Rozcestník >> Politika >> Diskuze k aktuálním zprávám

Informace

Název: Diskuze k aktuálním zprávám
Kategorie: Politika
Založil: Potua
Správci: Potua , Honza-Vichr
Založeno: 31.03.2020 21:23
Typ: Dočasné
Stav: Veřejné
Zobrazeno: 4801947x
Příspěvků:
143729

Předmět diskuze: Diskuze k aktuálním zprávám - Vlastní názor na aktuální téma, možno i s vložením odkazu na související článek.Samozřejmě bez osobních útoků,vulgarit a komolení jmen i nicků.
Máte nastaveno: řazení od: nejnovějších v stromovém zobrazení

Zobrazení reakcí na příspěvek #7089

Zobrazit vše


| Předmět: Přestaňme se konečně strašit koronavirem
15.09.20 15:36:55 | #7089

Podle premiéra Andreje Babiše (ANO) by se lidé měli přestat strašit koronavirem. Babiš to řekl na setkání se středočeskými starosty v době, kdy v ČR přibývá denně více než tisíc potvrzených případů a vláda nařídila lidem nosit roušky v dopravě i ve vnitřních prostorách veřejných budov.
https://www.novinky.cz/domaci/clanek/prestanme-se-strasit-koronavirem-doporucuje-babis-40336394

V tom s ním naprosto souhlasím. Většina lidí už všechny ty mediální hlášky různých imunologů a jiných expertů bere s rezervou, akorát je těžké vyhnout se všem těm mediálním hláškám, kterými jsme každodenně bombardováni ze všech stran, a některým vládním nařízením, která nedávají moc velký smysl, jako je například povinná karanténa pro každého, kdo se odněkud vrátil nebo se setkal s někým, kdo je podezřelý že má virus atd. Já jsem momentálně tento týden taky v karanténě tady v Londýně, po návratu z Chorvatska, kde jsem byla na dovolené, ale užívám si to jako takovou "prodlouženou dovolenou", a tajně jezdím vypouštět viry ven do přírody, kde je tento týden doopravdy krásně - lidem se snažím vyhýbat, a stromům a kytkám to snad nevadí.:-)



| Předmět: RE: Přestaňme se konečně strašit…
15.09.20 15:42:33 | #7090 (1)

Strach mohou vyvolávat média a opozice,která si na situaci přihřívá svou polívčičku.Babiš jim jen nahrává zmatečným jednáním.



| Předmět: RE: RE: Přestaňme se konečně strašit…
15.09.20 16:09:22 | #7097 (2)

Strach mohou mít snad už jenom ti, co celou dobu striktně dodržovali všechna nařízení, ať už to dávalo smysl nebo ne, odepřeli si dovolenou i vycházky venku "bez roušky", virem si neprošli, a teď budou čelit dlouhé zimě a různým neduhům včetně chřipky, a navíc se k tomu dřív nebo později přidá ta ekonomická krize a nezaměstnanost...
Teďka sice straším pro změnu já, ale doufám, že se mě to týkat nebude.:-)

Babiš je tak trochu tlučhuba jako britský premiér Boris Johnson - akorát že Boris už se od té doby, co překonal nákazu na vlastní kůži v nemocnici, k této problematice nevyjadřuje skoro vůbec, což je od něho moudré.:-)


 #7090 

| Předmět: RE: RE: RE: Přestaňme se konečně…
16.09.20 08:08:11 | #7125 (3)


| Předmět: RE: Přestaňme se konečně strašit…
15.09.20 16:55:37 | #7109 (1)

Nesouhlasim , Cesko na jare zvladalo pandemii bravurne, zato ted , jak patrno asi moc ne. Virus se sice jaksi umirnil, ale jen navenek, zpusobuje kolateralni skody. Aspon to tvrdi zasveceni lekari, napriklad je hodne spontannich potratu a vice srdecnich kolapsu. Ukazalo se, ze jedinou jakz takz spolehlivou ochranou jsou skutecne nenavidene rousky a neustale vetrani.. ekonomicke skody jsou tak obrovske , ze se hospodarstvi hned tak nevzpamatuje, skoncila doba globalizace a nastane patrne chaos, staty se obrovsky zadluzi a nastupujici generace se na strasi ohlizet nebude. Nic pekneho nas neceka, je proto v nasem spolecnem zajmu, aby pandemie co nejdrive skoncila. Demonstrace a vsechny ty pitome protesty jsou zbytecne .


 #7089 

| Předmět: RE: RE: Přestaňme se konečně strašit…
15.09.20 23:09:41 | #7111 (2)

Na jaře jsme se holedbali jak jsme skvělí, jak jsme pandemii zvládli. Jenže už tehdy pronesl Prymula , že by nebylo užitečné epidemii úplně zastavit. A zmínil pojem promořenost. Jenže to se nelíbilo "obyčejným lidem", především těm, jejichž názory sleduje Babiš. Nízký počet nakažených byla přece jeho zásluha. Jenže odborníci byli tehdy toho názoru, že tygra se sice podařilo odehnat, jenže stále chodí kolem.
Babišovo vystupování je odrazem přání jeho (početných) voličů. Chtějí slyšet, že je všechno v pořádku, že je stát ve správných rukách , že bude líp, protože jsme světové jedničky. Lidé kteří mají nějakou odbornost (zdravotní či ekonomickou) musí držet hubu a nepřekážet politikům.


 #7109 

| Předmět: RE: RE: RE: Přestaňme se konečně…
16.09.20 15:04:13 | #7152 (3)

Ano, to je zajímavé, ten Prymula se k tomu staví pragmaticky, a kdyby to nechali od začátku na něm, jako to třeba v tom Švédsku nechali na jejich vrchním epidemiologovi, Andersi Tegnellovi, tak tu máme dneska asi docela jiný scénář. Ta čísla nakažených by byla na jaře asi o dost vyšší, ale dneska už by to zase klesalo. Jenomže ve Švédsku zase nemají Babiše, který by trpěl megalomanií, že musí do všeho mluvit. Hlavně teď před volbami.
Tak uvidíme, jaké bude skóre za dalších pár měsíců, ale mám dojem, že tenhle zápas vyhrají Švédové.:-)

„Nemáme tu obnovení epidemie jako v mnoha jiných zemích,“ řekl hlavní epidemiolog Anders Tegnell s tím, že většina Švédů je s celkovým přístupem úřadů spokojena. „Nakonec uvidíme, jak velký rozdíl bude mezi strategií, která je udržitelnější a kterou můžete udržet v platnosti dlouhou dobu, v porovnání se strategií, která obnáší uzávěru, uvolnění, opět uzávěru a tak pořád dokola,“ dodal.
https://www.novinky.cz/koronavirus/clanek/ostrakizovane-svedsko-zari-ma-nejmene-novych-pripadu-covidu-od-brezna-40336518#seq_no=1&source=hp&dop_ab_variant=1&dop_req_id=qffYARuqHBp-202009161217&dop_source_zone_name=novinky.sznhp.box&utm_campaign=&utm_medium=z-boxiku&utm_source=www.seznam.cz


 #7111 

| Předmět: RE: RE: Přestaňme se konečně strašit…
16.09.20 08:05:51 | #7124 (2)

Dodes nerozebírá jak jsem to zvládali,či nezvládali,ale píše o zbytečném vyvolávání strachu.Protože ať už má o povaze viru pravdu kdokoliv,musíme to zvládat s rozvahou,jejíž největším nepřítelem je právě strach a panika.(Trochu mi to připomíná přístup k tématu o uprchlících.)



| Předmět: RE: RE: RE: Přestaňme se konečně…
16.09.20 13:42:11 | #7144 (3)

Kde je panika?Ja kolem sebe zadnou nevidim, rozumny clovek vi, ze se musi chranit a nevyvolava paniku, kdo se zbytecne vystavuje nakaze, je podle me netolerantni k ostatnim. Plno lidi prichazi o praci a to je desi, , ne ze se mohou nakazit..


 #7124 

| Předmět: RE: RE: RE: RE: Přestaňme se konečně…
16.09.20 13:45:26 | #7145 (4)

panika, to nevím, kde je, ale třeba za nenosení roušky už zatýkají policajti, včetně donucovacích prostředků a pout za zády...


 #7144 

| Předmět: RE: RE: RE: RE: RE: Přestaňme se…
16.09.20 13:53:11 | #7147 (5)

Kde? NIkde jsem nic takoveho nevidela, pouze v nekterych castech Nemecka, hlidali destka hriste, pokud rodice nedodrzovali zakaz , mohli dostat 120euro pokutu.Ani v tramvaji, nebo autobuse nikdo zadne pripominky nema, ale automaticky si od takoveho cloveka bez rousky odsednou kus dal.Vsechno je odvisle od charakteru lidskych vztahu, lidi zde nemaji buhvijak radi, nevsimaji se jedendruheho, ale taky nejsou vuci sobe agresivni.i ti s tamvsi pleti se snazu byt nenapadni, pouze pubertaci chodi bez rousky a male deti, jenze to je povoleno. Od 12 do 15 let se nosit nemusi, asi to neni dobre, ale tak to vlada rozhodla.


 #7145 

| Předmět: RE: RE: RE: RE: RE: Přestaňme se…
16.09.20 14:44:18 | #7151 (5)

Tak vidíš, a v tom to právě je. V Česku se žaluje, donáší a zatýká za takové prkotiny jako nenošení roušky v tramvaji, zatímco Britové to aspoň berou s humorem.:-)

Živý had nemůže v hromadné dopravě sloužit jako náhrada za roušku proti koronaviru. Upozornil na to dopravní podnik severoanglického města Manchester poté, co se v médiích a na sociálních sítích objevily fotografie muže se škrtičem obtočeným kolem krku a úst.
https://www.novinky.cz/koktejl/clanek/muz-nastoupil-do-autobusu-s-hadem-kolem-ust-misto-rousky-40336489#seq_no=5&source=hp&dop_ab_variant=1&dop_req_id=aNtqd7NxNou-202009161112&dop_source_zone_name=novinky.sznhp.box&utm_campaign=&utm_medium=z-boxiku&utm_source=www.seznam.cz


 #7145 

| Předmět: RE: RE: RE: RE: Přestaňme se konečně…
17.09.20 08:37:44 | #7159 (4)

Loret,to bylo pouhé konstatování faktu,že strach a panika je největším nepřítelem rozvážného jednání.
Zda už ji některý našinec reálně pociťuje,to netvrdím,protože to nevím a žádný takový průzkum neexistuje.Soudě podle sebe,já si myšlenky na covid vůbec nepřipouštím(ob­dobně jako na jakoukoliv jinou nemoc) a pouze se chovám ohleduplně.Nemohu ale nepostřehnout,kolik času tomuto tématu věnují média a jak moc ho zneužívá opozice.K tomu jistě lidé imunní nejsou.



| Předmět: RE: RE: RE: RE: RE: Přestaňme se…
17.09.20 09:02:17 | #7166 (5)

Strach se dá využít při politické kampani. Obratný politik strach vyvolá a následně se nabídne, že společnost ochrání.


 #7159 

| Předmět: RE: RE: RE: RE: RE: RE: Přestaňme se…
17.09.20 09:08:34 | #7167 (6)

Samozřejmě! Proto jsem napsala,že mi to připomíná zneužívané téma - uprchlíci.



| Předmět: RE: RE: Přestaňme se konečně strašit…
16.09.20 14:39:35 | #7150 (2)

S tím zase nesouhlasím já, na jaře v Česku nebyla žádná "pandemie", jenom obavy z ní, takže kvůli pár nakaženým zavádět plošná opatření a dokonce nouzový stav, zatímco nemocnice a zdravotnická zařízení zejí prázdnotou, protože lidi mají strach jít na běžná vyšetření kvůli jiným potencionálně fatálním onemocněním jako je třeba rakovina, to podle mě není zrovna "bravurní" řešení. A ty spontánní potraty a srdeční kolapsy bych přičítala spíš zvýšenému stresu a panice vzbuzené hrozící "pandemií", než viru samotnému.
Roušky já osobně za žádnou ochranu nepovažuji, ani pro sebe ani pro ostatní. Zvlášť když je mají nosit i ti, kteří nekašlou a neohrožují ostatní. Kdo má strach, že se nakazí, tak ať buďto nechodí ven anebo ať si pořídí nějaký kvalitní respirátor, nějaké bavlněné roušky opravdu nikoho neochrání, ani se přes ně nedá dýchat. V letadle mě museli napomínat, ať si ji natáhnu i přes nos, ale fakt se to nedalo...
Ukazuje se, že nejlíp tu "pandemii" nakonec asi zvládlo Švédsko, sice ze začátku na tom nebyli tak dobře, ale teď už mají to nejhorší za sebou.
https://www.novinky.cz/koronavirus/clanek/ostrakizovane-svedsko-zari-ma-nejmene-novych-pripadu-covidu-od-brezna-40336518#seq_no=1&source=hp&dop_ab_variant=1&dop_req_id=qffYARuqHBp-202009161217&dop_source_zone_name=novinky.sznhp.box&utm_campaign=&utm_medium=z-boxiku&utm_source=www.seznam.cz


 #7109 

| Předmět: RE: RE: RE: Přestaňme se konečně…
17.09.20 07:21:16 | #7155 (3)

Vyraz pandemie je myslen globalne, nikoliv jen specificky pro Cesko.Neni zas az tak podstate, kolik bylo v ktere zemi nakazenych, jde o to, ze se virus rozsiril po celem svete, proto je vyraz pandemie na miste.Rousky maji i psychologicky vyznam, aby lidi nepodcenovali riziko, v malych cislech nakazenych hraly roli i dalsi opatreni jako omezeny turismus a podobne.Nyni doslo k opacnemu jevu a sice , ze lidi uz jsou unaveni, kaslou na rziko a jezdi tam, kam by ani radeji nemeli. Jasny ukaz dovolenych.Zivoty lidi zrejme nemaji pro mnohe stejnou cenu, chybi respekt ke starsi generaci, ten je predebsim v kazde zemi trochu jiny..Jak dalece jsou rousky ochranou se poradne nevi, ale castecne chrani zcela urcite. Jejich noseni kazdemu vadi, ale prekonejte pohodlnost a berte ohled na stare lidi..k potratum dochazi nikoliv ze strachu z nakazeni , ale ze ztraty zamestnani zeny, nebo i manzela..koho se to netyka, tezko si dovede predstavit situaci tehotne zeny v podobne situaci, totez plati o infarktech, ty vetsinou prichazeji ze soku, spojeneho se ztrtaou zamestnani ..


 #7150 

| Předmět: RE: RE: RE: RE: Přestaňme se konečně…
17.09.20 16:14:03 | #7181 (4)

To riziko tu bude vždycky, já bych to nechala na každém jednotlivci, nakolik je ochoten se tomu riziku vystavit - tak jak to udělali Švédové. Prostě jenom doporučení a odstupy, ale žádné zákazy nebo povinné nošení roušek - maximálně ve zdravotnických zařízeních a v MHD, rozhodně ne ve školách. Roušky dávají jenom iluzi, že se člověk dostatečně chrání - ve skutečnosti takový člověk většinou nedodržuje ty základní pravidla jako jsou rozestupy, protože myslí, že rouška ho ochrání, takže to může být kontraproduktivní.
K těm infarktům a dalším zdravotním potížím dochází ve velké míře ze strachu spojeného se ztrátou zaměstnání, s tím souhlasím. Ale tím, že se budou pořád zavírat hranice, omezovat cestování a s tím spojený turistický ruch, který je pro spoustu zemí hlavním zdrojem zaměstnanosti, se to bude jenom zhoršovat. Zatím se ta místa dotovala státem, ale to taky nepůjde donekonečna. A až nastane skutečná ekonomická krize, bude umírat víc lidí na pokusy o sebevraždu než na virus (i když je docela možné že i ti sebevrahové co skočí pod vlak budou ve statistikách uvedeni jako že "zemřeli s kovidem", pokud bude provedena pitva a oni budou testovat pozitivně na virus).


 #7155 

| Předmět: RE: RE: RE: RE: RE: Přestaňme se…
17.09.20 17:10:59 | #7192 (5)

Tohle lze realizovat s ukázněnými a ohleduplnými lidmi. *25810*



| Předmět: RE: RE: RE: RE: RE: Přestaňme se…
17.09.20 17:19:01 | #7193 (5)

V preplnene tramvaji tezko muzes udrzovat odstup, zrovna tak ve vlaku, vsechno ma sve hranice, na lidech to nechat bohuzel nelze, protoze nekteri jsou neukazneni a nebo na to kaslou.


 #7181 

| Předmět: RE: RE: RE: RE: RE: RE: Přestaňme se…
17.09.20 17:53:16 | #7198 (6)

V prostředcích veřejné dopravy a obchodech pochopitelně roušky - to platí i ve zmiňovaném Německu.



| Předmět: RE: RE: RE: Přestaňme se konečně…
17.09.20 21:34:31 | #7201 (3)

Jarní opatření vlády proti koronaviru byla projevem paniky. Ani ne tak paniky ve společnosti, jako paniky ve vládě. Babiš se obával, že mu začne vymírat elektorát.


 #7150 

| Předmět: RE: RE: RE: RE: Přestaňme se konečně…
18.09.20 08:27:24 | #7217 (4)

No nevím,kulhá to i jako vtip.Copak školní děti a studenti všeho druhu jsou jeho voliči? *29713*



| Předmět: RE: RE: RE: RE: RE: Přestaňme se…
18.09.20 23:19:36 | #7245 (5)

Školní děti na covid neumírali, především důchodci.


 #7217 

| Předmět: RE: RE: RE: RE: RE: RE: Přestaňme se…
19.09.20 09:10:35 | #7260 (6)

Školní děti mají své rodiče a prarodiče.(Staří lidé neumírají na covid,ale příp.s covidem.)



| Předmět: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: Přestaňme…
19.09.20 09:15:36 | #7261 (7)

Staří lidé mají plno jiných nemocí a ten covid to jen urychlil.