Rozcestník >> Náboženství >> Ateistická společnost

Informace

Název: Ateistická společnost
Kategorie: Náboženství
Založil: sirStanley
Správci: sirStanley , Ondi
Založeno: 10.01.2020 11:58
Typ: Dočasné
Stav: Veřejné
Zobrazeno: 2429807x
Příspěvků:
67832

Předmět diskuze: Ateistická společnost - “Ateismus je pochopení, že neexistuje žádný věrohodný vědecký ani faktický důkaz existence boha, bohů nebo jiných nadpřirozených jevů a bytostí.” Ateismus je racionální a pragmatický a humanistický postoj k světu. Racionální v tom, že usiluje o poznání pravdy ( tím odmítá teorie o existenci neprokázaných nadpřirozených bytostí a jevů). Pragmatický, protože za prioritní považuje to, co je užitečné a prospěšné (náboženství to není, už proto, že lidi rozděluje - viz vztahy mezi židovskou vírou, islámem a křesťany). Humanistický proto, že na první místo staví člověka, skutečnou bytost, nedokonalého, ale vyvíjejícího se tvora, jakým jsme my všichni (ne tedy nějakého vymyšleného stvořitele mimo čas a prostor, kterého ani nelze dokázat).
Máte nastaveno: řazení od: nejnovějších v stromovém zobrazení

Zobrazení reakcí na příspěvek #64183

Zobrazit vše


| Předmět: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE:…
02.04.24 16:14:07 | #64183
Reakce na příspěvek #64177

ad jonatan1:
.."rád bych se od necrocraze dozvěděl co je to za zneužívání, když někdo dítěti namočí hlavu vodou"..
jakozto zneuzivani deti vnimam jiz samotnou indoktrinaci deti.. rodice dle meho maji detem predevsim poskytovat FAKTA a vest je ke kritickemu mysleni - ZASIRAT jim hlavu cimkoli nefalzifikovatelnym a neverifikovatelnym proto vnimam jakozto ignorantstvi podporujici a kontraproduktivni, protoze jestli jednou dostanou rozum a zjisti, ze jim byly servirovany absurdni picoviny, muze to vazne otrast jejich duverou v rodice, tedy v "prirozene" autority.. deti jsou zranitelne predevsim diky skutecnosti, ze hure diferencuji mezi realitou a fikci, takze uvadeni je do mytologickeho sveta, ve kterem kuprikladu musi poslouchat "prikazy", jinak budou zatraceni, mi je naprosto odporne!!!

p.s. jinak co se onoho primitivniho ritualu iracionalne vericich tyce, nemam pocit, ze by to detmi bylo neseno zrovna libe.. minuly rok kuprikladu v Rumunsku doslo po krtu k srdecni zastave jednoho maleho chlapce, ktery druhy den bohuzel zemrel..


 #64177 

| Předmět: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE:…
02.04.24 16:28:56 | #64189 (1)

hlavně, že byl předtím pokřtěný, jak by řekl visitor...


 #64183