Rozcestník >> Koníčky a zájmy >> Vraždy v kuchyni

Informace

Název: Vraždy v kuchyni
Kategorie: Koníčky a zájmy
Založil: Jessie
Správci: Jessie
Založeno: 29.09.2020 13:52
Typ: Dočasné
Stav: Veřejné
Zobrazeno: 1059x
Příspěvků:
126

Toto téma sledují:


Předmět diskuze: Vraždy v kuchyni - Trestuhodne zločiny při vaření. A také naopak šikovné vychytávky. Nebo prostě co dnes vaříte.
Máte nastaveno: řazení od: nejnovějších v stromovém zobrazení

| Předmět: Bedly v bramborakovem těstíčku
18.10.20 20:36:53 | #129

Našla jsem dnes krásné bedly a udělala jsem je podle svého specialniho receptu v bramborakovem těstíčku. Vychytavka: Nejdřív doporucuji osmažit vrchní část, na ktere moc těstíčko nedrží, ale to nevadí. Pak mezi "listy" přidám lžičkou ještě trochu testicka, otocim a dosmazim.


n/a
n/a

| Předmět: s cukrovím začínám
13.10.20 14:30:03 | #113

tak ke konci listopadu...žádné honění a všech 15 druhů stihnu hravě


n/a
n/a

| Předmět: RE: s cukrovím začínám
13.10.20 14:31:24 | #114 (1)

Co pečeš že to vydrží tak dlouho.


142
n/a
 #113 

| Předmět: RE: RE: s cukrovím začínám
13.10.20 14:33:25 | #115 (2)

hlavně ořechové...skladuji pak dobře zabalené venku a vydrží až do konce ledna...tedy, když se nesežere dřív


n/a
n/a
 #114 

| Předmět: RE: RE: RE: s cukrovím začínám
13.10.20 14:49:13 | #116 (3)

Máš v tom náplně? A jeslti ano, jaké


142
n/a
 #115 

| Předmět: RE: RE: RE: RE: s cukrovím začínám
13.10.20 15:00:25 | #117 (4)

Dávám do ořechů z ořechového těsta tuhle:
umleté ořechy asi 10-15 dkg hodit do trochy vařícího mléka (málo mléka, radši přidávat), zamíchat, nechat vychladnout. Utřít máslo (celé) s cukrem krásně do pěny a pak do něj opatrně vmíchat ty ořechy. To už netřít, byl by to blaf.
Tohle je moje nejzamilovanější náplň, může se dát i do košíčků, slepit linecké.


n/a
n/a
 #116 

| Předmět: RE: RE: RE: RE: RE: s cukrovím začínám
13.10.20 19:07:06 | #122 (5)

Linecké slepujeme domácí ribizovou marmeládou. S jinou to nefunguje. Proto mám doma několik stromečků ribízů, velká spotřeba :-)


142
n/a
 #117 

| Předmět: RE: RE: RE: s cukrovím začínám
13.10.20 15:03:10 | #119 (3)

No jo, holka z Moravy, tam je hodně ořechů *9394*


n/a
n/a
 #115 

| Předmět: RE: RE: RE: RE: s cukrovím začínám
13.10.20 17:50:20 | #121 (4)

já jsem na ořechy opatrná, mám na ně alergii.ale dát se musí :-)) tedy dám je do těsta, ale jinak raději ne. dělám nastavovanou bílou máslovou náplň.


142
n/a
 #119 

| Předmět: RE: RE: RE: RE: RE: s cukrovím začínám
14.10.20 13:18:00 | #123 (5)

To je škoda, mit alergii na takovou úžasnou věc, jako orechy...
Já mám zase alergii na olivový olej. Vypěstovala jsem si ji bohužel sama, když jsem se jím natirala místo tělového mleka. Radovala jsem se, jak jsem přišla na geniální nápad, budu mít krásnou pleť a ještě ušetřím. A do měsíce jsem skončila u doktora s těžkou alergií. Teď už ho nemůžu dávat ani do vareni, ani třeba pokapat pizzu.


n/a
n/a
 #121 

| Předmět: RE: RE: RE: RE: RE: RE: s cukrovím…
14.10.20 15:46:04 | #125 (6)

Zkus si vzít Zodac pár týdnů, mě hodně povolily alergie po přeléčení. Síce ořechy mi přestaly chutnat, ale zmírnila se mi alergie obecně i když Zodac neberu. Tedy nemažu se ničím :-) raději.


142
n/a
 #123 

| Předmět: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: s cukrovím…
14.10.20 16:52:43 | #127 (7)

No, rada bych používala v kuchyni olivový olej, ale moc tomu nevěřím, že bych se té alergie zbavila. A před chemickými léky mam hrůzu. Zavírají vrátka přírodě *9394*


n/a
n/a
 #125 

| Předmět: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: s…
14.10.20 17:15:23 | #128 (8)

nevím, moc tomu nerozumím. Mě to pomohlo dosti zásadně. a teď to brát nemusím. Nejak se tělo zklidnilo.


142
n/a
 #127 

| Předmět:
13.10.20 12:40:05 | #109

Moje kamarádka už začíná péct vánoční cukroví. Vždycky ho napece a da do mrazáku.... A pak se chlubí, jak si vánoce užívá a jen vytahuje cukroví z mrazáku. Mně to ale z mrazaku nechutná. A těším se na ten provoneny byt pred vanoci. Začnu az na Mikuláše *9394*.


n/a
n/a

| Předmět: RE:
13.10.20 13:58:16 | #110 (1)

já ještě později :-) Nemám ráda staré cukroví a z mražáku vůbec.


142
n/a
 #109 

| Předmět: RE: RE:
13.10.20 14:23:06 | #111 (2)

Já někdy i týden před vánocemi. Když si k tomu člověk sedne, pustí si nějakou Agátu Christie, naseká se za chvíli cukroví plné krabice *17904* .


n/a
n/a
 #110 

| Předmět: RE: RE: RE:
13.10.20 14:25:56 | #112 (3)

myslíš poirota? to né, k němu si musím lehnout na gauč, zaručená realaxace. Většinou usnu.


142
n/a
 #111 

| Předmět: RE: RE: RE: RE:
13.10.20 15:02:14 | #118 (4)

Poslouchám to jako audioknihu, četbu. A je mi jasné, že v tomhle jsem sama, slečnu Marplovou i Poirota žeru, a nikoho dalšího, kdo je miluje, neznám *18402*


n/a
n/a
 #112 

| Předmět: RE: RE: RE: RE: RE:
13.10.20 17:49:20 | #120 (5)

taky je mám ráda, zrovna jsem dokoukala Poirota. výborný realx.


142
n/a
 #118 

| Předmět: RE: RE: RE: RE: RE: RE:
14.10.20 13:21:16 | #124 (6)

Relax, uklidnění, psychika, ideální pred spaním. Nechápu lidi, co si v noci pouští ty horory, to bych vubec neusnula.


n/a
n/a
 #120 

| Předmět: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE:
14.10.20 15:47:18 | #126 (7)

taktak, dnes jsem si pustila Poirota po manželovém hororu. Střídáme se u televize :-)


142
n/a
 #124 

| Předmět:
07.10.20 12:43:39 | #106

Radko, tohle forum je poměrně nove, takže jsi o nic neprisla. Můžu tě dat jako spravce?
A když tě vidím - ty už nemáš blog? Oni to na blog.cz všechno zrušili, nikam jsi se nepresunula? Je to hrozná škoda...


n/a
n/a

| Předmět: RE:
07.10.20 12:48:10 | #107 (1)

Jessie dík, ale netroufám si někde správcovat. Jsem na to příliš velký chaot a zmatkař. Můj blog zrušili, takže zmizel. Ale asi v pravý čas.


142
n/a
 #106 

| Předmět: RE: RE:
07.10.20 12:51:25 | #108 (2)

No, já bych to obrecela *17833*. Škoda takoveho blogu, tech let, vsech přátel, co ti tam psali.


n/a
n/a
 #107 

| Předmět: kecup
07.10.20 08:58:10 | #98

co se testovin tyka, mam radsi ty mensi, s pestem, vlasakama nebo susenyma rajcatama a parmazanem... nekdy prihodim i osmazene kousky kureciho masa... pesto delam doma, v tom kupovanem byva moc oleje



| Předmět: RE: kecup
07.10.20 10:27:42 | #100 (1)

co jsou to vlasáky?


142
n/a

| Předmět: RE: RE: kecup
07.10.20 12:30:41 | #102 (2)

Asi vlašské ořechy, ne?


n/a
n/a

| Předmět: RE: RE: RE: kecup
07.10.20 12:40:37 | #105 (3)

jo vlašáky:-)) dík


142
n/a

| Předmět: houby
07.10.20 08:52:58 | #97

tady uz obcas v noci mrzne a houby se pry namrzle jist nemaji, tak jsme s nima asi pronletosek skoncili



| Předmět: RE: houby
07.10.20 12:33:17 | #103 (1)

To bych neřekla, na hoube poznáš, jestli je premrazena, kdyz je to pěkná pevna houbička, tak ji nic byt nemůže. Doufám, že ještě letos neco bude...


n/a
n/a

| Předmět: zdravím
07.10.20 07:44:31 | #73

škoda že jsem vás objevila tak pozdě. Miluji vaření a vařím ráda hostiny pro celou rodinu.

Nejraději kachnu se zelím (červeným a bílým) a bramborovými knedlíky. Pokud je hodně lidí udělám navíc i obyčejné (kynuté)

Druhé nejoblíbenější jídlo jsou bryndzové halušky


142
n/a

| Předmět: RE: zdravím
07.10.20 07:47:43 | #74 (1)

co se týče zločinů, nemám ráda jakékoliv hotové dochucovače či kečupy nebo omáčky. Používám jen základní potraviny a tak chodí moje snacha či vnoučata a hledají magi, nebo nějaké koření a ono žádné není. Prostě tohle nemáme. Teď syn pekl žebírka a koupil Barbecue omáčku a sladkou chili omáčku, dal to na žebírka a pekl asi 4 hodiny. Bylo to dobré, ale naznala jsem že kdyby to namazal trochu medem, stačilo by to.


142
n/a
 #73 

| Předmět: RE: RE: zdravím
07.10.20 08:05:06 | #77 (2)

med se pali


 #74 

| Předmět: RE: RE: RE: zdravím
07.10.20 08:09:40 | #79 (3)

pokud použiji med, tak až nakonec, má to pak takový skleněný povrch


142
n/a
 #77 

| Předmět: RE: RE: RE: RE: zdravím
07.10.20 08:10:40 | #81 (4)

a to maso nijak neochutis? treba marinadou nebo korenim?


 #79 

| Předmět: RE: RE: RE: RE: RE: zdravím
07.10.20 08:13:28 | #82 (5)

pokud dělám pikantní (manžel to pak nejí) použiji směs medu, citronu, lžičku škrobu a mleté koření.

JInak mám ráda maso jen tak, cibulku. sůl a chuť masa. Umím celkem rozlišit chutě


142
n/a
 #81 

| Předmět: RE: RE: RE: RE: RE: RE: zdravím
07.10.20 08:14:30 | #83 (6)

jo, mám ráda kmín, maso hodně okmínuji. taky používa provensálské koření, ale to jen na krůtí prsa


142
n/a
 #82 

| Předmět: RE: RE: RE: RE: RE: RE: zdravím
07.10.20 08:33:57 | #84 (6)

jo, ze si delas marinadu nebo omacku sama... ja ze suseneho koreni pouzivam jen pepr, kmin, papriku, majiranku a obcas kari... smesi vubec ne


 #82 

| Předmět: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: zdravím
07.10.20 08:37:25 | #86 (7)

taky kari, majoránku taky, oregáno, bazalku málo (moc mi nevoní příjeně) taky mám venku tymián a rozmarín. Ale to opravdu jen někdy, nechce se mi běhat ven :-))

Teď jsem našla nějaké houby, udělám kuřecí prsa a podusím houby. Každé zvlášť, manžel si pakdá kolik chce hub... abych to nepřehnala. Taky jsem vytahala mrkve za záhonu, podusím mrkev s cibulkou (taky ze záhonu) a brambory. prostě jednoduchá jídla.


142
n/a
 #84 

| Předmět: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: zdravím
07.10.20 08:43:43 | #90 (8)

taky se mi nechce behat ven, mame rozmaryn, bazalku, petrzel a pazitku v kvetinacich na okne, salvej, matu, medunku a levanduli venku... oregano nepouzivam, byvalo mi z nej spatne


 #86 

| Předmět: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: zdravím
07.10.20 08:45:39 | #92 (8)

taky mame na zahrade dost hub, ale zadne z nich neznam, tak radsi nic😃


 #86 

| Předmět: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE:…
07.10.20 08:47:33 | #93 (9)

My byli v lese :-)))


142
n/a
 #92 

| Předmět: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE:…
07.10.20 08:49:38 | #95 (10)

😀aha, my o tom jen mluvime, zralok pred mesicem dovlacel velke kose hribu, zatim jsem se uplne z jejich zpracovavani nevzpamatovala


 #93 

| Předmět: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE:…
07.10.20 10:30:08 | #101 (11)

teď už je to vzácné, já našla 2 kuřátka, dva mladičké kozáky osikové (křemenáče) ještě zavinulé, právě vylézaly. Jeden obyčejný kozák, jeden hřib a asi 5 pýchavek.


142
n/a
 #95 

| Předmět: RE: RE: zdravím
07.10.20 08:09:43 | #80 (2)

nepouzivas ani koreni?


 #74 

| Předmět: RE: zdravím
07.10.20 08:39:05 | #88 (1)

kdyz prijede rodina, tak delam ke kachnam cervene a bile kysane zeli, pro deti krouham hlavku.. knedliky houskove, bramborove a chlupataky... k tomu knedlickovou polivku a jeste dort a chlebicky na odpoledne a nadobi pak meje mycka dva dny🤪


 #73 

| Předmět: česnečka
07.10.20 07:11:52 | #72

Máme rádi česnečku. V některých restauracích ji podávají s nastrouhaným sýrem místo osmažených kostiček chleba nebo housky. Dávám na stůl osmažené kostičky i nastrouhaný sýr - eidam, aby si každý vybral co mu chutná. Někteří strávníci si dávají obojí, kromě kousků brambor, které v česnečce už jsou.
Jednou jsem eidam neměla, tak jsem nastrouhala na mističku nivu. Překvapilo mě, že v česnečce ztratila svou ostrost a byla moc dobrá.
Takže tip:
Kdo máte rádi v česnečce sýr, zkuste nivu.



| Předmět: RE: česnečka
07.10.20 12:38:55 | #104 (1)

Taky česnecku miluju. Syr někdy davam, někdy i drobně nakrájenou šunku.
Mela jsem takový sen, mit hospudku s takovými levnými jidly, cesnecka, topinky. Jenze dneska se člověk neprokouse těmi předpisy.


n/a
n/a

| Předmět: syry
06.10.20 10:49:10 | #68

nesmite pohlreichovi vsechno verit, syry v jidlech jsou dobre a ne kazdy ma k dispozici misto eidamu parmezan nebo raclette a misto nivy roquefort nebo gorgonzolu.... on zase do vseho cpe citron a petrzel... a ze babicovi vycita jeho: nemate-li tohle, dejte tam neco jineho, je taky nesmysl... kdybychom se drzeli jen zajetych receptu, tak dodnes jime jen mamuta se sipkovou omackou😅



| Předmět: RE: syry
06.10.20 11:40:55 | #69 (1)

To ani nevím, ze Pohlreich o syrech říká. Beru to podle svých chuti. I k jeho vaření mám výhrady, i když je to mistr kuchař. On si často mysli, ze co chutná jemu, musí chutnat všem. A mně by kolikrát vic chutnalo to, co on kritizuje jako nesprávné.


n/a
n/a

| Předmět: RE: RE: syry
06.10.20 20:12:57 | #70 (2)

TAK!
A o tom to všechno je.
100 lidí - 100 chutí.
Je taky pravdou, žen to samé od jiného nám může chutiť víc.
*65* *145* *145*


96
n/a

| Předmět: RE: RE: syry
07.10.20 07:03:57 | #71 (2)

O sýrech obecně špatně nemluví, vadí mu eidam a niva, které se u nás používají do jídel nejvíc. Je pravda, že jídlo, ve kterém nebo na kterém je sýr, nemusí vypadat vždycky hezky, ale to neznamená, že není dobré.

Nejčastěji kritizuje špagety s kečupem a nastrouhaným eidamem. Je to jídlo, které si umí uvařit i starší děti. Jenže pokud dítě vynechá kečup a dá do jídla rajský protlak, už ho musí dochucovat, což každé dítě neumí. A co se týká eidamu, myslím, že zrovna českým dětem chutná ten nastrouhaný na špagetách víc, než parmazán. A navíc eidam nebo nivu má doma skoro každá mamina, parmezán ne.



| Předmět: RE: RE: RE: syry
07.10.20 07:55:34 | #75 (3)

špagety nejsou dobré ani s rajským protlakem, ani s kečupem. Pamatuji si jako dítě, že mi nechutnalo ani jedno. špagety mi chutnaly, červená omáčka taky ale bylo nutné ji upravit, uvařit


142
n/a

| Předmět: RE: RE: RE: RE: syry
07.10.20 08:04:10 | #76 (4)

podle toho s jakym kecupem, davam heinz na smes mleteho masa ochuceneho cesnekem, majorankou, peprem, soli nebo na kousky lehce osmazeneho gothaje a zesklovatele cibulky... vegetariani a deti to jedi jen s kecupem a syrem, popripade s kousky susenych a ochucenych rajcat



| Předmět: RE: RE: RE: RE: RE: syry
07.10.20 08:08:55 | #78 (5)

jj.každý je zvyklý na něco svého. já kvůli manželovi který mleté mas nechce dělám vegetariánskou variantu z cibule rajčat a papriky


142
n/a

| Předmět: RE: RE: RE: RE: RE: RE: syry
07.10.20 08:34:59 | #85 (6)
| Předmět: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: syry
07.10.20 08:38:20 | #87 (7)

ano, se špagetama.

Ale taky dělám špenátové lasagne. To je hit.


142
n/a

| Předmět: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: syry
07.10.20 08:40:25 | #89 (8)

lasagne delas sama? a davas je do pekace predvarene? a spenat a besamel?



| Předmět: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: syry
07.10.20 08:44:55 | #91 (9)

Lasagne kupuji, alestačí obyčejné. Nepředvařuji. špenát jen rozmrazím, trochu cibulky a máslo. a bešamel s nastrouhaným muškatovým oříškem a smetanou. To paknastřídam (špenát, bešamel, přikrýt plátem) a nahoru jen bešamel, sýr plát a opět bešamel a sýr.... tedy poslední dvojvrstva je jen sýrovobešamelova

Použiju skorocelý balík lazagní (500g). 600-700 g špenátu a minimálně 1 litr bešamele.


142
n/a

| Předmět: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE:…
07.10.20 08:48:16 | #94 (10)

mne se prave nechce lasagne predvarovat, protoze se mi pak spatne davaji do pekace, jenze jednou jsem dala neuvarene a v troube se neudelaly, castecne zustaly tuhe



| Předmět: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE:…
07.10.20 10:26:57 | #99 (11)

možná neplavaly v omáčkách, musí být těch omáček tolik, že jsou lasagne v nich zcela potopené. Ještě se mi nestalo aby se to neudělalo. Naopak. Ale pokud jsou moc řídké, stačí chvíli počkat a ono to celé zkompaktní.


142
n/a

| Předmět: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE:…
07.10.20 08:50:57 | #96 (10)

jednou jsem takhle se spenatem, besamelem a syrem zapejkala palacinky, taky byly moc dobre



| Předmět:
02.10.20 13:21:16 | #48

Ty dva naše recepty na zelnacku ukazují, jak mají lidé rozdilne chutě, stejně tak, jako máme rozdilne názory na politiku *17904* . Nekdo pálivé s česnekem, nekdo zjemnele smetanou. Tady si to můžeme říct upřímně. Ale kdybych byla někde na návštěvě, tak pochválim to, co dostanu. Proto nemam rada Prostřeno. Myslím, že je to porad vychovávajíci nezdvoraky, hrubce, hulváty.


n/a
n/a

| Předmět: RE:
02.10.20 15:30:13 | #49 (1)

Čest výjimkám.
*20*


96
n/a
 #48