Rozcestník >> Náboženství >> Ateistická společnost

Informace

Název: Ateistická společnost
Kategorie: Náboženství
Založil: sirStanley
Správci: sirStanley , Ondi
Založeno: 10.01.2020 11:58
Typ: Dočasné
Stav: Veřejné
Zobrazeno: 2428204x
Příspěvků:
67815

Předmět diskuze: Ateistická společnost - “Ateismus je pochopení, že neexistuje žádný věrohodný vědecký ani faktický důkaz existence boha, bohů nebo jiných nadpřirozených jevů a bytostí.” Ateismus je racionální a pragmatický a humanistický postoj k světu. Racionální v tom, že usiluje o poznání pravdy ( tím odmítá teorie o existenci neprokázaných nadpřirozených bytostí a jevů). Pragmatický, protože za prioritní považuje to, co je užitečné a prospěšné (náboženství to není, už proto, že lidi rozděluje - viz vztahy mezi židovskou vírou, islámem a křesťany). Humanistický proto, že na první místo staví člověka, skutečnou bytost, nedokonalého, ale vyvíjejícího se tvora, jakým jsme my všichni (ne tedy nějakého vymyšleného stvořitele mimo čas a prostor, kterého ani nelze dokázat).
Máte nastaveno: řazení od: nejnovějších v stromovém zobrazení

Zobrazení reakcí na příspěvek #37487

Zobrazit vše


| Předmět: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE:…
25.05.23 10:17:54 | #37487
Reakce na příspěvek #37483

A kdo ti nakukal, že JE NUTNÉ se zabývat zkoumáním náboženství a lidí, kteří ho praktikují? :-))))))))))))
Naopak, zabývat se chováním lidí, kteří jsou schopni věřit na vodníky a Bohy, JE MOŽNÉ, protože zajímavý lidský fenomen :-)))))))))))
A možná mohou být poznatky o příčinách, proč reální lidé s reálným mozkem jsou schopni věřit nepřirozeným fantaziím i poučné a využitelné - něco jako když se zjistilo, ne religionistika, že čím hlupější lidé jsou, nebo z "itopeného sociálního prostředí", tím víc inklinují k uvěření lřím a sjou agresivnější.

Čili argumentace religionistikou tak, jak jsi ji podal, je zcela mimo téma .-))))))))))))

Obdivuhodné je, a religionitstika to možná také zkoumá, že po tolika argumentech tebe netrkne, že jsi úplně mimo, iracionálně a hodně zoufale se těm argumentům vymezuješ. Není to ale nepochopitelné, že se vší mocí snažíš té naší aplikaci racionality na tvoje přesvědčení bránit, když jsi zcela zahnán do kouta .-)))))


1  
 #37483 

| Předmět: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE:…
25.05.23 10:33:49 | #37500 (1)

Já vím, že to nechceš pochopit, co ti píšu, co ti píšeme :-))))))))))))


 #37487