Rozcestník >> Náboženství >> Ateistická společnost

Informace

Název: Ateistická společnost
Kategorie: Náboženství
Založil: sirStanley
Správci: sirStanley , Ondi
Založeno: 10.01.2020 11:58
Typ: Dočasné
Stav: Veřejné
Zobrazeno: 2494493x
Příspěvků:
68944

Předmět diskuze: Ateistická společnost - “Ateismus je pochopení, že neexistuje žádný věrohodný vědecký ani faktický důkaz existence boha, bohů nebo jiných nadpřirozených jevů a bytostí.” Ateismus je racionální a pragmatický a humanistický postoj k světu. Racionální v tom, že usiluje o poznání pravdy ( tím odmítá teorie o existenci neprokázaných nadpřirozených bytostí a jevů). Pragmatický, protože za prioritní považuje to, co je užitečné a prospěšné (náboženství to není, už proto, že lidi rozděluje - viz vztahy mezi židovskou vírou, islámem a křesťany). Humanistický proto, že na první místo staví člověka, skutečnou bytost, nedokonalého, ale vyvíjejícího se tvora, jakým jsme my všichni (ne tedy nějakého vymyšleného stvořitele mimo čas a prostor, kterého ani nelze dokázat).
Máte nastaveno: řazení od: nejnovějších v stromovém zobrazení

Zobrazení reakcí na příspěvek #62633

Zobrazit vše


| Předmět: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE:…
17.03.24 23:26:43 | #62633
Reakce na příspěvek #62587

A viděls, jak se vyjadřuje v ruských médiích Medveděv? A nikdo to nedementuje! Četls jeho „mírový plán“? A nesnaž se to házet na nějaké lži našich médií – viděl jsem originál, takže vím, že tvé nenáviděné Novinky to podaly dost přesně!
Ten plán v kostce: Ukrajina bezpodmínečně kapituluje, prohlásí se za nacisty, plus ji za nacisty prohlásí OSN, a celá Ukrajina se připojí k Rusku. Pořád si myslíš, že rusák není chamtivé hovado?


2  
 #62587 

| Předmět: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE:…
17.03.24 23:32:32 | #62635 (1)

a Ukrajinci budou buď postříleni nebo vyhoštěni na Sibiř nebo zotročeni, Ukrajinci přece neexistují, jsou to jen zlobiví Rusové...


 #62633 

| Předmět: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE:…
17.03.24 23:39:34 | #62638 (2)

Jo, a taky tam bylo, že Ukrajina bude muset Rusku zaplatit za jeho mrtvé vojáky… Tvl., to snad ani Hitler nevymyslel!


 #62635 

| Předmět: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE:…
18.03.24 13:17:18 | #62693 (1)

Dnešní Třešnička™ bude softpornovým, citlivým a hlavně realistickým plánem na mír z dílny prominentního vožungra, jehož hierarchická pozice je sporná stejně jako příslušnost k lidskému druhu. Autor příspěvku na svém Telegramu předně reagoval na “Zelenského mírový plán”, který v něm vyvolal pocit hanby ze špatného surrealismu. Ukrajinský plán, který v podstatě předpokládá pouze stažení ruské armády z území Ukrajiny a potrestání válečných zločinců mu přišel tak bláhový, že se k němu rozhodl vytvořit jakousi parodii. Pan, říkejme mu třeba D.M., píše: “Každý, včetně od reality odtržených západních lhářů, si přece dobře uvědomuje, že válka na Ukrajině může skončit jedině ‘rozumným kompromisem nebo kapitulací jedné strany’”. Tuto myšlenku doporučujeme držet v paměti, ačkoliv následující text bude připomínat výše zmíněnou surreální situaci. Humánní mírový plán dle ruské věrchušky:

  1. Uznání vojenské porážky a kompletní, bezpodmínečná kapitulace takzvané “Ukrajiny” reprezentované kyjevskou neonacistickou juntou. Demilitarizace a zákaz všech polovojenských organizací.
  2. Uznání nacistické povahy kyjevského režimu mezinárodní komunitou a nucená denacifikace všech těles “ukrajinské” vlády pod dohledem OSN.
  3. Prohlášení OSN o ztrátě legální existence “Ukrajiny” a nemožnosti vstupu nástupnických států do vojenských organizací bez souhlasu Ruska.
  4. Odstoupení všech současných představitelů “Ukrajiny” a okamžité vyhlášení voleb do provizorního parlamentu samosprávného území “Ukrajiny”.
  5. Provizorní parlament přijme zákon o zaplacení všech reparací Rusku, včetně plateb pozůstalým a zraněným občanům Ruska a náhrad škod na ruském majetku.
  6. Provizorní parlament následně oficiálně uzná, že veškeré území “Ukrajiny” je územím Ruska a přijme zákon o sjednocení území “Ukrajiny” s Ruskem.
  7. Provizorní parlament se sám rozpustí. OSN uzná sjednocení obou zemí.

Následně tento prvok nasdílel fotografii z poprav Němců a ukrajinských kolaborantů v Charkově z roku 1943 s komentářem: „Svým západním přátelům předkládám alternativní fotografickou verzi mírové formule pro kyjevskou nacistickou lůzu. (…) Memento mori”. Ano, ruská verze sice není příliš legrační, ale chápeme ji jako další střípek do mozaiky toho, co vlastně Rusko na Ukrajině chce dělat. V den výročí české národní katastrofy kvůli politice “appeasementu” je tento text více než mrazivý.


 #62633