Rozcestník >> Politika >> Diskuze k aktuálním zprávám

Informace

Název: Diskuze k aktuálním zprávám
Kategorie: Politika
Založil: Potua
Správci: Potua , Honza-Vichr
Založeno: 31.03.2020 21:23
Typ: Dočasné
Stav: Veřejné
Zobrazeno: 5061618x
Příspěvků:
147162

Předmět diskuze: Diskuze k aktuálním zprávám - Vlastní názor na aktuální téma, možno i s vložením odkazu na související článek.Samozřejmě bez osobních útoků,vulgarit a komolení jmen i nicků.
Máte nastaveno: řazení od: nejnovějších v stromovém zobrazení

Zobrazení reakcí na příspěvek #7155

Zobrazit vše


| Předmět: RE: RE: RE: Přestaňme se konečně…
17.09.20 07:21:16 | #7155
Reakce na příspěvek #7150

Vyraz pandemie je myslen globalne, nikoliv jen specificky pro Cesko.Neni zas az tak podstate, kolik bylo v ktere zemi nakazenych, jde o to, ze se virus rozsiril po celem svete, proto je vyraz pandemie na miste.Rousky maji i psychologicky vyznam, aby lidi nepodcenovali riziko, v malych cislech nakazenych hraly roli i dalsi opatreni jako omezeny turismus a podobne.Nyni doslo k opacnemu jevu a sice , ze lidi uz jsou unaveni, kaslou na rziko a jezdi tam, kam by ani radeji nemeli. Jasny ukaz dovolenych.Zivoty lidi zrejme nemaji pro mnohe stejnou cenu, chybi respekt ke starsi generaci, ten je predebsim v kazde zemi trochu jiny..Jak dalece jsou rousky ochranou se poradne nevi, ale castecne chrani zcela urcite. Jejich noseni kazdemu vadi, ale prekonejte pohodlnost a berte ohled na stare lidi..k potratum dochazi nikoliv ze strachu z nakazeni , ale ze ztraty zamestnani zeny, nebo i manzela..koho se to netyka, tezko si dovede predstavit situaci tehotne zeny v podobne situaci, totez plati o infarktech, ty vetsinou prichazeji ze soku, spojeneho se ztrtaou zamestnani ..


 #7150 

| Předmět: RE: RE: RE: RE: Přestaňme se konečně…
17.09.20 16:14:03 | #7181 (1)

To riziko tu bude vždycky, já bych to nechala na každém jednotlivci, nakolik je ochoten se tomu riziku vystavit - tak jak to udělali Švédové. Prostě jenom doporučení a odstupy, ale žádné zákazy nebo povinné nošení roušek - maximálně ve zdravotnických zařízeních a v MHD, rozhodně ne ve školách. Roušky dávají jenom iluzi, že se člověk dostatečně chrání - ve skutečnosti takový člověk většinou nedodržuje ty základní pravidla jako jsou rozestupy, protože myslí, že rouška ho ochrání, takže to může být kontraproduktivní.
K těm infarktům a dalším zdravotním potížím dochází ve velké míře ze strachu spojeného se ztrátou zaměstnání, s tím souhlasím. Ale tím, že se budou pořád zavírat hranice, omezovat cestování a s tím spojený turistický ruch, který je pro spoustu zemí hlavním zdrojem zaměstnanosti, se to bude jenom zhoršovat. Zatím se ta místa dotovala státem, ale to taky nepůjde donekonečna. A až nastane skutečná ekonomická krize, bude umírat víc lidí na pokusy o sebevraždu než na virus (i když je docela možné že i ti sebevrahové co skočí pod vlak budou ve statistikách uvedeni jako že "zemřeli s kovidem", pokud bude provedena pitva a oni budou testovat pozitivně na virus).


 #7155 

| Předmět: RE: RE: RE: RE: RE: Přestaňme se…
17.09.20 17:10:59 | #7192 (2)

Tohle lze realizovat s ukázněnými a ohleduplnými lidmi. *25810*



| Předmět: RE: RE: RE: RE: RE: Přestaňme se…
17.09.20 17:19:01 | #7193 (2)

V preplnene tramvaji tezko muzes udrzovat odstup, zrovna tak ve vlaku, vsechno ma sve hranice, na lidech to nechat bohuzel nelze, protoze nekteri jsou neukazneni a nebo na to kaslou.


 #7181 

| Předmět: RE: RE: RE: RE: RE: RE: Přestaňme se…
17.09.20 17:53:16 | #7198 (3)

V prostředcích veřejné dopravy a obchodech pochopitelně roušky - to platí i ve zmiňovaném Německu.