To ja ráda vařím takové rýžové guláše, to se tam dá co dům dá a je z toho guláš :-) Olivy, cibule koření atd.
To ja ráda vařím takové rýžové guláše, to se tam dá co dům dá a je z toho guláš :-) Olivy, cibule koření atd.
Může to být dobrý já mám rád Indickou kuchyni a fascinuje mě když si dávám Indický dhal a fakt dobrý,je to omáčka luštěninová smetanová a k tomu buď capati či rýže.
Tak indická kuchyně je něco jiného než guláš. Ale možná to beru moc striktně.
Ano je ,ale umím uvařit i vege guláš a cítím se po něm lépe jak po masu.
Znáš seitan?Ten je místo masa. Dáš restovat cibuli do zlatova, přidáš seitan lehce orestujes, přidáš shoyu sójovou omáčku, sůl,sladkou a pálivou papriku,protlak, pepř, česnek a kurkumu,promichas a necháš dvě minutky zhruba spojit koření a vše podlijes, necháš uvést do varu a zahustis , já zahušťují hraškou,ta je bezlepku.A ještě degustujes dle své chuti, přidá se ještě hořčice.
Ne seitan neznam. To je zajímavý guláš, ta kurkuma a hořčice mi tam nesedí.
Hořtici dávám naučený od babičky dávala když zahušťovala amerikou a kurkumu dávám že je zdravá .Vůbec nepoznáš že ty dvě ingredience tam jsou.Seitan je výrobek, dám odkaz, dá se koupit hotový nebo vyrobit.
Jej díky. Je to zajímavé, určitě bych to rád ochutnal. I když stejně
si radši dám radši to pravé maso.
Přestoupil jsi k vegetariánství z vlastního rozhodnutí nebo ze zdravotních
důvodů?
Já třeba vařím něco podobného:Orestuji zeleninu, někdo říká co dům dá, já co můj žaludek rád a přidám vařené fazole,kari,česnek,protlak,kurkumu, osolíme a pepř,pidlejeme vodou uvedeme do varu, přidáme červenou čočku a necháme čočku rozvařit,cirka 12 minut.Zamichame rýží uvařenou a hotovo.Jo sorry zakapneme citronem.
Ale jo, nic proti. Ale já bych pro sebe tu chuť ještě obohatil masem.
Občas do toho indického dávám i uzený tempeh, když už maso ,aby nechyběl pocit že to je bez masa