Když se pekl beran, dokázala jsem u něho sedět když už všichni spali. Odháněla jsem muchy a toho berana postupně do rána snědla.
Když se pekl beran, dokázala jsem u něho sedět když už všichni spali. Odháněla jsem muchy a toho berana postupně do rána snědla.
Jé, grilovaného berana jsem nejedla už dávno! Ale tady se skopové maso dělávalo "na kotli", tzv. "kotlovina". Obrovská pánev nad topeništěm z "brutaru", tedy: kotlem na vaření a na té se maso peklo už naporcované. Před třemi týdny jsem to dělali na srazu spolužáků ale neměli jsme berana, jenom vepřové. Skopové je lepší. MŃam! Přihazovali jsme k tomu kusy zeleniny.... a domácí čerstvý chleba...
já naposledy jako studentka s kolegy, to se grilovalo celý den na rožni, nejdříve zabalený do fólie, pak ještě otevřený, myslím že minimální 15 hodin se pekl. Nejdříve se dělalo ohniště, pak cleý den peklo. Každý měl službu chvíli a musel točit. A pak se večer jedlo. A to bylo zajímavé že pak už nikdo nechtěl. Zůstala jsem opravdu sama na obírání zbytků.