Rozcestník >> Náboženství >> Ateistická společnost

Informace

Název: Ateistická společnost
Kategorie: Náboženství
Založil: sirStanley
Správci: sirStanley , Ondi
Založeno: 10.01.2020 11:58
Typ: Dočasné
Stav: Veřejné
Zobrazeno: 2507047x
Příspěvků:
69110

Předmět diskuze: Ateistická společnost - “Ateismus je pochopení, že neexistuje žádný věrohodný vědecký ani faktický důkaz existence boha, bohů nebo jiných nadpřirozených jevů a bytostí.” Ateismus je racionální a pragmatický a humanistický postoj k světu. Racionální v tom, že usiluje o poznání pravdy ( tím odmítá teorie o existenci neprokázaných nadpřirozených bytostí a jevů). Pragmatický, protože za prioritní považuje to, co je užitečné a prospěšné (náboženství to není, už proto, že lidi rozděluje - viz vztahy mezi židovskou vírou, islámem a křesťany). Humanistický proto, že na první místo staví člověka, skutečnou bytost, nedokonalého, ale vyvíjejícího se tvora, jakým jsme my všichni (ne tedy nějakého vymyšleného stvořitele mimo čas a prostor, kterého ani nelze dokázat).
Máte nastaveno: řazení od: nejnovějších v stromovém zobrazení

Zobrazení reakcí na příspěvek #17859

Zobrazit vše


| Předmět: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE:…
28.05.21 00:40:41 | #17859
Reakce na příspěvek #17851

Dovol abych se zasmál - Tak silně věří, až dostane stigmata.

Pravdou bude spíš, že byl vychytralý a stigmata si sám způsobil.

Vis : https://www.katholisch.de/artikel/18982-sie-trugen-die-wundmale-jesu-oder


 #17851 

| Předmět: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE:…
28.05.21 06:50:27 | #17864 (1)

Poslední odstavec. Kritici Padra Pia věří že si ruce poléval kyselinou což nevysvětluje proč se mu stigmata při jeho smrti ztratily. Vatikánská komise naopak došla k závěru že stigmata jsou dílem autosugesce, tedy práce podvědomí. Celý článek je o tom, že není žádný důkaz o tom žeby se ti lidé sami zraňovali, ale je možné prakticky prokázat, že síla podvědomí spojen s vírou to dokáže.


 #17859 

| Předmět: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE:…
28.05.21 14:32:34 | #17869 (2)

proč se mu stigmata při jeho smrti ztratily
Co když mu je pouze umyli?

K historii Ježíšových stigmat.
První zmínka o nich je od Pavla, jenž o sobě tvrdil, je je má na těle. Pak ticho, dlouhé ticho po pěšině
Druhá zmínka o Ježíšových stigmatech je o 12 století pozděj a sice v kauze Padra Pia. Srandou je, že on sám o nich nevěděl a také neříkal, To akorát po jeho smrti začali jeho klášterní soudruzi šířit tuto pohádku, aby nalákali masy pobožných do kláštera ... což znamenalo přínos darů a prachů. Ve 12. století začíná doba velkoprůmyslové výroby relikvií a také Ježíšových stigmat.

Mysli prosím na filmový průmysl, kolik ten poskytuje věrohodných děr v těle, jizev, moře krve ... Prostě divadýlko a maškaráda. Podobně jako i dnes, když eskamotéři v kostele mění vodu na víno. Ne autosugescí, tedy psychosomatickými změnami buněk, škáry, svalů, ale makeupem. Je to levné a rychlé.
Změna svého vzhledu je pro mnohé lidi potřebou a také zdrojem zábavy. Nejen šaty dělají člověka, ale i nonverbální vyjadřování, tedy vznešený krok a rozkládání pažema.
Proto masopůstní maškarády, Mikulášské převleky, různé kostými maškarní zábavy, vzácná roucha, prsteny, koruny, zlato, šperky ... a dnes tetování, piercing, silikon na prsou a na zadku, plastické operace, různé předměty zavedené pod kůži a pochopitelně úprava a barvení kadeří a make-up xichtu.

Lidi to podstupují a provádějí, protože chtějí něco získat. A co to asi bude? No přece pozornost, obdiv, prašule, tedy živobytí a i moc.

To je ratko jako s obrazci v obilí, s UFAma, nebo nějakými spikleneckými teoriemi, když lidi chtějí, tak uvěří kdejaké blbině a to bez důkazů. Uvěří jim, protože na naivní uvěření blbiny mají v mozku patřičné areály. Proto věří i v zázraky a v posmrtný život. Je to zábava a hra, která u nich přešla do reálu, viz autosugesce.


 #17864