Rozcestník >> Politika >> Diskuze k aktuálním zprávám

Informace

Název: Diskuze k aktuálním zprávám
Kategorie: Politika
Založil: Potua
Správci: Potua , Honza-Vichr
Založeno: 31.03.2020 21:23
Typ: Dočasné
Stav: Veřejné
Zobrazeno: 4979094x
Příspěvků:
146625

Předmět diskuze: Diskuze k aktuálním zprávám - Vlastní názor na aktuální téma, možno i s vložením odkazu na související článek.Samozřejmě bez osobních útoků,vulgarit a komolení jmen i nicků.
Máte nastaveno: řazení od: nejnovějších v stromovém zobrazení

| Předmět: Hnus
před 2 hodinami | #150852

*34528* Hnus: ke K.Krylovi se hlásí šmejdi jako Ortel nebo Pepa Nos *34528*

Never more „lůze pod platanem“ a „zástupu kacířů“, kteří se otírají o Karla Kryla

https://www.reflex.cz/clanek/kultura/124128/never-more-luze-pod-platanem-a-zastupu-kaciru-kteri-se-otiraji-o-karla-kryla.html?utm_campaign=abtest241_shrnuti_llm_varAA&utm_medium=z-boxiku&utm_source=www.seznam.cz



| Předmět: RE: Hnus
před 2 hodinami | #150854 (1)

Od devadesátek i komunisté a jejich fans.
https://www.idnes.cz/zpravy/domaci/nehrajte-kryla-chce-jeho-vdova-od-radia-komunistu.A050909_234756_domaci_bih

Souhlasím i s názorem ze tvého odkazu -
"Nejsem příznivcem retronormalizačních seriálů, jako je Volha nebo To se vysvětlí, soudruzi! Připadají mi stejně oplzlé jako humor herce LEOŠ NOHY, který v druhém jmenovaném seriálu o paranormálních jevech hraje hodného (?!) estébáka."


 #150852 

| Předmět: RE: RE: Hnus
před 2 hodinami | #150856 (2)

...Souhlas
Dost šílené je, že Volha požrala nejvíc Českých lvů za loňský rok ...


1  
 #150854 

| Předmět: RE: Hnus
před hodinou | #150860 (1)

Co má Pepa Nos společnýho s Ortelem? Pepa Nos spíše patří na stranu K. Kryla, řekl bych.


 #150852 

| Předmět: Jaceňuk na BBC HARDtalk - Třešnička :-)
před 8 hodinami | #150846

Tak dneska dám taky "třešničku" - a sice dnes večer jsem se dívala v BBC na pořad HARDTALK, což je opravdu zajímavý pořad, kde si moderator (Stephen Sackur) zve jako hosty přední osobnosti světové politiky nebo z nějakého jiného oboru, a dává jim opravdu otázky "na tělo" - proto se pořad jmenuje HardTalk, neboli "Těžká debata". Tentokrát si pozval Arsenije Jaceňuka, což je bývalý premiér (kterého tak vyzdvihovala Nulandová v tom svém dnes už veřejně profláknutém odposlechnutém rozhovoru během majdanu o tom, jak se má (samozřejmě s pomocí USA) vyvíjet dál politika Ukrajiny. Jaceňuk se ve vládě udržel několik let, pak zmizel - nikdo nevěděl kam, ale zřejmě tam hrály roli vzájemné rozpory s tehdejším prezidentem Porošenkem, který nahradil Janukovyče. Jaceňuk zřejmě vycítil, že je čas tiše odejít, než ho zastihne podobný osud jako Janukovyče - i když Jaceňuk byl ještě větší ukrajinský "vlastenec" a nacionalista než Porošenko, ale holt byli to rivalové, takže Jaceňuk se pro jistotu vypařil, než aby riskoval, že ho Porošenko nechá zavřít za "vlastizradu", což je taková ukrajinská specialita, neboli "třešnička".:-)))
Koneckonců, Porošenko to pocítil na vlastní kůži, kdy se role opět vyměnily, on prohrál v roce 2019 ukrajinské volby, které tentokrát vyhrál do té doby známý herec a komik Zelenskyj, který brzo na to nechal zavřít Porošenka, taky za "vlastizradu" - to už je prostě taková ukrajinská specialita.:-)))
V dnešním pořadu HARDtalk se Jaceňuk zase rozohnil a začal se vztekat kvůli tomu, že Západ (zejména tedy USA) furt podporuje Izrael, v boji proti Íránu, místo aby podporoval ve stejné ne-li větší míře Ukrajinu, v jejím svatém boji proti zlému Rusku - opět se ozývaly známé výrazy o tzv. "ose zla" a další černobílé portréty politické situace, s tím, že pokud Západ neumožní Ukrajině plné vítězství, tak na to sám doplatí, bla bla bla...:-)
Škoda, že v Česku se tento program chytit asi nedá, ale pro ty, co mají přístup, zde je odkaz na ten dnešní rozhovor...
https://www.bbc.co.uk/programmes/m001yfsh


1  

| Předmět: RE: Jaceňuk na BBC HARDtalk - Třešnička…
před 8 hodinami | #150847 (1)

Jinak co se týká aktuální situace na Ukrajině, tak momentálně to pro Ukrajinu opravdu nevypadá moc nadějně, ale pokud bude chtít pokračovat v tom svém "svatém" boji za vstup do NATO a za "západní hodnoty", bude hůř...
https://www.novinky.cz/clanek/zahranicni-evropa-situace-na-fronte-se-znacne-zhorsila-priznal-vrchni-velitel-ukrajinske-armady-40467724?timeline--pageItem=40467325&noredirect=1#dop_ab_variant=0&dop_source_zone_name=novinky.sznhp.box&source=hp&seq_no=3&utm_campaign=abtest246_ribbon_sluzeb_varAA&utm_medium=z-boxiku&utm_source=www.seznam.cz


2  
 #150846 

| Předmět: RE: RE: Jaceňuk na BBC HARDtalk -…
před 2 hodinami | #150850 (2)

zalez, ty ruská podržtaško...
o svaté rusi a svaté válce mluví ti tvoji hnusní rusáci... *57* *57* *57*


1  
 #150847 

| Předmět: RE: RE: Jaceňuk na BBC HARDtalk -…
před 2 hodinami | #150853 (2)

Z hlediska Ukrajiny bylo usilování o vstup do NATO naprosto pochopitelné (obdobně jako v případě všech bývalých ruských satelitů) , protože Kreml v touze po obnově bývalé moci a vlivu , dokáže být zákeřný.


 #150847 

| Předmět: RE: Jaceňuk na BBC HARDtalk - Třešnička…
před 2 hodinami | #150851 (1)

Vnitřní ukrajinskou politiku hodnotit nechci , s mírou korupce , přetahovanou oligarchů o moc i špatnou životní úrovní , byla nespokojená většina "obyčejných" Ukrajinců , což dali najevo už v období Oranžové revoluce a poté na Majdanu , který byl ovšem zneužit k násilnému politickému puči.
Přesto tvrdím, že nikdo zvenčí neměl právo na vměšování ,vysílání svých "zelených mužíčků" ani "vojenských poradců" a už vůbec ne na vojenskou agresi , která už si ani na nic jiného nehrála , přestože ji Kreml cynicky pojmenoval "speciální denacifikační operací" . Proto pro mne zůstává současný ukrajinský prezident úctyhodnou osobností , protože zbaběle nerozdává moudra z fešáckého azylu a už dva roky odolává jednoznačné přesile.
Že je Jaceňuk naštvaný na současný laxní postoj USA , je naprosto pochopitelné!


3  
 #150846 

| Předmět: RE: Jaceňuk na BBC HARDtalk - Třešnička…
před 2 hodinami | #150855 (1)

Čtyřicet řádků tvého příspěvku by se dalo shrnout do řádků tří . Na BBC existuje tók šou , Porošenko nechal zavřít Jaseňuka a ty jsi ruská fanynka . Zbytek jsou zbytečné informace .


1  
 #150846 

| Předmět: RE: RE: Jaceňuk na BBC HARDtalk -…
před 2 hodinami | #150857 (2)

Malá oprava: spíš nanynka *23244*


2  
 #150855