Rozcestník >> Společnost a komunity >> Amerika, američané, americké zvyky

Informace

Název: Amerika, američané, americké zvyky
Kategorie: Společnost a komunity
Založil: -
Správci: freekarol
Založeno: 21.11.2020 19:40
Typ: Dočasné
Stav: Veřejné
Zobrazeno: 7858951x
Příspěvků:
183611

Předmět diskuze: Amerika, američané, americké zvyky - *VULGÁRNÍ NADÁVKY & VULGÁRNÍ URÁŽKY směřující na zdejší diskutéry, nejsou povolené. *KDO MÁ BAN: https://bit.ly/3LQP8jE *PRAVIDLA KONSTRUKTIVNÍ DISKUSE: https://1url.cz/o1qOC
Tato diskuze může obsahovat odkazy nebo příspěvky, které mohou obsahovat vulgarismy.
Máte nastaveno: řazení od: nejnovějších v stromovém zobrazení

Zobrazení reakcí na příspěvek #91207

Zobrazit vše


| Předmět: RE: ...
22.11.22 21:07:02 | #91207
Reakce na příspěvek #91198

Maďarská kuchyně je luxus! Žil jsem skoro 2 roky s Maďarkou a co uvařila, to byla bomba! Prvně jsem např. jedl kuře na paprice s noky. Kam se hrabou naše knedlíky k tomu, což je česká klasika. Maďarský guláš...Nikdy jsem nejedl lepší guláš! Nikde neuvaří maď. guláš tak, jak má být uvařen. Ten luxusní pokrm nemá nic společného s maď. gulášem jak ho dělají české domácnosti nebo restaurace. Je toho spousta z maď. kuchyně, co my v Česku vůbec neznáme. Krom české, mi maďarská vyhovuje nejvíc. Žít třeba v Itálii, ve Francii, ve Španělsku, asi bych pošel hlady *27179* A to už vůbec nemluvím o Japonsku, Indii /tam bych ani čaj nevypil!!!), a další exotické země. Já těm cizím pokrmům nějak nevěřím, je mi blivno už jen jak to vidím v TV *27179*


1  
 #91198 

| Předmět: RE: RE: ...
22.11.22 21:42:43 | #91212 (1)

Ale tohle tvrdej všichni cizinci. Mexicka kuchyne v Americe (severni) tez nema udajne nic spolecnyh s tou opravdovou, podle Mexicanu, kteri zde zijou. Totéž platí o všech ostatních exotických kuchynich, které ma v USA dnes clovek k dispozici.


 #91207 

| Předmět: RE: RE: RE: ...
22.11.22 22:03:54 | #91218 (2)

Dobre podano


 #91212 

| Předmět: RE: RE: ...
22.11.22 21:51:27 | #91214 (1)

Chut je o zvyku.

Vyrostl jsi na cukru a speku? Nejspis ti to bude dal chutnat *5726*
i kdyz vis ze by ses toho nemel ani dotknout.
Americke pivo je docela hnus ale da se zvyknout i na to.
Plzen me nikdy nechutnala, ale Bavorsky asi muzu vsechny..
Cigarety - doutnik je podbna vec.

Oni ale nejsou ani nodle jako nudle. Kysele okurky a ruzne horcice?
Vem to nekdy dost dlouho, ale svoji chut dokazem zmenit. *9540*


 #91207 

| Předmět: RE: RE: RE: ...
22.11.22 22:17:02 | #91221 (2)

Já vyrostl hlavně na masu. U nás vařil často táta a ten vařil guláše, pečená masa, omáčky z hovězího, vepřového, z králíka. Maso bylo denně a já maso miloval. Na sladký jsem moc nebyl. Jen někdy jsem dostal chuť na sladký. Jiný děti šílely po bonbónech, čokoládách, já si radši otevřel játrovou paštiku a tu jsem doslova sežral jen tak samotnou pro chuť. Píšu o době, kdy mi bylo nějakých 6-10 let. Miloval jsem ostrý guláše. Dospěláci otevřený pusy, chladili si je pivem či vodou, já si to ještě připepřil:)
A zase...děti venku blbnuly, já si radši vzal krumpáč a šel na zahradu dobývat kameny ze zrušené zdi, které zbyly pod úrovní země. Byl jsem při tom hubenej jak lunt, ale tohle mě bavilo. Taky štípání dříví. Zpocenej, unavenej, ale spokojenej u ty práce. To mi bylo tak 8-10 let. Jiný děcka by ten krumpáč zlomil v pase, ale já byl při tom nejhubenější ve třídě. No...byly bicepsy a ramena na ten věk od ty práce, to zas jo. Jinak ale jak z koncentráku *27179*
Teď mám rád všechno, jak sladký, tak kyselý, pálivý, především maso, hlavně králíka a jehněčí. Nesnáším rajskou, koprovku jedině vlastní výroby.


 #91214 

| Předmět: RE: RE: ...
22.11.22 22:17:07 | #91222 (1)

Francouzská kuchyně je jiný svět. *30446* Ale ve zbylé Evropě mám hned po ní Maďary. *18328* *6914* *6914* *6914*


 #91207 

| Předmět: RE: RE: ...
22.11.22 22:48:49 | #91223 (1)

Že tu nikdo nezmínil halászlé?


 #91207 

| Předmět: RE: RE: RE: ...
22.11.22 22:58:48 | #91225 (2)

To se přece rozumí samo sebou. *30446* *18328*


 #91223