Rozcestník >> Náboženství >> Ateistická společnost

Informace

Název: Ateistická společnost
Kategorie: Náboženství
Založil: sirStanley
Správci: sirStanley , Ondi
Založeno: 10.01.2020 11:58
Typ: Dočasné
Stav: Veřejné
Zobrazeno: 2516412x
Příspěvků:
69227

Předmět diskuze: Ateistická společnost - “Ateismus je pochopení, že neexistuje žádný věrohodný vědecký ani faktický důkaz existence boha, bohů nebo jiných nadpřirozených jevů a bytostí.” Ateismus je racionální a pragmatický a humanistický postoj k světu. Racionální v tom, že usiluje o poznání pravdy ( tím odmítá teorie o existenci neprokázaných nadpřirozených bytostí a jevů). Pragmatický, protože za prioritní považuje to, co je užitečné a prospěšné (náboženství to není, už proto, že lidi rozděluje - viz vztahy mezi židovskou vírou, islámem a křesťany). Humanistický proto, že na první místo staví člověka, skutečnou bytost, nedokonalého, ale vyvíjejícího se tvora, jakým jsme my všichni (ne tedy nějakého vymyšleného stvořitele mimo čas a prostor, kterého ani nelze dokázat).
Máte nastaveno: řazení od: nejnovějších v stromovém zobrazení

Zobrazení reakcí na příspěvek #19382

Zobrazit vše


| Předmět: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE:…
08.07.21 15:53:37 | #19382
Reakce na příspěvek #19374

Milan Lasica - nespravodlivosť vo svete je snáď najodpornejší fenomen/zločin dnešného sveta

Ne dnešního světa, nespravedlivost a egoismus provází lidstvo od nepaměti.

Hladomory si zařádily i v Evropě, jak po epidemiích, po válkách a také jako vzájemné kombinace. Co se týče poměrného počtu obětí, tak v Erropě dosahoval desítky procent obyvatelstva, lokálně i 50%. A to není nic proti genocidě amerických domorodců křesťanskými Evropany v minulých stoletích.

Dnes je to zřetelnější jen proto, že díky globalizaci víme prakticky okamžitě kde se co děje i v nejzapadlejším koutě světa.
Primárním problémem bylo je a zůstává přemnožení lidstva. V tomto směru má být fokusována snaha o nápravu a o trvalé řešení. O tom, jak lze toho dosáhnout se ví, akorát to "odporuje" náboženské ideologii o biblickém množení se do nekonečna.


 #19374 

| Předmět: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE:…
08.07.21 16:01:58 | #19383 (1)

čím víc lidí na malém prostoru, tím horší hladomor. Číňané omezili silně růst populace, teď by chtěli růst. Hladomory tam byly taky ale nemluví se moc o nich. Kdyby z nějakého důvodu bylo omezené zásobování velkoměst, okamžitě by začal hladomor.
Likvidac tradičního způsobu obživy taky přináší sebou hladomor, může to být i důsledek sucha. Dříve by ty rody vymřely a my vůbec nic nevěděli.

Dívala jsem se na dokument z Ázie, asi někde z Indie. Scházeli obchodníci z hor se solí, měli prodat a dovést jídlo. Ale na daném místě již sůl byla, dovezena odjinud, vlakem. To je konec obživy celého kmene. Byli úplně zničeni bez možnosti náhrady. Nemají se jak uživit.


 #19382 

| Předmět: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE:…
08.07.21 16:04:04 | #19384 (2)

Vezli tu sůl několik dní, na velbloudech. Nelze si udržet životní styl a jiný není možný protože žijí v chudých nevlídných oblastech. Dříve by prostě vyhynuli.


 #19383