Lučinu si kupovala, nebo dělala vlastní ?
Kupovala..26kč v PENNY.....jednou jsem dělala nějakou podobnou věc ...ale to byla sráááágora. ..hnus..flus. ..nechci si ničit chuť. ...takže rači si to koupim,víš?♫♪♪
Zkus to ještě jednou. Řecký 10% jogurt v kilovce, do toho jednu 33% smetanu a špetku soli. Pomocí tyčáku s metlou rozšlehat do hladka a přes plátno nechat vykapat do druhého dne. Mělo by zbýt cca 75dkg "Lučiny", švagr je sýrař a Lučina pochází od nás, stejně jako Hermelín, bohužel dnes již zlikvidované mlékárny.
Já to dělám doma taky. Jen do toho ještě přidávám na drobno krájenou pažitku a nakládanou červenou papriku v nálevu. ( taky na drobno pokrájet )
I to může být, ale to už je jiná chuť. Různé bylinky a zelenina se nechají přidat až do porce před podáváním, podle chuti.
No,,,....těch našich výrobních hal...a podnikůů,je škoda ....že je nemáme♪♪♪vyste šikovní. ....já bych to neuživila♪tolik toho♪..koupim dva sýýýry.....dva tvarohy..dva jogurty♪♪..a mám to na na tejden-dva♪♪ ...smraďocha taky si kupuju ♫♪juchůůů♪♪