Rozcestník >> Náboženství >> Ateistická společnost

Informace

Název: Ateistická společnost
Kategorie: Náboženství
Založil: sirStanley
Správci: sirStanley , Ondi
Založeno: 10.01.2020 11:58
Typ: Dočasné
Stav: Veřejné
Zobrazeno: 2494304x
Příspěvků:
68944

Předmět diskuze: Ateistická společnost - “Ateismus je pochopení, že neexistuje žádný věrohodný vědecký ani faktický důkaz existence boha, bohů nebo jiných nadpřirozených jevů a bytostí.” Ateismus je racionální a pragmatický a humanistický postoj k světu. Racionální v tom, že usiluje o poznání pravdy ( tím odmítá teorie o existenci neprokázaných nadpřirozených bytostí a jevů). Pragmatický, protože za prioritní považuje to, co je užitečné a prospěšné (náboženství to není, už proto, že lidi rozděluje - viz vztahy mezi židovskou vírou, islámem a křesťany). Humanistický proto, že na první místo staví člověka, skutečnou bytost, nedokonalého, ale vyvíjejícího se tvora, jakým jsme my všichni (ne tedy nějakého vymyšleného stvořitele mimo čas a prostor, kterého ani nelze dokázat).
Máte nastaveno: řazení od: nejnovějších v stromovém zobrazení

Zobrazení reakcí na příspěvek #37167

Zobrazit vše


| Předmět: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE:…
23.05.23 14:17:29 | #37167
Reakce na příspěvek #37151

Ženy donedávna neuměli číst ani psát a tak se psalo v rodě mužském, jako že hotová věc i mluva bývá taková, ale bylo by s tím něco dělat, asi že, to proto, aby se nelhalo.


 #37151 

| Předmět: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE:…
23.05.23 16:57:37 | #37177 (1)

Ještě zasírat jazyk kravinama… Když se tě někdo zeptá, kdo žije v Africe – „zalžeš“, že Afričani, nebo „po pravdě“ odpovíš, že Afričani a Afričanky? Opravdu si vždycky dáš tu zbytečnou práci? Opravdu budeš vyžadovat, aby na seznamu ohrožených živočichů byl vedle divoké kočky i divoký kocour? Aby na úřadě vedle poplatku za psa byl i poplatek za fenu? Aby na cenících vstupného bylo uvedeno dospělý/á, protože kdyby tam bylo jen dospělý, tak ty prostě nepochopíš, kolik máš zaplatit?
To je teď trend, který vymysleli v zemích, v jejichž jazyce stačí místo he, his a him nebo she a her napsat he/she, his/her nebo him/her a ve složených slovech místo přípony –man dát –person. A TO JE VŠECHNO! Žádné koncovky sloves, přídavných nebo podstatných jmen, žádné mraky tvarů různých zájmen… Oni vlastně žádné rody v gramatice nemají – kromě uvedených zájmen, většiny křestních jmen a slov jako man, woman, boy, girl a pár dalších, je všechno ostatní bez jakéhokoliv obsahu „mužskosti“ nebo “ženskosti“. Těm se to genderově aktivistuje!
V podmínkách češtiny je bez neúnosné rozvleklosti skoro nemožné dosáhnout „genderově neutrálního“ textu. Přece když někdo inzeruje, že hledá právníka, tak každý chápe, že to může být i právnička. Pokud vyžaduje chlapa, ať to tam napíše. Takových případů bude minimum, a kvůli nim bys chtěla, aby všichni ostatní psali, že chtějí právníka/právničku s chytrým/chytrou mozkem/mozkyní?


 #37167