Rozcestník >> Náboženství >> Ateistická společnost

Informace

Název: Ateistická společnost
Kategorie: Náboženství
Založil: sirStanley
Správci: sirStanley , Ondi
Založeno: 10.01.2020 11:58
Typ: Dočasné
Stav: Veřejné
Zobrazeno: 2494255x
Příspěvků:
68944

Předmět diskuze: Ateistická společnost - “Ateismus je pochopení, že neexistuje žádný věrohodný vědecký ani faktický důkaz existence boha, bohů nebo jiných nadpřirozených jevů a bytostí.” Ateismus je racionální a pragmatický a humanistický postoj k světu. Racionální v tom, že usiluje o poznání pravdy ( tím odmítá teorie o existenci neprokázaných nadpřirozených bytostí a jevů). Pragmatický, protože za prioritní považuje to, co je užitečné a prospěšné (náboženství to není, už proto, že lidi rozděluje - viz vztahy mezi židovskou vírou, islámem a křesťany). Humanistický proto, že na první místo staví člověka, skutečnou bytost, nedokonalého, ale vyvíjejícího se tvora, jakým jsme my všichni (ne tedy nějakého vymyšleného stvořitele mimo čas a prostor, kterého ani nelze dokázat).
Máte nastaveno: řazení od: nejnovějších v stromovém zobrazení

Zobrazení reakcí na příspěvek #62607

Zobrazit vše


| Předmět: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE:…
17.03.24 19:43:48 | #62607
Reakce na příspěvek #62604

pravda o NATO, keď postupne robí obchvat Rusa zo západu a chcelo urobiť skrz Ukrajinu aj v južnej oblasti, západniarov v NATO bolí, preto to hádžu na "rozpínavosť Rusa" - ale skutočnosť je iná...


2  
 #62604 

| Předmět: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE:…
17.03.24 19:47:39 | #62608 (1)

ad.: len si predstavme, keby bolo NATO na Ukrajine - to by bol bomba, bol by to základ zániku Ruska! - vie to každý, aj prez. Putin o tom hovoril...NATO na Ukrajine je absolútna nemožnosť, znamenalo by to 3. SV...


1  
 #62607 

| Předmět: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE:…
17.03.24 22:21:14 | #62625 (2)

U tom, že jsme ve třetí světové válce víme už dva roky a to z vyjádření rusáků v jejich TV. Takže vo co jde? Jde o vyhlazování národa Ukrainců, tedy o genocidu. To je největší zločin a já doufám, že bude obdoba Norimbergského procesu, tentokrát v Kyjevu a na lavicích usednou obžalovaní rusáci, tedy jestli zavčas nevypadnou z okna.

Ano, rusácko překročilo svůj Rubikon a je na konci své existence.


2  
 #62608 

| Předmět: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE:…
17.03.24 20:08:07 | #62613 (1)

Rozpínavost ruska jsi ty sám deklaroval. Dokonce uznáváš jakési jeho historické právo na to. Tak zas nekecej, lháři nechutnej!


1  
 #62607 

| Předmět: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE:…
17.03.24 22:12:16 | #62624 (1)

Bez rusácka bude na Zemi mír.


2  
 #62607 

| Předmět: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE:…
18.03.24 11:12:22 | #62655 (2)

Rus má stejné právo na mier a slobodu, ale nech sa mu do toho nemontujú ani angLosasi, frankáni, ani niektorí Slovania (Česi A Poliaci) - pripadá mi to od nich divné, nemajú snahu o zmierenie, mier, trochu úcty aj k ruskému národu, len šíria bludy o Rusovi (ale oni sú tí pravdovravní)­...dnes som si ráno pustil niektoré naše spravodajské TV - len samé ohováranie, agresivita a drzosť k Rusovi (k ich prezidentským voľbám), k prez. Putinovi, proste ani základ nejakej politickej úcty - ak si človek myslí niečo iné, ako nás tieto TV ohlupujú svojou "pravdou"", tak je hlúpy, verí dezinformáciám, z ich slov znie: ste nebepečné živly ....pochopiteľne, len ich "pravda" nie sú dezinformácie - ale denne klamú, prípadne trúsia polopravdy - oni hovoria vždy pravdu, len ich pravda je pravdou, a každý iný je nesčítaný, neinformovaný, nevzdelaný, šíri dezinformácie a hoaxy, je zapredanec Rusa...
najviac ma baví, že do týchto komentárov sú zahrnutí často mladí ľudia, študenti (hlavne práva a politológie) , doslova s tvárami teenagera - proste tí "najmúdrejší" - a národ ich berie (vlastne neberie) vážne, proste propaganda, často českí jednostranne/s jedným názorom zameraní antiruskí politológovia (zosmiešňujú Rusa, ruskú kultúru, prez. Putina) na slovenských TV, namiesto toho, aby hovorili o reálnych veciach v politike, o zmierení a mieri...proste naše spravodajské TV nám denne servírujú, akí sme hlupáci, každý je hlupák, kto verí iným správam, ako tu produkujú títo politickí/poli­tologickí "mudrci"...iné zdroje informácií, ako sú tie klasické (mainstreamové), pre nich neexistujú...


1  
 #62624 

| Předmět: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE:…
18.03.24 12:00:02 | #62660 (3)

Stačilo mi přečíst si první větu, abych věděl, že dál už číst nemá smysl. Rusko ať se nemontuje do zemí okolo sebe, ať je nechá na pokoji a bude klid a mír. Dokud bude mít rusko potřebu panovat nad okolními národy a zabírat si jejich území, do té doby bude rusko vnímáno jako bylo Německo za 2. sv. Díky Bohu za ty Anglosasi a Frankáni, kteří svobodu nás Slovanů chrání před roztahovačným barbarským násilnickým ruskem.


1  
 #62655 

| Předmět: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE:…
17.03.24 23:06:24 | #62629 (1)

Proč podle tebe NATO ten „obchvat Ruska dělá? Mně napadají jen dvě možnosti:

  1. Protože ho chce zcela obklíčit a pak vojensky přepadnout a zničit.
  2. Protože noví zájemci o členství se chtějí pojistit, aby je nekolonizovalo Rusko.

Jenže první možnost je totální hovadina, protože stanovy NATO řeší, co se týče vzájemné bojové pomoci, pouze obranu území členských států před napadením zvenčí. Členství v NATO nikoho nezavazuje podpořit jiného člena v nějakém zahraničním výboji. A tedy možnost Rusko vojensky napadnout nemá vůbec co dělat se členstvím nebo nečlenstvím jeho sousedů. Pokud by nějaký člen NATO chtěl s pomocí nějakého souseda Ruska Rusko přepadnout, stačilo by mu se dohodnout s tím sousedem (a s dostatečným počtem jiných zemí, aby měli na zničení Ruska dost sil). Jestli ten soused je, nebo není v NATO, je úplně fuk, protože jako člen stejně nemá žádnou povinnost účastnit se agrese jiných proti Rusku. Jako hypotetickou možnost mu to naopak neupírá ani nečlenství, takže o o vlastně jde? Fakt věříš, že NATO se chystá na přepadení a okupaci Ruska?

Zcela reálná je naopak možnost druhá, a to je to, co Rusáky vytáčí: že jeho sousedé by se nemuseli nechat vydírat ruskými hrozbami vojenskou silou a nemuseli by se tudíž chovat jako jeho vazalové. Rusák prostě potřebuje, aby se ho sousedi museli bát a aby on se nemusel bát ke komukoliv z nich přijít a vzít si, co chce. Ruský pohled na věc je strach lupiče ze ztráty obživy, pokud si celé dostupné okolí nainstaluje do baráků bezpečnostní systém.


1  
 #62607 

| Předmět: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE:…
17.03.24 23:09:09 | #62630 (2)

přesně tak, a náš největší křesťan a vědec tohle lupičovo chování obhajuje...


 #62629