Rozcestník >> Politika >> Diskuze k aktuálním zprávám

Informace

Název: Diskuze k aktuálním zprávám
Kategorie: Politika
Založil: Potua
Správci: Potua , Honza-Vichr
Založeno: 31.03.2020 21:23
Typ: Dočasné
Stav: Veřejné
Zobrazeno: 4796359x
Příspěvků:
143654

Předmět diskuze: Diskuze k aktuálním zprávám - Vlastní názor na aktuální téma, možno i s vložením odkazu na související článek.Samozřejmě bez osobních útoků,vulgarit a komolení jmen i nicků.
Máte nastaveno: řazení od: nejnovějších v stromovém zobrazení

Zobrazení reakcí na příspěvek #5144

Zobrazit vše


| Předmět: RE: RE: RE: RE: RE: RE:
02.08.20 09:04:21 | #5144
Reakce na příspěvek #5136

Ano, to je naprostá pravda. Jenže ministr zdravotnictví má pod sebou hlavního hygienika a ten má pod sebou ty stanice. Říkáš správně manažer, jenže jsou bezpečnostní systémy státu, které musí mít vojenskou hierarchii a u nich je manažer zároveň velitelem.

Je to kromě hygyieny třeba veterinární správa, řízení letového provozu, celníci, chemické látky a pod. V těchto oborech je v případě nebezpečí třeba jednat okamžitě a nečekat na nějaké politické rozhodnutí nebo se hádat s opozicí, na tom bychom se mohli shodnout.

Ministr tedy jako politický manažer (v soukromé sféře by se to nestalo, řešilo by se to bez TV kamer) odvolal naprosto zmatenou květinku Gotvaldovou, protože nic jiného nemohl udělat a ona je teď v tom bazénu. Akci převzala zkušená Rážová, ale ta neměla čas se zabývat školením svých stovek lidí, jak pracovat s chytrou karanténou. Použila to co všichni znali a fungovalo, a udělala to pro tu chvíli podle mne výborně. Podobně bývalý HH Valenta.

Jenže Rážová je jen pověřená a půjde pryč, a místo ní bude výběrko a to je zase politické. Ministr (čehokoliv) totiž nemůže být jen manažer, ale bohužel je také především politik a musí se podle toho chovat, nebo ho nějaký místní soud odsoudí, že nesměl nařídit co nařídil a to ani v zájmu bezpečnosti státu. To se v armádě stát nemůže, proto chytrou karanténu rychle spustila, ale civilní politici to po nich nezvládli zavést.

A tohle se opakuje pořád dokola, začne se v médiích volat po odvolání ministra (manažera přes sníh na dálnici nebo jízdu vlaků na červenou). Ale ministr je bezmocný, nemá pravomoc vojenského velitele. Říkám, já osobně bych na místě Vojtěcha dávno hodil funkci Babišovi k nohám. Ovšem ani Babiš sám na tom není líp.


 #5136 

| Předmět: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE:
02.08.20 12:29:29 | #5145 (1)

Místo Vojtěcha i Babiše se nikdo lepší nenajde. A stejně si myslím, že vláda s těmi zákazy a příkazy jen zkouší obyvatelstvo, jak to dlouho vydrží, Němci už stávkují.... *5726*



| Předmět: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE:
02.08.20 12:59:24 | #5146 (2)

Vláda je od toho aby vládla, jinak bychom žádnou nepotřebovali. Jenže demokratická vláda je narozdíl od totalitní založena na dohodě, řekněme zvoleného palrlamentu a pak na vůli obecenstva, dohody dodržovat.

A s tím má mnoho lidí problém, myslí si, že demokrace je nihilismus, tedy že si mohou dělat co chtějí a chtít po nich minimální kázeň je omezování osobní svobody. Těmto lidem doporučuji, aby začali od zítřka jezdit naprosto svobodně vlevo a na křižovatce si přestali všímat jakýchsi zbytečných a blbých červených žárovek.


 #5145 

| Předmět: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE:
02.08.20 18:48:06 | #5153 (1)

Honzíku,nemusíme klást tolik slov.Stačilo aby se Babiš vrátil z Bruselu a ihned se rozhodlo o opětovném posílení hygienických stanic IT odborníky z armádních řad.Tedy o věci,kterou Hamáček za jeho nepřítomnosti marně navrhoval. *833*



| Předmět: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE:
02.08.20 20:32:31 | #5160 (2)

Jistě, já Jirásek píšu moc, omlouvám se. Ale jsme zase u stejné věci: Armádě velí štáb a ministr Metnar, ne Hamáček, takže navrhovat mohl co chtěl. Teprve premiér může Metnara požádat a to ještě nemá vyhráno, musí to schválit BRS. Na něco je ta hierarchie funkcí dobrá, ale musela by být efektivnější, a jsme zase u zákonů, kterými se řídí státní správa.


 #5153 

| Předmět: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE:
04.08.20 08:45:33 | #5197 (3)

Vláda musí zůstávat funkční i po odjezdu premiéra,kterého automaticky zastupuje 1.místopředse­da.Problém byl urgentní,Metnar souhlasil,ale vše opět uvízlo na nesouhlasu ministra zdravotnictví.(Jako ze začátku s tím zásobováním.)
https://zpravy.aktualne.cz/domaci/nejsem-velkym-kritikem-vojtecha-jeho-ministerstvo-i-chvalim/r~fd2de12ad00211eaa25cac1f6b220ee8

Délka příspěvku je v pořádku,pokud je k věci a neslouží jenom jako kouřová clona.Špatnou práci ministra přeci nemůžeme omlouvat služebním zákonem!