Rozcestník >> Politika >> Diskuze k aktuálním zprávám

Informace

Název: Diskuze k aktuálním zprávám
Kategorie: Politika
Založil: Potua
Správci: Potua , Honza-Vichr
Založeno: 31.03.2020 21:23
Typ: Dočasné
Stav: Veřejné
Zobrazeno: 5062015x
Příspěvků:
147167

Předmět diskuze: Diskuze k aktuálním zprávám - Vlastní názor na aktuální téma, možno i s vložením odkazu na související článek.Samozřejmě bez osobních útoků,vulgarit a komolení jmen i nicků.
Máte nastaveno: řazení od: nejnovějších v stromovém zobrazení

| Předmět: RE:
před 30 minutami | #151420 (1)

Voyager 1 veze v kufru gramofonovou desku. Unikát, jehož originál asi už nikde neseženu.
Tak si pustím Black Sabbath.


 #151361 

| Předmět: RE:
před 22 hodinami | #151342 (1)

Třeba k tomu, aby dělali něco prospěšného pro společnost a dávali dobrý příklad svým dětem. Jenomže tyhle týpky naše společnost naopak podporuje v domnění ,jak jsou výjimeční.


 #151340 

| Předmět: RE: RE:
před 22 hodinami | #151345 (2)

Ano, když už, tak aby dávali DOBRÝ příklad dětem. A to oni dávají - už nevím jak se to jmenuje, jak podprujou ten prodej - před webovkou rozabalujou krabici s botama a děsn+ě se diví, co to tam je a jak je to skvělý. a bum bác, ti nejsledovanější mají prachy od výrobce.

nebo jak v jednom linku - natočte imbecilní video a máte milion, když nějak donutíte milion lidí se na to podívat.

dřív lidé vydělávali tak, že museli nakrmit za přijatelné peníze třeba milion lidí chlebem, rohlíkama. dneska stačí nakrmit milion debilů ještě debilnějším videm, ale ten systém je schopen za to zaplatit, protože i ti debilové mají od státu peníze na utrácení za debility - ovšem bez sledování a placení debilních debilit debilů na ty trubko dneska patří do definice "důstojného života".

kdyby se každej musel fakt uživit, tak na blbosti nemá čas.


 #151342 

| Předmět: RE: RE: RE:
před 10 hodinami | #151378 (3)

Jenomže my žijeme ve světě, kde se skvěle uživí právě podobní darmošlapové. Evidentně za to nejsou odpovědní komunisti, nebo levice obecně , ale přeceňované tržní prostředí. 🤔


 #151345 

| Předmět: RE: RE: RE: RE:
před 6 hodinami | #151388 (4)

Největším problémem je svoboda.


 #151378 

| Předmět: RE: RE: RE: RE: RE:
před 6 hodinami | #151395 (5)

Svoboda je relativní pojem. Nikdo ani nedefinoval pojem SVOBODA. Čeho všeho se ona svoboda týká? Když platí různá omezení, ať už daná zákony, nebo různými předpisy a nařízeními, jde ještě o svobodu? Stát kecá do spousty oblastí lidského života. Je to v souladu se svobodou? Asi jak pro koho. Co je pro jednu skupinu lidí normální a prospěšné a nemělo by být omezováno, to je pro jinou skupinu lidí nehoráznost, která by se měla trestat. Nebo se i trestá. Pak ale je ta první skupina lidí nesvobodná.
Já bych řekl, že SVOBODA není něco, co ve státě je, nebo není. Svobodu si každej představuje jinak. Že můžou lidi říkat v podstatě co chtějí, můžou volně cestovat /pokud na to mají/, že můžou říct - prezident je vůl, to nezakládá právo kohokoliv tvrdit - "v naší zemi je svoboda". Rozhodně není nikde 100 procentní. To by byla anarchie, nebo ještě něco horšího. A jsme zase na začátku *27179*
Svoboda je jen relativní pojem a hodnotit ji může jen každý jedinec sám ze svého vlastního úhlu pohledu. Nikdo nemá právo za druhé hodnotit, zda mají či nemají svobodu.
Poslední 2 věty by měly být tučně zvýrazněné na každé stránce Ústavy ČR.


 #151388 

| Předmět: RE: RE: RE: RE: RE: RE:
před 5 hodinami | #151399 (6)

Já si dovolím opnovat. Pro mne nejlepší definice svobody je od Ayn Randové : "Svoboda je absence iniciace násilí". Zní to složitě, složitě se to vysvětluje ale v podstatě to znamená, že když neexistuje nic, co iniciuje násilí, jedná se o svobodu.
Doplňuje to Rousseau : "„Svoboda každého člověka nespočívá v tom, že může dělat vše, co chce, ale že nemusí dělat to, co nechce.“

Stejně ntak lze svobodu definovat a je možné ho a dokonce objektivně hodnostit na základě onoho pověstného a dobře známého :

SVOBODA JEDNOHO KONČÍ TAM, KDE ZAČÍNÁ SVOBODA DRUHÉHO. (což je vlastně ekvivalent té absence iniciace násilí, protože pokud májí dva/všichni stejné možnosti a stejná omezení, neměla by vzniknout iniciace / chuť použít proti druhému násilí

Krásně se to demonstruje na RF vs UA - rusko samo požaduje, aby jako suverenní země si mohlo určit svoji vlastní cestu, kam a kudy se vydá. verbálně to přiznává i všem jiným suverenním zemím.
v praxi ovšem rusko iniciovalo násilí v situaci, kdy mělo zcela stejné a rovné podmínky, práva a SVOBODY jako ukrajina- z toho plyne že mimo vše další rusko porušilo i svobodu ukrajiny

Tedy vráceno zpět : pokud ty i já máme stejné svobody, můžeme dělat stejné věci, nemusíme dělat co nechceme (nenutí jeden druhého) - máme oba svobodu.
Pokud někdo druhého nutí dělat něco, co sýám dělat nechce, odmítá, narušuje svobodu druhého a lze to objektivně konstatovat


 #151395 

| Předmět: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE:
před 3 hodinami | #151408 (7)

Njn, jenomže i důsledné uplatňování zákonů lze pokládat za iniciované násilí.🤔
Známý citát o svobodě jednoho, která musí končit tam, kde začíná svoboda druhého , lze uplatnit i ve tvém následném politickém expozé , paradoxně jako obhajobu ruských výhrad . Nikoliv už samotné vojenské agrese.Válku totiž nepokládám za demokratický nástroj k vymožení představ o svojí svobodě.


 #151399 

| Předmět: RE: RE: RE: RE: RE: RE:
před 27 minutami | #151421 (6)

Svoboda není o tom, že by si každý dělal, co chce. Bez ohledu na ostatní. To by byla anarchie.
Svoboda je spíš o tom, aby nikdo nemusel dělat, co nechce. Třeba aby nikdo nemusel předstírat nadšený souhlas se svou nekritizovatelnou vládou, jít po ulici s mávátkem, vyvíjet činnost v prorežimních organizacích...
Ty předpisy a omezení jsou v pořádku, pokud stanoví nějaké rozumně určené mantinely. Pokud zaručují, aby nebyla omezována práva těch druhých. Pokud přispívají k naší bezpečnosti. Ať už jsou to třeba dopravní předpisy, zákony nebo normy.


 #151395 

| Předmět: RE: RE: RE: RE:
před 5 hodinami | #151403 (4)

????
Evidentně za to zodpovědní uvedení naopak jsou :-)))))))))))))­))))))))))
Protože mohl by si zaplatit internet lempl a budižkničemu, kdybyste mu nesypaly dávky? .-)))))))))))
Mohl by poslat těch 10,- Kč aby se mohl podívat na blábolení Agáty nebo jiného influencerního megablba a tytrubkera? .-)))

Ty to zjevně furt nechápeš, že bez sociálních inkrustací by 60 % obyvatel planety vymřelo hlady, a 20 % by se bincalo od výplaty k výplatě. Jak dávno víme, celý ten 8miliardový ansámbl na Zemi živí v podstatě jen 20 % lidí, tedy 1,6 mld. všichni ostatní ty peníze, lépe řečeno skutečně vytvořené hodnoty už jen protáčejí poté, co mu je levicový stát od těch 20 % přerozdělí. Prostě jim dá na útratu za píčoviny. A to bybylo, aby se nenašlo měsíčně 0,5 milionů lidí, kteří pošlou 2,- Kč dementovi na ty trbko, jak otvírá krabici s dildem a pak je u vytržení, co to všechno umí. A má doma 1 mega před zdaněním měsíčně. Kdyby si tohle mohlo dovolit jen třeba 0,1 mega lidí, a z nich si to dovolilo jen 50000, má 50000, ne mega.
Naprostá většina miliardářů zbohatla na sice nízkých platbách za produkt, ale takový produkt, který chce každý. Ale ne každý si na něj vydělá. Těm, kdo si na něj nevydělají, ani za tu nízkou cenu, té většině, na to peníze dá levicová vláda (a bohužel i pravicové, protože by jinak nikdy nevládla, kdyby to opravdu utnula, tak to jen přibržďuje)

A tomuhle se říká "trh". Ne tomu tvému levicovému přerozdělování s odou na lidskost a (pseudo)humanitu na rtu


 #151378 

| Předmět: RE: RE: RE: RE: RE:
před 5 hodinami | #151404 (5)

PS : aby nedošlo k logickému konfliktu s mnou prosazovaným počtem lidí na olanětě 0,5 mld a tím číslem, že ten ansámbl dneska živí 1,6 m,ld

samozřejmě pokud by ubylo 6,4 mld lidí, na uživení 1,6 mld by stačilo 320 mil lidí. těch 500 mil je odhadované číslo (nikoli jen mnou) potřebné pro udržení druhu a současně pro rovnováhu s přírodou.


 #151403 

| Předmět: RE: RE: RE: RE: RE:
před 3 hodinami | #151409 (5)

Co to pořád meleš za nesmysly? Jak souvisí dávky v nezaměstnanosti s influencerstvím Hanychové a podobnými nanicovatými činnostmi? A proč mě neustále předhazuješ sociální dávky , které jsem nikdy nevyužila, ani nepropagovala? A neotravuj mě s levicí, protože já jsem ta poslední , která by jí dle tvých zastydlých představ charakterizovala.
Ale vraťme se krátce k té Hanychové a dalším influencerům. Co mají společného s komunisty , nebo levicí?


 #151403 

| Předmět: Babišův život ve lži
před 23 hodinami | #151338

Osudová lež Adreje Babiše a využitá manželka

https://medium.seznam.cz/clanek/knihomolka-osudova-lez-adreje-babise-a-zneuzita-manzelka-58964?utm_campaign=abtest241_shrnuti_llm_varAA&utm_medium=z-boxiku&utm_source=www.seznam.cz#dop_ab_variant=0&dop_source_zone_name=blogy.sznhp.box&dop_vert_ab=&dop_vert_id=&source=hp&seq_no=1

To, že se předsedovi opozice rozpadá manželství, si cvrlikali průhoničtí vrabci už víc než rok. Záhadnou shodou okolností se ale celá věc objevila na veřejnosti v momentě, kdy se řešilo něco jiného.

Budou nebo nebudou zástupci ANO jednat u prezidenta o řešení důchodové reformy? Tak zněla kardinální otázka v minulém týdnu, kdy to s Alenou Schillerovou, Karlem Havlíčkem a Alešem Juchelkou vypadalo, že se učí tancovat „couváka“ stran své účasti při jednání na Hradě.

... Jenže kdo by se staral o takovou „prkotinu“, tedy jak se budou vyvíjet důchody generaci Husákových dětí, když se v médiích objevil sólokapr o konci vztahu paní Moniky s Andrejem Babišem ...?



| Předmět: RE: Babišův život ve lži
před 22 hodinami | #151344 (1)

No sorry, ale pro mne jejich rozchod žádný sólokapr není a jak jsem mohla sledovat , téma důchody to v médiích nijak nezastínilo.


 #151338 

| Předmět: RE: RE: Babišův život ve lži
před 6 hodinami | #151389 (2)

S těmi důchody to ANO udělalo chytře. Jsou si vědomi, že početní voliči ANO o žádnou důchodovou reformu nestojí. Jako nestojí o migranty či Green Deal.
A tak z toho vycouvali a u voličů ANO vyvolají dojem, že žádná důchodová reforma není potřeba.


 #151344 

| Předmět: RE: RE: RE: Babišův život ve lži
před 6 hodinami | #151394 (3)

Což je důkaz o nízké inteligenci voliče ANO


 #151389 

| Předmět: RE: RE: RE: RE: Babišův život ve lži
před 4 hodinami | #151407 (4)

Spíš jejich egoismu.


 #151394 

| Předmět: RE: RE: RE: RE: RE: Babišův život ve lži
před 3 hodinami | #151411 (5)

Ve skutečnosti chce ANO jednat s prezidentem , předkládat mu svoje argumenty , ale ne ve společném formátu s pětikoalicí .Po prvním takovém jednání mají totiž špatnou zkušenost , protože pětikoalice toto jednání označila za úspěšné, protože prý ANO se vším souhlasilo a na všem se dohodli.Taky se tomu říká podraz.
A co se toho egoismu týče- pokud ANO volí lidé starší, tak těch se tato důchodová reforma netýká. Změny by se týkaly lidí narozených po roce 1965.


 #151407 

| Předmět: RE: RE: RE: RE: RE: RE: Babišův život…
před hodinou | #151416 (6)

Nebylo by dobré si napřed přečíst ten záznam p. Bezděka?


 #151411 

| Předmět: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: Babišův…
před hodinou | #151417 (7)

Bylo by dobré leccos. Navíc nevím , který z Bezděkových proslovů máš zrovna na mysli.
Já psala o informaci z prvního (a posledního) společného sezení prezidenta+pě­tikoalice+opo­zice.


 #151416 

| Předmět: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: Babišův…
před hodinou | #151419 (7)
| Předmět: RE: RE: RE: RE: RE: RE: Babišův život…
před 6 minutami | #151423 (6)

Obávám se, že mnozí starší lidé volí ANO hlavně proto, aby se žádná důchodová reforma nekonala. ANO totiž žádný návrh důchodové reformy nemá. Jinak by muselo předvést, jak si představuje řešení situace, kdy lidí v důchodovém věku poměrně rychle přibývá a průměrný věk dožití se prodlužuje. Poměr těch, kdo vydělávají a přispívají do státního rozpočtu a důchodců se mění v neprospěch těch pracujících.
Řešení této situace se těžko obejde bez těchto možností - zvyšování daní nebo prodlužování věku odchodu do důchodu. (někde také mají důchody zdaněné - třeba v Polsku aj.). To ovšem populisté taky vědí, ale nahlas říct nemohou. Ztratili by voliče a jim o nic jiného nejde. Viz článek:

https://www.forum24.cz/duchodova-reforma-hnuti-ano-jakou-svet-nevidel/diskuze


 #151411 

| Předmět: Ale to přece
23.04.24 11:38:41 | #151307

všichni víme od nepaměti, že Korán je pro muslimy zákon nad zákony. Jinak by to ani nebyli muslimové. Kdo korán nevyznává jako zákon nad zákony, ten se na islám hezky z vysoka..., nebo rovnou přešel ke křesťanství. Jen neználci a naivní sluníčkáři to nevědí. Např. sluníčkář Halík a další adoranti této sekty. https://www.novinky.cz/clanek/zahranicni-evropa-koran-je-nad-zakony-mysli-si-nemecka-muslimska-mladez-a-uziva-si-pohodli-zapadu-40468795#dop_ab_variant=0&dop_source_zone_name=novinky.sznhp.box&dop_req_id=fQ43a2M1hQa-202404230914&dop_id=40468795&source=hp&seq_no=8&utm_campaign=abtest246_ribbon_sluzeb_varCC&utm_medium=z-boxiku&utm_source=www.seznam.cz



| Předmět: RE: Ale to přece
23.04.24 12:41:04 | #151313 (1)

To se v podstatě dalo čekat , ale nechceme strašit...Proto dochází k paradoxní situaci- Němci se stěhují do Maďarska..🤫 Bohužel, vzrůstá i obliba krajní AfD .


 #151307 

| Předmět: RE: Ale to přece
23.04.24 15:49:46 | #151325 (1)

To je i Bible pro křesťany.


 #151307 

| Předmět: RE: RE: Ale to přece
23.04.24 17:27:43 | #151333 (2)

Jen na oko.
Velmi málo křesťanů dodržuje i to nejzákladnější, desatero přikázání.
V kostele se sem tam vyzpovídají a po mši odejdou zase hřešit.


 #151325 

| Předmět: RE: RE: RE: Ale to přece
před 24 hodinami | #151336 (3)

Na základě čeho to tvrdíš? Křesťanů jsou přes 2 miliardy.


 #151333 

| Předmět: RE: RE: RE: RE: Ale to přece
před 23 hodinami | #151337 (4)

Dvě miliardy (přes 2 miliardy) lidí, kteří se téměř všichni stali "křesťany" ve věku kojence. Doživotní soudruhové obce křesťanů (nas mnógo).
Pochopitelně patří do této obce i vrazi, násilníci, válečníci ... ale pochopitelně i hodnej klérus, který zachraňuje lidstvo odbornými modlitbami za "urbi et orbi" a zlepšuje tím náladu věrným, tedy praktikujícím křesťanům.


 #151336 

| Předmět: RE: RE: RE: RE: Ale to přece
před 21 hodinami | #151353 (4)

Na základě toho, že asi 300 z těch dvou miliard znám osobně.
Včetně sebe.
Pouze několik málo z nich desatero dodržuje a nepotřebují chodit každou neděli mazat trestné body do zpovědnice.
Kdyby 2 miliardy lidí, tedy téměř třetina lidstva, žila v souladu s ideály křesťanství, svět by zřejmě byl o něco lepší.


 #151336 

| Předmět: RE: RE: RE: RE: RE: Ale to přece
před 20 hodinami | #151358 (5)

To není moc. *29716* Jo, jsou křesťané, co se tak nazývají, ale vnitřně jimi nejsou. Stejné je to u muslimů. Pro pravého křesťana je ale Bible svrchovanou autoritou.
Zpověď je instituce jenom jedné z celé řady církví.


 #151353 

| Předmět: RE: RE: RE: RE: RE: RE: Ale to přece
před 20 hodinami | #151359 (6)

Je zajímavé proč si mohamedáni ze severní Afriky a Blízkého Východu tak oblíbili Evropu, že do ní plují na loďkách. Proč věřící muslimové prchají k bezvěrcům ? Proč si nebudují kalifát ve kterém se narodili ?
Asi dost podobné tomu proč tolik Slováků se usazuje v českých zemích. V Brně někdy přes slovenštinu není ani slyšet češtinu. Přitom si docela nedávno zřídili svůj stát,když je to stálo tolik námahy, tak proč nehledají štěstí právě v něm ?


1  
 #151358 

| Předmět: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: Ale to přece
před 10 hodinami | #151379 (7)

Co je tak zajímavého na cestě za lepším bydlem? Svojí víry se přitom nevzdávají ,evidentně ani svých nekompatibilních zvyků. To nejsou tuzemští migranti ,prchající před komunistickým režimem, ochotní se co nejdříve integrovat do společnosti v hostitelské zemi.


 #151359 

| Předmět: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: Ale to přece
před 8 hodinami | #151386 (7)

Hádam, že proto, že je tu vyšší životní úroveň.


 #151359 

| Předmět: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: Ale to…
před 6 hodinami | #151390 (8)

Možná že migranti hledají svobodu, které v muslimském světě není. Taky pro islám, který má povícero denominací z nichž jsou tam některé diskriminovány.


 #151386 

| Předmět: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: Ale…
před 6 hodinami | #151393 (9)

Akorát je srandovní, a to není můj objev, že muslimové utíkají z toho bordelu tam u nich, aby"si ho udělali" tady u nás.

Prostě mentalitu a zvyky neukecáš.


 #151390 

| Předmět: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: Ale…
před 5 hodinami | #151397 (9)

Je to možné, i když proč by potom na tom Západě vyžadovali respektování jejich náboženských předpisů (nošení hidžábu, omezení pro muslimské ženy aj.).


 #151390 

| Předmět: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: Ale…
před 3 hodinami | #151412 (9)

Tomu snad sám nevěříte! Je to útěk před válkou zmítanými a rozbitými zeměmi , kde lidé přišli o domovy, pracovní příležitosti i nadějí do budoucna. Většinou jde o lidi, kteří už žijí přechodně v uprchlických táborech ,ale ztratili naději na návrat a situace v táborech je neúnosná.


 #151390 

| Předmět: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: Ale to přece
před 6 hodinami | #151392 (7)

V prvni rade je povinnosti kazdeho muslima sirit islam a to i mecem..Evropani jsou vesmes neverici psi z hlediska islamu...cili je zahodne, aby konali svou povinnost


 #151359 

| Předmět: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: Ale to…
před 3 hodinami | #151410 (8)

Ti, kteří v gumových člunech ve vodách Středozemního moře směřují k italským břehům sotva chtějí šířit islám s mečem v ruce. Spíš chtějí za každou cenu pryč z poměrů ve kterých se narodili. V nějakou lepší budoucnost doma nedoufají. V tom jsou podobní českým emigrantům z let 1945 - 89. Ti taky ve velké většině nechtěli "bojovat proti komunismu" , ale chtěli se asimilovat. Ne všem se to podařilo, ti nespokojení tvořili členskou základnu emigrantských uskupení ve kterých si kolektivně vylévali stesk po ztracené vlasti. Domů se vrátit nemohli, a jejich děti se jim často odcizily. Ty neměli s asimilací problém.
V tom je právě rozdíl s těmi muslimy. Žijí na Západě často v uzavřených komunitách, otec je na sociálních dávkách,matka umí jen arabsky. Podobně i její děti. A tím pádem často navštěvují školu kde se učí v arabštině. Ve škole se neučí přírodním vědám ani dějepisu, zeměpisu, ale nazpaměť se učí súry z koránu. Teenageři z arabských rodin mají sice státní příslušnost, avšak na pracovním trhu často neuspějí. To v nich vyvolává krizi identity. Jejich bratranci a sestřenice v bývalém domově jejich rodičů je berou za cizince, Francouzi je neberou za své. Ocitají se tak v bezvýchodné situaci.


 #151392 

| Předmět: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: Ale…
před 3 hodinami | #151413 (9)

To je ovšem optický klam , který pochopitelně mohou vzbuzovat. Ale jenom do té doby , než se v hostitelské zemi usadí a spojí síly s krajany, vč. komunity již usazené.


 #151410 

| Předmět: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE:…
před 2 hodinami | #151415 (10)

Co je optický klam ?
To že se chtějí usadit, anebo provozovat džihád ?


 #151413 

| Předmět: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE:…
před hodinou | #151418 (11)

Vaše tvrzení, že jde o samé zubožené a tudíž mírné, islámské ovečky.


 #151415 

| Předmět: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: Ale to…
před 3 hodinami | #151414 (8)

A i když náhodou vděční jedinci zapomenou , islámští horlivci jim to připomenou. Zvlášť chytlavé jsou mladé generace.


 #151392 

| Předmět: RE: RE: RE: RE: RE: RE: Ale to přece
před 18 minutami | #151422 (6)

Kolik je tedy pravých a kolik levých křesťanů?
Je třeba katolický biskup pravý křesťan?
Nebo je křesťan tenm kdo sice nechodí do kostela, ale přesto věří v Boha a nezdobí se zlatými prsteny?
Kdo vlastně dokáže rozsoudit, kdo ještě je a kdo už není pravý křesťan?
Podobných otázek zde můžeu napsat tisíc a nic to nezmění na faktu, že z těch dvou miliard křesťanů, asi levých i pravých dohromady, je každý jiný, unikátní a naprosto svůj.
Bůh stvořil člověka k obrazu svému, tedy i špatné křesťany, nebo taky homosexuály, kominíky, zločince a jeptišky.
Kdo je vlastně do těch dvou miliard započítán? Každý, kdo byl pokřtěn, třeba jako Gustáv Husák?
*1*


 #151358 

| Předmět: No konečně
23.04.24 11:26:17 | #151304

úředníci a politici pochopili, že v 1. řadě musí svoji zem bránit občané napadené země. Takto se měly státy zachovat okamžitě po Zelenského výzvě, aby muži mezi 18 a 60 lety naklusali na vojenské správy UA Není přece možné ukrývat tyto zběhy,zvláště ne ze spřátelené země! https://www.novinky.cz/clanek/zahranicni-evropa-ukrajincum-v-odvodovem-veku-uz-jejich-konzulaty-v-zahranici-nepomuzou-leda-s-cestou-domu-40468953



| Předmět: RE: No konečně
23.04.24 11:31:46 | #151306 (1)

A teď jsem zvědav, jak to zafunguje v praxi a jak stoupne poptávka stavebních a jiných firem po českých pracovnících a řemeslnících, když jen z ČR by teoreticky mělo odejít tak 200 000 mladých ukrajinských budoucích bojovníků.


1  
 #151304 

| Předmět: RE: RE: No konečně
před 18 hodinami | #151372 (2)

Já bych to spíše tipnul na stotisícový nárůst požadavků na přiznání občanství ČR. Prostě se se svoji vlastí rozejdou, v pohodě přežijí a postupně přitáhnou své příbuzné. A kdoví, jaká situace vznikne po skončení této války, jak dlouho bude válka trvat?


 #151306 

| Předmět: RE: RE: RE: No konečně
před 18 hodinami | #151374 (3)

To nám jistě povíš ty, jak dlouho bude ta válka trvat :--))))


 #151372 

| Předmět: RE: RE: RE: No konečně
před 6 hodinami | #151391 (3)

EU a NATO hraje o čas. Čím déle bude konflikt na Ukrajině trvat, tím více času bude mít Evropa na to připravit se na konflikt s Ruskem.
Prodlužování konfliktu je ovšem nevýhodné jak pro Ukrajinu, tak i pro Rusko. Rusko ten konflikt vyčerpává.


 #151372