Rozcestník >> Politika >> Diskuze k aktuálním zprávám

Informace

Název: Diskuze k aktuálním zprávám
Kategorie: Politika
Založil: Potua
Správci: Potua , Honza-Vichr
Založeno: 31.03.2020 21:23
Typ: Dočasné
Stav: Veřejné
Zobrazeno: 4986051x
Příspěvků:
146664

Předmět diskuze: Diskuze k aktuálním zprávám - Vlastní názor na aktuální téma, možno i s vložením odkazu na související článek.Samozřejmě bez osobních útoků,vulgarit a komolení jmen i nicků.
Máte nastaveno: řazení od: nejnovějších v stromovém zobrazení

| Předmět: Třešnička
před 7 hodinami | #150885

Dnešní Třešnička™ bude o platbách za vlastní činy. Propagandista propagandistické agentury RIA Novosti Vladimir Kornilov v propagandistickém pořadu dalšího propagandisty Vladimira Solovjova prohlásil (originál, přístupný s VPN, zde), že Česká republika zaplatí za podporu Ukrajiny a “musíme ukázat civilní objekty, které ničí jejich střely.” Zda mohou naše raketomety s dostřelem nějakých 25 km zasáhnout 50 km od hranic vzdálené město, je sice otazné, avšak nikoliv směroplatné. Směroplatnější je pak otázka, kdo bude za co platit, protože ČR se podpora Ukrajiny velmi vyplácí. A to nejen v geopolitickém spektru, ale pro nevěřící Pi-Tomi-áše i v tom finančním. Jak totiž uvádí iRozhlas, nejenže podstatná část pomoci, která se na Ukrajinu dostane, je financována občany ze sbírek, navíc Ukrajinci utrácejí peníze, které si u nás vydělají a dokonce napomáhají ke zvyšování HDP. Do toho navíc ČR získala kompenzace za pomoc Ukrajině od spojenců, a český obranný průmysl dokonce jen za rok 2022 zdvojnásobil zisk. To znamená, že nejenže Česká republika neplatí za pomoc Ukrajině, ale dokonce slušně zaplaceno dostává! Dlouho jsme to nepoužili, ale zdá se, že se ty predikce Rusům daří PPP!


1 2  

| Předmět: RE: Třešnička
před 6 hodinami | #150887 (1)

https://valka.online/aktualni-konflikty/analyza-sedmistehoosmdesatehodruheho-dne-invaze-na-ukrajinu-15-04-2024/

Domácí problémy už nás nezajímají? Dokonce i návštěva tuzemského premiéra v Americe byla prezentována , jako lobbování za Ukrajinu.


 #150885 

| Předmět: RE: RE: Třešnička
před 5 hodinami | #150893 (2)

Co prosím?


 #150887 

| Předmět: Hnus
před 13 hodinami | #150852

*34528* Hnus: ke K.Krylovi se hlásí šmejdi jako Ortel nebo Pepa Nos *34528*

Never more „lůze pod platanem“ a „zástupu kacířů“, kteří se otírají o Karla Kryla

https://www.reflex.cz/clanek/kultura/124128/never-more-luze-pod-platanem-a-zastupu-kaciru-kteri-se-otiraji-o-karla-kryla.html?utm_campaign=abtest241_shrnuti_llm_varAA&utm_medium=z-boxiku&utm_source=www.seznam.cz



| Předmět: RE: Hnus
před 13 hodinami | #150854 (1)

Od devadesátek i komunisté a jejich fans.
https://www.idnes.cz/zpravy/domaci/nehrajte-kryla-chce-jeho-vdova-od-radia-komunistu.A050909_234756_domaci_bih

Souhlasím i s názorem ze tvého odkazu -
"Nejsem příznivcem retronormalizačních seriálů, jako je Volha nebo To se vysvětlí, soudruzi! Připadají mi stejně oplzlé jako humor herce LEOŠ NOHY, který v druhém jmenovaném seriálu o paranormálních jevech hraje hodného (?!) estébáka."


 #150852 

| Předmět: RE: RE: Hnus
před 12 hodinami | #150856 (2)

...Souhlas
Dost šílené je, že Volha požrala nejvíc Českých lvů za loňský rok ...


1  
 #150854 

| Předmět: RE: RE: RE: Hnus
před 9 hodinami | #150882 (3)

Všechno bylo natolik zveličeně přehnané, že to působilo jako satira. Například u nás doma se nikdy takhle sprostě mezi členy rodiny nemluvilo. Tehdejší děti byly drženy hodně zkrátka a vůči rodičům si nemohly podobně urážlivý slovník vůbec dovolit.


 #150856 

| Předmět: RE: Hnus
před 12 hodinami | #150860 (1)

Co má Pepa Nos společnýho s Ortelem? Pepa Nos spíše patří na stranu K. Kryla, řekl bych.


 #150852 

| Předmět: RE: RE: Hnus
před 11 hodinami | #150862 (2)

Pepa Nos je zasloužilý udavač a agent STB


1  
 #150860 

| Předmět: RE: RE: RE: Hnus
před 11 hodinami | #150866 (3)

bohužel, škoda ho....


 #150862 

| Předmět: RE: RE: RE: Hnus
před hodinou | #150903 (3)

Proč ho teda komouši tak neměli rádi a nedávali mu moc prostoru k jeho tvorbě?


 #150862 


| Předmět: Jaceňuk na BBC HARDtalk - Třešnička :-)
před 19 hodinami | #150846

Tak dneska dám taky "třešničku" - a sice dnes večer jsem se dívala v BBC na pořad HARDTALK, což je opravdu zajímavý pořad, kde si moderator (Stephen Sackur) zve jako hosty přední osobnosti světové politiky nebo z nějakého jiného oboru, a dává jim opravdu otázky "na tělo" - proto se pořad jmenuje HardTalk, neboli "Těžká debata". Tentokrát si pozval Arsenije Jaceňuka, což je bývalý premiér (kterého tak vyzdvihovala Nulandová v tom svém dnes už veřejně profláknutém odposlechnutém rozhovoru během majdanu o tom, jak se má (samozřejmě s pomocí USA) vyvíjet dál politika Ukrajiny. Jaceňuk se ve vládě udržel několik let, pak zmizel - nikdo nevěděl kam, ale zřejmě tam hrály roli vzájemné rozpory s tehdejším prezidentem Porošenkem, který nahradil Janukovyče. Jaceňuk zřejmě vycítil, že je čas tiše odejít, než ho zastihne podobný osud jako Janukovyče - i když Jaceňuk byl ještě větší ukrajinský "vlastenec" a nacionalista než Porošenko, ale holt byli to rivalové, takže Jaceňuk se pro jistotu vypařil, než aby riskoval, že ho Porošenko nechá zavřít za "vlastizradu", což je taková ukrajinská specialita, neboli "třešnička".:-)))
Koneckonců, Porošenko to pocítil na vlastní kůži, kdy se role opět vyměnily, on prohrál v roce 2019 ukrajinské volby, které tentokrát vyhrál do té doby známý herec a komik Zelenskyj, který brzo na to nechal zavřít Porošenka, taky za "vlastizradu" - to už je prostě taková ukrajinská specialita.:-)))
V dnešním pořadu HARDtalk se Jaceňuk zase rozohnil a začal se vztekat kvůli tomu, že Západ (zejména tedy USA) furt podporuje Izrael, v boji proti Íránu, místo aby podporoval ve stejné ne-li větší míře Ukrajinu, v jejím svatém boji proti zlému Rusku - opět se ozývaly známé výrazy o tzv. "ose zla" a další černobílé portréty politické situace, s tím, že pokud Západ neumožní Ukrajině plné vítězství, tak na to sám doplatí, bla bla bla...:-)
Škoda, že v Česku se tento program chytit asi nedá, ale pro ty, co mají přístup, zde je odkaz na ten dnešní rozhovor...
https://www.bbc.co.uk/programmes/m001yfsh


1  

| Předmět: RE: Jaceňuk na BBC HARDtalk - Třešnička…
před 19 hodinami | #150847 (1)

Jinak co se týká aktuální situace na Ukrajině, tak momentálně to pro Ukrajinu opravdu nevypadá moc nadějně, ale pokud bude chtít pokračovat v tom svém "svatém" boji za vstup do NATO a za "západní hodnoty", bude hůř...
https://www.novinky.cz/clanek/zahranicni-evropa-situace-na-fronte-se-znacne-zhorsila-priznal-vrchni-velitel-ukrajinske-armady-40467724?timeline--pageItem=40467325&noredirect=1#dop_ab_variant=0&dop_source_zone_name=novinky.sznhp.box&source=hp&seq_no=3&utm_campaign=abtest246_ribbon_sluzeb_varAA&utm_medium=z-boxiku&utm_source=www.seznam.cz


2  
 #150846 

| Předmět: RE: RE: Jaceňuk na BBC HARDtalk -…
před 13 hodinami | #150850 (2)

zalez, ty ruská podržtaško...
o svaté rusi a svaté válce mluví ti tvoji hnusní rusáci... *57* *57* *57*


2  
 #150847 

| Předmět: RE: RE: Jaceňuk na BBC HARDtalk -…
před 13 hodinami | #150853 (2)

Z hlediska Ukrajiny bylo usilování o vstup do NATO naprosto pochopitelné (obdobně jako v případě všech bývalých ruských satelitů) , protože Kreml v touze po obnově bývalé moci a vlivu , dokáže být zákeřný.


 #150847 

| Předmět: RE: RE: Jaceňuk na BBC HARDtalk -…
před 10 hodinami | #150867 (2)

DODÁČKU náš malej, ty si musíš hrozně zoufat a už se fakt chytáš všeho, co plave okolo tebe :-)))))
Zklidni se, zhluboa dýchej a čekej?
Myslíš, že tímhle tvým šaškováním, kterýmžto demagogicky předkládáš jen děje a události, které tě naplňují naději na vítězství vrahouna z kremlu, tvého kámoše, nesledujeme? A neumíme si je vyhodnotit, a mnohem objektivněji než ty? .-)))))))))))))­))))))))
Že na tom UA není nejlépe tu íšeme už půl roku i my, její fandové - a známe i důvod, který ty ale neuvedeš, - totiž stopnutí pomoci USA a nedostatečnost pomoci EU.
A v této situaci si ty taháš nadšeně podprdu, jak ua rusko nemůže nikdy porazit :-)))) Jenže ona může, pokud by měla i jen tu původní podporu. Nakonec možná vyhrajete vy vrahové, jestli se v USA hodně rychle nevzpamatují. Nebo se nestane něco důležitého. Nebo to není jen hra s rusákem, která vyústí v jeho likvidaci - což jsou samozřejmě věci, které ty si ve svém zoufalství vůbec nepřipouštíš, já vím :-))))))

Ukrajina není v dobré situaci, to víme všichni dávno. Ale stále ještě není na kolenou, stále je šance, že to ještě otočí, ale je pravda, že to není jen v jejích rukách - jenže to nebylo nikdy od 2014 a vrahonského bezdůvodného napadaní psychopatem z kremlu

mne jen fascinuje, s jakou lehkostí jsou někteří lidé - no jhste ještě lidé? - schopni přijmout odpornou agresi ruskýho dobytka jako "normální", a největší hovada nám dokonce vysvětlují, že na to měl právo. no člověk by se z vás posral, fakt.

jedno je ale jisté - rusák si i tím (nejspš Pyrrhovo) vítězstvím posere sám sebe. nejen že na urajině, nejméně okupovaných územích, bude neustále čelit odporu, i kdyby jen partyzánskému, tentokrát už nesporně podporovanému západem, tajnými službami, takže nakonec krym i donbas sám a rád vrátí, ale současně po vzoru armenie začnou i jeho dodavadní vazalové, ve světle skutečnosti, jaký je to dobytek, pošilhávat po západu.
jsem zvědav, jak dlouho to rusáček ustojí.


 #150847 

| Předmět: RE: Jaceňuk na BBC HARDtalk - Třešnička…
před 13 hodinami | #150851 (1)

Vnitřní ukrajinskou politiku hodnotit nechci , s mírou korupce , přetahovanou oligarchů o moc i špatnou životní úrovní , byla nespokojená většina "obyčejných" Ukrajinců , což dali najevo už v období Oranžové revoluce a poté na Majdanu , který byl ovšem zneužit k násilnému politickému puči.
Přesto tvrdím, že nikdo zvenčí neměl právo na vměšování ,vysílání svých "zelených mužíčků" ani "vojenských poradců" a už vůbec ne na vojenskou agresi , která už si ani na nic jiného nehrála , přestože ji Kreml cynicky pojmenoval "speciální denacifikační operací" . Proto pro mne zůstává současný ukrajinský prezident úctyhodnou osobností , protože zbaběle nerozdává moudra z fešáckého azylu a už dva roky odolává jednoznačné přesile.
Že je Jaceňuk naštvaný na současný laxní postoj USA , je naprosto pochopitelné!


3  
 #150846 

| Předmět: RE: Jaceňuk na BBC HARDtalk - Třešnička…
před 13 hodinami | #150855 (1)

Čtyřicet řádků tvého příspěvku by se dalo shrnout do řádků tří . Na BBC existuje tók šou , Porošenko nechal zavřít Jaseňuka a ty jsi ruská fanynka . Zbytek jsou zbytečné informace .


3  
 #150846 

| Předmět: RE: RE: Jaceňuk na BBC HARDtalk -…
před 12 hodinami | #150857 (2)

Malá oprava: spíš nanynka *23244*


3  
 #150855 

| Předmět: RE: RE: RE: Jaceňuk na BBC HARDtalk -…
před 10 hodinami | #150868 (3)

Skal a stepí, divočinou
šla nanynka do zelí
s puškou v ruce, s ohněm v srdci
natrhala lupení.
*29716*


1  
 #150857 

| Předmět: RE: RE: RE: RE: Jaceňuk na BBC HARDtalk…
před 10 hodinami | #150872 (4)

Dodes je zde v menšině a přesto sem otevřeně vkládá svoje názory , aniž by se dopouštěla osobních útoků , za což si sarkastické urážky nezaslouží .To se pochopitelně týká všech.


 #150868 

| Předmět: RE: RE: RE: RE: RE: Jaceňuk na BBC…
před 9 hodinami | #150876 (5)

... ona ten malý/milý sarkasmus jistě vydrží *32299*
Ber to tak - lepší než rovnou chytit jednu lopatou *5650*


1  
 #150872 

| Předmět: RE: RE: RE: RE: RE: Jaceňuk na BBC…
před 9 hodinami | #150878 (5)

To je antikomunistická verze, co zpívával táta když jsem tu písničku přitáhl ze školy. Tak jsem si na ní vzpomněl. *29716*

A není pravda, že se nesmí hodnotit člověk nebo jeho názor. Může. Jak názor, tak i jeho nositel, může být hloupý, rasistický, propagandistický, lživý... a je regulérní na to poukázat.


 #150872 

| Předmět: RE: RE: RE: RE: RE: RE: Jaceňuk na BBC…
před 9 hodinami | #150881 (6)

Může, ale není to vhodné , ani moudré . Jen to zadává důvod k hádkám a vzdaluje od solidní diskuze. Pro mne je však nejdůležitější argument , že Dodes se chová ke každému slušně.


 #150878 

| Předmět: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: Jaceňuk na…
před 8 hodinami | #150883 (7)

O tom se nás právě snaží přesvědčit ruská propaganda, aby se umožnilo snadnější šíření ruských narativů. Ve skutečnosti je to vhodné i rozumné. Označit věci pravými jmény je správné a mnohdy i důležité.


1  
 #150881 

| Předmět: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: Jaceňuk…
před 5 hodinami | #150888 (8)

Jo takhle .🫢 Takže když se k oponentovi nechovám jako dobytek, podlehla jsem jakémusi ruskému narativu, totálně zblbla a přestala myslet vlastní hlavou ? 🤡


1  
 #150883 

| Předmět: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE:…
před 5 hodinami | #150894 (9)

Obsah příspěvku byl smazán. Důvod: debilní kecy


 #150888 

| Předmět: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE:…
před 5 hodinami | #150897 (9)

když ty považuješ za chování dobytka i to, když rusofila označíme rusofilem.


 #150888 

| Předmět: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE:…
před 5 hodinami | #150898 (10)

Tohle osobní napadání se táhne dva roky, přestože vás neustále žádám , abyste toho nechali a jeden jouda se mě ještě zeptá, jestli náhodou nechlastám. To i ten dobytek se umí chovat lépe.


 #150897 

| Předmět: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE:…
před 5 hodinami | #150900 (11)

A chlastáš?


 #150898 

| Předmět: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE:…
před 4 hodinami | #150901 (9)

Ne to nebyli debilní kecy, Potuo, to byla adekvátní reakce na debilitu, kterou jsi napsala a kterou ještě svádíš na mě.


 #150888 

| Předmět: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: Jaceňuk na…
před 6 hodinami | #150886 (7)

Fakt? Jako opravdu?


 #150881 

| Předmět: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: Jaceňuk…
před 5 hodinami | #150889 (8)

Stačí se podívat, jak se tón diskuze mění , jak se k sobě lidé chovají. Donedávna se to tady drželo , ale jak se lidé ve svém projevu radikalizují, klouže to čím dál víc do suterénu.


1  
 #150886 

| Předmět: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE:…
před 5 hodinami | #150891 (9)

Občas i z té půdy na vás jdu podívat


 #150889 

| Předmět: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE:…
před 5 hodinami | #150896 (9)

důvod radikalizace?


 #150889 

| Předmět: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE:…
před 5 hodinami | #150899 (10)

Co já vím, to se zeptej sám sebe. Ty tady neustále přikládáš pod kotel.


 #150896 

| Předmět: RE: Jaceňuk na BBC HARDtalk - Třešnička…
před 10 hodinami | #150870 (1)

To je tak "zajímavé" a tak "těžké", že si to nepustím. Můj monitor by to nedal.
takže jen 2 poznámky :

  1. nulandová se v tom tlf hovoru jen radila s tím tuším od P, jak má odpovědět na dotaz ukrajinců a snad i janukovyče, kdo ze tří výslovně vyjmenovaných (ukrajinci vyjmenovaných) ukrajinských kandidátů na dočasného premiera by yl nejlepší podle usa. upřímně řečeno, v tom tlf bylo mnohem zajímavější a významější to vyfakování evropy
  2. i když nevím přesné rozložení pomoci, jaceňuk má samozřejmě minimálně obecně pravdu. izrael by si s těma plastelínskejma sráčema jistě poradil sám taky, rozhodně snáz, než ua s ruským dobytkem. nejsou žádné černobílé portréty - rusko je zlo, je to vrahoun, zzločinec. jen rusko porušilo a porušuje mezináriodnéí právo, ba dokonce dohody a smlouvy, které samo podepsalo, na tom nelze OBJEKTIVNĚ vůbec nic zpochybnit, můžete jen vymýšlet (vy rusákové), tu více, tu méně infantilně-senilní ale vždy napropsto debilní výmluvy a lži. ale to vám nepomůže. kdyby existoval objektivní důvod pro napadení UA dobytkem z kremlu, v souladu s právem a slušností, už bychom ho 10 let věděli. To, že místní největší hulič putlera a jeho analní štětka tu 10 let (/nejméně 2) mele píčoviny o "možnosti možností", ze které se rusko zesralo, přestože ta "možnost možnosti" je v reálném světě přítomna a možna NAPROSTO VŽDY a bude i po jakékoli dohodě kohokoli s kýmkoli, stačí se začít chovat jak to ruský prase a nedodržovat ty dohody, a rozhodně neexistoval důvod se domnívat, že bude naplněna po majdanu (narozdíl od vypoklonkování rusáka ze sevastopolu, to byla prakticky jistota, v roce 2018, až by mu vypršel nájem). Prostě platí, že ruský prase UA napadlo jen proto, že už nechtěla proruskýho prezidenta. Je zcela zbytečné se to bavit o tom, že "to mohli tušit, vědět (že se to rusákovi nebude líbit)" a podobná hovna, prostě ukrajina MĚLA PRÁVO si zvolit svou cestu (verbálně ho dokonce ukrajině neodporá ani to ruský hovado), a z toho plyne jediný závěr : důvodem pro rusákovo agresi byla jen změna politických poměrů na ukrajině (a hrozba ztráty sevastopolu).

Co na tom furt chcete okecávat nějakýma údajnýma pocitama v psychopatovo nemocný hlavě (zjevně na tom jste podobně), blábolit sajrajt všude kolem, jen abyste se vyhli a rozmazali, zamlžili, vybarvili milionem barviček, ČERNOBÍLOU PODSTATU toho sporu, která spočívá přímo a jen v tom, že ukrajina se zbavila PRORUSKÉHO vedení země.
Je škoda, že už to nejde vyzkoušet, ale já bych se klidně vsadíl, že i kdyby byl Janukovyč odvolán (nebo nekandidoval) v jakýchkoli následných volbách, a převzal to KDOKOLI PROZÁPADNÍ, PROTIRUSKÝ, že bychom se anexe krymu dočkali tak jako tak. Jestli i donbasu a toho dalšího, to nevím, ale Krym by rusák zabral v každém případě, jak by se blížil rok 2018 a jemu s epřípadně nepodařilo pronájem prodloužit demokraticky, jednáním. kdy by ho svévolně neprodloužil žádný ukrajinský prezident.

A teď otázka : JE TOHLE PODLE TEBE DOSTATEČNÝ DŮVOD K ANEXI KUSU ÚZEMÍ SOUSEDNÍHO STÁTU, ROZPOUTÁNÍ TAM OBČANSKÉ VÁLKY A NÁSLEDNÉMU VOJENSKÉMU NAPADENÍ A VRAŽDĚNÍ JEN PROTO, ŽE HROZILO, ŽE SI UA VEZME KRYM ZPĚT, PROTOŽE JÍ PROSTĚ DODNES PATŘÍ???????


1  
 #150846