Já se zde nevracim . Jen reaguji na 1 píp.
Nastrouháme 600g hlávkového zelí, dvě červené oloupané cibule
nakrájíme, nastrouháme řepu, oloupeme a nastrouháme jablka, přidáme celý
kmín a 25 g soli.Promichavame dokud nepustí šťávu vše zhruba hodinu. Dáme
do kvasaku,navrh listy zelí zatizime, uzavřeme a kvasime max 7 dní. Takto
pikles se dělá z jakékoliv zeleniny a ovoce.
Je to dobré chce to nádobu na pikles,takto se dělala zbytková zelenina mléčným kvašením když nebyly lednice,tak se udělal a v chladu ve sklenících se jedla místo čerstvé zeleniny a ovoce v zimě.Velmi zdravé na imunitu a probiotika.
Za to nic nedáš. Nezkusíš, nevíš. Jak říkává Jaro Slávik. :-))
Má recht souhlasím naprosto
Já taky a taky i spím :-))
Minule jsem potkala super tričko na netu a úplně na mě pasuje :-))
Já jsem byl také u zubaře! A prožil jsem si své. . .
Navíc jdu v pondělí v 08:00 znovu. . .
Já osobně skoro vždy dost doplácím, ale Tatínek mi ty peníze zatím vždy věnoval v předstihu! (Dnes 5.694 Kč.)
Občas se ze mě stane plynová bomba, když si dám fazulovku. :-)))
Nosím cedulku POZOR NEHRAJTE SI POBL96 S OTEVŘENÝM OHNĚM - HROZÍ
NEBEZPEČÍ VZPLNANUTÍ !!!
Jo, to je fakt a taky na tom, jak často a jak je na to člověk zvyklý.
:))
Hlavně i na tom, jak se to uvaří, nebo co se tam přidá za bylinky.
Majoránka je dobrá, i kmín na kde co a pod.
Jste-li ve
svých rodinách k sobě vulgární a navzájem se urážíte, tek zde to
nedělejte! Děkuji!
Hlavně, že se tu shodnete, že jsem zlým člověkem a že se
v tomto ohledu nehádáte!
Sice mě
dnes opět vzal k zubaři, přestože by to hravě zvládnul sám, ale on to
právo má!
(A přiznám se, že to dnes v tom zubařském křesle moc pohoda nebyla! A v pondělí tam jdu znovu už v 08:00!)