Nějak se sem dostal, češi si ho začali ochucovat podle sebe a stalo se z něj tradiční chutný český jídlo. V usa ste to pojali jinak a stal se z něj tradiční americkej blivajs
Nějak se sem dostal, češi si ho začali ochucovat podle sebe a stalo se z něj tradiční chutný český jídlo. V usa ste to pojali jinak a stal se z něj tradiční americkej blivajs
Jasně! Dávno tady víme. že přesně to si o sobě myslíš, samozvaný arbitře.
No, ono někdy ta snaha býtt nejlepší a originální, promítnutá třeba do huláše z mletýho masa s kolínkama nebo steaku z mletýho masa je spíš na škodu :-)))
Jinak to, že něco má i německé názvy opravdu neznamená, že to je
německé jídlo .-)))
knedlo vepřo zelo, primárně s KYNUTÝM knedlíkem, je české jídlo. o
původ jako takového se váhá mezi námi, německem, rakouskem, ale jak bylo
napsáno, svého času jsme buýli jedno a to samé a mluvilo se tu německy
.-))))
Nebudu se dohadovat, proste mate dojem ze jenom v Cesku umeji spravne varit a zbytek sveta neumi. Tak se dal placejte po zadech a verte si tomu
Já teda vážně nevím, ale mohl bys připomenout některé ty čechy, co se tady prsili českým kulinářstvím a gastronomií, předtím, než se tu jeden čechoameričan prsil americkou stravovací a kuchtící genialitou?
Jako já se omlouvám, uvědomuju si, že už to vypadá jako bych tě
"peskoval" záměrně - na poli politickém a kuchařském, ale tak to není.
já jsme přesvědčen, že s vychvalováním americké kuchyně jsi přišel ty
(alespoň od chvíle, kdy jsme sem začal chodit já, což není zas až tak
dlouho) a - ale tady už to naštěstí brzo skončí, za měsíc cca, ať už
jakkoli - a tvoje sebepřesvědčovací politické "entrée" několikrád za den
.-)))
nikdo jiný to nedělá, už ani budycc .-))))
Je Tatarsky biftek opravdu biftek
Je Holandsky rizek opravdu rizek?
Jistěže není :-))))
Holandský řízek je holandský řízek a tatarák je tatarák
.-)))))))))))
Proto váš guláš není guláš a steak z mletýho není steak .-)))) ale karbanátek .-))))
Tak znova a lépe :
Holandský řízek je holandský řízek, tatarský biftek je tatarský biftek
.-)))
Takže to 1. není řízek, to druhé není beefsteak .-))))))))))))
inak si myslím, že naopak ty primárně pomlouváš zahraniční, a vlastně i tvé původní domoviny jídla, a zkoušíš je "urazit" gulášem z mletýho :-))))
to ale nejde, fakt ne .-)))))))))))))))
Jestli je maso v celku, na kosticky, na nudlicky nebo rozemlete, je to stale stejne maso. Jenom je rozdil v delce pripravy.
Omyl! Rozdíl není jenom v délce přípravy, ale taky v chuti a konzistenci výsledného pokrmu. Mleté maso nemůžeš dusit a proto ti nevytvoří omáčku, tak jako maso krájené na kostky. A masitá omáčka (vzniklá ze šťávy z masa) je právě to, co dělá guláš gulášem.
Takže je to sice stejné maso, ale při různých způsobech přípravy dostaneš pokaždé jiný výsledek.
Ostatně, kdyby v tom nebyl rozdíl, tak všichni žerou jen rychle udělaný mletý