Nepoužívám na královské koření se těžce vydělává Půl kila stojí přes 100 tisíc korun Raději koupím u řezníka půl kila jitrnic
Nepoužívám na královské koření se těžce vydělává Půl kila stojí přes 100 tisíc korun Raději koupím u řezníka půl kila jitrnic
Bez šafránu se v kuchyni lze obejít a kor za ty prachy! Beztak to je jen něco pro snoby a ač jsem se šafránem nikdy nic neochutnal, jsem si jist, že jsem o nic nepřišel. Příbuzná ochutnala před lety kdesi na dovolený cosi s lanýži a po prvním soustu to vzdala, nedalo se to jíst. Přišlo ji to jako jíst ...mno...nebudu kazit lidem chuť v době večeří
Jak jsem se zmínil, já pouze vím, že takové koření existuje a že je mu připisována léčivá schopnost. Vím také, že k získání jednoho gramu tohoto koření je potřeba asi stovky květů, z nichž se vyjmou a usuší čnělky, které to koření tvoří. Asi proto je tak vzácný! Netuším ale, je-li snadné ho ve velkém pěstovat někde na poli.
Já se o něj nikdy nezajímal, tak netuším. Ale asi to nejde, jinak by se
na něm bohatlo zkraje víc jak na drogách a protože nejde o zakázanou
komoditu, brzy by se trh přesytil a šafrán by stál cca tolik, kolik pepř
či kmín
A hlavně by se přestal používat, protože než o prospěšnost v kuchyni,
jde o jeho vzácnost. Běžný koření je určitě v kuchyni potřebnější
než nějakej šafrán.
Ono asi tak: Lidé jsou tak zblblí v dnešní době a rozcabení, že se
chytnou kdejaký pitominy a jsou ochotní za ní platit neskutečný sumy.
Nasušit např. kozí bobky, poté je naložit do směsi portského a whisky,
opět usušit a rozemlít a používat to jako vzácné koření, budeš coby
kuchař v balíku a slavnější jak Gordon Ramsay Stačilo by se
domluvit s pár lidmi, udělat kolem toho šou coby reklamu na onu vzácnost a
šafrán už nebude tolik táhnout jako ty tvoje kozí bobky - pardón...jako
ono vzácné koření
Jdu do toho seženu ty bobky Človíček to bude prodávat s profi obchodní etikou
OK, u sousedů vám do začátku nasbírám nějakých 50 kilo, pošlu vám je na dobírku po 1 000,-/kg, což se vám mnohonásobně zúročí.