Rozcestník >> Náboženství >> Ateistická společnost

Informace

Název: Ateistická společnost
Kategorie: Náboženství
Založil: sirStanley
Správci: sirStanley , Ondi
Založeno: 10.01.2020 11:58
Typ: Dočasné
Stav: Veřejné
Zobrazeno: 2519041x
Příspěvků:
69232

Předmět diskuze: Ateistická společnost - “Ateismus je pochopení, že neexistuje žádný věrohodný vědecký ani faktický důkaz existence boha, bohů nebo jiných nadpřirozených jevů a bytostí.” Ateismus je racionální a pragmatický a humanistický postoj k světu. Racionální v tom, že usiluje o poznání pravdy ( tím odmítá teorie o existenci neprokázaných nadpřirozených bytostí a jevů). Pragmatický, protože za prioritní považuje to, co je užitečné a prospěšné (náboženství to není, už proto, že lidi rozděluje - viz vztahy mezi židovskou vírou, islámem a křesťany). Humanistický proto, že na první místo staví člověka, skutečnou bytost, nedokonalého, ale vyvíjejícího se tvora, jakým jsme my všichni (ne tedy nějakého vymyšleného stvořitele mimo čas a prostor, kterého ani nelze dokázat).
Máte nastaveno: řazení od: nejnovějších v stromovém zobrazení

Zobrazení reakcí na příspěvek #19471

Zobrazit vše


| Předmět: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE:…
10.07.21 21:32:04 | #19471
Reakce na příspěvek #19448

TECHNOLOGIE současnosti naší planety ,,nejsou v možnostech otevření frekvencí, na kterých pracují= příklad .paralelní světy ...informace nikdy nezaniká ,jen se prokóduje, do jiné frekvence ... PŘIROVNÁNÍ POUŽÍVAJÍ POZŮSTALÍ NA pohřbech ....Bud ŠTASTNÝ, v jiné dimenzi ,v jiných hladinách ..náš drahý ..



| Předmět: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE:…
12.07.21 13:25:22 | #19474 (1)

To je ovšem jen neprokázaná představa. Stejně jako všechna náboženství.


 #19471 

| Předmět: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE:…
12.07.21 14:16:56 | #19475 (2)

Ty jsi pochopil, co tím autor (staford321) chtěl vyjádřit? Já teda ne.

Příklad
tvrzení "informace nikdy nezaniká" je mylné, informace zaniká se zánikem nosiče, nebo nositele oné informace. No a lidi jsou smrtelní. Jak časově stabilní jsou technické nosiče informací se teprv musí ukázat. Ty nejstarší jsou ve formě klínového písma ve vypálené hlíně.

Pracuji celý pracovní život v IT - první nosiče informací, se kterými jsem se setkal, byly na děrných štítcích, pak na děrných páscích, potom na magnetofonových páscích ... přes diskety od 8 coulů po 3. coulové ... po dnešní SSD v desítkách provedení. Ty informace ze starších nosičů informací dokáže dnes sotva někdo získat. A i kdyby, tak jen to vyhodnocení té hory informací je prakticky nemožné. Dneska vyprodukuje člověk svým mobilem tisíce fotek ročně, a máme miliardy mobilů na Zemi.

Pak je tu řeč (písmo) o "paralelních světech" ... co jsou ty paralelní světy, co to má být?
Podobně jako "jiné dimenze", "jiné hladiny".

Takže tvé přirovnání k iluzorní ideologii, jakými jsou různá náboženství je na místě. Tyhle ideologie produkují v hlavách ideologiemi zasažených chaos v mozkových "závitech" a ten chaos vede k chaotickému zpracování myšlenek (tedy ideí).


 #19474 

| Předmět: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE:…
12.07.21 15:33:32 | #19479 (1)

Fantasmagorie.


 #19471