Rozcestník >> Náboženství >> Ateistická společnost

Informace

Název: Ateistická společnost
Kategorie: Náboženství
Založil: sirStanley
Správci: sirStanley , Ondi
Založeno: 10.01.2020 11:58
Typ: Dočasné
Stav: Veřejné
Zobrazeno: 2518615x
Příspěvků:
69232

Předmět diskuze: Ateistická společnost - “Ateismus je pochopení, že neexistuje žádný věrohodný vědecký ani faktický důkaz existence boha, bohů nebo jiných nadpřirozených jevů a bytostí.” Ateismus je racionální a pragmatický a humanistický postoj k světu. Racionální v tom, že usiluje o poznání pravdy ( tím odmítá teorie o existenci neprokázaných nadpřirozených bytostí a jevů). Pragmatický, protože za prioritní považuje to, co je užitečné a prospěšné (náboženství to není, už proto, že lidi rozděluje - viz vztahy mezi židovskou vírou, islámem a křesťany). Humanistický proto, že na první místo staví člověka, skutečnou bytost, nedokonalého, ale vyvíjejícího se tvora, jakým jsme my všichni (ne tedy nějakého vymyšleného stvořitele mimo čas a prostor, kterého ani nelze dokázat).
Máte nastaveno: řazení od: nejnovějších v stromovém zobrazení

Zobrazení reakcí na příspěvek #19265

Zobrazit vše


| Předmět: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE:…
04.07.21 12:57:11 | #19265
Reakce na příspěvek #19259

KC s génii zatočila po svém, viz upálení Giordana Bruna.

I případ upálené Johanky z Arku ukazuje, jak zatočit s geniální vojenskou stratégkou, prostě ji obvinili, že jí pomáhal ďábel, v jehož reálnou existenci tak rádi věrně věří věřící. Mučením dosáhli přiznání této hrdinky. Tím upálením Johanky si zachovali lásku boží a oddálili konec světa.

To je fak strašný, co mají někteří ďáblo-věřící ve svých šešulkách.


1  
 #19259 

| Předmět: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE:…
08.07.21 14:25:19 | #19352 (1)

no, keby ste mali presné informácie, tak by ste vedeli, prečo bol Bruno upálený (pozn.: nikto s jeho upálením nesúhlasí) - nie za vtedy jeho vedecké objavy, ale za spôsoby, ako ich a seba prezentoval, ako arogantne s posmechom na účet hierarchie vystupoval - tak, že privádzal svojimi posmeškami a aroganciou okolie do zloby...je známy jeho súdny proces minútu po minúte...mal som niekedy dávno link (alebo skopíroval to z nejakých dokumentov v angličtine, nespomínam si presne) o tomto procese (prečítal som si vtedy tento proces minútu po minúte), uviedol ho tu bývalý diskutník na Diskutících.cz. "Khorosh", ktorý sa potom nejak stratil, komunikoval som s ním viackrát, ale od určitého času prestal komunikovať..tento proces s Brunom - bolo to niečo neuveriteľné, ani sa človeku nechcelo veriť, že vtedajší vedec 16. st. (jeho pozorovania boli na tú dobu unikátne) môže s okolím takto komunikovať - bolo to z jeho strany priam brutálne - nič nevysvetľoval, nič nezdôvodňoval, samý posmech a rehot, urážky z jeho strany, každý (hierarcha), ktorý o tom (astronomické poznatky) nevedel, a nechápal, bol tupý hlupák...tak vyprovokoval aj hierarchiu k bezprecedentnému činu, že ho dala upáliť...a stačilo tak málo, stačilo štipku slušnosti a empatie k tým, ktorí nemali tieto vedecké informácie/po­zorovania!


 #19265 

| Předmět: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE:…
08.07.21 14:59:26 | #19370 (2)

ale za spôsoby, ako ich a seba prezentoval, ako arogantne s posmechom na účet hierarchie vystupoval

Takř uražená ješitnost a slepý vztek vedl inkvizitory k rozsudku? Asi jako i v případu Husa?

Já vím, že dějiny píší jen vítězové a tohle bys měl mít na paměti i ty, visitore. Takže chroniku procesu s Husem, nebo s Brunem psanou katolíkem nelze považovat za objektivní. Třeba mu po letech obětavého vysvětlování došla trpělivost a reagoval tak, jak to napsal onen katolický zapisovač. Abych řekl, tak mi to připadá jako inscenovaná sebevražda, když inteligentní dotyční realizovali, že živí z pařátů inkvizitorů neuniknou. Prostě jen prakticky ukončili upálením nekonečné mučení.

Ovšem všeho jen dočasně a Johanku z Arku pozděj rehabilitovali. Tak budou dřív, nebo pozděj rehabilitováni i Hus a Bruno.


 #19352 

| Předmět: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE:…
08.07.21 15:28:52 | #19377 (3)

o Brunovom procese sú informácie minúta po minúte vo vatikánskych archívoch - ak sa nemýlim, uvedené informácie Khorosha o Brunovom procese boli práve z týchto archívov (niektoré sú zverejnené)...


 #19370 

| Předmět: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE:…
08.07.21 17:07:37 | #19398 (4)

Uvedené informace měly jen ospravedlnit vraždu vzdělaného člověka, který si dovolil myslet nahlas.

https://time-theory.info/giordano-bruno-obet-tmarstvi/


 #19377