Rozcestník >> Náboženství >> Ateistická společnost

Informace

Název: Ateistická společnost
Kategorie: Náboženství
Založil: sirStanley
Správci: sirStanley , Ondi
Založeno: 10.01.2020 11:58
Typ: Dočasné
Stav: Veřejné
Zobrazeno: 2427604x
Příspěvků:
67815

Předmět diskuze: Ateistická společnost - “Ateismus je pochopení, že neexistuje žádný věrohodný vědecký ani faktický důkaz existence boha, bohů nebo jiných nadpřirozených jevů a bytostí.” Ateismus je racionální a pragmatický a humanistický postoj k světu. Racionální v tom, že usiluje o poznání pravdy ( tím odmítá teorie o existenci neprokázaných nadpřirozených bytostí a jevů). Pragmatický, protože za prioritní považuje to, co je užitečné a prospěšné (náboženství to není, už proto, že lidi rozděluje - viz vztahy mezi židovskou vírou, islámem a křesťany). Humanistický proto, že na první místo staví člověka, skutečnou bytost, nedokonalého, ale vyvíjejícího se tvora, jakým jsme my všichni (ne tedy nějakého vymyšleného stvořitele mimo čas a prostor, kterého ani nelze dokázat).
Máte nastaveno: řazení od: nejnovějších v stromovém zobrazení

Zobrazení reakcí na příspěvek #63304

Zobrazit vše


| Předmět: RE: RE: RE: RE: RE: RE: Pouze dotaz.
23.03.24 15:16:59 | #63304
Reakce na příspěvek #63281

No, jo ... pro křesťany jsou jiná náboženství nekalou konkurencí. Proto také to pejorativní označení "pohané".
Mimochodem i ta komunistická ideologie je pro kčesťany i dnes ješt nestravitelná.

Křesťané měli propracovanou ideologii, které nenechala (a v mnohých zemích nenechává) prostor pro konkurenci. Proto také bylo úkolem Cirdy a Metuda to pohanství vykořenit. Prostě symboly, figuríny, svatostánky ... lehly popelem a byly rozvaleny. I napoleonovi vojáci stříleli i kanónama do starých egyptských památek, jako ještě před pár lety ničili islamisté dynamitem sochy které stavěli jejich předkové.


 #63281 

| Předmět: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: Pouze dotaz.
23.03.24 20:23:25 | #63319 (1)

To je ještě dobré slovo pohané,ale buddhistům a hinduistům říkají satanisté a dokonce jsou webové stránky které mají přimět lidi věřit v Boha a né východní filozofii,jako třeba:Buddhista umře a dostal se na cestu smrti a jedna vedla do nebe druhá dolů a člověk co vypravoval duše po smrti dle jejích zásluh a jemu řekl ten člověk:Ty jdeš do pekla,jako všichni co nevěřili v Boha a nebo ti dám zpět život,aby jsi se napravil,ti před tebou nechtěli věřili své víře a tak jsem je poslal cestou ohně,a vším.On chtěl život buddhista a hned jak se probudil šel a začal kázat víru že buddhismus je klam.No a takových webů je mnoho vedoucí ke katolické církvi a nikdo pod tím není podepsán.


 #63304