Rozcestník >> Politika >> Diskuze k aktuálním zprávám

Informace

Název: Diskuze k aktuálním zprávám
Kategorie: Politika
Založil: Potua
Správci: Potua , Honza-Vichr
Založeno: 31.03.2020 21:23
Typ: Dočasné
Stav: Veřejné
Zobrazeno: 4772813x
Příspěvků:
143502

Předmět diskuze: Diskuze k aktuálním zprávám - Vlastní názor na aktuální téma, možno i s vložením odkazu na související článek.Samozřejmě bez osobních útoků,vulgarit a komolení jmen i nicků.
Máte nastaveno: řazení od: nejnovějších v stromovém zobrazení

| Předmět: Měli bychom si ujasnit, co vlastně…
24.07.20 10:16:47 | #4762

Chytrá karanténa nefunguje.
https://www.seznamzpravy.cz/clanek/nejdulezitejsi-ochrana-pred-sirenim-viru-v-cesku-dosud-nefunguje-111954#seq_no=1&source=hp&dop_ab_variant=395500&dop_req_id=5kyyU010nHU-202007240806&dop_source_zone_name=zpravy.sznhp.box&utm_campaign=&utm_medium=z-boxiku&utm_source=www.seznam.cz

Jenže to není pravda, odpověděl mi známý lékař, jen jsme se pustili do marného boje se zastánci ochrany osobních údajů. Musíme si vybrat, viry legitimace nemají a tím pádem jsou "svobodnější" a šíří se jak chtějí. My se můžeme šířit jenom myslím 6 hodin a potom se naše data mažou.

Na Taiwanu byla nedávno moje sestra, hned na letišti jí dali na ruku malý plastový náramek s čárovým kódem (žádné jméno nebo data) a kód si pak načítali všude, kam přišla. Jednoduché a diskrétní. Ale jak se zdá, my jsme už blízko vynálezu žárovky. Před třiceti léty vytroubil ministr Kočárník naše rodná čísla do světa a zveřejňujeme je pořád a zdá se, že to zastáncům GDPR vůbec nevadí.



| Předmět: RE: Měli bychom si ujasnit, co vlastně…
24.07.20 13:53:52 | #4774 (1)

Pokud někde nefunguje jak má,je to pouze neschopností hyg.stanic využívat dostupná data- pomocí polohových dat z mobilů (například v aplikaci Mapy.cz) i dat z platebních karet lze rychle zjistit,kdo přišel do kontaktu s nakaženými.Na svých místech holt musejí sedět schopní lidé a v pandemické době jich musí být i dostatek.



| Předmět: RE: RE: Měli bychom si ujasnit, co…
24.07.20 16:58:43 | #4786 (2)

Nikoliv. V plné nahotě už se zase předvádí náš neschopný systém státní správy. Zůstal tu po komunistech, kterým jsme sebrali jejich sekretariáty, které absolutně všechno řídily, například ten jihomoravský sídlil v celé budově dnešního Nejvyššího soudu. Ze sekretariátů přicházely pokyny pro státní správu - národní výbory, to teď chybí .a všechno musí do sněmovny nebo k soudu.

Dnes je to tak, že máme statní správu (ministerstva), která mezi sebou válčí o kompetence, pak státní úřady, to je právě hygiena, ale třeba i drážní, jaderný a spousta dalších státních úřadů, které nepodléhají nikomu kromě superúředníka a pak samosprávu, to jsou hejtmani, kteří nemůžou nic, dokud jim to někdo nepovolí.

Výsledek: Ministestvo vnitra má na skladě roušky (nevím proč), Ministerstvo zdravotnictví je nemá, a ani jedno z nich nerozhoduje o opatřeních, na to jsou úřady hygieny. Každá ze složek má svoje vlastní předpisy, dokonce zákony a nemusí respektovat ty ostatní. Takhle se dostaneme nejvýš análem k tenkému střevu. Hejtmani už začínají řvát, ale to je málo, když šlo o platy řidičům autobusů tak řvali taky, ale pak se to nějak zametlo. Musí přijít něco horšího než epidemie?


 #4774 

| Předmět: RE: RE: RE: Měli bychom si ujasnit, co…
24.07.20 20:51:35 | #4800 (3)

Jaképak nikoliv! *833* "Chytrá karanténa" byla úspěšně našimi IT experty realizována,ale hygienické stanice ji neumějí využívat. Jeden z členů skupiny Covid19 CZ Patrick Zandl: " Hygienici se odmítají vzdát svého „papírku a tužky”. Byli po desetiletí zvyklí sbírat data o nakažených ručně: s telefonem v jedné ruce a tužkou na zapisování v druhé. A nechtěli na tom nic měnit..."
Zde je přesný popis situace- se zbytečně bombastickým a nepřesným titulkem :
https://neovlivni.cz/chytra-karantena-velky-statni-podvod/



| Předmět: RE: RE: RE: RE: Měli bychom si ujasnit,…
24.07.20 22:24:09 | #4807 (4)

Má to dva limity, které nikdo nepředpokládal, že budou mít zásadní vliv, nebo spíš doufal. Prvním je přehnaná ochrana osobních údajů a předpoklad, že každý má chytrý mobil a druhou je okolnost, že nikdo nepoučil veřejnost, jak se to má používat, jak to funguje a k čemu je to dobré. Hned na začátku jsem tušil, že to nebude žádná sláva. To ty taiwanské pásky na ruce jsou levnější, bezpečné a spolehlivější.


 #4800 

| Předmět: RE: RE: RE: RE: RE: Měli bychom si…
25.07.20 08:37:21 | #4812 (5)

Sebechytřejší pásek se bez součinnosti chytré techniky a potřebných dat neobejde.
Již v lednu začal Tchaj-wan monitorovat všechny,co navštívili Čínu.Lidé byli testováni na 26 známých patogenů a ti s pozitivním výsledkem testu byli okamžitě umístěni do karantény a izolováni od ostatních.Nikdo nemusel na testy čekat.Obyvatelům byly na základě zdr.kartiček poskytovány roušky a masky zdarma na příděl.Od března se zákaz vstupu cizinců rozšířil kromě Číňanů i na všechny ostatní.Navrátilci museli do čtrnáctidenní karantény,přičemž nesměli použít veřejnou dopravu.A teď k součástem oné "chytré karantény".Vláda spolupracuje s místními telefonními společnosti, které sledují mobilní telefony lidí v karanténě-tzv.digitální plot.Za příp.porušení hrozí vysoká pokuta-milion tchajwanských dolarů.Vše zaštiťuje ministr zdravotnictví.Školy byly zavřeny jenom dva týdny,lidé chodí normálně do práce,zrušeny byly jen sportovní a veřejné akce.Lidé jsou max.ukáznění,pou­žívají roušky ,dezinfekci,všude jsou snímače teploty.Pokud člověk nemá teplotu, dostane-tebou zmíněný- pásek,který má každý den jinou barvu – aby se nemuselo měřit opakovaně.Lidé vyplňují dotazníky o kontaktech,příp­.symptomech,ces­tování ap.

Tuzemské limity si tvoříme jenom my sami.Problém nefunkčnosti "chytré karantény" nespočívá ve špatném projektu,ale neschopnosti jej využívat.



| Předmět: RE: RE: RE: RE: RE: RE: Měli bychom si…
25.07.20 10:47:28 | #4820 (6)

Máš pravdu. neměl jsem čas se rozepisovat, ale podle sestry to na T. tak je, absolvovala to. Jenže pravda taky je, že si, llimity tvoříme my sami. Takže jsme zase u té nesmyslně komplikované státní správy. Zatímco úředníci všeho duhu bojují mezi sebou, virus se spokojeně rozlézá.

Kdo stál nebo nestál u tvůrců systému (a krajů) s pistolí u hlavy těžko říct, nejspíš nikdo a dělali to kiomunistické hlavy podle vzoru, který se naučili z Východu, samoděržaví. Aspoň kdyby to udělali pořádně, když už do toho centralismu chtěli nějak namíchat tu dmeokratickou samosprávu.


 #4812 

| Předmět: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: Měli bychom…
25.07.20 16:09:05 | #4849 (7)

Jenomže ono to neustrnulo na nedosažitelnosti os.údajů,které snad občané odmítají uvádět,ale neprofesionalitě těch,kteří s nimi mají nově zacházet a neumějí to.
Současné staronové krajské uspořádání přeci vznikalo v r.2000!



| Předmět: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: Měli…
25.07.20 16:50:02 | #4856 (8)

To jistě, ale hlavním problémem je ten systém státní správy. Hygienická opatření ze zákona nařizuje hygienická služba a to jsou státní úředníci NEVOLENÍ, může jim být jedno, co si o tom myslí občan, oni jen dělají svoje řemeslo. Podobně veterináři, obchodní inspekce, a spousta dalších.

Je ovšem na politicích, kteří VOLENI JSOU, aby obecenstvu řekli, proč se jaké kroky (a nejen hygienické) musí udělat. Ovšem omezovat lidi čímkoliv (třeba opravou dálnice) je vždy nepopulární a před volbami mají politici strach ze ztráty voličů, tak s rozhodnutím čekají tak dlouho jak to jenom jde, nebo nechají rozhodnout někoho jiného.

V našem případě například máme takový kompetenční spor mezi MZd, MV, MMR, MD a MF. Minimálně. A ani žádný premiér to nevyřeší, aniž by nebyl obviněn z autoritářství.


 #4849 

| Předmět: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE:…
25.07.20 17:03:04 | #4864 (9)

Každý musí dělat svoje řemeslo dobře a neustále se vzdělávat.Zejména ten,kdo pracuje v technických oborech,dobře ví,o čem mluvím.Vrchnost na to holt musí dohlédnout- ve zmíněném Tchajwanu byl za to od počátku odpovědný ministr zdravotnictví­.Výmluvy,proč to nejde,jsou nanic.



| Předmět: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE:…
25.07.20 18:10:12 | #4870 (10)

No vidíš, a u nás za práci hygieny ministr zodpovědný není, pouze ty lidi platí (možná). Už mi věř, že je to bowdel v systému státní správy. A není nám to určitě zapotřebí, Taiwan nemá žádnou autoritářskou vládu, ale taky tam nejsou rezidua komunistického systému, která to brzdí.


 #4864 

| Předmět: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE:…
25.07.20 19:56:09 | #4872 (11)

Za hygienické stanice odpovídá rezortní ministr.Za ministra premiér.Takhle je to jednoduché. *25810*



| Předmět: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE:…
25.07.20 23:27:36 | #4881 (12)

Kéž by bylo.....


 #4872 

| Předmět: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE:…
26.07.20 07:57:47 | #4883 (13)

Kubek to říká jasně- nahradit ministra zdravotnictví schopným manažerem,nebo dočasné angažmá premiéra.



| Předmět: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE:…
26.07.20 09:16:43 | #4888 (14)

Kubek je odborář, jenom občas možná lékař. Návrh vyměnit ministra je vždycky dobře slyšet, jenže v našem systému státní správy se nezmění nic ani po dvaceti výměnách, prostě proto, že ministr, kdyby byl z manažerského zlata, tak se systémem nepohne.

Vzpomínám na krátký a hluboce pravdivý rozhovor s Danem Ťokem, který se ocitl v obdobné situaci, když mu napadl na dálnici sníh. Obecenstvo chtělo, aby ho snad šel odklidit, ale on nakonec odešel z funkce sám a neustále se píše, že byl odvolán. Úplně se zapomnělo na to, že dokázal po 30 letech otevřít zdrbanou dálnici D8 a že zvládl ukončení nevypověditelné smlouvy s Kapschem, která nás stála několik desítek miliard.

Stejně jsou na tom dnešní politici, mnoho věcí prostě udělat nemůžo nebo nesmějí. Když jsou vyhození, přijdou jiní a jsou ve stejné situaci, jenom se novináři rozepíší o tom, že konečně byl odvolán neschopný ministr. A dál nic, vše při starém. Zabetonovaný a zatvrdlý systém. Řekni mi, proč například roušky nakupuje skladuje a rozděluje Ministerstvo vnitra. To snad jedině u nás.


 #4883 

| Předmět: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE:…
26.07.20 11:52:05 | #4889 (15)

Alergie na odboráře by nikomu neměla bránit v objektivní úvaze.
Ministr zdravotnictví má ještě mnohem větší odpovědnost,než ministr dopravy.To je asi tak vše,co k tvému srovnávání dvou odlišných lidí chci napsat.
Zatvrdlé jsou akorát řeči o potřebě nějaké rozsáhlé systémové změny,když "Chytrá karanténa" ve správě ministerstva obrany běžela velmi dobře.S koncem nouzového stavu se ovšem její správa vrátila do gesce ministerstva zdravotnictví - a byl šlus.Nepružně už opět funguje i testování,infor­mační linky atd.



| Předmět: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE:…
26.07.20 16:18:51 | #4914 (16)

Kdybych já byl Adamem Vojtěchem, už dávno bych hodil funkci Babišovi pod nohy. Jestli jsem jako mkinistr odpovědný za dostatek zdravotnických pomůcek, jak dneska hulákal Moravec, nemůže je objednávat ministr vnitra a navíc jsem zodpovědný jen za instituce státní, potažmo krajské, ty jsou totiž taky státní.

Ale přece nemůže po mně nekdo chtít, abych objednával zdravotní pomůcky do státních hmotných rezerv, protože jsou to REZERVY a o jejich použití rozhoduje vláda. Stejná vláda na druhé straně ovšem nechce, aby je objednávalo zdravotnictví, tak si města objednají svoje, zubaři a soukromé kliniky taky, ale hlavu Moravec umejvá ministrovi.

Už je mně z toho kompetenčního brajglu nanic, aby virus Moravce (příštího ředitele) sežrati ráčil. To je příklad praktického využití zákona o veřejných zakázkách, každý si musí "vysoutěžit" svého dodavatele, nejde říct koupíte toto od těch a těch, kteří splňují toto a toto a dáte to tam a tam.

Úředníků jak máku a počet nakažených roste. Já bych nedělal žádného ministra, protože když se srazí vlaky, tak ministr naprosto jednoznačně může za to, že kdosi jel na červenou.


 #4889 

| Předmět: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE:…
26.07.20 17:35:24 | #4919 (17)

Vojtěch je odpovědný pouze za instituce ve svém rezortu.Hmotné rezervy v tomto případě realizuje ministerstvo průmyslu-na základě požadavku od min.zdravotnic­tví.Tohle se zkrátka chtít musí.
Zákon o veřejných zakázkách chtěl vyhovět všem námitkám protikorupčních organizací-až se z něj stal zákon nevyhovující,ne­pružný.
Ještě jsem neslyšela,že by ministrům někdo vytýkal chyby strojvůdců.Lze jim ovšem vytýkat neutěšené poměry na železnici.



| Předmět: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE:…
26.07.20 18:12:25 | #4921 (18)

No a to jsou všechno státní úřady nebo akciovky, a ty si zásadně dělají co chtějí, třeba jako Cargo s vagonama. Nic je nenutí hospodařit a žádný plán nebo pokyn pro ně není závazný. Výsledovky a rozvahy zveřejňují až s pětiletým zpožděním (po prekluzivní lhůtě, aby nešlo nikoho stíhat), což si normální soukromá firma nemůže dovolit, aniž by na ni zaklekli. Bratrstvo to ovšem má za normální a pak jim klidně jezdí vlaky i na červenou nebo nakoupí u kamošů roušky za 12 miliard. Na ministra zvysoka sewou.


 #4919 

| Předmět: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE:…
26.07.20 18:50:58 | #4922 (19)

Rozprodej do soukromých rukou tomu moc neprospěl-na železnici,ani ve zdravotnictví-zájem byl pouze o lukrativní obory,ostatní zůstalo státu.Je jasné,že rezortní ministři mohou ovlivnit jenom to svoje a bude fajn,když aspoň to činit budou. *25810*



| Předmět: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE:…
26.07.20 19:03:46 | #4925 (20)

Hmm, a ze špinavé LDN v Mostišti u V. Meziříčí, kam se chodilo jen umřít je dnes špičková soukromá nemocnice, kam chodí pracovat jen spolehliví a šikovní doktoři. Takže bych řekl, že je to kus od kusu.


 #4922 

| Předmět: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE:…
27.07.20 08:20:37 | #4938 (21)

Tohle soukromé LDN+rehabilit.péče je jistě výborné,vždyť tam ležela i maminka D.Havlové,ale zdaleka nepokrývá veškeré lékařské obory! (Dnes se to např.ukazuje u nedostatku st.laboratoří v případě testování na covid.)



| Předmět: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE:…
26.07.20 16:29:35 | #4917 (16)

Chytrá karanténa fungovala i při všech omezeních ochrany dat, dokud měla velitele. To má podobný systém i na tom Taiwanu. Ale jakmile tu myšlenku chytil řemen systémového chaosu naší centrální státní správy, je konec. A tak je to se vším, s dálnicemi, rychlostní železnicí, dotacemi, splavností Labe etc.


 #4889 

| Předmět: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE:…
26.07.20 17:27:27 | #4918 (17)

Velitelem musí být vždy rezortní ministr.



| Předmět: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE:…
26.07.20 18:06:14 | #4920 (18)

To asi jo, ale když pak něco jako ministr nařídím a soud mně odsoudí, že to měl nařídit někdo jiný a jinak, tak je to na podělání. Bejt ministrem, položím peněženku na chodník a budu upalovat pryč z Prahy, co to dá.


 #4918 

| Předmět: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE:…
26.07.20 18:52:17 | #4923 (19)

Že by za to všechno mohla Praha ? *29713*



| Předmět: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE:…
26.07.20 19:00:38 | #4924 (20)

Praha ne, Praha je krásné město. Ale sídlí tam jisté bratrstvo, to se 40 let učilo, jak se mají ovládat lidi a jak řídit jejich životy politicky ke svému prospěchu. Dřív to dělali oficielně, dnes bez kontroly živelně .... demokraticky. Aspoň už nemají jen jednu stranu, ale ještě jich musí spousta vymřít.


 #4923 

| Předmět: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE:…
27.07.20 08:24:07 | #4939 (21)

Tohle "bratrstvo" si lidé volí sami.A pokud narážíš na komunisty,ti už hrají roli zanedbatelnou.Dávno vstali noví bojovníci.



| Předmět: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE:…
27.07.20 09:12:39 | #4941 (22)

Jistě. A používají jejich systém a metody, zatím úspěšně.


 #4939 

| Předmět: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE:…
27.07.20 11:30:34 | #4953 (23)

Mohl sis povšimnout,že určité metody jsou univerzální a neznají hranice.



| Předmět: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE:…
27.07.20 09:18:02 | #4943 (16)

A ani premiér s tím nehne, nikdo jho neposlechne, protože nemusí. Vláda je menšinová (na to se zapomíná) a premiér musí vždycky uhnout.


 #4889 

| Předmět: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE:…
27.07.20 19:51:10 | #4963 (17)

Tohle tvrzení je už doslova směšné. KSČM vládu podporuje na základě smlouvy o toleranci uzavřenou s ANO a pravidla byla tedy známá předem.
Opozici uhýbat nemusí,neboť má v poslanecké sněmovně většinu 107 hlasů z 200.



| Předmět: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE:…
27.07.20 10:00:33 | #4946 (16)

A tady máš další boj. Kdoví co ještě přijde.

https://www.seznamzpravy.cz/clanek/ve-vlade-se-prou-s-ministrem-hamackem-o-jeho-rousky-113694#seq_no=2&source=hp&dop_ab_variant=395500&dop_req_id=0YvGqjHUGwU-202007270709&dop_source_zone_name=zpravy.sznhp.box&utm_campaign=&utm_medium=z-boxiku&utm_source=www.seznam.cz

Když po válce napsali ústavu Němcům Američani, vytvořili tehdy demokratickou strukturu státu a státní správy, která velmi doře funguje už 70 let. Když po válce studené psali ústavu naši přebarvení komunisté, tak především se starali o to, aby se muselo změnit co nejméně z jejich tzv. ústavy 9.května 1948 a z té následující roku 1960.

Vznikl paskvil a státní zmatek, v němž žijeme a který platíme. Čím se ty ústavy liší je pro zájemce ve WIKI. Jenže nevidím ani světlo na konci tunelu. Kdo to může změnit? Snad ne válka nebo revoluce.


 #4942 

| Předmět: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE:…
27.07.20 11:29:01 | #4952 (17)

Křivárny z dílny ANO nemůžeš svádět na špatné zákony,ústavu a nevímco ještě. *833*



| Předmět: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE:…
27.07.20 12:56:29 | #4954 (18)

Jenže to neí z dílny ANO, naopak, jako menšinová vláda se musela přizpůsobit tomu, co už tady léta jede od opoziční smlouvy. Slibovali například redukci počtu ministerstev, máme jich 14. a některé sloučit jdou. Taky nemusí sídlit v těch nejdražších palácích v Praze, to nevymyslel Babiš. Zjednodušeně řečeno, on má jedinou možnost, zařadit se a pracoavt s tím, co má k dispozici.

Chce to změnu volebního systému a dalších zákonů.


 #4952 

| Předmět: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE:…
27.07.20 15:29:13 | #4956 (19)

Neschopnost ministra zdravotnictví zásobit potřebným zdrav.meteriálem "svoje" zařízení a zavčas učinit i objednávku na potřebné strategické zásoby,nemůžeš schovávat za to tvé ptydepe.Jak je možné,že ministr vnitra všechny organizace-za které odpovídá- zásobil? *833*



| Předmět: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE:…
27.07.20 23:01:11 | #4973 (20)

Je to jednoduché, každý z těch dvou má jiné možnosti a kompetence. Nelze srovnávat, ministr Vojtěch nemůže objednávat zbraně, ale ministr Hamáček roušky ano. A domlouvat se dílem nemusí a dílem nesmí, jinak jdou k soudu v Praze.


 #4956 

| Předmět: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE:…
28.07.20 13:06:25 | #4990 (21)

Mýlíš se.Ministr vnitra je zodpovědný i za zásobení zdrav.materiálem pro instituce za které odpovídá = hasiči,policie+ kraje s veškerými službami v jejich kompetenci.



| Předmět: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE:…
27.07.20 11:26:39 | #4951 (16)

To už jsem ti dala ráno do úvodu.Pro mne jde jen o další,nepřekvapivý důkaz,že si socani podruhé neměli s Babišem začínat.



| Předmět: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE:…
27.07.20 12:57:29 | #4955 (17)

kalkulovli přece, aby byli u korýtka, tak holt vzali zavděk hnutím ANO, jinak by po nich ani pes neštěkl



| Předmět: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE:…
27.07.20 15:44:09 | #4958 (18)

Kdybys ten cvrkot kolem soc.dem. průběžně sledovala,nemohla bys takovou nelogičnost ani vyslovit.Od chvíle,kdy si v r.2013 tehdy vítězná ČSSD poprvé plácla s Babišem,ustavičně ztrácí a v současné době balancuje na pětiprocentní hranici nutné pro vstup do Sněmovny! Omluvit se to dalo nezkušeností s Babišem jen poprvé,v Sobotkově vládě,ale podruhé už nikoliv.Však proto polovina straníků s tímto rozhodnutím nesouhlasila a vnitrostranické referendum jen mírně převážilo -pro- a ještě jen po domluvě M.Zemana (který nejsilnější pražské organizaci cosi slíbil a pak nesplnil).
Takže Taro11 asi takhle- pes po nich neštěkne právě kvůli té sebevražedné spolupráci s Babišem. *25810*

https://zpravy.aktualne.cz/domaci/politika/zeman-se-pokusi-cssd-presvedcit-aby-sli-do-vlady-s-babisem/r~3b2366c4123911e8ac3d0cc47ab5f122/



| Předmět: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE:…
27.07.20 16:49:04 | #4960 (19)

prosím, nedělej mi politické školení...já vím jak to probíhalo...krom toho socany sleduji tak okrajově. A proč asi ztrácí ? Díky svým představitelům, kauzám a ostatním drobnostem...prostě se už asi voličům "přejedli"



| Předmět: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE:…
27.07.20 19:56:48 | #4965 (20)

Právě proto,že to sleduješ okrajově,připomínám fakta.Školení bych si ale nedovolila-pro obě by šlo o ztrátu času. *6364*



| Předmět: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE:…
27.07.20 16:21:38 | #4959 (18)

Tara to vyjádřila přesně, přece. S něčím kalkulovali, ale nevyšlo jim to. Kalkulovali blbě a doplatili na to.


 #4955 

| Předmět: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE:…
27.07.20 19:53:38 | #4964 (19)

Mírně nadpoloviční většina se nechala ukecat svým guru a jenom na to dále doplácí.Toto lze skutečně nazvat špatnou kalkulací. *6364*



| Předmět: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE:…
27.07.20 20:19:41 | #4966 (17)

No jak se zdá, Babiš to pochopil, že už to tak dál nejde, dneska na TK řekl, že si to pohlídá. Ovšem pohlídá si roušky a chytrou karanténu, ale další boj mezi rezortními úředníky už zvládnout nemůže. Ta úřednická hydra zbytněla tak, že ani udatný princ s frekvencí stínání dračích hlav 60 za hodinu s tím nic nezmůže.


 #4951 

| Předmět: Boss Babiš
23.07.20 22:36:18 | #4748

Narazil jsem na zajímavou knihu, tak se o ní s váma musím podělit *32299*
https://www.databazeknih.cz/knihy/boss-babis-356510



| Předmět: RE: Boss Babiš
24.07.20 06:52:50 | #4754 (1)

Mistrně popsaný postup bezcharakterního manipulátora. Každý volič, či potenciální volič, by si tuto knihu měl přečíst. Pokud by měl stále chuť volit Ano, prokázal nesvéprávnost a mělo by mu být odňato volební právo.
(z recenze)


 #4748 

| Předmět: RE: Boss Babiš
24.07.20 07:33:25 | #4755 (1)

Vím o ní,ale její četbu stále odkládám. *25810*



| Předmět: RE: RE: Boss Babiš
24.07.20 11:51:05 | #4765 (2)

Četl jsem tu knihu. Když řeknu, že Kmenta je výborný manipulátor budu označen div ne za Babišova vlastního bratra. Takže jen to, že ta kniha ostatně jako Kmentova ostatní díla byla napsána na objednávku (vydání zaplatil hádejte kdo) a že to Kmenta výborně umí.


 #4755 

| Předmět: RE: RE: RE: Boss Babiš
24.07.20 11:54:56 | #4766 (3)

nevím, prozraď, ale stejně, objednávka neobjednávka, babiš je svině tak jak tak, to potvrdí mnozí, které zničil...
nakonec, ty objednávko, pokud by tam byly lži, může to zažalovat, ale to nevyhraje...


 #4765 

| Předmět: RE: RE: RE: RE: Boss Babiš
24.07.20 17:01:08 | #4787 (4)

Aspoň jedno jméno, koho zničil ten lump, řekni..... no ták......


 #4766 

| Předmět: RE: RE: RE: RE: RE: Boss Babiš
25.07.20 10:49:24 | #4821 (5)

bude to v té knize, já si ta jména nepamatuju, šlo o jeho konkurenci...


 #4787 

| Předmět: RE: RE: RE: RE: RE: RE: Boss Babiš
25.07.20 11:36:06 | #4822 (6)

a takhle nějak to je s vámi antibabišovcí pořád - Babiš je Zlo - Konkrétně? - Nevím,ale to je přece úplně jasný ...

dojmologie a hysterčení


 #4821 

| Předmět: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: Boss Babiš
25.07.20 11:37:00 | #4823 (7)
*6914*


| Předmět: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: Boss Babiš
25.07.20 11:39:04 | #4824 (7)

bude to v té knize, četl jsem o spoustě podrazů, kterými ničil konkurenci - ne že by to v normách kapitalistického rvaní se o moc bylo nelegální, zato to určitě bylo bezohledné a bezcitné, kolik firem muselo zkrachovat, aby si bureš ještě víc přilepšil?


 #4822 

| Předmět: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: Boss…
25.07.20 12:02:54 | #4825 (8)

 #4824 

| Předmět: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE:…
25.07.20 12:25:51 | #4827 (9)

Ale to přeci není žádný podraz. Nikdo tu smlouvu nečetl a to celé je jenom vyjádření jednoho pána, který v obchodě trochu neuspěl, nic víc, Jakápak nenasytnost, ostatně Babišovy firmy tvoří holding (sdružení) a každá uzavírá svoje vlastní smlouvy, Babiš má majetek jenom v akciích holdingu Agrofert a ten ani není příjemcem (nesmí být) žádných dotací. Smluvní volnost v obchodě je dána zákonem a regulovat ji smí jen ÚHOS, případně soud, když některá ze stran žaluje. Jo příteli, obchod vždycky byl a je tvrdé prostředí a jenom schopní se mohou obchodem živit, od stánku s zmrzlinou až po obchodní řetězce.


 #4825 

| Předmět: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE:…
25.07.20 12:36:54 | #4829 (10)

samé výmluvy, je třeba umět rozlišit obchod a podvod!


 #4827 

| Předmět: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE:…
25.07.20 16:37:11 | #4853 (11)

Obchod je živobytí, který si každý obchodník, malý na tržišti nebo velký nadnárodní velmi ostražitě hlídá. Když se proflákne, že udělal podvod, tak v obchodu skončil, sežere ho konkurence nebo justice. Měl jsem smlouvu se zahraničním partnerem, kde bylo přímo napsáno, ať se nepokusím někoho uplatit. To by se totiž okamžitě rozkřiklo a ta firma by přišla o mnohem větší kontrakty, než dělala v ČR.

Celý obchodní prostor je velmi tvrdý, ale zároveň citlivý na každé slovo, i ve vtzdálené malé hospodě v cizí zemi, všechno se hned rozkecáa konkurence má uši všude. S podvodníkem jde obchod uzavřít jednou, ale pak si hned musíš hledat nové zákazníky a partnery.

Kdybys někdy skutečně pracoval v obchodě, ani by tě nenapadlo říct, že je například Babiš podvodník nebo že Agrofert (holding) bere neoprávněně dotace. Dotace berou všichni a Agrofert tvoří asi 300 firem se 40.000 zaměstnanci a každá ta firma jedná samostatně. Naopak, šéf holdingu si nemůže jejich případné podvody dovolit, pokud některá z jeho firem nějaký podvod udělá, tak ji jednoduše zruší, nestojí mu to za to riskovat jiné mnohem větší škody.


 #4829 

| Předmět: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE:…
25.07.20 16:48:36 | #4855 (12)

to je zase výmluv a okecávání, proč celá ta šaráda se svěřeneckými fondy? no protože podváděl a chtěl to zakrýt!


 #4853 

| Předmět: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE:…
25.07.20 17:09:27 | #4867 (13)

Svěřenský fond je na to, aby ochránil něčí soukromý majetek. Používá se to celá staletí a na západě to má kdejaký politik, jmenuje se to trust. Babiš má majetek v akciích těch firem a tím způsobem firmy přeneseně vlastní, ale neřídí je. Jenže jsou to jsou společnosti, kde se všechno rozhoduje na valných hromadách hlasováním akcionářů, a to obejít nijak nemůže. Svěřenský fond žádného vlastníka nemá a práva akcionáře, tedy jít na valnou hromadu hlasovat má jen správce svěřenského fondu a ten musí jednat podle statutu, který zakladatel sepisuje u notáře. Tím pádem nikdo nemůže s tím majetkem manipulovat, prodat, zabavit ap. Je to starý způsob, jak uchránit vlastnictví před věřiteli i když je třeba zadlužené. Mnoho lidí bohužel vůbec neví jak to funguje, protože komunisti svěřenské fondy zrušili a teprve zákoníkem v roce 2012 se zase zavedly. Takže mnoho lidí jen kecá.


 #4855 

| Předmět: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE:…
25.07.20 18:06:20 | #4869 (13)

Babiš nemůže svůj holding ani prodat, tedy v rozumném čase, holding. je moc velký. Firmy holdingu mají kromě jmění a základního majetku (provozních prostředků) asi 75 miliard provozních a investičních úvěrů u desítek bank z poloviny zahraničních, převody velkých firem by musel schvalovat ÚHOS nebo možná i EU, prostě založit svěřenský fond bylo nejdostupnější řešení pro politika, který je zvolen do funkce a ani sám neví na jak dlouho.

Majetek je ovšem dlouhodobý a investiční úvěry mají spočítanou třeba dvaceti až třicetiletou návratnost, nedovedu si představit, jak by se převody akcií daly uskutečnit rychle, to nejde pouhým rubopisem (na zadní straně) listinné akcie, například rodinné.


 #4855 

| Předmět: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE:…
25.07.20 12:40:57 | #4830 (10)

Agrofert od vstupu Babiše do politiky dostal na dotacích přes devět miliard
https://www.peak.cz/agrofert-od-vstupu-babise-do-politiky-dostal-na-dotacich-pres-devet-miliard/14345/


 #4827 

| Předmět: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE:…
25.07.20 16:40:01 | #4854 (11)

Agrofert je holding (sdružení společností) a jako takový žádné dotace dostávat nemůže.


 #4830 

| Předmět: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE:…
25.07.20 16:50:17 | #4857 (12)

tak je dostaly firmy, které pod ten holding patří, budeme slovíčkařit?


 #4854 

| Předmět: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE:…
25.07.20 17:15:09 | #4868 (13)

Musíme. Protože každá jednotlivá firma musí o dotaci požádat, splnit podmínky a taky ji zúčtovat. Dotace se dostává vždycky až po realizaci, zpětně, takže na projekty se musí brát úvěry a ty jsou vázané na ten dotovaný projekt. Tak to bylo s Čapím hnízdem, ale i s jinými, jsou to obecně známá a dostupná pravidla. Dotace pak podle oboru a druhu přiděluje 7 ministerstev. Řeč může být jen o tom nakolik ta která firma pravidla splinila a nakolik správně rozhodovaly orgány, které dotace přidělují. Babiš sám žádné dotace nikdy nepřiděloval.


 #4857 

| Předmět: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE:…
25.07.20 19:59:38 | #4873 (14)

Vždyť už jsme to omleli stokrát.Ať to otočíš jak chceš,Babiše střetu zájmů nezbavíš.Je smutné,že nám to musí potvrdit až evropský soud. *833*



| Předmět: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE:…
25.07.20 20:07:50 | #4875 (15)

přesně tak...


 #4873 

| Předmět: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE:…
25.07.20 23:41:24 | #4882 (15)

Zkusil jsem vysvětlit obecná pravidla, která se samozřejmě netýkají jen Babiše. Za střet zájmů bych považoval ale něco jiného. Ti ministerští úředníci si chtějí šplhnout, jsou servilní až běda, takže když se vyřizuje něco pro pana ministra nebo to souvisí s premiérem, jde to rychle a na byrokracii se moc netrvá a nešetří se ničím.

Tak se asi řešilo Čapí hnízdo, protože jsem tehdy žádal taky a vím jak. To je spousta případů, třeba zámek Štiřín, nebo Rathův Bustěhrad, ale to byly dotace soutežené. Ale i v těch hrály zcela jistě roli osobní konexe. Totéž Pelta, Valenta, Hušák, Ječmínek, Řebíček, Tvrdík atd., kdysi jsem si psal s Teo Formánkem z Unie svobody a nazvali jsme to Bratrstvo kočičí pracky. V tom jistě Babišovi ouřadové jedou v očekávání, že jim pak projde i něco jiného.


 #4873 

| Předmět: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE:…
26.07.20 08:03:55 | #4885 (16)

Servilita a autocenzura v případě jeho médií,je nedílnou součástí střetu zájmů.

Tys ovšem v těch dalších příkladech smíchal střet zájmů s cílenou kriminální činností.



| Předmět: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE:…
25.07.20 20:11:01 | #4877 (14)

ty tady vysvětluješ pravidla, která babiš porušil, pořád dokola, já bych to samozřejmě nevěděl, nebýt těch, kteří o tom vědí, protože se v tom vyznají profesionálně, a zveřejňují to, já jsem jen malý člověk...


 #4868 

| Předmět: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE:…
25.07.20 14:02:48 | #4832 (10)

máš zbytečné něco vysvětlovat.. *10736*



| Předmět: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE:…
25.07.20 14:06:22 | #4834 (11)

na to ani nemáš, něco vysvětlovat, když nerozlišuješ mezi podvodem a obchodem...


 #4832 

| Předmět: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE:…
25.07.20 17:08:05 | #4866 (12)

Nebo ohýbáním zákona,aby se vešel do dotačních požadavků na střet zájmů.(Že je v něm až po uši od samého počátku vstupu do politiky,je jasné.)



| Předmět: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE:…
25.07.20 18:13:06 | #4871 (12)

no jasně, jen ty jsi tady pochopitelně nejchytřejší...až si nastuduješ tu avizovanou knihu, tak to tady si nikdo nevydrží.... *30683*



| Předmět: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE:…
25.07.20 20:00:42 | #4874 (13)

nikde a nikdy jsem netvrdil, že jsem chytrý, natož nejchytřejší....


 #4871 

| Předmět: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE:…
26.07.20 11:59:12 | #4890 (14)

Dokonce ani rozsahem vzdělání,protože je známo,že sklo snese vše.Protože v případě anonymních nicků nelze žádné tvrzení o jejich soukromých životech ověřit.(Ne,že bych o to stála-jde pouze o konstatování) *25810*
Ostatně způsob vyjadřování a smysl pro pochopení psaného slova,hovoří samy za sebe.



| Předmět: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE:…
26.07.20 12:30:40 | #4892 (15)

nad bych ani o některých konkrétně nechtěla nic vědět...myslím tím pochopitelně nicky



| Předmět: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE:…
26.07.20 14:27:33 | #4902 (16)

A proč taky. Dialogu na soc.sítích by akorát neměla chybět slušnost.



| Předmět: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE:…
26.07.20 14:34:22 | #4905 (17)

ano...jen někdy se musí trošku mírně zhrubnout, jinak to nejde



| Předmět: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE:…
26.07.20 14:49:40 | #4908 (18)

*29716* Hlavně dávkovat spravedlivě,na správný cíl.



| Předmět: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE:…
26.07.20 14:17:51 | #4898 (9)
| Předmět: RE: RE: Boss Babiš
24.07.20 12:03:39 | #4767 (2)

Vyšla i jako audiokniha, to je pohodlnější *29716*


 #4755 

| Předmět: RE: RE: RE: Boss Babiš
24.07.20 12:05:18 | #4768 (3)

a nemáš odkaz?


 #4767 

| Předmět: RE: RE: RE: RE: Boss Babiš
24.07.20 12:11:22 | #4769 (4)
| Předmět: RE: RE: RE: RE: RE: Boss Babiš
24.07.20 12:13:05 | #4770 (5)

děkuji *4470*


 #4769 

| Předmět: RE: RE: RE: RE: RE: RE: Boss Babiš
24.07.20 12:54:05 | #4773 (6)

nz *29716*


 #4770 

| Předmět: RE: Boss Babiš
25.07.20 09:35:57 | #4818 (1)

to bude mocná kniha ,ohlasy na ní se počítají ...ve stovkách *27179*


 #4748 

| Předmět: RE: RE: Boss Babiš
25.07.20 16:14:03 | #4850 (2)

Vyšla již před třemi lety a jak vidíš,Babišovi spíš ku prospěchu. *25810*




| Předmět: RE: opět se mi hned po ránu zvýšil…
23.07.20 08:39:39 | #4703 (1)

Dotování divadel v průběhu běžných sezón,není možné srovnávat s pomocí potřebnou při nařízené odstávce.
Hrušínský spíš provokuje stylem svého politického aktivismu.



| Předmět: RE: RE: opět se mi hned po ránu zvýšil…
23.07.20 12:06:11 | #4714 (2)

Dotovani divadel a kinematografie je to jediné co hereckou obec drží nad vodou už dlouhé roky, koronáč to jen prohloubil

Je zajímavé že právě herci jsou nejhalasnější kritici rozhazování peněz i když jsou sami pevně přisátí na jistojistý penězovod


 #4703 

| Předmět: RE: RE: RE: opět se mi hned po ránu…
23.07.20 13:27:55 | #4721 (3)

To jsou ty paradoxy,kdy se značná část polistopadové umělecké obce štítivě odvrací od všeho,co zavání levicí,ačkoliv ji právě levicové ideje zachraňují. *25810*



| Předmět: RE: RE: RE: RE: opět se mi hned po ránu…
23.07.20 14:06:23 | #4729 (4)

Přesně tak!


 #4721 

| Předmět: RE: RE: RE: RE: opět se mi hned po ránu…
24.07.20 00:07:43 | #4750 (4)

Všichni by měli pokorně klečet před Státem a volat : Můj chlebodárče !


 #4721 

| Předmět: RE: RE: RE: RE: RE: opět se mi hned po…
24.07.20 07:34:18 | #4756 (5)

Zbytečně ironizujete. *833*



| Předmět: RE: RE: RE: RE: RE: opět se mi hned po…
25.07.20 09:34:22 | #4817 (5)

ano měli - bez ironie

nebo proč jen tak dotovat vlhké umělecké sny , krutě ztrátové ? např: https://kinomaniak.cz/filmy/na-strese


 #4750 

| Předmět: RE: RE: RE: RE: RE: RE: opět se mi hned…
25.07.20 16:19:35 | #4852 (6)

Vitásek to mínil tak,že ani obdarovaný nesmí mít v demokracii zalepená ústa,nesmí mu být upíráno právo kritiky.Já jen upozorňuji,že by mělo jít o kritiku objektivní a herec by si přitom nemusel hrát na obč.aktivistu,ale promlouvat svými rolemi.Oblažuje totiž všechny-napříč polit.spektrem. *25810*




| Předmět:
22.07.20 22:17:12 | #4693

Jak je možné, že Italové postavili v Janově nový dvoukilometrový most za dva roky a za nějakých 18 miliard? U nás nejsou postavené mosty ještě od povodní.



| Předmět: RE:
23.07.20 06:59:03 | #4695 (1)

A to tam maji mafii! Protoze Italove jsou ve staveni jednicka!


 #4693 

| Předmět: RE: RE:
23.07.20 09:04:18 | #4704 (2)

Většinu železničních tratí u nás postavili Italové. Zvláště jejich nejnáročnější úseky, mosty a tunely. Na Špičáku je kaple barabů.


 #4695 

| Předmět: RE: RE: RE:
23.07.20 11:00:06 | #4708 (3)

Pane Vitásku,jak hluboko do historie jste zašel? Ona totiž po r.1858 monarchie železnici prodala soukromé společnosti StEG,ovládané francouzským kapitálem.
V současné době tu staví např.firmy Strabag Rail, Eurovia CS a Metrostav. *25810*



| Předmět: RE: RE: RE: RE:
23.07.20 11:59:34 | #4713 (4)

Stavěli i za první republiky, některé stavby a silnice fungují dodnes. Vitásek má pravdu.


 #4708 

| Předmět: RE: RE: RE: RE: RE:
23.07.20 13:31:39 | #4723 (5)

Jasně,že se stavělo i za první republiky,ale asi už to nebyli Italové. *833*



| Předmět: RE: RE: RE: RE: RE: RE:
23.07.20 16:34:05 | #4741 (6)

Ale byli, po některých dlážděných silnicích jezdíme dodnes.


 #4723 

| Předmět: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE:
24.07.20 07:41:20 | #4757 (7)

Jistě znáš i poměr počtu dělníků italských,tuzem­ských ,německých,příp.i francouzských? *29713*



| Předmět: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE:
24.07.20 20:02:09 | #4793 (8)

Jakkoliv jsi to myslela jako nadsázku, tak na těch stavbách pracovali i za první republiky hlavně nádeníci - tageslohner. To dnes není možné, Tehdy si italský polír vybral lidi z okolí, zapsal je na pojišťovací arch na týden dva, nebo jak si řekli a v sobotu dostali výplatu. A bylo jedno, jestli je někdo Němec, Moravák nebo Francouz, buď dělal ke spokojenosti šéfa stavby nebo už nemusel chodit. Jednoduché, účinné.


 #4757 

| Předmět: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE:
24.07.20 20:54:22 | #4801 (9)

Každá tvrzení bychom měli umět dokázat.Že bychom si najímali italské dělníky a našinci točili mlejnek,to je přeci hloupost. *833*



| Předmět: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE:
24.07.20 22:26:26 | #4808 (10)

Přesně obráceně. Italští zkušení dělníci a mistři si najímali naše lidi z vesnic. Ale byla to pro ně příležitost dobrého výdělku, proč ne. Dneska by to přes zákoník práce neprošlo.


 #4801 

| Předmět: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE:…
25.07.20 08:57:29 | #4815 (11)

Nesmíš spoléhat na skutečnost,že si to člověk nemůže sám ověřit.(Jako třeba s tou geniální tchajwanskou páskou.) Již za monarchie představovaly české země průmyslově nejvyspělejší oblasti kontinentální Evropy,stejně vyspělé a podnikatelsky úspěšné jako německé.Byla to plzeňská Škodovka,firmy tvořící později pražskou ČKD, severomoravské Vítkovické hutě a železárny a dále celá struktura uhelných dolů.Vyváželo se proto uhlí,výrobky těžkého strojírenství,zbro­jařského průmyslu,moderního strojírenského zařízení,zejména pro elektrárny.Roz­vinutý byl ale také textilní průmysl,úspěšně se vyvážely i potravinářské produkty(cukr,pi­vo,pražská šunka) a již tehdy si výborně vedl průmysl automobilový-mladoboleslavská firma Laurin & Klement. V porovnání s nejvyspělejšími státy probíhala v českých zemích modernizace infrastruktury,zej­ména budování železničních tratí a elektrifikace.Nás to Italové skutečně učit nemuseli



| Předmět: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE:…
25.07.20 12:36:03 | #4828 (12)

No, pěkně jsi to smíchala. Ale je pravda, že tuzemský rum (inläder) vynalezli hanáčtí lihovarníci jako náhradu za pravý rum z oblastí Karibiku, když mnám tam zapíchli Maxmiliána.

Ovšem Kaplan se svou turbinou byl Rakušák jak poleno, jen abych připomněl. Pak ta elektrifikace drah. Komunista se rozhodl, že udělá stejnosměrnou síť 3000 V, kterou už dnes skoro nikdo nepoužívá a stihl zadrátovat jenom pár tratí kolem Prahy (kde taky jinde, že) dodnes to není předělané a musejí se používat trojsystémové lokomotivy, takže to s úspěchy československého průmyslu nebude tak žhavé. Dodnes se ještě těží z licencí nakoupených za první republiky, třeba ložiska SKF, i ta naše "slavná" JAWA.


 #4815 

| Předmět: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE:…
25.07.20 16:56:10 | #4859 (13)

Původ lidí žijících v Československu skutečně neřeším.

Je ale pozoruhodné,že i po pádu režimu,jsme stále mohli konkurovat kvalifikovanou pracovní silou.Jen škoda,že až polovina poměrně rychle nenacházela uplatnění,protože došlo k likvidaci 65% průmyslových podniků,produkce ve zbývající části byla značně zredukována a většina se ocitla v rukou zahraničních vlastníků. Už v počátcích jsme se tedy zadlužili u MMF- již v r.1990 jsem požádali o téměř 4 miliardy US dolarů,za nepříliš velkorysých podmínek.
https://ihned.cz/c1-49009520-vite-kolik-penez-jsme-uz-nasypali-do-mezinarodniho-menoveho-fondu



| Předmět: RE: RE: RE: RE:
23.07.20 13:12:42 | #4719 (4)

Před rokem 1918, kdy byla postavena většina dnešních železničních tratí.


 #4708 

| Předmět: RE: RE: RE: RE: RE:
23.07.20 15:32:15 | #4734 (5)


| Předmět: RE: RE: RE: RE: RE: RE:
23.07.20 23:11:38 | #4749 (6)

Z Brna do Olomouce vede pořád jednokolejná trať Severní dráhy Ferdinandovy z roku 1836. První trať v českých zemích. Jenom už utáhli ty povolené šrouby, jak ukázali v televizi.


 #4734 

| Předmět: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE:
24.07.20 06:51:18 | #4753 (7)

mám pocit, že dvoukolejná...


 #4749 

| Předmět: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE:
24.07.20 20:31:10 | #4795 (8)

Brno Přerov je jednokolejná, pak kousek dvoukolejná.


 #4753 

| Předmět: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE:
25.07.20 10:47:17 | #4819 (9)

rychlík z Brna do Olomouce resp. Šumperka a Jeseníku, nejezdí přes Přerov, nýbrž přes Nezamyslice a Prostějov, přes Přerov je to delší a s přestupem...


 #4795 

| Předmět: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE:
24.07.20 07:42:27 | #4758 (7)

Ty koně tam už nejsou? *29713*



| Předmět: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE:
24.07.20 20:32:32 | #4796 (8)

Koně máme stále v záloze, ale teď jsou vytrhané koleje od Blažovic dál, tak nevím.....


 #4758 

| Předmět: RE: RE:
23.07.20 09:50:12 | #4707 (2)

tuším, že k nám kdysi jezdili kopat tunely...


 #4695 

| Předmět: RE:
23.07.20 07:55:08 | #4698 (1)

Přesně na to jsem se tě ptala už před několika dny,když jsi tvrdil,že našincům je to šumák. *833*
Most je klíčem k obnovení spojení mezi Janovem a Francií a proto se pracovalo ve dne v noci-pauza byla jen jednou a to na Štědrý den.Podobu nového mostu navrhl zdarma architekt Renzo Piano, který se těší mezinárodnímu renomé(mj.autor Centre Pompidou) a v Janově se narodil.Stavbaře povzbuzovali v práci miliony lidí-žádné soudy s občanskými iniciativami ,nekonečné licitování nad výkupy pozemků,ani kritérium nejnižší ceny-dokonce ani pandemická stopka! Firmy s možnou vazbou na mafii si pochopitelně ohlídali a byly předem vyloučeny.Obnovu mostu platí provozovatel toho zříceného-společnost Autostrade per l'Italia (zhruba 439milionů eur),protože ji vyšetřovací komise min.dopravy uznala vinnou z nedostatečné kontroly a firma to přijala.(Ne jako v případě pádu našeho mostu ve Studénce!!)



| Předmět: RE: RE:
23.07.20 09:06:48 | #4705 (2)

Italové to nadání pro pozemní komunikace zdědili po Římanech. Takový úsek dálnice od Tarvisia po Udine by se v Cesku stavěl tak 200 let.


 #4698 

| Předmět: RE: RE: RE:
23.07.20 11:03:22 | #4709 (3)

Protože nás svazují byrokratické předpisy a zákony- nikoliv neumětelství,či lenost samotných stavitelů.(Jak bůhvíproč stále tak rád zdůrazňujete.) *833*



| Předmět: RE: RE: RE: RE:
23.07.20 12:09:15 | #4715 (4)

A kdopak takové předpisy vymyslel?

Za Rakouska (1911) moje babička dostala povolení postavit činžák za 6 týdnů, za rok ho poslavila a byla na 1+3 roky osvobozená od daní. jaskto že to šlo?
Jaktože březovský vodovod průměr 800 mm dlouhý 80 km (stavěli taky Italové) byl postaven 1908 ze Svitav do Brna za 4 roky a funguje dodnes?
Kdo by dnes dokázal postavit 15 km dlouhou brněnskou přehradu za 4 roky i s novou vesnicí Kníničky, která byla zatopena? Dva roky (už za války) se napouštěla.

Něco je shnilého ve státě (nikolv dánském, ale našem).


 #4709 

| Předmět: RE: RE: RE: RE: RE:
23.07.20 13:53:13 | #4725 (5)

Byrokracie byla typická právě pro R-U a my ji převzali,jako bychom ji měli v genech.Slova historika:
"V druhé polovině 19. století dochází k ohromné byrokratizaci života. Stát prostřednictvím svých úřadů začíná přebírat spoustu povinností a věcí, které dřív vykonávala vrchnostenská správa a na které stát dohlížet nemusel.Problém byrokratizace všedního života přinášel člověku mimo jiné i nutnost rozhodnout se, jestli bude hovořit s úředníkem česky nebo německy. V každodenním životě společnosti tak začíná hrát výraznou úlohu nacionalismus.¨.."
https://cesky.radio.cz/jak-se-zilo-v-kakanii-8096535



| Předmět: RE: RE: RE: RE: RE: RE:
23.07.20 16:44:21 | #4742 (6)

To ovšem není pravda. Podobné "rozbory" jen svědčí o tom, že už od dob obrození bojujeme proti němčině (totiž proti jazyku německému). Nevím proč, třetina českých slov je etymologicky z němčiny a všechno to nakonec vyústilo ve vyhánění. Dodnes se někomu ježí chlupy, když slyší jen slovo "německý", ale jde si klidně dát buřta (wurst).

Rakouská byrokracie byla velmi výkonná, jinak by moje babička nedostala stavební povolení na činžák za šest týdnů na pěti listech a mohla stavět.

Pokud jde o úřední jazyk, už Marie Terezie vydal nařízení, že na každém úředě se musí s občanem mluvit jeho matřeštinou a že si to úředník musí zajistit. V 19. století byly v Brně i v Praze úřední dokumenty dvojjazyčné a nikomu to nevadilo, dokonce jěště i za první republiky. Mám takových dokumentů spoustu a protože se hrabu v archivech, tak vím že to úředníci respektovali.


 #4725 

| Předmět: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE:
24.07.20 08:03:07 | #4760 (7)

Sorry,ale R-U je symbol neskutečné metternichovské státní byrokracie,nes­myslně brzké ranní pracovní doby (životní styl císaře Františka Josefa I.) či bretschneiderského policejního režimu.
Na druhou stranu ale věnovalo velkou péči rozvoji infrastruktury = výstavbě železnic,silnic,te­legrafních a telefonních sítí,pošt,veřejných vodovodů a kanalizací, školství,zakládání vědeckých institucí, státní správě, zdravotnictví a dalším odvětvím.Pamětníci vyprávějí, že když Češi přijížděli za první republiky do Rakouska, byla to oproti nám chudší země.(Což bylo v našem případě zásluhou Němců).

Co se těch archivů týče- vždy je důležitý výklad a motivace



| Předmět: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE:
24.07.20 14:14:53 | #4777 (8)

V Rakousku v meziválečném období byla vyšší životní úroveň než v českých zemích. Svého času o tom vyšla u nás kniha. Kontinuální úpadek, který vedl k propastnému rozdílu mezi životní úrovní v Rakousku a CSSR v roce 1989, se datuje od roku 1918.


 #4760 

| Předmět: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE:
24.07.20 16:55:47 | #4785 (9)

Pane Vitásku,už byste s tím zlozvykem mohl přestat.Skutečně jsem nezažila,abyste o Československu,ČR,či našincích,řekl něco pozitivního.(Už se tu od vás dokonce nakazili dva lidé).Tohle je ve světě nebývalé unikum!
https://ekonom.ihned.cz/c1-64796390-rakousko-uhersko-nemelo-budoucnost-prezivalo-z-ceskych-dani-upozornuje-historik-proks
Jen zdravě sebevědomý národ si dokáže přiznat svoje chyby a před nikým se nehrbí.
Každopádně mě záleží na životní úrovni současné-především kvůli dalším generacím.Přestože máme stále na čem pracovat(zejména na kvalitních zákonech a jejich vymahatelnosti) rozhodně na tom nejsme špatně.



| Předmět: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE:
24.07.20 17:26:23 | #4790 (10)

Zadne unikum to neni, staci si cist v diskuzich na nemeckych novinach..krome toho se demokracie vyznacuje tim, ze kazdy ma pravo na vlastni nazor. Chvalit sami sebe je smesne, pokud se dostane pochvaly od lidi naroda jineho, pak je to neco uplne jineho..


 #4785 

| Předmět: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE:…
24.07.20 21:04:17 | #4804 (11)

Úmyslně jsem připomněla,že pouze zdravě sebevědomý národ je schopen přiznání chyb i příp.omluv.No a Němci sebevědomí jsou.Cestou k jejich sebevědomí ovšem nikdy nebylo zpochybňování oprávněnosti své vlastní existence!!



| Předmět: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE:
24.07.20 20:44:05 | #4799 (8)

Jirásek by tě pochválil, ale oba byste se mýlili. Policii řídil ministr vnitra Alexandr Bach, nikoiv Bretschneider. A byrokracie byla multilinguální, některé národy (Srbové, Maďaři) si nikdy ani jiný úřední jazyk než svůj vnutit nenechali. Techniku k nám opravdu importovali Němci a dělají to dodnes, zlaté české ručičky a zlaté německé hlavičky. Ačkoliv rakouský průmysl nebyl nijak zaostalý, neměl kapacitu jako české země. Zrovna třeba dráhy a komunikační techniku, jistě víš, že firma Kapsch je stará rodinná společnost asi 150 let, firmy jako VUTUF nebo Czeija jsou dnes spojené s ITT a pod.


 #4760 

| Předmět: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE:
24.07.20 21:02:35 | #4803 (9)

Máš to marné,monarchie už se neobnoví a bůhví,zda aspoň to zemské uspořádání.



| Předmět: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE:
24.07.20 22:19:00 | #4805 (10)

Doufám, že Gotwaldovy kraje skončí, něco tak drahého a nesmyslného nemá nikdo v Evropě. Už komické je mluvit o krajských vládách, chtělo by se dělat dojem, ale musela bys osobně a mimo úřad mluvit s nějakým hejtmanem, abys věděla jak to funguje. Právě v televizi nadává Běhounek na celý systém, hejtmani se dozvídají o příkazech svým úředníkům z centra vřdycky až večer z televize.


 #4803 

| Předmět: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE:…
25.07.20 09:03:28 | #4816 (11)

Při tvorbě krajů nikdo politikům pistoli u hlavy nedržel.Nemohou to svádět na Rusko,ani na Brusel.A dokud nebude vůle ke změně,je to marné.Zvlášť pikantně to ovšem zní z úst samotných politiků. *833*



| Předmět: RE: RE: RE: RE:
23.07.20 13:15:41 | #4720 (4)

Stavby jsou na očích veřejnosti, stačí se chvíli dívat na dělníky na stavbě a vidíte jaký se tam podává výkon. Jenže podobné je to i na úřadech, v projekčních kancelářích. Akorát to tam není tak vidět.


 #4709 

| Předmět: RE: RE: RE: RE: RE:
23.07.20 13:58:49 | #4726 (5)

Lepší je znalost zevnitř,nezůstávat pouze u dojmů.Já měla to štěstí,že jsem celý život pracovala s lidmi,kteří byli pracovití a uměli.(Ostatně jen takového člověka si mohu vážit i v soukromí- i proto nám vydrželo manželství pětačtyřicet let.) *25810*



| Předmět: RE: RE: RE: RE: RE: RE:
23.07.20 15:30:57 | #4733 (6)

Rada lidí je u nás pracovitá, jenže na svém. Podívejte se někdy na dělníky na opravě dálnice. A porovnejte jejich výkon s prací člověka na vlastní zahrádce, když třeba seče trávu. Většinou to dělá v jednom kuse a ne polovinu té doby tam prostojí.


 #4726 

| Předmět: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE:
23.07.20 15:34:42 | #4735 (7)

Já ale nepsala o práci na svém-ta nikdy nekončí. *25810*



| Předmět: RE: RE: RE: RE: RE: RE:
23.07.20 16:00:28 | #4739 (6)

Mam osobni zkusenost se soudy, konkretne prazskymi, soudni rizeni jsou nekolikrat rocne odrocovana , treba proto, ze pani soudkyne jeste problem neprostudovala, pak kvuli dovolnym, nebo nemocem, nebo proste bez udani duvodu, to by jinde bylo zcela nemozne. Neustale nejaka instance pozaduje jine a jine podklady a tak dale.


 #4726 

| Předmět: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE:
23.07.20 16:14:02 | #4740 (7)


| Předmět: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE:
24.07.20 00:09:54 | #4751 (8)

Je lenost vlastností systému ?


 #4740 

| Předmět: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE:
24.07.20 08:11:39 | #4761 (9)

Účelové průtahy jsou opakem lenosti.Jde o dobrý byznys pro advokáty,ve hře je i příp.odškodně­ní.Tuzemské procesní právo je zastaralé,složité i komplikované.
(Člověk nesmí být líný poučit se u odborníků-viz.předchozí odkaz.) *833*



| Předmět: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE:
24.07.20 14:17:54 | #4778 (10)

Podívejte se na americké filmy ze soudních síní. S jakým nasazením se tam jedná. Žalobce versus obhájce. U nás klídek a pohoda. Jako na té opravované dálnici.


 #4761 

| Předmět: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE:…
24.07.20 17:07:44 | #4788 (11)

Vy mi dáváte za příklad zemi s porotcovským systémem(o vině a nevině rozhodují laikové),stále existujícím trestem smrti a válčící na základě lživých argumentů,vychá­zejících z úst nejvyšších vládních představitelů? *29713* Naštěstí právě mnohé americké filmy dokážou tyto věci zpracovat objektivně i kriticky.



| Předmět: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE:
24.07.20 14:19:58 | #4779 (10)

souhlas...a občas i úplatné



| Předmět: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE:
24.07.20 10:40:47 | #4763 (9)

Z meho pripadu taky plyne, ze leva ruka nevi, co dela prava., kazda si jede po svem, aniz by ji zajimalo, co rozhodla ta prava..


 #4751 

| Předmět: RE:
26.07.20 12:09:08 | #4891 (1)

Když už jsi u těch mostů,tak ten přes Kerčský průliv byl postaven za necelé dva roky-
https://vid1.ria.ru/ig/infografika/m2/kerch-bridge/index.cz.html#top



| Předmět: RE: tak toto bych od blogera Větvičky…
22.07.20 15:32:54 | #4670 (1)

Na vlastní postoj nepotřebuju "Milion chvilek",kteří z oprávněných výtek činí akorát karikaturu.
Naprosto souhlasím s p.Prymulou,že to u nás chodí tzv.ode zdi ke zdi-
https://www.seznamzpravy.cz/clanek/druha-vlna-covidu-mozna-uz-jsme-na-zacatku-rika-roman-prymula-113253



| Předmět: RE: RE: tak toto bych od blogera…
22.07.20 15:42:40 | #4671 (2)

Oni to zase podali v názvu tak, že Větvička je s chvilkaři. Zaplaťbůh takový hlupák on není:

„Přišli lidé, kterých se to dotklo, ale ti už podruhé nepřijdou. To byla demonstrace Milionu chvilek. Amatérská, neprofesionální, požadavky organizátorů jsou politické a to opravdu lidi z Moravskoslezského kraje v tomto okamžiku nezajímá. Ovšem, odstoupení neschopného ministra zdravotnictví by mělo být ve slušném státě samozřejmostí, ale lidem jde o odvolání nesmyslných opatření. Vláda se chvástala chytrýma karanténama a nakonec neumí nic jiného, než zase plošně zakázat aktivity. Lidé chtějí okamžité odvolání buzeračních opatření. To organizátoři ani nezmínili. Na jejich demonstraci bych já už nešel. Nemám důvod poslouchat prázdné řeči,“ poznamenal Ladislav Větvička.


 #4670 

| Předmět: RE: RE: RE: tak toto bych od blogera…
22.07.20 15:58:47 | #4672 (3)

mě z toho článku vychází jedno......že se nechtějí podřídit nějakým rozhodnutím, aby se virus nešířil a proto jsou ty demonstrace...za mě -> ať si tam dělají, co chtějí



| Předmět: RE: RE: RE: RE: tak toto bych od…
22.07.20 16:43:56 | #4673 (4)

To je ale velký omyl.Od začátku jde pouze o způsob jednání ze strany hygieny a min.zdravotnictví-zpočátku(OKD) laxní a potom naopak překotný,překvapivý i pro vedení kraje -z hodiny na hodinu.



| Předmět: RE: RE: RE: RE: RE: tak toto bych od…
22.07.20 17:21:00 | #4674 (5)

"Kdyby" se v březnu zavedla karanténa jen v Praze, mohl by být průběh epidemie v Cesku podobný tomu, jaký nastal.
"Kdyby" se stávající karanténní opatření zavedla pouze ve východní části Moravskoslezského kraje, pak by byl průběh epidemie Covidu tamtéž takový jak nastane.


 #4673 

| Předmět: RE: RE: RE: RE: RE: RE: tak toto bych…
22.07.20 17:59:39 | #4679 (6)

Já nemluvím o březnu!!
(Už jsme o tom psali,nechci se opakovat). *833*



| Předmět: RE: RE: RE: RE: RE: tak toto bych od…
22.07.20 17:23:08 | #4675 (5)

já zase četla jiné informace, v tom se jistě neshodneme



| Předmět: RE: RE: RE: RE: RE: RE: tak toto bych…
22.07.20 18:06:37 | #4681 (6)

Pak bych tě požádala o odkaz.
Mohu své tvrzení doložit např.tímto článkem.Cituji: Obyvatelům Moravskoslezského kraje vadí,jak vláda a krajská hygiena zmateně,chaoticky a hlavně opožděně informuje své občany. Poslední kapkou bylo páteční mimořádné opatření vyhlášené v podstatě z hodiny na hodinu...lidé neprotestují proti zavedení roušek, ale nelíbí se jím arogance a způsob, jakým vše bylo provedeno.¨
https://www.byznysnoviny.cz/2020/07/20/obcanska-revolta-vlade-ostrave-demonstrovaly-2-tisice-lidi-koronaomezenim/



| Předmět: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: tak toto…
22.07.20 19:22:04 | #4684 (7)

já nemám archiv, neschovávám si každý odkaz...a krom toho, jsem daleko od SM kraje



| Předmět: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: tak…
22.07.20 20:18:16 | #4686 (8)

Takže jako vždy do autu. *833*



| Předmět: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: tak…
22.07.20 20:22:38 | #4687 (9)

nikoliv do autu...jen prostě přečtu a neuchovávám, ale paměť mám zatím dost dobrou



| Předmět: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE:…
22.07.20 20:28:37 | #4690 (10)

To není věc paměti,ale nepozorného čtení.No a archivem je celý širý internet-stačí nahlédnout a dát odkaz..



| Předmět: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE:…
22.07.20 22:47:05 | #4694 (11)

ano, nepozorné čtení, ale podstatu obsáhnu...



| Předmět: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE:…
23.07.20 08:05:52 | #4701 (12)

Po svém.Zkrátka a dobře,tvrzení se sluší doložit. *25810*



| Předmět: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE:…
23.07.20 09:15:29 | #4706 (13)

po svém ? to přece ty také



| Předmět: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE:…
23.07.20 11:06:15 | #4710 (14)

To bych si nedovolila a proto stále obtěžuju těmi odkazy-které se ti nejspíš nechce číst. *6364*



| Předmět: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE:…
23.07.20 12:25:58 | #4718 (15)

klidně si obtěžuj.....jde mi to tzv. jedním uchem dovnitř a druhým ven



| Předmět: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE:…
23.07.20 14:06:22 | #4728 (16)

Evidentně.Míněno bylo obtěžování odkazy,která mohou konkrétní tvrzení potvrdit,nebo i vyvrátit.Pokud ti to jde ovšem ihned druhým uchem ven,je to marné. *833*



| Předmět: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE:…
23.07.20 14:56:51 | #4732 (17)

Dobře...řeknu to tedy jinak...všímám si, že různě "házenými" odkazy chceš jen víc přesvědčit ostatní o té své a jediné pravdě.... a ten alibismus, kterým vyžaduješ i po druhých užívání odkazů mě prostě nebere.....Howgh, domluvila jsem na toto téma



| Předmět: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE:…
23.07.20 15:40:10 | #4738 (18)

Sice si neplatím svoje novináře a odkazy dodávám z poctivých zdrojů,ale budiž.Však proto tě vždy žádám,abys oponovala "svým" odkazem.No a teď jsem na toto téma domluvila i já.A pro změnu třeba tečka. *833*



| Předmět: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE:…
23.07.20 17:18:44 | #4743 (18)

jsi prostě zaujatá a nesneseš jiný názor, asi doma velíš ty, Potua je vždy slušná a nikoho nenapadá, argumentuje věcně, a to ty asi nesneseš ani s dvěma VŠ, copak nemůže mít svůj názor?


 #4732 

| Předmět: Po dlouhé době
21.07.20 21:46:11 | #4649

mi udělala radost unijní politika,konkrétně schopnost 27 států uzavřít tak veledůležitou dohodu o finanční pomoci v souvislosti s následky pandemie.Jen ekonomicky silná EU,může být i unií bezpečnou.Uznávám i úspěch e-mise premiéra Babiše,který zamakal a vyjednal pro ČR maximum.Nejsem si ale jistá zda si uvědomil,že EU bude o to víc střežit všechny možnosti podvodů a nesrovnalostí­.Členské státy budou muset přijít se systémem ohlašování konečných příjemců evropských dotací,jenž pak bude podléhat evropské kontrole.Zde si už nevystačíme se zněním bezzubého tuzemského zákona. *25810*
https://www.seznamzpravy.cz/clanek/dozvuky-summitu-cesky-premier-jasa-ale-dohoda-obsahuje-i-bod-babis-113203#seq_no=4&source=hp&dop_ab_variant=0&dop_req_id=bnzEqofeqaL-202007211929&dop_source_zone_name=zpravy.sznhp.box&utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku&utm_campaign=



| Předmět: Rozhovor s Lenkou Zlámalovou
21.07.20 14:51:08 | #4630
řeč je i o Babišovi *30446*


| Předmět: Bacha, rouškaři!
21.07.20 14:19:36 | #4626

Takhle to dopadá, když soudce nosí roušku ...

https://www.seznamzpravy.cz/clanek/nejznamejsi-kradez-v-case-koronaviru-soud-popsal-co-se-delo-v-tescu-112846

Teď už by vás mohli pochytat *32011* a promyslet, co s vámi. Bezmozci. *30419*



| Předmět: RE: Bacha, rouškaři!
21.07.20 15:30:39 | #4633 (1)

A protože nejsi bezmozek,jistě ti neuniklo,že pán byl recidivista a přestože se jeho potrestání zdá hrozně nespravedlivé,v čase poslední krádeže dlel v podmínce. *25810*



| Předmět: RE:
21.07.20 12:11:54 | #4600 (1)

doporučovala bych odbornou léčbu



| Předmět: RE: RE:
21.07.20 12:15:09 | #4601 (2)

to by burešovi nepomohlo *10736* mocichtivost léčit nejde...
ale na rasismus lék je - v příštím životě se narodíš jako čmoudík ty...


 #4600 

| Předmět: RE: RE: RE:
21.07.20 13:00:20 | #4613 (3)

Ona myslela babišofóbii *17904* . Ale ta se asi taky léčit nedá.


 #4601 

| Předmět: RE: RE: RE: RE:
21.07.20 13:02:28 | #4615 (4)

ona myslela? a jo, vždyť má dvě VŠ! *49*
babišofobie se dá léčit, až bude bureš bručet, přejde úplně sama *4470*


 #4613 

| Předmět: RE: RE: RE: RE: RE:
21.07.20 13:06:01 | #4617 (5)

Tak to budeš dlouho nemocný, chudáčku.


 #4615 

| Předmět: RE: RE: RE: RE: RE: RE:
21.07.20 13:12:37 | #4618 (6)

*49* mám větší potíže, než tuto alergii, a ty jsou opravdu neléčitelné...
jo, taky si myslím, že se ten estébák spravedlnosti nedočká, ten se vylíže, vylže anebo vyplatí ze všeho...


 #4617 

| Předmět: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE:
21.07.20 13:22:03 | #4619 (7)

Vždyť nic neprovedl.


 #4618 

| Předmět: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE:
21.07.20 13:25:38 | #4621 (8)

*19557* jen tu svatozář nenosí zodpovědně!


 #4619 

| Předmět: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE:
21.07.20 14:15:19 | #4624 (8)

V podstatě se chová jako většina politiků-jenom s tím rozdílem,že má větší moc i pestřejší minulost-což by se ještě dalo akceptovat,kdyby si nehrál na pravý opak. *25810*



| Předmět: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE:
21.07.20 16:28:25 | #4639 (9)

A také podporuje velké kontroverzní plány...


 #4624 

| Předmět: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE:
21.07.20 17:32:16 | #4640 (10)

Njn.To není novum.Ale kdoví,co z těch plánů nakonec bude.



| Předmět: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE:
21.07.20 18:08:49 | #4643 (9)

no a na lžích a balamucení plebejců politika stojí a padá, bohužel, upřímnou soustrast demokratům...


 #4624 

| Předmět: Koronaterorizmus
20.07.20 18:54:48 | #4575

Opačná strana mince, zvané demokracie - nekázeň.

https://www.novinky.cz/domaci/clanek/ostrava-se-zlobi-lide-demonstruji-kvuli-necekanemu-zprisneni-opatreni-40331053#seq_no=1&source=hp&dop_ab_variant=0&dop_req_id=iT2qK71JtV5-202007201628&dop_source_zone_name=novinky.sznhp.box&utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku&utm_campaign=

Slovo karanténa pochází z italské číslovky 40 (quaranta). Benátčané tehdy za dob morových ran vystihli, že když nechají příchozí 40 dní izolovaných na ostrově, tak ti co přežijí už nebezpeční po té době nejsou. Budeme tohle muset znova objevit?



| Předmět: RE: Koronaterorizmus
20.07.20 19:24:11 | #4576 (1)

Ti lidé neprotestovali proti karanténě,ale zmateném způsobu,jakým krajská hygiena+vláda,re­agují.V OKD pozdě,v nařízené karanténě z hodiny na hodinu.



| Předmět: RE: RE: Koronaterorizmus
20.07.20 19:47:40 | #4580 (2)

Ten způsob umožňuje zákon o veřejném zdraví a rozhodují o něm hygienici, ne davy na náměstí.


 #4576 

| Předmět: RE: RE: RE: Koronaterorizmus
20.07.20 20:32:53 | #4583 (3)

Ale no tak! Způsob realizace žádný zákon nepřikazuje.Proto se taky všichni zúčastnění dneska dohodli,že se příště polepší.Škoda,že solidní chování není automatické. *833*



| Předmět: RE: Koronaterorizmus
20.07.20 20:19:30 | #4581 (1)

ti lidé protestují proti omezením, jako jsou hopody a tak...



| Předmět: RE: RE: Koronaterorizmus
20.07.20 20:30:04 | #4582 (2)

Jistě víš,že karanténa se netýká jenom hospod,ale všech místních podnikatelů i kult.akcí.Chtělo to zkrátka upozornit aspoň den předem.(Ministr zdravotnictví o chystaném opatření věděl dva dny předem.)



| Předmět: RE: RE: RE: Koronaterorizmus
20.07.20 20:40:24 | #4584 (3)

to já vím, ale ty hospody vadí zřejmě nejvíc



| Předmět: RE: RE: RE: Koronaterorizmus
20.07.20 23:44:33 | #4585 (3)

Nevím, na kolik korun město Nový Jičín přišly přípravy oslav výročí úmrtí Laudona. Odhaduji to na pár milionů. Jen tak, vyhozených z okna. Návratnost nula. Mělo to být o víkendu, zákaz přišel v pátek odpoledne... další výdaje na likvidaci... děsběs.


 #4582 

| Předmět: RE: RE: RE: RE: Koronaterorizmus
21.07.20 07:19:34 | #4587 (4)

Zděšení byli nejenom krajští politici,ale i ministr kultury,který pomáhal s realizací kult.akcí a zpočátku se domníval,že jde o vtip.



| Předmět: RE: RE: RE: RE: RE: Koronaterorizmus
21.07.20 09:01:41 | #4596 (5)

Zděšený může být jak chce - večer si lehne do postele, zaspí to a plat mu běží stále, nikdo mu nic nesebere. Ale zadělané těsto na koláče na jarmark se muselo vyhodit. Nemůžeš si zvýšt ztrátu tím že koláče upečeš - víš, že je neprodáš.


 #4587 

| Předmět: RE: RE: RE: RE: RE: RE: Koronaterorizmus
21.07.20 12:16:26 | #4602 (6)

Nešlo o demonstraci lítosti vůči ministru kultury,ale příklad podivného fungování st.správy,kdy o chystaných opatřeních nikdo dopředu nevěděl a tudíž nemohl včas reagovat,zabránit větším škodám.



| Předmět: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE:…
21.07.20 12:21:58 | #4604 (7)

to je ve firmách normální, šéficí plánují a zaměstnanci to obserou...


 #4602 

| Předmět: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE:…
21.07.20 12:24:00 | #4605 (8)

Sorry,ale stát ještě stále není firma. *25810*



| Předmět: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE:…
21.07.20 12:25:45 | #4606 (9)

no ale chovají se tak, právě tímto nedostatečně rychlým informováním...


 #4605 

| Předmět: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE:…
21.07.20 12:52:44 | #4608 (8)

Nikdy. Asi nevíš, jak snadno může poslední dělník udělat vola i z ředitele. Rozumní šéfíci si to nikdy s lidma nerozhází, vždycky jdou na dohodu.


 #4604 

| Předmět: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE:…
21.07.20 12:58:22 | #4611 (9)

Zaměstnanec (zejména s živnostňákem) vždy tahá za kratší konec provazu.Výjimkou jsou pouze větší firmy,ve kterých jsou prostředníkem odbory.



| Předmět: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE:…
22.07.20 17:44:15 | #4677 (10)

Proč by měl mít zaměstnanec ještě živnosťák? Aby mně chodil po práci na fušky? Když chce fušku, dám mu ji já a ne aby chodil dokonce ke konkurenci. Několik takových lidí jsem musel za ta léta vyhodit, nechápali, že slovo smlouva je od slova smluviti se a ne podváděti se.


 #4611 

| Předmět: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE:…
22.07.20 20:23:22 | #4688 (11)

Protože přeměna zaměstnance na OSVČ se zaměstnavateli po všech stránkách rentuje.Ale tahle praxe ti přeci nemůže být neznámá-zaměstnanec skutečně není zároveň živnostníkem! *833*



| Předmět: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE:…
22.07.20 20:25:56 | #4689 (12)

no kdo ví, co je tu komu známé, co sám zkusil, jak se kdo živí, a proč jiné soudí, že?


 #4688 

| Předmět: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE:…
23.07.20 11:47:20 | #4711 (12)

To je právě hluboký omyl. Riziko zaměstnávání živnostníků je tak velké, že se ti nikomu nevyplatí riskovat, buď jde na dohodu, což je časově limitované nebo na smlouvu o dílo, což je legální. Proč se pořád šíří takové bludy? Zaměstnanec má evidenci na sociálce podle rodného čísla a okamžitě se na to přijde.


 #4688 

| Předmět: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE:…
23.07.20 14:23:08 | #4730 (13)

Máš mylné představy.V reálném životě je velmi těžké posoudit, zda konkrétní činnost pod definici závislé práce spadá, nebo ne. Proto se nadále podnikatelé pokoušejí živnostníky udělat i z pracovníků,kteř ve skutečnosti vykonávají práci závislou.Další specialitkou jsou agenturní zaměstnanci,kteří v podstatě platí pravidelné výpalné. Zmínění filutové pak rukou společnou a nerozdílnou,o­drbávají stát.



| Předmět: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE:…
21.07.20 12:59:30 | #4612 (9)

nikdy neříkej nikdy...
možná některý rozumný šéfík, co platí minimální mzdy zaměstnancům, ví, že takových volů už zas tak moc není, co by to pro něj dělali, tak si nechá ledacos líbit, jen když to odedřou a on má nadstandardní příjem...


 #4608 

| Předmět: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE:…
21.07.20 16:13:13 | #4636 (10)

Seš kus hovězího, nevíš nic o vedení firem. So long.


 #4612 

| Předmět: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE:…
21.07.20 16:15:08 | #4637 (11)

Má osobní zkušenosti. A není sám....


 #4636 

| Předmět: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE:…
21.07.20 21:02:16 | #4647 (12)

Pracovní smlouva je dobrovolná.


 #4637 

| Předmět: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE:…
22.07.20 09:59:21 | #4657 (13)

a co s tím? mají si chudáci dupnout nožičkou, že chtějí víc než minimální plat? anebo mají zůstat doma?


 #4647 

| Předmět: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE:…
22.07.20 17:41:14 | #4676 (14)

Najít si něco jiného.


 #4657 

| Předmět: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE:…
22.07.20 18:00:03 | #4680 (15)

jistě, chytráku, povídej to například pokladním v albertu! a rozmysli si příště svoje příkré soudy!


 #4676 

| Předmět: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE:…
22.07.20 18:48:05 | #4682 (16)

Nic snazšího. Pokud to bude můj člověk a bude mit zájem, nabídnu lepší plat a podmínky než Albert. Už jsi někdy někoho zaměstnával chytráku?


 #4680 

| Předmět: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE:…
22.07.20 19:01:00 | #4683 (17)

Honzo,tvoje zkušenosti z jednoho odvětví,nemusí být zdaleka totožné jinde.
Za ideální stav bych pokládala pečlivý výběr zaměstnanců,jejichž profesionalitu a poctivost jejich zaměstnavatel velkoryse odmění.Takový šéf se v žádném ohledu nezradí.



| Předmět: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE:…
22.07.20 20:41:42 | #4691 (18)

Samozřejmě máš pravdu, jde taky o velikost firmy. Albert byl špatný příklad, je to britský řetězec a v něm jsou všichni zaměstnaci, i ti šéfíkové včetně těch nejvyšších, oni si nemusí vážit dobrého zaměstanance. Ale rozumný majitel nebo šéf si zaměstnanců váží a oni pak jeho, protože si uvědomují, že jsou na sobě vzájemně závislí a jen když budou spolupracovat, můžou dosáhnout nějaký úspěch.


 #4683 

| Předmět: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE:…
22.07.20 19:24:52 | #4685 (17)

jakej tvůj člověk? že ti poleze do prdele? myslíš že se moje sousedka hned odstěhuje a její dcera změní školu, jen aby pro tebe pracovala? co jsi to za ignoranta?


 #4682 

| Předmět: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE:…
22.07.20 20:43:14 | #4692 (18)

Můj člověk je ten, který má zájem spolupracovat, ne lézt mi do análu. Na tom založil svoje podnilky Baťa a toho já se držím.


 #4685 

| Předmět: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE:…
23.07.20 08:10:26 | #4702 (19)

I "tví" lidé tě mohou odrbat,když s nimi nemáš zkušenosti,dobré reference.
Hlavně se ale nesrovnávej s Baťou,dost na tom Babišovi. *833*



| Předmět: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE:…
23.07.20 11:57:07 | #4712 (20)

Jistě že mně můžou obrat a taky mnohokrát obrali. Obral mně kdysi dokonce i dnešní prezident HK, když byl ještě ministrem, nebylo to moc, jen asi 600.000,- ale zbyly mi jen oči pro pláč nad ministerským tunelem. Už jsem taky kdysi psal na Diskutnících, jak mi provozní neodvedl 755.000,- tržby, nechal si je a prohrál v automatech. A samozřejmě jsem je už nikdy neviděl. Dnes už je hotel prodaný a museli jsme to samozřejmě nějak unést.

A s Baťou se nesrovnávám, tak domýšlivý bych nikdy nebyl. Ale jeho metody se mi velmi osvědčily, jsou mimo jiné v té knize Baťova průmyslová demokracie, která by mohla, ač už dost stará, klidně být programem CSSD.


 #4702 

| Předmět: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE:…
23.07.20 12:12:48 | #4716 (21)

nám utekl zamestnanec kuchyňského studia s platbou za kuchyň :-) bylo to asi 250 tis. Kč. Ale majitel studia sek tomu postavil čelem a uznal platbu jako zaplacenou. Peníze nakonec zaplatila maminka dotyčného pracovníka.


 #4712 

| Předmět: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE:…
23.07.20 12:13:42 | #4717 (21)

Dnes by už Baťův systém nefungoval.


 #4712 

| Předmět: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE:…
23.07.20 14:24:40 | #4731 (21)

Konkrétně jaké metody?



| Předmět: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE:…
22.07.20 09:55:44 | #4656 (11)

nech si ty lichotky, malé firmě se vyplatí zaměstnat studenty, než vytvořit pracovní místo na plný úvazek, proč?


 #4636 

| Předmět: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE:…
22.07.20 10:50:52 | #4660 (12)

A proč asi máme tak vysoký počet OSVČ,kteří ve skutečnosti pracují jen jako námezdní síla,zbavující zaměstnavatele platit povinné odvody+ dalších povinností vůči zaměstnanci ..a důchodový i sociální účet naplňují zbylí poctivci.. *833*



| Předmět: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE:…
22.07.20 14:22:29 | #4665 (13)

Stálá mantra novinářů a švarcsystém. Ve skutečnosti to vůbec není zapotřebí, dělá se to úplně jinak. Nikdo neriskuje pokuty nebo ztrátu ŽL. Kdepak jsi vzala nějaké údaje?


 #4660 

| Předmět: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE:…
22.07.20 14:53:42 | #4666 (14)

Tady všichni píši z vlastních zkušeností.... *12736*



| Předmět: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE:…
22.07.20 15:02:35 | #4667 (14)

V tomhle má Potua pravdu. Každý rok v daňovém období přicházejí mraky těchhle "živnostníků" se žádostí udělat daňové přiznání. Ve skutečnosti jsou to zaměstnanci, ale zaměstnavatel za ně nic neodvádí. Říká se tomu "smluvní volnost" a toleruje se to. Jinak by byla prostě větší nezaměstnanost. Mnoho firem by na trhu neobstálo. Takhle konkurují levnou prací.


 #4665 

| Předmět: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE:…
22.07.20 15:14:42 | #4668 (15)

U nás je to obdobně, jenže jako my, kmenoví zaměstnanci máme o 1/3 menší mzdu.



| Předmět: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE:…
22.07.20 15:20:55 | #4669 (15)

Dík.Zkušeností z vlastní rodiny mám až nepříjemně moc.Děkuji osudu,že jsem byla celý produktivní život zaměstnána v solidní firmě a měla i zajímavou práci.Můj stálý plat nám mnohokrát zachránil zadek.(Na druhotnou platební neschopnost a podobné fóry,ale nelze zapomenout.) *833*



| Předmět: RE: RE: RE: RE: RE: RE: Koronaterorizmus
21.07.20 12:53:43 | #4610 (6)

Poměřovat zadělané těsto s šířením infekce se mi zdá trochu podivné.


 #4596 

| Předmět: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE:…
21.07.20 13:03:33 | #4616 (7)

tak se na tu infekci má myslet zavčas, ne až je těsto nebo něco jiného zadělané, vždyť o druhé vlně se mluví dávno!


 #4610 

| Předmět: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE:…
21.07.20 13:27:42 | #4622 (8)

Co ve zprávách NENAJDETE:
(POKUD NEMÁTE FACEBOOK)
Z mariánskohorské radnice dnes byly odeslány tři mobilní telefony. Jeden pro ministra zdravotnictví, druhý pro hejtmana našeho kraje a třetí pro ředitelku krajské hygienické stanice. Více v dopise starosty...

👇

Vážený pane ministře, vážený pane hejtmane, vážená paní ředitelko,

dovolte mi, abych vyjádřil nespokojenost s postupem, který byl na konci minulého týdne zvolen při zavádění mimořádných opatření týkajících se šíření koronaviru v rámci Moravskoslezského kraje.

Jako starosta městského obvodu Mariánské Hory a Hulváky mám za to, že všichni, ať už členové vlády, zástupci samospráv, ale také pracovníci veřejných institucí pracujeme ve prospěch obyvatel naší země a obyvatel regionu, ve kterém působíme. Současně si uvědomuji, že je potřeba v případě koronaviru a dalších hrozeb reagovat rychle a především systematicky. Za tím účelem je ale nutné, aby spolu jednotlivé složky komunikovaly. To, co se událo minulý týden, mě ovšem přesvědčilo, že mezi Ministerstvem zdravotnictví, hejtmanstvím a krajskou hygienou Moravskoslezského kraje komunikace naprosto selhala.

Z veřejně dostupných zdrojů je mi známo, že krajští hygienici svůj návrh opatření ze dne 17. července 2020 diskutovali s ministerstvem několik dnů, velmi se proto divím, že hejtman kraje o obsahu nařízení nebyl informován s předstihem. A to buď ze strany krajské hygieny, nebo ze strany Ministerstva zdravotnictví. Kladu si otázku, zdali takto má vypadat operativní řízení země a kraje a zdali bylo načasování platnosti nařízených mimořádných opatření šťastné.

Rozhodnutí hygieniků ovlivnilo z minuty na minutu životy milionu lidí a nemohu se ztotožnit se způsobem, jakým bylo provedeno a prezentováno. Vyzývám Vás proto k tomu, abyste spolu komunikovali lépe. Především v situacích, které ještě v budoucnu mohou nastat.

Protože uplynulé dny na mě udělaly dojem, že na sebe postrádáte přímé spojení, dovolil jsem si pořídit pro Vás tři mobilní telefony s předplaceným kreditem. Jeden pro pana ministra, jeden pro pana hejtmana a jeden pro paní ředitelku krajských hygieniků. Přijměte, prosím, tento dar jako symbol naděje v lepší komunikaci mezi Vámi v budoucnu. Všechny telefony jsou nabité a kromě tísňové linky mají nastavena čtyři telefonní čísla jako rychlou volbu:

Tlačítko 2: Ministr zdravotnictví Adam Vojtěch
Tlačítko 3: Hejtman Moravskoslezského kraje Ivo Vondrák
Tlačítko 4: Ředitelka Krajské hygienické stanice MSK Pavla Svrčinová

Dovolil jsem si pod tlačítko 5 přidat i své mobilní telefonní číslo pro případ, že byste i příště měli problém si včas zavolat napřímo. V takovém případě přenos informace rád zprostředkuji.

Od začátku koronavirové krize starostové měst a obcí přebírají zodpovědnost za realizaci opatření, které přijímá a nařizuje vláda, jednotlivá ministerstva, případně hygienici. Denně jsme v kontaktu s obyvateli, řešíme s nimi dopady vládních rozhodnutí, děláme vše, co považujeme za nejlepší, a často odpovídáme na dotazy, na které bychom sami rádi znali odpověď od Vás. Ne vždy nám ale chodí včas a v potřebném formátu.

Věřím, že po této zkušenosti se komunikace mezi Vámi a současně i směrem do obcí a měst zlepší. Nejde o počet tiskových konferencí, ale o včasné předávání potřebných informací.

Přeji Vám pevné zdraví.

Mgr. Patrik Hujdus
starosta


 #4616 

| Předmět: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE:…
21.07.20 13:33:27 | #4623 (9)
*49*

 #4622 

| Předmět: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE:…
21.07.20 14:26:16 | #4627 (9)

*29716* Dobrý počin.



| Předmět: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE:…
21.07.20 15:08:06 | #4631 (8)

Víš, krudoxi, když máš odjíždět ráno v pět prodávat upečené koláče, nemůžeš teprve v pět ráno zadělávat. To musíš udělat den předem. Zeptej se na to!


 #4616 

| Předmět: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE:…
21.07.20 15:34:33 | #4634 (9)

U mně by v tu chvíli převládla občanská neposlušnost.Žádné vyhazování. *25810*



| Předmět: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE:…
22.07.20 09:51:41 | #4655 (9)

no vždyť to říkám...


 #4631 

| Předmět: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE:…
21.07.20 13:22:35 | #4620 (7)

Jenže to je REALITA. Pro pekaře, který připravoval koláče na oslavy v Novém Jičíně to znamená, že bude nucen ukončit činnost a zavřít pekárnu.
A nejen on.
Spousta firem, které to rozhodnutí "z hodiny na hodinu" postihlo!
Přitom se o tom "nahoře" prý kecalo NĚKOLIK DNŮ!
Nikdo nevěděl NIC!

A opravdu NEJDE O ŽIVOTY, jak se nám snaží namluvit!!
Něco takového udělat je sprostá nezodpovědnost a pohrdání lidmi.


 #4610 

| Předmět: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE:…
21.07.20 14:37:10 | #4628 (8)

Skoro to vypadá,že budeme muset přijímat covid jako nepříjemnou součást našich životů,v případě potřeby se omezit "pouze" na nošení roušky,odstupy,vě­trání i mytí rukou- a nezastavovat ekonomiku.Odborníci z řad lékařské obce tvrdí,že tímto způsobem dochází ke snížení infekční dávky=lehký průběh v příp.onemocnění.



| Předmět: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE:…
21.07.20 16:11:03 | #4635 (9)

Musíme se smířit s tím, že s covidem budeme žít, stejně jako žijeme s jinými infekčními chorobami, jako je třeba tetanus, žloutenka, různí streptokokové a stafylokokové. Pobytem v karanténě každým dnem KLESÁ naše imunita a to je daleko nebezpečnější. Musíme se smířit s tím, že na covid někteří lidé zemřou - stejně jako někteří lidé umírají na jiná virová onemocnění. Takováto masivní plošná karanténa nic neřeší.


 #4628 

| Předmět: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE:…
21.07.20 17:35:20 | #4641 (10)

Pavlo,přesně tak jsem to mínila. *25810*



| Předmět: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE:…
21.07.20 19:06:48 | #4644 (11)

Jj, pochopila jsem to
Víš, naši předkové byli sice nevzdělaní ale "žili v souladu s přírodou", naši pradědečkové na vesnicích říkávali že "správný sedlák má za rok sníst šest kopečků hnoje" - měli vypozorováno, jak vzniká imunita a přitom o ní "neměli ani šajna."
Epidemie je postihovaly také, lidé všelijak oslabení na ně umírali, přežili jen ti odolnější. Přirozený výběr. Dnes lidstvo degeneruje.


 #4641 

| Předmět: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE:…
21.07.20 16:15:24 | #4638 (9)

S tím bude velký problém, protože v naší zemičce je teď každy zkušeným epidemiologem. A s takovými odborníky není dobré si zahrávat.


 #4628 

| Předmět: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE:…
21.07.20 17:36:24 | #4642 (10)

Epidemiolog dává doporučení,politik rozhoduje. *25810*



| Předmět: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE:…
21.07.20 21:00:43 | #4646 (11)

Nikoliv. Epidemiolog může rozhodnout i bez politika. Například v případě gonorrhea se nikdo nikoho na nic neptá a už pracuje policie.


 #4642 

| Předmět: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE:…
21.07.20 21:25:08 | #4648 (12)

Od začátku covidové pandemie rozhodovali výhradně politici-téměř denně byla tiskovka a Babiš vše prezentoval osobně.Jakákoliv opatření se na nich předkládala s předstihem.Tak mi nevykládej,že nikoliv a nesrovnávej to s výskytem kapavky,kvůli které se nezastavuje ekonomika. *833*



| Předmět: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE:…
21.07.20 23:12:07 | #4651 (13)

Míru nebezpečí může posoudit jen epidemiolog. Poltik musí srazit kufry a poslechnout. To se taky stalo, rozhodoval prof. Prymula, dokonce ho nazvali generálem. V jistém smyslu byl opravdu v tu chvíli vojevůdcem, protože kdo o té nemoci co věděl. Měli bychom takové lidi respektovat, když mají důvod zakázat něco ihned, tak bychom měli poslechnout a neprotestovat jak malé děti, že máme zadělané těsto, jistě se shodneme v tom, že zdraví má absolutní přednost.


 #4648 

| Předmět: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE:…
22.07.20 11:05:13 | #4662 (14)

To je jenom tvůj výklad.Zástava ekonomiky je ale výhradně politické rozhodnutí,učiněné na základě dobrozdání epidemiologů.Pro­tože právě jenom vláda poté nese odpovědnost,jejíž součástí je zmírňování ekon.dopadů.
Jistě se shodneme na tom,že s dospělými se jako s malými dětmi jednat nesmí.Pokud jim chce vláda zavřít krám,musí je informovat s předstihem- netlačit na okamžitou platnost.Zvláš­ť,když ministr zdravotnictví věděl o chystaném opatření již dva dny.Ochrana zdraví a solidní chování musí jít ruku v ruce.
Prymula potvrzuje,že slova premiéra Babiše,který prohlásil,že epidemiologové rozhodovali a vláda jen schvalovala,jsou absurdní.Prymula tvrdí,že kabinet musí nést finální zodpovědnost, jinak by tam vůbec nemusel být a mohli by to řídit epidemiologové přímo. No a pokud premiér nebyl s prací odborníků spokojený, měl je vyměnit.
https://www.reflex.cz/clanek/prostor-x/101941/prymula-epidemie-vesele-pokracuje-byl-bych-ted-tvrdsi-madar-neni-odbornik-nabidli-mi-vstup-do-politiky.html



| Předmět: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE:…
21.07.20 19:21:17 | #4645 (9)

skoro se chce napsat že po bitvě je každý generál - rozšířit se tu la mutace viru která řádila třeba v Lombardii ,protože ano,to co tu ted je ,je sice nakažlivější verze,která nyní dominuje ale není tak smrtná ,tak bych chtěl vidět jak by se potom co by se lombardská verze prohnala domovy důchodců se tu rozumovalo o nepříjemné součásti životů ...


 #4628 

| Předmět: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE:…
22.07.20 10:54:39 | #4661 (10)

Tady ale nikdo slovem nezpochybnil počáteční vládní kroky,dokonce ani lacině nekritizuje,že nám chyběl zdrav.materiál! Nebyly zkušenosti,musela se připravit zdrav.zařízení,vy­bavit je potřebným.Proto jsem všichni začali šít roušky a chovali se nadmíru disciplinovaně-dokonce více,než naši záp.sousedé..Teprve postupem času se zjistilo,že všeho moc škodí a permanentní nošení roušek je naopak škodlivé.Že je prioritou čerstvý luft,hygiena a vzájemná ohleduplnost.Že je dobré posilovat imunitu především zdravým životním stylem,aby nás příp.nákaza neodrovnala,což ale platí obecně-nejenom pro koronavir.Musíme si uvědomit,že podruhé už ekonomiku nikdo vypnout nenařídí. *833*
Ostatně to,co teď zmiňuji,není žádné novum.Už v dubnu mj.i o budoucím přístupu p.Prymula:
https://www.idnes.cz/zpravy/domaci/koronavirus-epidemie-roman-prymula-testy-chytra-karantena.A200410_152255_domaci_vov



| Předmět: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE:…
21.07.20 14:19:34 | #4625 (7)

Jak by ovlivnilo (ne)šíření viru,kdyby se chystaná karanténa ohlásila s časovou rezervou-kupříkladu jednoho dne?