Rozcestník >> Politika >> Diskuze k aktuálním zprávám

Informace

Název: Diskuze k aktuálním zprávám
Kategorie: Politika
Založil: Potua
Správci: Potua , Honza-Vichr
Založeno: 31.03.2020 21:23
Typ: Dočasné
Stav: Veřejné
Zobrazeno: 5040237x
Příspěvků:
147033

Předmět diskuze: Diskuze k aktuálním zprávám - Vlastní názor na aktuální téma, možno i s vložením odkazu na související článek.Samozřejmě bez osobních útoků,vulgarit a komolení jmen i nicků.
Máte nastaveno: řazení od: nejnovějších v stromovém zobrazení

| Předmět: Paradoxy
před 13 hodinami | #151258

Praha koupí první z budov, v nichž chce zřídit gymnázia a střední školy.
Skvělé a chályhodné kdekoliv, dokonce i v Praze.
Jenže.
V Praze se velice řeší otázka urozenosti a čistokrevnosti, tedy tamní obyvatelé si potrpí na dělení, není Pražák jako Pražák, třídí se na rodilé a naplavené. Ne že by tomu jinde bylo jinak, náplavy jsou všude, ale Pražáci si na své urozenosti zakládají o něco víc, než lidé kdekoliv jinde, alespoň tady v disputacích je tzv. naplavenost argument na všechno. Jak to ale souvisí se školstvím? Velmi.
Kdekoliv, tedy i v Praze, jsou mimo zástupů úředníků, tedy lemplů v saku a kravatě, potřeba i profese dělnické a technické. V Praze jich je dokonce potřeba mnohem víc než kdekoliv jinde v zemi, protože se tam investuje v přepočtu na hlavu nejvíc peněz z veřejných rozpočtů. Pražáci pohrdají náplavami, ale své děti nedají na učňák pro zedníky, možná i průmyslovka je málo pro děti z urozených rodin. Tím ale zároveň způsobují ještě větší tempo naplavování neurozených z periferií země. Je to jako začarovaný kruh.
Ideál je gymnázium. Vůbec se neřeší, jaké profese město bude potřebovat, ale školy se zřizují podle zájmu uchazečů. Nejvíc se jich hlásí na gymnázium, takže se postaví gympl. Proč ne. Ale nechť se pak nediví, že jim ty tisíce gymnazistů nevykopou metro, či jiné tunely. O tom, že čím více těch gymnázií bude, tím nižší bude úroveň těchto škol raději ani nehovořit.
Určitě nejsem odborník na školství a taky to jinde není o moc jiné, než v té Praze. Ale jedno vím jistě, až půjde každé dítko ze základky na gympl jen proto, protože tam jích chce ( je prý tam převis zájmu :), budeme už úplně neschopní postavit, či vyrobit vytvořit cokoliv. Nevím, jestli toto je správná cesta. Já bych raději viděl zřizování těch průmyslovek a učňáků, gymnazista pokud neudělá vysokou, je v podstatě k ničemu.

https://www.novinky.cz/clanek/veda-skoly-praha-koupi-prvni-z-budov-v-nichz-chce-zridit-gymnazia-a-stredni-skoly-40468453#dop_ab_variant=0&dop_source_zone_name=novinky.sznhp.box&source=hp&seq_no=6&utm_campaign=&utm_medium=z-boxiku&utm_source=www.seznam.cz



| Předmět: RE: Paradoxy
před 8 hodinami | #151280 (1)

Přehlédnu "originální" rozbor urozenosti Pražáků rodilých a náplavových.
Mívali jsme plánované hospodářství a školy byly obsazovány nejen podle přání rodičů či žáků, ale podle potřeby podniků. Z toho plynuly počty míst na gymnáziích, jako přípravy na vysokou školu. Stejně tak s počty míst na průmyslových školách. Zbytek byly učební obory, některé s možností maturovat. Do učňovských škol spadli méně učenliví a v závislosti na momentální urputnosti bolševiků potomci politicky nespolehlivých rodičů.
No a dnes toto plánování jaksi chybí, vše řídí trh, který se v tomto případě chová se značným zpožděním za reálnými potřebami. Úroveň nároků na znalosti klesla, vznikla závislost středních i vysokých škol na "milodarech" podnikatelů, financování škol je tarifem na žáka, což rovněž vede k pardonování neznalostí... Ta pravidla potvrdil demokratický parlament, že?
V rodině mám tři učitele. Jeden učil na soukromém gymnáziu hojně navštěvovaném dětmi prominentů a předních podnikatelů. Utekl odtamtud na státní a tvrdí, že tam se snaží o dobré výsledky daleko větší procento žáků. Druhý učitel odešel ze střední školy po té, co na něj bylo silně tlačeno ředitelem školy, aby určitým žákům nedával nedostatečné, už vůbec ne na vysvědčení. Odešel raději do důchodu. Třetí, paní učitelka učí na základní škole a někdy si zoufá. Nikoli z dětí, ale jejich rodičů. Tvrdí, že se neustále zvyšuje počet dětí, které vlastně řídí své rodiče. Rodiče nejsou schopní vychovávat své děti. A není to o Romech.


 #151258 

| Předmět: RE: Paradoxy
před 20 minutami | #151285 (1)

Samozřejmě, že je potřeba víc učňáků a průmyslovek. Realita je ale taková, že celospolečensky je lidem a především dětem a mládeži vštěpováno, že kdo nemá VŠ, nemá moc šancí uspět "na trhu práce" a už vůbec nemá šanci se stát "váženým občanem" této země. Žádné země.
Že kdo má jen SŠ, ten v podstatě stojí na okraji společnosti.
No a že ten, kdo se "pouze vyučí", ten není ani na okraji řádné a slušné společnosti, ten na ní pouze pokukuje zpoza vysokého plotu. Prostě nula, odpad, kterým je třeba opovrhovat.
Takto to je přes 30 let ze všech stran už malým dětem vštěpováno, celospolečensky jsou k takovému myšlení vychovávané. Výsledek známe: Všichni chtějí VŠ a nejhorší je, že kdejaký hlupák s IQ tykve ji i úspěšně dokončil. Před 35 lety by jej vylili z učňáku, protože tomu troubovi by se musel někdo speciálně věnovat, aby pochopil, co se po něm chce. Dneska je manažer, příp. politik.
Zkrátka nedostatek šikovných řemeslníků a přebytek neschopných středo a vysokoškoláků je způsoben cílevědomou celospolečenskou "výchovou" a vštěpováním nesmyslů dětem a mládeži.
Ještě něco: Často leckdo hořekuje stylem - "já jsem VŠ a beru míň než instalatér či zedník".
Však to je ale dneska v pořádku. A měl by brát ten řemeslník ještě 3 x tolik!!! Brečíme, že je nemáme, ale div je neuvrhneme na pranýř, když si vydělají víc jak nadbytečný trouba od počítače, co je většinu prac. doby na diskuzích či hraje hry. Na tom je vidět, jak je společnost zdegenerovaná a už má v sobě zakořeněno: Kdo maká rukama, i když jeho schopnosti potřebujeme všichni bez výjimky a málokdo z nás by se byl schopen to naučit, je to pro nás jen póvl!
Ano, tak tomu skutečně je. Tak se nedivme, že nikdo nechce makat, vytvářet hodnoty potřebné pro všechny bez vyjímky a všichni radši chtějí sedět v kancelářích, v teploučku, žádná rizika nepodstupovat, brát víc /nepochopitelně/ jak ten šikula v montérkách a jako bonus být za lepšího člověka.
Je to k blití, co se s lidmi za 35 let stalo! Samý hogo fogo a ve skutečnosti špína a smrad uvnitř.


 #151258 

| Předmět:
před 18 hodinami | #151243

https://www.msn.com/cs-cz/zpravy/other/ag%C3%A1ta-s-dopitou-promluvili-o-rozvodu-asi-p%C5%AFjdeme-od-sebe-mirek-zadr%C5%BEoval-slzy/ar-AA1nr8gS

Já bych to nepodceňoval. S eSoukupem bylo taky furt všechno ažůro a nakonec ejhle.
Navíc - Babiš bude za chvíli volnej ......


1  

| Předmět: RE:
před 10 minutami | #151286 (1)

To je ale rychlovka! *27179* Nojo, Agátka. Nechápu, jak mohl Soukup tyhle stvůře nezajímavý skočit na špek /y/ a ještě si to vzít.
Ta ženská jich ještě stihne "oblažit" u oltáře hafo. Jistě mezi nimi nebude nikdo z řemeslníků, nezaměstnaný, nebo řadový úředníček z menší vesnice *27179*
Tohle jsou vlastně jen takový "trochu jiný" prostitutky. Teda ony jsou všechny stejný, jen některý mají jiný, sofistikovanější pracovní metody.


 #151243 

| Předmět: RE: RE:
před 2 minutami | #151287 (2)

Nevím jak komu, ale když už je tu o ní "řeč": Mě se ta baba nelíbí. Je taková slizká. Z očí ji kouká něco zlýho. Taková zmije v lidský podobě to je. Copak to může někdo nevidět? Taková fena to je. Jak ji vidím, dělá se mi nevolno. Podobně to mám s Darinou Rolincovou /žádnou Daru Rollins neznám/. Stejná slizká fena, vyvolávající ve mě nelibost a hnus. Nevím proč. Vyzařuje z nich strašně negativní energie. Na mě působí doslova asexuálně tyhle 2 megery.


 #151286 

| Předmět: Třešnička
před 20 hodinami | #151242

Dnešní Třešnička™ bude geografická. Ono, Rusko je ne zas tak daleko, jak si mnozí Američané myslí (budeme tedy uvádět vzdálenosti v mílích). Nachází se ani ne 55 mil v úzkém Beringově průlivu od Aljašky, což může překvapit mnohé, kteří si myslí, že je to vzdálenější. Senátory, kongresmany… Mezi těmito oblastmi leží dva malé ostrůvky, Velký Diomed a Malý Diomed. Zajímavostí je, že zatímco Velký Diomed je v ruském vlastnictví, Malý Diomed patří Spojeným státům. Úsek vody mezi těmito ostrovy je široký jen asi 2,5 míle a v zimě dokonce zamrzá, což umožňuje technicky přejít z jedné země do druhé po sezónním mořském ledu (mimochodem, když to zamrzne, technicky jde o místo, kde dnes znamená včera). Tato geografická blízkost může překvapit mnoho lidí, kteří nechápou, jak blízko jsou některé země ve skutečnosti. A že Spojené státy nejsou jen DC, Kalifornie a z nějakého zvláštního důvodu Boston.

Zdroj: https://valka.online



| Předmět: RE: Třešnička
před 7 hodinami | #151281 (1)

Doplním, že na tom menším ostrůvku, na jeho západním výběžku mají USA osadu asi s 30 domy (domky). Cca 3km od nich je Ruský větší ostrov, na kterém lidskou nohu nenajdeš, jde o čistou, lidmi "nevylepšenou" přírodu. Takže po zamrznutí onoho 3km širokého průlivu si Američané mohou skočit do RF a nikdo jim to tam "rozmlouvat" nebude.


 #151242 

| Předmět:
před 22 hodinami | #151227

https://www.msn.com/cs-cz/zpravy/Zahrani%C4%8Dn%C3%AD/lavrov-obvinil-usa-a-nato-z-posedlosti-v%C3%ADt%C4%9Bzstv%C3%ADm-nad-ruskem/ar-AA1nqwi6

člověk si někdy připadá tak hrozně bezmocnej a pomalu se stydí za to, že je člověk, stejnej druh jako tohle a jemu blízká prasat




| Předmět: Třešnička
21.04.24 17:18:28 | #151193

je to předvčerejší Třešnička™, dneska už lehce neaktuální protože včera se věci "pohnuli", ale stojí za přečtení *27179*

Dnešní Třešnička™ bude o poněkud divokých třenicích v americkém kongresu ohledně přijetí zákona o financování pomoci Ukrajině. Včera jsme se trošku pověnovali kongresženě Taylor Green aka Volnému v sukni, nicméně její jízda pokračuje i dnes. Ačkoliv netušíme, jestli nedávné vyjádření Donalda Trumpa ohledně nutnosti pomoci Ukrajině v zájmu Evropy i USA zacloumalo její vírou v nejslavnějšího hulváta, nekompromisní adorace Putina se očividně nezbavila. Pomoc Ukrajině je v tuto chvíli v jakémsi připomínkovém řízení a každý poslanec k němu může podat pozměňovací návrh. Předně uvedeme, že ze 137 návrhů jich 135 podali republikáni, ale Greene těmi svými do značné míry vyčnívá. Tak například, ke svým včerejším připomínkám uvedla, že balíček pomoci by měl zcela vyloučit financování neonacistického praporu Azov a jednotek NATO operujících na Ukrajině a zároveň svůj hlas podmínila tím, že Ukrajina zakáže potraty, prezident Zelenský odstoupí, Maďaři budou moci mluvit maďarsky ve školách, začnou mírové rozhovory s Ruskem a dokud Ukrajinská korupce nebude na stejné úrovni jako v zemích NATO. Jsme si docela jistí, že některé problémy nepujde vyřešit, protože neexistují a ty ostatní jakoby nezmizí přes noc, že? Nicméně 2 návrhy podali i demokraté a to konkrétně bod 62, který navrhuje jmenovat Taylor Greene zvláštním zástupcem Vladimira Putina v americkém Kongresu a bod 70 o přejmenování její pracovny na kancelář Nevilla Chamberlaina. Tak vidíte, ne jenom český parlament je komedie.

Zdroj: https://valka.online


1  

| Předmět: RE: Třešnička
21.04.24 19:22:35 | #151198 (1)

Věci se pohnuly a můžeme si hodit korunou, zda potřebný počet republikánů ovlivnil Trump , či snad premiér Fiala. Rozprava kongresmanů , specifikující užití , už není tak důležitá. Pro Ukrajinu, Izrael i Tchajwan, je to jistě potěšující zpráva.


 #151193 

| Předmět: RE: RE: Třešnička
21.04.24 20:14:06 | #151201 (2)

Ono je to celkem jedno. Je možné, že Trumpa ovlivnili ti evropští politici, co poslední týdny jezdili do USA. A taky možná zvyšující se napětí u Tchaj-wanu.


 #151198 

| Předmět: RE: RE: RE: Třešnička
22.04.24 09:15:15 | #151221 (3)

Samozřejmě. V době Fialovy návštěvy u Bidena, probíhalo i setkání Trumpa s polským prezidentem Dudou.


 #151201 

| Předmět:
21.04.24 17:14:46 | #151192

Taková kognitivní debilita je stav ireverzibilní .



| Předmět: RE:
21.04.24 19:06:32 | #151194 (1)

Zvlášť když ti vyskočí do volného prostoru. 🤔


 #151192 

| Předmět: Dobrý den
21.04.24 10:51:40 | #151140

3  

| Předmět: RE: Dobrý den
před 18 hodinami | #151244 (1)

Uvedený Prahy nejsou žádný města, ale obvody *832* ... v Praze 11 - 22 už je to fajn myslíš jo? *2* *47*


 #151140 

| Předmět: RE: RE: Dobrý den
před 16 hodinami | #151246 (2)

To měl být fór.🤫


 #151244 

| Předmět: RE: RE: RE: Dobrý den
před 13 hodinami | #151267 (3)

Za prvé to byl for, za druhé bylo vypsáno jen prvních 10. ale někdo holt nepohopí, že na místě
11. Praha 11
.
.
.
.
22. Praha 22

někteří to holt mají těžké


 #151246 

| Předmět: RE: RE: RE: RE: Dobrý den
před 12 hodinami | #151271 (4)

jj, vím že to máš těžký *832* *9370*


 #151267 

| Předmět: RE: RE: RE: RE: Dobrý den
před hodinou | #151282 (4)

Pokud měl Apach na mysli pražské obvody, má to nastudované dobře.


 #151267 

| Předmět: RE: RE: RE: Dobrý den
před 12 hodinami | #151269 (3)

Dyk se tomu taky směju *4804* *2016* ....tyhle vtípky opravdu vážně neberu i kdyby byly na Slavii *4511* *2016*


 #151246 

| Předmět: Reakce. na 151126 pro Kvida , jinak to…
21.04.24 08:07:13 | #151134

Tak po lopatě .
Překrucování 1 - Kde sem psal v příspěvku o pravidlech NATO ? ( že se obranné souručenství , jako většina paktů solidarity volně řídí principem " jeden za všechny , všichni za jednoho" , to asi nechápeš , jak vidno v jednom tvém nedávnem příspěvku , kdy pomáhat napadenému je pro tebe přijatelné , jen když nám za to někdo platí )
Překrucování 2. - O ručení vybraných států za nedotknutelnost ukrajinských hranic ode mne taky nepadlo ani slovo
Tedy platí , já o voze , ty o koze !! ( tradičně , jak jinak , mimo mísu )



| Předmět: RE: Reakce. na 151126 pro Kvida ,…
21.04.24 12:28:56 | #151153 (1)

Jsem mimo tvoji mísu. O tom žádná...


1  
 #151134 

| Předmět: RE: RE: Reakce. na 151126 pro Kvida ,…
21.04.24 14:05:05 | #151166 (2)

Ty jsi hlavně totálně mimo realitu a kontejner.


4  
 #151153 


| Předmět: RE:
21.04.24 03:52:24 | #151127 (1)

To znamená jenom prodloužení ukrajinské agónie a horší podmínky pro UA, až to všechno skončí, bohužel.


3 3  
 #151117 

| Předmět: RE: RE:
21.04.24 11:34:52 | #151150 (2)

Díky za tlumočení reakce Kremlu. *30446*


1 2  
 #151127 

| Předmět: RE: RE:
21.04.24 14:25:56 | #151174 (2)

Ukrajinci o to zjevně stojí, broučku, takže si ty svoje hloupý zamindrákovaný průpovídky nasoukej do kloaky .-))))))))))))))
Prostě to nech na nich a už se tu neztrapňuj prezentací tvého zoufalství, ať si tě nepřejmenuju na Kvída v sukni .-))))


1  
 #151127 

| Předmět: RE: RE:
21.04.24 20:00:48 | #151200 (2)

Máš naprostou pravdu. Chápe to každý, kdo si uvědomuje, že Rusové prostě neustoupí, protože oni jsou přesvědčeni, že vedou válku za svoji existenci, bezpečnost. A je lhostejné, zda to ostatní svět chápe, nebo ne.
Rusko to nevzdá ani za cenu použití jaderných zbraní. Varují a myslí to vážně. A tu bezpečnost získají uzavřením smluv s UA a mocnostmi coby ručiteli. Všechny škody a ztráty životů od teď do podpisu těchto smluv jsou zbytečné a my to podporujeme dodávkami zbraní. Východiskem je příměří a snaha jednat, uzavření smluv nedokládat. A nesytit vojenský průmysl...


1  
 #151127 

| Předmět: RE: RE: RE:
21.04.24 20:20:09 | #151202 (3)

Ukrajina taky neustoupí, protože oni se brání před zničením. Ukrajina se taky nevzdá a ani nemůže, protože bojuje o holý život. Uzavírat smlouvy s ruskem, které je klidně porušuje, nemá smysl. Ukrajina musí být vojensky silná, protože jedině to rusko odstraší a dá Ukrajině bezpečnostní záruky. To podporujeme dodávkami zbraní.


1  
 #151200 

| Předmět: RE: RE: RE: RE:
22.04.24 00:29:47 | #151208 (4)

Ukrajina se ničí bráněním a útočením, místo aby vyjednávala. Ukrajina v žádném případě nebojuje o holý život. To je neuvěřitelný blábol. Pokud se počet obyvatel Ukrajiny v posledních 15ti letech snížil odhadem ze 43 miliónů na 20-23 miliónů, (odhady), pak to ukazuje, jaká Ukrajina ke svým občanům je. Ochota za ní bojovat? Nevidím články o frontách před odvodovým úřadem. Spíše se ukazují honičky na brance, útěky za hranice mimo přechody. (Chtějí žít, kdekoli, ale žít).
O holý život bojuje ten, kdo má jít na jistou smrt. Rusové rozhodně nemají za cíl vyvraždit obyvatelstvo UA, to doufám uznáš i ty.
Představy o tom, jak UA odstraší RF, jsou z říše pohádek. Bohužel celkem dost dospělých na pohádky věří. Tím chci říci, že RF má tuto válku jako nezbytnou reakci pro zachování své bezpečnosti a nemůže ustoupit, dokud toto ohrožení jejich bezpečnosti nebude smluvně odstraněno. Dodávání zbraní Ukrajině je oddalování termínu
podpisu příslušných dohod, ničení infrastruktury a zabíjení lidí. Podporovatelé tohoto jsou objektivně spoluvrazi.
A pozor, tato válka může být zastavena příměřím dojednaným mezi RF a UA. Nelze ji ale skončit jinak, než dohodami, kde se mocnosti stanou ručitelem budoucího uspořádání. Sliby mezi RF a UA neplatí. Viz opakované porušovaní závazku UA o nečlenství ve vojenských paktech...


1  
 #151202 

| Předmět: RE: RE: RE: RE: RE:
před 23 hodinami | #151225 (5)

Ukrajina bojuje o holý život. Dokazují to výroky ruských představitelů a jejich propagandistů (uváděl jsem je zde), kteří otevřeně vyslovili, co na Ukrajině dělají a co tím sledují. Co Ukrajinu ničí, je rusko. To je ten skutečný faktor ukrajinského ničení. Opět tu ukazuješ svůj cynismus, když válečné škody přičítáš obránci a nikoli útočníkovi a když mluvíš o obráncích a těch, kdo je podporují, jako o vrazích. Vrahem je objektivně útočník a ti, co ho podporují. Ti, co po útočníkovi nepožadují, aby to své válečné vraždění ukončil. Podle tebe si SSSR za ty obrovské ztráty během 2. války mohl sám, protože místo aby s Němci vyjednával, tak se vojensky bránil a ničil si svou zemi. *30434*
Počet obyvatelů Ukrajiny se nesnížil. Z říše pohádek jsou tvoje fantazie a možnosti možností, kterými nás tady neustále krmíš. Ukrajina se klidně může stát státem se silnou armádou, to není nic nereálného, a tím odstrašovat rusko od jeho imperiálních choutek anektovat území Ukrajiny coby svého historického území (jak nás rusko informovalo). Dodávání zbraní Ukrajině je nezbytné pro ukrajinské přežití (ukrajinské státnosti a národnosti). Ruské řeči o ohrožení bezpečnosti jsou jenom nesmyslnou proklamovanou záminkou, jak už tu bylo dokázáno.


2  
 #151208 

| Předmět: RE: RE: RE: RE: RE: RE:
před 9 hodinami | #151279 (6)

To, co píši o žádoucí snaze o příměří Ukrajiny, má analogii v tom, jak nacistické Německo reagovalo na situaci po vylodění spojeneckých vojsk v červnu 1944. Výsledkem jejich přístupu byly další statisíce mrtvých, všudypřítomné rozvaliny. Vraždění do posledního dne války. Jaký to mělo smysl? Dokážeš toto pochopit? Asi ne! Asi to bude tím, že nestrádáš jako ti Ukrajinci a nad informací nikdy nepřemýšlíš v rozličných souvislostech. To je ukázka mladické debility, která časem pomine.
Počet obyvatel se nesnížil? Opravdu? To je o tobě jasně vypovídající tvrzení.
Ukrajina může postavit odstrašující armádu? Země s cca 25 mil. obyvatel oproti státu se 140 mil. obyvatel? V situaci, kdy existuje +- vyrovnanost úrovně zbraňové výzbroje? Proboha, proč si takovou armádu Ukrajinci už nevybudovali? Vždyť ji budovali od roku 2015 a nyní na to měli od února 2022 už 789 dní. Počet vojsk UA se citelně snížil, dodané sofistikované zbraně se nestaly spásou. Myslím si že, zde píšeš nemožné nemožnosti, popisuješ své sny a svá toužebná přání, nikoli skutečnost.
A Ruské řeči o ohrožení obranyschopnosti a bezpečnosti RF platí na stopro, je to doloženo řadou dokumentů. Že to nejsi s to pochopit, je tvoje duševní nedostatečnost. *6477*


 #151225 

| Předmět: RE: RE: RE: RE: RE:
před 21 hodinami | #151240 (5)

Proč by měla vyjednávat s vrahem, ty dobytku?
Samozřejmě že bojuje o holý život, kdyby ses posral až nad obočí¨
Počet obyvatel na Ukrajině se snížil právě díky vám, ruským sviním, ty ruskej odhade.Ale i kdyby, co s edo toho sereš, vemeno ruský? To je věc ukrajiny, ne tvoje, ne rusáka. "logika"L ubylo jim opbyvatel, mám epúrávě je schlamstnou - jdi chcípnout, prase.
Ano, rusákové taky utíkají, pokud mohou, a žijí jinde. včetně papalášů

Rusové primárně nemají na ukrajině co dělat a nutit ho fungovat "po rusku". Nemají ttam co dělat, tím končí veškerá disputace, uznávající agresy ruský svině. To může uznávat jen stejná a větší svině. To snad uznáš i ty.

RF nikdo nic nedělal, nechystal a vymlouvat se na dojmy, že jim někdo chce ublížit a TAK ROVNOU ZAPÚTOČÍ prostě nelze :-)))) kdyby sis nachcal do huby, púrašivče. Pokud, mělo rusko jednat (a třeba vyhrožovat, pokud se nebude jednat). Nikoho nezajímá, co si rusko usmyslelo nemocnou hlavou kremelskýho psychopata.

A pozor : tato válka může být zastavena ukončením ruského angažmá a odchodem domů. Nikdo nikomu nemusí ručit, co si vrahounská svině usmyslí. Až budou usa navážet na ua rakety, pak ať varuje a případně zasáhne, do té doby nemá právo.

UA žádný slib rusku nedala, tak ho nemohla porušit :-)))))))))))))))))))
Neutralitu si dala do ústavy sama, rusku nic neslibovala, sama ji zrušila, AŽ PO AGRESI RUSÁKA.

Jdi si nechat dodělat tu oboustrannou lobotomii


 #151208 

| Předmět: RE: RE: RE: RE: RE: RE:
před 21 hodinami | #151241 (6)

Lépe - v Budapešťském memorandu nějaké dohody jsou. Ty ale ukrajina neporušila, neutralita tam nebyla, To memorandum porušil jen a pouze ruskej svi%nák.


 #151240 

| Předmět: RE: RE: RE: RE: RE: RE:
před 14 hodinami | #151252 (6)

Tvoje až dojemná péče o Ukrajinu je hraná. Tobě jde o zástupnou válku z Ruskem,prostřed­nictvím Ukrajiny. Píšeš Kvídovi "Proč by měla vyjednávat s vrahem, ty dobytku?" No tak at nevyjednávají ale pak zemřou do posledního. Ale to tobě je u prdele,důležitý a o co tobě jde hlavně je to že před tím zabijou ještě nějaký ty Rusy,že ? O to jde hlavně,co ? Myslíš že tě neznám,ty vole. Zástupná válčička pěkně,vole. A ty pěkně z toho kibicování z dálky si půjdeš udělat kafíčko.


1  
 #151240 

| Předmět: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE:
před 14 hodinami | #151253 (7)

Dole psal Součet,což není až takovej mega fanatik jako ty a na rozdíl do tebe má i argumetny a jeho argumenty by byli i relevantní,kdyby ale na pár věcí jaksi nezapomněl. Za A) západ sám má máslo na hlavě jak prase. Za B) nemá dostatečné informace z Ukrajiny. Západní propaganda jaksi totiž pravdomluvností neoplývá. Součet ale není takovej totální fanatickej magor jak ty. Být západ svatej a férovej a Rusko opravdu by na Ukrajinu vlítlo,jenom proto že si chce kus Ukrajiny ukradnout,měl by pravdu. Jenže ono to není tak černobílé.


1  
 #151252 

| Předmět: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE:
před 13 hodinami | #151254 (8)

jsi totální mimoň, punťo... *575*


 #151253 

| Předmět: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE:
před 13 hodinami | #151255 (8)

Píšeš sobě, takže souhlasím, že tu není většího megafantaika, jako jsi ty .-))))
zbytek sraček nekomentuju .-)))


 #151253 

| Předmět: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE:
před 13 hodinami | #151256 (7)

???
Výhoda tvých "příspěvků" je, že nejsou k diskusi. To jsou takový sračky ...... a ty jsi neprostej blbec.
Ukrouši si rozhjodnou a žádnej ruskej vrahounskej sráč Kvído jim radit nebude, to je celé .-)))))
proč se s tím nedokážete smířit? .-)))¨
my normální upřednostňujeme právo před dojmologickou svévolí ruské svině, jako vy, ruskká vraždící prasata


 #151252 

| Předmět: RE: RE: RE: RE:
před 18 hodinami | #151245 (4)

Obsah příspěvku byl smazán. Důvod: krajně nevhodné


 #151202 

| Předmět: RE: RE: RE: RE:
před 12 hodinami | #151273 (4)

Pro SF - to byl pokusnej balónek a já na 100% věděl že budu smazán *4804* *2016* .....je jasný že nikoliv proto aby soucet podporoval ukrouše z vlastní kapsy, ale za "svině smaradlavý arogantní ukrajinský" *4804* *2016* ......je zajímavý že nadávky kde komu projdou, hlavně svině ruský už vůbec nevadí a přitom ukrouši i rusáci jsou naprosto stejná verbež.....nj, holt o ukrajinský polobohy se proboha živýho nesmí nikdo ani otřít ....FO UA *6054*


 #151202 

| Předmět: RE: RE: RE:
21.04.24 23:10:18 | #151203 (3)

No a Ukrjainci jsou přesvědčeni, že jim jde o životy.
A jen ukrajinci mají pravdu, ty ruskej vrahu.

Aha, takže už i ty schvalujkeš jadernou válku a předem ji omlouváš, výborně. Jsi neskutečnej povl a hnuj.

Jsou zbytečné. Rusák ať ukončí názilí, odejde domů a sedne za jednací stůl, kde si nebude nárokovat nic, na co nárok nemá


1  
 #151200 

| Předmět: RE: RE: RE: RE:
22.04.24 06:46:26 | #151213 (4)

Tváříš se tady jako to největší dobro a přitom jseš ta největší spodina. Tvůj "svatej západ" má ruce do krve statisíců,dokonce ještě dnes provádí jistou obdobu neokoloniální politiky. Tvoje "svaté" USA přepadli spousty zemí i bez mandátu OSN. Mají na rukou krev statísíců. Na co si hraješ šmejde ? Jak ti hrozně jde o Ukrajince ? Fakt jo ?? Maximálně jako kanonefutr na zástupnou válkl z Ruskem,ty prolhaná sketo. Co se týká Ukrajiny tak rozhodně to není ve všem až tak černobílé,jak se šmejdi jako ty to snaží namluvit. Nějaký tvoje demagogický kecy,že jen ty máš pravdu a jenom ty jseš to právo si nabouchej do prdele. Ty nejseš žádnej svatej,právě naopak. Černobílý vidění světa a zástupná válka na Ukrajině i kdyby měli všichni u toho chcípnout


 #151203 

| Předmět: RE: RE: RE: RE: RE:
22.04.24 06:56:09 | #151214 (5)

Ještě doplním že sám i Putin se mýlí,přecenuje západ. Západ libtardi tak rozvrátili,že vypadá na oko jako silně,ale jen na papíře. V případě vojenského střetu NATO VS Rusko,Rusko vyhraje,protože libtardi západ úplně rozvrátili.


 #151213 

| Předmět: RE: RE: RE: RE: RE: RE:
22.04.24 08:41:37 | #151220 (6)
*34711* *6807* *33886* *6807* *34711*

 #151214 

| Předmět: RE: RE: RE: RE: RE: RE:
22.04.24 09:19:29 | #151222 (6)

 #151214 

| Předmět: RE: RE: RE: RE: RE: RE:
před 21 hodinami | #151235 (6)

*23266* *23266* *33069* *33069* *34258* *34258* *47* *47* *4585* *4585* *4585* 4585

Jako tobě by člověk fakt nejradějio podal do klecového lůžka lízátko, jak ty jsi zoufalý :-))))))))))))))))))


 #151214 

| Předmět: RE: RE: RE: RE: RE:
před 21 hodinami | #151236 (5)

Tak ses po 1000. vyplakal z toho samého nesmyslu? .-)))))))))))))­)))))¨Hele, v klidu, ty putlerovo hulibrku, Ukrajina přeci už prohrála před půl rokem, tak co furt jančíš jak postřelený ruský prase?
Normálně polkni medikaci a sval se k TV a koukej na Ordinaci a sem přilez až budeš mít něco nového.


 #151213 

| Předmět: RE: RE: RE:
před 24 hodinami | #151223 (3)

Přesně jsi to popsal . " Rus to nevzdá ani za cenu použití jaderných zbraní ." Konečně je jasné , co jsou to ty světlé zítřky , jež lze od rusů očekávat . ⚠️


 #151200 

| Předmět: RE:
21.04.24 07:55:32 | #151131 (1)

To zas bude keců od joudů z výplatní listiny Kremlu.
Stejně mi nejde do hlavy, že republikáni, pravičáci, jsou proti. To bych spíš čekal od demokratů. V ČR to je obráceně: Pravičáci jsou pro pomoc Ukrajině, levičáci by ji nejradši totálně zničili. Rozumí tomuhle zvláštnímu a nelogickýmu jevu někdo?


 #151117 

| Předmět: RE: RE:
21.04.24 07:58:13 | #151132 (2)

To je jako kdyby např. němečtí komunisté chtěli ještě kapitalističtější kapitalismus a pravičáci socialismus. Oxymoróny jako prase *27179*


 #151131 

| Předmět: RE: RE: RE:
21.04.24 10:00:06 | #151138 (3)

Jestli ono to nebude tím, že američtí republikáni razí heslo - Amerika především - a Putinovo Rusko nevnímají jako hrozbu pro svoji ekonomiku. Zejména jejich voliči jsou už z financování vznešených idejí , poněkud otrávení.


 #151132 

| Předmět: RE: RE: RE: RE:
21.04.24 19:21:26 | #151197 (4)

Tak určitě...Rusko je daleko, to Ameriku ohrozit nemůže, stejně jako ji nemohl ohrozit koronavirus. Inu...logika génia 21. století, Trumpa *27179*
Ono to totiž je celý z trumpovy hlavy. Ti republikáni jen plní jeho pokyny. Oni jsou něco jako u nás voliči Babiše: Co on řekne, to je jim svaté. Stejně tak ti republikáni - co Trump si přeje, to je jim zákonem nad zákony a půjdou i přes mrtvoly. Zamyslet se nad čímkoliv? Netřeba, protože za ně to vymyslel vůdce přece, ne? *27179*


 #151138 

| Předmět: RE: RE: RE: RE: RE:
21.04.24 19:35:38 | #151199 (5)

Trumpovu logiku neznám, spoléhám spíš na řadu skutečných odborníků. Nejhorší scénář hovoří o možném napadení některé členské evropské země v řádu několika let po ukončení války na Ukrajině.
Zamýšlíme se jistě všichni , včetně pouhých poučených laiků.


 #151197 

| Předmět: RE: RE:
21.04.24 09:54:18 | #151137 (2)

Které levičáky máš na mysli? Z levicového spektra je to ve skutečnosti pouze KSČM , prezentovaná akorát K.Konečnou .Zbytek je téměř neviditelný , obdobně jako socdem, která ovšem ústy L.Zaorálka Ukrajinu podporuje. No a pak tu máme SPD , která je čistokrevnou pravicí. ANO není ani ryba, ani rak - jak ideologicky, tak v postoji k Ukrajině.


 #151131 

| Předmět: RE: RE: RE:
21.04.24 11:27:38 | #151148 (3)

Konečná je perfektní. Nedávno jsem byl na její přednášce (diskuzi). Velký sál byl k prasknutí. Lidé stáli i v uličkách. *5519*


1 2  
 #151137 

| Předmět: RE: RE: RE: RE:
21.04.24 11:46:20 | #151152 (4)

a všichni jste se vzájemně znali, viď? *30434*


1  
 #151148 

| Předmět: RE: RE: RE: RE:
21.04.24 12:31:00 | #151155 (4)

Pro příznivce KSČM ano , jenomže v EP je jenom kapkou v moři.V domácí politice žádného výrazného komun.kandidáta neznám.


 #151148 

| Předmět: RE: RE: RE: RE: RE:
před 10 hodinami | #151274 (5)

Většina voličů KSČM bude volit SPD, pokud vůbec přijdou k evropským volbám. Na Konečnou si už nevzpomenou.


 #151155 

| Předmět: RE: RE: RE: RE: RE: RE:
před hodinou | #151283 (6)

Je to docela možné , ale pak je zřejmé , že sáhnou vedle. Okamura jim může lahodit pouze v politice zahraniční- odmítání EU + NATO (vypsání referenda o vystoupení) .


 #151274 

| Předmět: RE: RE: RE: RE:
21.04.24 12:58:22 | #151160 (4)

pro staré komunisty jako ty určitě...


 #151148 

| Předmět: RE: RE: RE: RE:
před 10 hodinami | #151275 (4)

V parlamentu jsou dvě levicové strany:
ANO , kterou tvoří voliči bývalé ČSSD a
SPD, což je segment voličů bývalé KSČM.

Je samozřejmě možné, že obě levicové strany v budoucnu zaniknou. Pojde z nich však něco podobného, byť
pod jinou firmou.


 #151148 

| Předmět: RE: RE: RE: RE: RE:
před hodinou | #151284 (5)

To ovšem nejsou levicové strany. SPD je pravice , ANO nevyhraněné populistické hnutí.
https://a2larm.cz/2023/01/na-andreji-babisovi-neni-levicoveho-zhola-nic/

Slovy politologa je SPD z hodnotově-kulturního pohledu radikální pravicí, přestože má jejich program jasné levicové etatistické (přístup obhajující silnou roli státu) rysy. Jde o taktiku, kterou v poslední době uplatňuje radikální pravice po celé Evropě v reakci na to, že bývalí voliči levice dnes ve velkém volí právě tyto strany.
https://www.irozhlas.cz/zpravy-domov/spd-tomio-okamura-radim-fiala-stranicky-kompas-irozhlas_2310300500_jgr


 #151275 

| Předmět: RE: RE: RE:
21.04.24 12:30:43 | #151154 (3)

Pan Zaorálek sice podporuje Ukrajinu, ale současně je to jediný politik, který se na celkovou situaci dívá realisticky, bez růžového pozlátka. Jako bývalý ministr zahraničí a zkušený diplomat dobře ví, že sliby západu jsou většinou falešné a dávají Ukrajincům falešnou představu, že v tom konfliktu s Ruskem mohou zvítězit.

Pan Zaorálek je stoupencem Henryho Kissingera a má podobné vidění světa jako on - viz zajímavý rozhovor s panem Stulíkem, kde tyto myšlenky rozvádí, na základě tehdejší situace. Taky je (nebo aspoň byl) přesvědčený, že Ukrajina se do NATO nikdy nedostane, a do EU asi taky ne. Ten rozhovor se Stulíkem je sice už víc než rok starý, ale vzhledem k tomu, že se od té doby situace na frontě moc neposunula, aspoň ne ve prospěch Ukrajiny, tak myslím, že se jeho představy o dlouhodobém řešení taky moc nezměnily. Škoda, že nemá víc prostoru v médiích, zajímalo by mě, jak se dívá na dlouhodobé řešení dnes, ve světle posledních událostí.
https://plus.rozhlas.cz/je-cil-znicit-rusko-nebo-zastavit-valku-na-ukrajine-si-musi-zapadni-politici-8902788


1  
 #151137 

| Předmět: RE: RE: RE: RE:
21.04.24 12:38:51 | #151156 (4)

L.Zaorálek je příliš upovídaný , což je vždy ku škodě věci. Často se totiž stává , že svá vlastní slova později koriguje a vysvětluje. Mohu se s ním ale shodnout na pojmenování příčin i nutnosti s pomocí Ukrajině vytrvat , přestože bychom oba uvítali diplomatická jednání , vedoucí k ukončení války a odchodu všech ruských vojáků .


 #151154 

| Předmět: RE: RE: RE: RE: RE:
21.04.24 14:02:19 | #151163 (5)

Ano, ten odchod ze všěech okupovaných území je podmíbnka. Dřív se jednat nedá a rusák musí svoji dehonestaci a odpornost dotáhnout do hořkého konce, klteréh ose dočká ať vyhraje nebo prohraje

už navřdy to bude svině rovná hitlerovi


1  
 #151156 

| Předmět: RE: RE: RE: RE: RE: RE:
21.04.24 14:02:57 | #151164 (6)

doufejme, že tak i co nejdřív skončí....


 #151163 

| Předmět: RE: RE: RE: RE:
21.04.24 12:55:08 | #151158 (4)

 #151154 

| Předmět: RE: RE: RE: RE:
21.04.24 13:02:23 | #151161 (4)

Během posledních 2 týdnů jsem ho viděl na CNN Primě a říkal vesměs to, že Ukrajina potřebuje dodat zbraně, tak ať jí je spojenci dodají, anebo ať se na to vykašlou a rovnou řeknou, že o vítězství Ukrajiny nestojí. Apeloval na to, aby se jednalo otevřeně a jenom nekecalo.


1  
 #151154 

| Předmět: RE: RE: RE: RE:
21.04.24 14:03:54 | #151165 (4)

Tak mu napiš liebesbrief, kde ti to bvysvětlí.
jinak kissinger "něco zkusil" a za dva dny to odvolával.


 #151154 

| Předmět: RE: RE:
21.04.24 12:48:42 | #151157 (2)

Nevím, zda je třeba operovat s levicí a pravicí. Skutečností je, že vojenská podpora UA vede k dalšímu ničení infrastruktury UA, mrzačení a zabíjení lidí. Pokud UA nezvítězí, pak hrozí i rozpad státu UA. Odmítnutí vojenské podpory znamená nutnost požádat o příměří a jednat, nepokračovat ve válčení a zachránit pro UA co se dá. (Jednat už se mělo dávno před válkou). Z toho někteří odvozují, že zastánci vojenské podpory jsou vlastně vrazi, hovoří se o zástupné válce atd. (Krom toho zde figurují zájmy zbrojních firem).
Mně se tento popis zdá být logický a celkem jednoznačný. Nenarazil jsem na klidnou a věcnou argumentaci, že tomu tak není... *6477*


 #151131 

| Předmět: RE: RE: RE:
21.04.24 12:56:56 | #151159 (3)

Ukrajinci bojují především pro uhájení maxima , co nejvhodnější podmínky pro vyjednávání a jasný vzkaz Rusku , že nemohou počítat s realizací svých plánů.


1  
 #151157 

| Předmět: RE: RE: RE: RE:
21.04.24 15:17:49 | #151182 (4)

Tomu bych rozuměl, kdyby Ukrajinci vítězili. Ale realitou je, že už rok a půl nevítězí. Ničení pokračuje, lidé umírají, podmínky pro vyjednávání se zhoršují a konce nevidět. Nově dodané zbraně pomohou na chvíli, než si protivník najde způsob jejich eliminace. K ničemu kloudnému to nevede, myslím si.


 #151159 

| Předmět: RE: RE: RE: RE: RE:
21.04.24 15:19:17 | #151183 (5)

Už půl roku nedostávali pomoc.
rusák si nenašel způsob jejich eliminace za 2 roky, ty šašku :-))))))))))))))))))


1  
 #151182 

| Předmět: RE: RE: RE: RE: RE:
21.04.24 15:19:48 | #151184 (5)

Tak si to mysli a už si to nech pro sebe,. bereme na vědomí, že si to myslíš.


 #151182 

| Předmět: RE: RE: RE: RE: RE:
21.04.24 15:20:32 | #151185 (5)

PS : půl roku nevítězí, ne rok a půl .-)))
rusák nevítězí už 2 roky, co 2, 10 :-))))))))))))))))


 #151182 

| Předmět: RE: RE: RE: RE: RE:
21.04.24 15:38:12 | #151186 (5)

Jsou odkázaní na permanentní pomoc Západu , který mnohé slibuje ,ale reálně zhruba rok postupně vázne .
Kloudná je už samotná výdrž a odhodlání.


2  
 #151182 

| Předmět: RE: RE: RE:
21.04.24 14:00:41 | #151162 (3)

Zapomněl jsi na to hlavní - povede k likvidaci vás, ruských sviní. Proti tomu je infrastruktura sranda. Tu za dýten opraví. Vás naštěstí už nikdo nikdy
ty vypatlanej fugurante zástupných věcí
ty si vážně nebudeš diktovat, na co máš narazit :-))))
to maximálně v tunelu proti pendolínu, vrahu


 #151157 

| Předmět: RE: RE:
21.04.24 14:15:42 | #151170 (2)

Hlavně aby to bylo ještě včas a ty ruský rypáky rozmetali po úrodné půdě ukrajiny


 #151131 

| Předmět: RE: RE:
21.04.24 15:48:51 | #151187 (2)

V ČR (i jinde), není spor o pomoc Ukrajině. Spor je o pomoc v podobě zbraní a munice. Zbraně a munice ničí a zabíjí, dodávky tedy podporují ti, kteří chtějí válku = ničení UA a Ukrajinců. Platí, že čím déle se bude válčit, tím bude více škod a mrtvých či zmrzačených. Co je na tom nelogického?


1  
 #151131 

| Předmět: RE: RE: RE:
21.04.24 16:38:17 | #151190 (3)

Mezi námo normálními neni spor o pomoci v podoě zbraní a munice, jen naprostý idiot pošle jen náplasti, kterými si ve vyvražděné zemi ti zbilí přelepí díry po kulkách do těla.

Jak plyne čas, ty jsi čím dál dementnější

Primárně pokud jim chceš pomoci, musíš :
posilovat obranyschopnost ukrajiny
oslabovat útokuschopnost rusáka

to ví i malé dítě.

vše ostatní v případě války silnějšího s eslabším je v nejlepším případě rezignace na právo a férovost, v tom nejhorším, tvém, uidentifikace se s vražděníma svinstvama útočníka, ruskej vrahu


2  
 #151187 


| Předmět: RE:
20.04.24 23:10:50 | #151116 (1)

Hledal tě dnes na Ateistech Kiwihoch


 #151115 

| Předmět: RE: RE:
21.04.24 00:09:15 | #151118 (2)

ještě tam leze ta blbka?


 #151116 

| Předmět: RE: RE: RE:
21.04.24 00:10:11 | #151119 (3)

Občas ano


 #151118 

| Předmět: RE: RE: RE:
21.04.24 08:27:49 | #151135 (3)

Spíš BLB. Blb, co emigroval na NZ, protože tady ho chtěli zavřít. Na Diskutnících o tom psal na několika diskuzích zcela bez zábran a podrobně se o tom rozepisoval. Na Diskutujme i tady to pak zapíral jak malej Jarin a že to není pravda a kdesi cosi. Je to pravda. Rozebíral to častokrát, především u Kikiny na diskuzi o tom mlel, ale i jinde. Nevím už přesně o co šlo, ale podstata byla, že mu hrozil kriminál za nějaký tr. činy. To psal on sám veřejně.


 #151118 

| Předmět: RE:
21.04.24 08:04:27 | #151133 (1)

To měl. Hutkovi by to jen prospělo. A jinak - Hutka měl z ODS po sametovce orgáče, najednou je to u něj strana na odpis. Mno...asi jako on sám, "umělec", kterýho do sametovky nikdo v ČSSR neznal a od demošky na Letný ho najednou bylo všude plno, jak zacejtil šanci si přihřát polívčičku, blb.


 #151115 

| Předmět: RE:
21.04.24 10:45:43 | #151139 (1)

Jak už to bývá , v něčem se shodneme , s něčím až tak nesouhlasím. Jeho rozčarování z Nohavici sice chápu , ale měli si to vyřídit mimo média. Problém totiž je, že to působí jako umělecká rivalita vůči úspěšnějšímu tvůrci.
(Mimochodem, Nohavica podrazil i Dobeše.)
https://www.idnes.cz/zpravy/domaci/jak-je-to-s-mym-pratelstvim-s-nohavicou.A071121_100658_nazory_itu


 #151115