Rozcestník >> Politika >> Diskuze k aktuálním zprávám

Informace

Název: Diskuze k aktuálním zprávám
Kategorie: Politika
Založil: Potua
Správci: Potua , Honza-Vichr
Založeno: 31.03.2020 21:23
Typ: Dočasné
Stav: Veřejné
Zobrazeno: 5071650x
Příspěvků:
147209

Předmět diskuze: Diskuze k aktuálním zprávám - Vlastní názor na aktuální téma, možno i s vložením odkazu na související článek.Samozřejmě bez osobních útoků,vulgarit a komolení jmen i nicků.
Máte nastaveno: řazení od: nejnovějších v stromovém zobrazení

Zobrazení reakcí na příspěvek #7111

Zobrazit vše


| Předmět: RE: RE: Přestaňme se konečně strašit…
15.09.20 23:09:41 | #7111
Reakce na příspěvek #7109

Na jaře jsme se holedbali jak jsme skvělí, jak jsme pandemii zvládli. Jenže už tehdy pronesl Prymula , že by nebylo užitečné epidemii úplně zastavit. A zmínil pojem promořenost. Jenže to se nelíbilo "obyčejným lidem", především těm, jejichž názory sleduje Babiš. Nízký počet nakažených byla přece jeho zásluha. Jenže odborníci byli tehdy toho názoru, že tygra se sice podařilo odehnat, jenže stále chodí kolem.
Babišovo vystupování je odrazem přání jeho (početných) voličů. Chtějí slyšet, že je všechno v pořádku, že je stát ve správných rukách , že bude líp, protože jsme světové jedničky. Lidé kteří mají nějakou odbornost (zdravotní či ekonomickou) musí držet hubu a nepřekážet politikům.


 #7109 

| Předmět: RE: RE: RE: Přestaňme se konečně…
16.09.20 15:04:13 | #7152 (1)

Ano, to je zajímavé, ten Prymula se k tomu staví pragmaticky, a kdyby to nechali od začátku na něm, jako to třeba v tom Švédsku nechali na jejich vrchním epidemiologovi, Andersi Tegnellovi, tak tu máme dneska asi docela jiný scénář. Ta čísla nakažených by byla na jaře asi o dost vyšší, ale dneska už by to zase klesalo. Jenomže ve Švédsku zase nemají Babiše, který by trpěl megalomanií, že musí do všeho mluvit. Hlavně teď před volbami.
Tak uvidíme, jaké bude skóre za dalších pár měsíců, ale mám dojem, že tenhle zápas vyhrají Švédové.:-)

„Nemáme tu obnovení epidemie jako v mnoha jiných zemích,“ řekl hlavní epidemiolog Anders Tegnell s tím, že většina Švédů je s celkovým přístupem úřadů spokojena. „Nakonec uvidíme, jak velký rozdíl bude mezi strategií, která je udržitelnější a kterou můžete udržet v platnosti dlouhou dobu, v porovnání se strategií, která obnáší uzávěru, uvolnění, opět uzávěru a tak pořád dokola,“ dodal.
https://www.novinky.cz/koronavirus/clanek/ostrakizovane-svedsko-zari-ma-nejmene-novych-pripadu-covidu-od-brezna-40336518#seq_no=1&source=hp&dop_ab_variant=1&dop_req_id=qffYARuqHBp-202009161217&dop_source_zone_name=novinky.sznhp.box&utm_campaign=&utm_medium=z-boxiku&utm_source=www.seznam.cz


 #7111