Americka snidane je dobra i k veceri
Vizkouset regionalni jidla v ruznych zemich je muj konicek. Mam rada irskou
snidani, kterou me dodnes moje irska kamaradka vzdy pripravi, kdyz ji
navstivim.
https://www.mashed.com/759768/traditional-irish-breakfast-recipe/https://foodnetwork.co.uk/search/?q=full-irish-breakfast-&utm_source=foodnetwork.com&utm_medium=domestic
S tím bych měl dost problémy. Nejsem ten typ, co rád zkouší a
ochutnává neznámá jídla. Vlastně mám dost problém sníst od neznámých
lidí i to, co doma běžně vaříme. Já jen slyším parmazán a už
odmítám všechno v okolí 10 m od místa, kde ono slovo zaznělo
Rád koukám občas na "S kuchařem kolem světa", nebo jak se to jmenuje. U
poloviny jídel, která onen kuchař po světě ochutnává, se musím otočit,
abych nevrhnul. Stačí mi vidět neznámou mi zeleninu, podivně
vyhlížející, celý pokrm zavrhnu, div nevrhnu.
Já bych např. v Indii, Japonsku, ba snad i v Itálii a mhohde jinde pošel
hlady. Jet na měsíc do Afriky, jedině s několika metráky konzerv. Nepozřel
bych tam snad ani kuře z jejich chovu, nebo vepřové. Absolutní
nedůvěra!!!
Ja ochutnam z 99% cokoliv. Za ochutnani to stoji, jist to nemusim. V USA jsem
se naucil jist mnoho jidel o kterych jsem v mem mladi v CSSR vubec neslysel.
Doposavad jsem nenarazil na jidlo, kitere by bylo snad osporne. Italske mam v
oblibe a ten patmazan si dam na cokoliv ! Asijska jidla, jihoamericka, nekolik
africkych ( Etiopie ) , z Karibske oblasti.....nemam problem !
Tak to ja jsem zase absolutni typ na ochutnavky neznamych jidel. Ale zasadne ne vsude. Uz se velice dobre divam, jake je tam ambiente, cistota atd. Jak Afrika, tak i Indie me stejne nikdy netahly, tam si clovek musi dat obzvlast pozor. A hlavne mit sebou velke baleni endiaronu. Kdysi jsme se prochazeli vecer ve stare casti Hongkongu Kowloon a tam to vsude tak strasne pachlo, v ulicich spousta stanku, ve kterych se pekla a varila ruzna havet, takze jsme nakonec zkoncovali v Mcdonalds.
Ja jim domaci polevky, ale jenom k snidani. Delam si cesnecku, bramboracku,
hrachovou, kvetakovou, gulasovou a cockpvou a stridam to. Nejdriv polevku, potom
kafe a zakusek, potom "na vidlicku" a to muze byt i od vecere, spageti, pizza,
jambalaya, a podobne a oncim s jogurtem a ovocem, tak v 8 rano, vse v rozmezi
asi 180 minut.
K večeři vejce asi nejsou zrovna OK, ale na snídani ideální! Od malička snídám /pokud vůbec snídám/ vejce, polévky, klidně i biftek, apod a to už od předškolního věku. Jsem odkojen masem a guláši!:D Nepokládám to za americkou snídani. To je člověk od člověka, bez ohledu na národnost či státní příslušnost.
A teď si tak uvědomuju, že snídaně tzv. "na vidličku", je klasická snídaně anglická, když už! Americká je spíše džemy, marmeládičky, koláčky, palačinky, ovoce, atd. Anglická a česká se odvíjí odvajec a masa!!!:D
Takovy vytecny, horky Bouillon k snidani je trida! A hlavne v zime nadherne zahreje.
Vejce k veceri ?
Ano, konzumace vajec před spaním vám může pomoci zlepšit spánek. Protože jsou vejce vynikajícím zdrojem tryptofanu, melatoninu a vitaminu D, mohou některým lidem umožnit lepší spánek.