedostal pije se proto že udržuje dlouhověkost, poslední čínský císař se dožil 120 let denně pil pu-erh a i mu dělali různé zabali z něj.
A piješ raděj zelený a nebo tmavý typ? Já mám jeden i natlačený do bambusu, z kterého to vytahuje aroma, to je zelený typ.
Tenhle pu-erh je sypaný a má tmavší načervenalou barvu tedy černý s červenou kouřovou barvou ala bordó a chuť je super jak říkají že chutná jak 14 dní neprany ponožky tak tento je lahodný,ale asi že jsem zvyklý.
Tak každý není nedobrý,a záleží i na kvalitě, ty tmavé typy mají takovou hliněnou chuť zemitou, to ani, ale také záleží jak se udělá silný. Takže máš tmavý. Jinak jsou i zelené, také ceněné, ty mají spíše takovou lehce svěží ovocnější chuť klasického zeleného čaje. Chutnají mi oby typy, každý je jiný.
Jsem stará škola asi i že mám paměť reinkarnační a tento typ čaje mi je chutí i podobný.
Tato diskuze je zamknutá a nelze do ní přispívat žádné příspěvky