Rozcestník >> Stálé Místnosti >> Možná přijde i Oblak

Informace

Název: Možná přijde i Oblak
Kategorie: Stálé Místnosti
Založil: -
Správci:
Založeno: 06.12.2020 08:24
Typ: Dočasné
Stav: Veřejné
Zobrazeno: 381619x
Příspěvků:
6228

Toto téma sledují (3):


Předmět diskuze: Možná přijde i Oblak - vážně i nevážně o životě, víře, moudrosti, lásce, přírodě a všem, co nás spojuje i rozděluje. A pozor! Na konci s překvapením:)
Máte nastaveno: řazení od: nejnovějších v stromovém zobrazení

| Předmět: Jaký je rozdíl mezi inteligencí a…
23.12.20 15:43:20 | #1353

Za zlato si moudrost nikdo nekoupí, moudrost je nad zlato, to že je zde někdo v něčem úspěšný a populární neznamená to, že je i moudrý. Mnohdy člověk z dálky vypadá jako moudrý a z blízka poznáme že je to hlupák, proto se hlupáci snaží o to, aby je nikdo nemohl poznat z blízka, vše je zde mnoho tisíciletí jenom pokrytecké divadlo, ve kterém si hlupáci hrají na to, že jsou moudří.
Z díla nakonec poznáme, kdo je hlupák a kdo je moudrý, proto se hlupáci vyhýbají práci abychom z jejich práce nepoznali to, že jsou hlupáky. To že má někdo vysoké IQ a vysokoškolský titul, neznamená to, že je moudrý! Jaký je rozdíl mezi inteligencí a moudrostí?
Inteligence je schopnost vyřešit složitý problém, moudrost je schopnost se vyhnout složitým problémům, moudrý člověk ví že vše jsou zde příčiny a následky a že příčinou většiny problémů je dobrota k tomu co si dobrotu nezaslouží, čiň pitomcům dobře a oni z tebe pitomce udělají.
Společnost je dneska sociálně populistická, a tak dělá sociální dobro těm co si dobrotu nezaslouží, populismus je podřezávání větve, na které sociální společnost sedí, zaléváme plevel a krmíme parazity, to nemůže logicky ekonomicky a politicky dlouho fungovat, kdo za nás splatí obrovské dluhy?
K čemu je nám armáda, která není bojeschopná, k čemu je nám nadbytek státních zaměstnanců, co vymýšlejí jenom samé pitomosti a dělají tak z nás pitomce a ubožáky atd.
*9531*



| Předmět: RE: Jaký je rozdíl mezi inteligencí a…
23.12.20 16:04:48 | #1355 (1)

schopnost vyhnout se slozitym problemum nemusi byt moudrost, muze to byt opatrnost



| Předmět: RE: RE: Jaký je rozdíl mezi inteligencí…
23.12.20 16:23:17 | #1363 (2)

moudrý je nevyhledává:)



| Předmět: RE: Jaký je rozdíl mezi inteligencí a…
23.12.20 16:22:28 | #1362 (1)

tak je tam mnoho rozumných věcí a tvůj specifický druh ironie:)
"proto se hlupáci snaží o to, aby je nikdo nemohl poznat z blízka"
to je fakt:)
Co se táče inteligence a moudrosti. Tak to také beru... "Inteligence je schopnost vyřešit složitý problém, moudrost je schopnost se vyhnout složitým problémům". Jinak možná spíš inteligence a intelekt.




| Předmět:
23.12.20 13:00:36 | #1341


| Předmět: RE:
23.12.20 13:00:54 | #1342 (1)

Švédská vánoční koza



| Předmět: RE: RE:
23.12.20 14:39:31 | #1343 (2)
  • ))))))))))))))) *8158* *33680* *30809* *28978* *6914* *6190*


| Předmět: RE: RE: RE:
23.12.20 14:49:17 | #1344 (3)

pěkná, viď? Kozička, jen jí podojit:))))



| Předmět: RE: RE: RE: RE:
23.12.20 14:59:18 | #1347 (4)

Jo, pěkná. *5674* *16151*



| Předmět: RE: RE: RE: RE: RE:
23.12.20 15:00:53 | #1348 (5)

já mám kozy rád, měl jsem kozičku doma:)



| Předmět: RE: RE: RE: RE: RE: RE:
23.12.20 15:01:50 | #1349 (6)

byla moc hodná a dala klidně deset litru denně... nedělám si srandu, měla být po revoluci zapsána do rodící se plemenné knihy:)



| Předmět: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE:
23.12.20 15:29:47 | #1351 (7)

po presunu do chalupy pid jested jsem taky chtela kozu, ale odradilo me, ze kdyz chces aby dojila, tak musi mit kuzlata.... takze my bychom meli za par let plnou zahradu koz, nedokazali bychom je zabit, ani prodat.... ted jsem rada, ze jsem ji nekoupila, mame spoustu slepic, kachen a hus, dva psy a ze tri kocek uz jen jednu... i to staci



| Předmět: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE:
23.12.20 16:16:23 | #1358 (8)

a co děláš s těma husama a slepiceme, nejíte je?:)
Tedy krom vajec a peří, myslím:)



| Předmět: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE:
23.12.20 16:17:44 | #1359 (9)

jinak je pravda, že zabíjet je to otřes. Jednu jsem prodal kamarádovi, mohla být dobrá dojnice, jako tahle, ale jeho bratr se s ním nepohodl a zastřelil jí kulovnicí...



| Předmět: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE:
23.12.20 16:35:15 | #1383 (10)

dobrej debil



| Předmět: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE:…
23.12.20 16:41:19 | #1398 (11)

no, když jsem se to dozvěděl, divil jsem se tomu hodně, jejich otec docela významný člověk, dokonce se uvádí v různých encyklopediích, ale je vidět, kam někdy hádky spějí



| Předmět: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE:
23.12.20 15:30:48 | #1352 (7)

Škoda, že nečepují kofolu, to bych si jí pořídila také.



| Předmět: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE:
23.12.20 16:03:34 | #1354 (8)

*27179* ja ne, mam z kofoly prujem🤪, a to i z te cepovane



| Předmět: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE:
23.12.20 16:15:00 | #1356 (9)

Mrzuté. Já kofolu miluju. Zejména na horách, točenou, někde u chaty. *2889*



| Předmět: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE:
23.12.20 16:18:26 | #1360 (8)

Kofolu můžu, ale nevím proč, stejně už to není ta chuť, jako byla:)



| Předmět: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE:
23.12.20 16:22:17 | #1361 (9)

Hodně výrobků, už není, co kdysi. Ale pořád se dá pít. Říkají, že i zdravá. A když je dobře vychlazená. *12631*



| Předmět: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE:
23.12.20 16:24:23 | #1365 (10)

jako kluk jsem jí pil a pak jsem měl rád šumák...vždycky jsme tím napodobovali pivo:))))))



| Předmět: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE:
23.12.20 16:24:51 | #1367 (10)

jooo, mam ji rada cepovanou a vychlazenou, jen ten konec uz tak veselej neni... po kozim mliku nic... pohoda🥳



| Předmět: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE:…
23.12.20 16:26:42 | #1368 (11)

dobrá byla citrocola:)



| Předmět: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE:…
23.12.20 16:26:58 | #1370 (12)

Obsah příspěvku byl smazán.



| Předmět: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE:…
23.12.20 16:27:18 | #1371 (12)

tu neznam



| Předmět: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE:…
23.12.20 16:28:04 | #1374 (13)

Obsah příspěvku byl smazán.



| Předmět: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE:…
23.12.20 16:29:14 | #1378 (13)

škoda:)))



| Předmět: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE:…
23.12.20 16:27:33 | #1373 (12)

Obsah příspěvku byl smazán.



| Předmět: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE:…
23.12.20 16:27:21 | #1372 (11)

Kozím krémem, se mažu. Je dobrý.



| Předmět: RE: RE: RE:
23.12.20 14:50:53 | #1345 (3)

v Itálii nosí dárky čarodějnice Befana:)



| Předmět: RE: RE: RE: RE:
23.12.20 14:51:08 | #1346 (4)

Obsah příspěvku byl smazán.



| Předmět:
23.12.20 12:59:30 | #1340

Obsah příspěvku byl smazán.



| Předmět:
23.12.20 12:57:20 | #1339

Obsah příspěvku byl smazán.



| Předmět:
23.12.20 12:55:59 | #1338

Obsah příspěvku byl smazán.




| Předmět:
23.12.20 12:53:24 | #1337

Obsah příspěvku byl smazán.



| Předmět:
23.12.20 12:52:23 | #1336

Obsah příspěvku byl smazán.



| Předmět:
23.12.20 12:51:01 | #1335

Mnichů hezký svátky a Vánoce *6821* *6821* *16552*




| Předmět:
23.12.20 11:28:28 | #1327

Takže na četné žádosti můj štědrovečerní Kuba:
Jím ho už den před tím:)
Klasický je z vařených krup + majoránka+ sádlo+ houby+ česnek a zapéká se v troubě.
Jenže Lukášek má trochu mlsný jazýček: uvaří si tak 3/4 pytlíku krup (dávka pro 4 lidi a ještě zbude), propláchnu a na sádlo dám jednu velkou cibuli (na kostky), pak přidám na kostky nakrájený prorostlý uzený bok (tak čtvrt kilogramu) a smažím a smažím a smažím a když to trochu zredukuji přidám před tím namočené sušené houby velké dvě hrsti (lepší je namočené Jidášovo ucho) a pak to ještě chvilku smažím a přidám kroupy, dvě až tři velké špetky medvědího česneku, stejně majoránky a špetku pepře a pokračuji ve smažení, až se to krásně prolne. Pak je dobré to nechat aspoň hodinku odležet. Případně se přihřeje a přidá okurka:) *8158* *6554*



| Předmět: RE:
23.12.20 11:29:34 | #1328 (1)

solit netřeba:)



| Předmět: RE:
23.12.20 12:23:39 | #1329 (1)

ted kubance dodelavam ( bez masa)



| Předmět: RE: RE:
23.12.20 12:40:02 | #1331 (2)

si vegetariánka?



| Předmět: RE: RE: RE:
23.12.20 15:26:12 | #1350 (3)

nejsem, ale bucek je na me moc tucny... ze je takhle kubanec lepsi, verim... kdyz ho osolis a pekac vytres domacim sadlem tak neni nemastny neslany👩🏼‍🍳



| Předmět: RE: RE: RE: RE:
23.12.20 16:15:02 | #1357 (4)

no, já nevím, mám ho raději takhle a ještě s tím Jidášovým uchem:)



| Předmět: RE:
23.12.20 12:29:52 | #1330 (1)

a kdy to peces? mne na cernym kubovi chutna ta krusta, ktera se pri peceni na povrchu udela.... lepsi, nez houby jen namocit, je lepsi je nechat na sadle zesklovatet cibulku, na to dat houby s troskou kminu, pepre a soli a dusit



| Předmět: RE: RE:
23.12.20 12:40:35 | #1332 (2)

já to právě nezapékám:)))



| Předmět: RE: RE:
23.12.20 12:40:35 | #1333 (2)

já to právě nezapékám:)))



| Předmět: RE: RE:
23.12.20 12:41:18 | #1334 (2)

mně ten kuba přišel takový nemastný neslaný... tak jsem ho vylepšil:)))
v dobré víře a bez předpojatosti k němu:)



| Předmět: Dnes o kaprech a řízcích z nich:)
23.12.20 09:31:10 | #1323

Když kupujeme kapra, je potřeba především vybrat živého:)
Já vím, je to možná někomu trochu k smíchu, ale často se stává, že prodavači sami vybírají a nejdříve se logicky zbavují těch, kteří už nevypadají moc zdravě. Ryba po výlovu lační na sádkách a odbahňuje se. Samotný lov, transport, změna prostředí navozuje i u ryb stres.
Sledujte rybí oko, aby bylo čiré!
Pak se dostáváme k budoucímu zpracování.
Kdo má rád kůži? Myslím na rybím řízku? Předejdu vaší odpovědi v mysli a rovnou napíši, že je ostudné rybu svlékat z kůže, ale děje se to:)
Pokud nechcete rybu moc zbavovat šupin, kupte si třeboňského kapra lysce!
Ale pozor! Taková ryba má sice pár šupin, ale zase silnou kůži a docela dost podkožního tuku. Mimochodem mně to nevadí:)
Někdo se bojí právě té bahnité chuti a proto nejí kůži. Je na to jednoduchý fígl, mžete rybu od ocasu jakoby odřezávat po kůži... tím se bavíte šupin i šupinových lůžek, ve kterých se zdržuje ona pachuť. Není to těžké, ale já to nedělám:)
Nejchutnější kapr je kolem dvou kil!
Když je menší má ryba chutné maso, ale zase má hodně takových těch malinkých kostiček, které rády zůstávají v krku:)
Je-li větší, pak je ryba tučnější. Pro mě je na řízek ideální 3- 4 kg, právě kvůli tomu tuku:)
To je asi tak všechno, co může laik na první pohled na rybě poznat.
Ještě malá rada na závěr. Pokud vám ryba při transportu lekne, nelekněte se jí sníst:))))

P.S: pouštění kapra do vody na Štědrý den, rozhodně kaprovi nezlehčuje jeho úděl. Už je probuzený a vylačněný.