Rozcestník >> Náboženství >> Ateistická společnost

Informace

Název: Ateistická společnost
Kategorie: Náboženství
Založil: sirStanley
Správci: sirStanley , Ondi
Založeno: 10.01.2020 11:58
Typ: Dočasné
Stav: Veřejné
Zobrazeno: 2524762x
Příspěvků:
69239

Předmět diskuze: Ateistická společnost - “Ateismus je pochopení, že neexistuje žádný věrohodný vědecký ani faktický důkaz existence boha, bohů nebo jiných nadpřirozených jevů a bytostí.” Ateismus je racionální a pragmatický a humanistický postoj k světu. Racionální v tom, že usiluje o poznání pravdy ( tím odmítá teorie o existenci neprokázaných nadpřirozených bytostí a jevů). Pragmatický, protože za prioritní považuje to, co je užitečné a prospěšné (náboženství to není, už proto, že lidi rozděluje - viz vztahy mezi židovskou vírou, islámem a křesťany). Humanistický proto, že na první místo staví člověka, skutečnou bytost, nedokonalého, ale vyvíjejícího se tvora, jakým jsme my všichni (ne tedy nějakého vymyšleného stvořitele mimo čas a prostor, kterého ani nelze dokázat).
Máte nastaveno: řazení od: nejnovějších v stromovém zobrazení

Zobrazení reakcí na příspěvek #18841

Zobrazit vše


| Předmět: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE:…
19.06.21 16:23:32 | #18841
Reakce na příspěvek #18840

Když jsme už u těch příměrů.

když si farma zvířat vyžene farmáře nebo ho ušlape, tak je to proto, že farmář se o svá zvířata nestaral a bylo mu jedno v jakém prostředí jsou nuceni vegetovat a hlady chcípat.

Všechny revoluce, všude na světě a od vždy vypukly, když lidé neměli jinou volbu, buď zabíjet, nebo chcípnout.
A nešlo jim jen o sebe, ale v první řadě o své podvyživené děti.
Proč myslíš že se ženy odjakživa prodávaly ? Protože jinou obživu nesehnaly. Proč myslíš, že šli mladí chlapci dobrovolně do armády nechat se týrat nadřízenými a riskovat své životy? Protože neměli jinak z čeho žít. Proč myslíš, že děti musely od malička pracovat, místo vyučování ve školách? Proto aby přispěly grošíkem na stravu rodiny.

Komunismus, jako hnutí vznikl právě proto, že se panovníci, šlechta a klérus o prosté lidi nestarali a zacházeli s nimu hůř, než se svými psy a koňmi. Ti dostali vždy dostatečně nažrat a měli střechu nad hlavou.


1  
 #18840 

| Předmět: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE:…
19.06.21 18:05:03 | #18851 (1)

takže porevoluční uspořádání bylo lepší (spravedlivější, čestnější a bohatší) než třeba meziválečné? Svým způsobem ano, protože technický a technologický vývoj usnadňuje živobytí, ale nemyslím si že to socialistické uspořádání bylo více spravedlivé.

Můj tatínek musel taky pracovat jako dítě a měl opravdu těžký život na zapomenuté goralské vesnici. Ale nebyla to vina ani kléru, ani šlechty a ani panovníků. Prostě bída jak sviňa, zaostalost obecně.


 #18841 

| Předmět: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE:…
20.06.21 03:18:40 | #18863 (2)

Šlechtici a knězové pomáhali rolníkům okopčovat brambory, rozdávali jim šperky, aby rolníci mohli své děti nasytit.

Revoluce je, ratko, následkem zoufalství lidi. Nikdo netvrdí, že revoluce je řešením sociálních problémů. Tyhle může odstranit jen silný, moudrý a empatický panovník.


 #18851