Rozcestník >> Náboženství >> Ateistická společnost

Informace

Název: Ateistická společnost
Kategorie: Náboženství
Založil: sirStanley
Správci: sirStanley , Ondi
Založeno: 10.01.2020 11:58
Typ: Dočasné
Stav: Veřejné
Zobrazeno: 2429838x
Příspěvků:
67832

Předmět diskuze: Ateistická společnost - “Ateismus je pochopení, že neexistuje žádný věrohodný vědecký ani faktický důkaz existence boha, bohů nebo jiných nadpřirozených jevů a bytostí.” Ateismus je racionální a pragmatický a humanistický postoj k světu. Racionální v tom, že usiluje o poznání pravdy ( tím odmítá teorie o existenci neprokázaných nadpřirozených bytostí a jevů). Pragmatický, protože za prioritní považuje to, co je užitečné a prospěšné (náboženství to není, už proto, že lidi rozděluje - viz vztahy mezi židovskou vírou, islámem a křesťany). Humanistický proto, že na první místo staví člověka, skutečnou bytost, nedokonalého, ale vyvíjejícího se tvora, jakým jsme my všichni (ne tedy nějakého vymyšleného stvořitele mimo čas a prostor, kterého ani nelze dokázat).
Máte nastaveno: řazení od: nejnovějších v stromovém zobrazení

Zobrazení reakcí na příspěvek #64412

Zobrazit vše


| Předmět: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE:…
04.04.24 11:30:38 | #64412
Reakce na příspěvek #64394

reinkarnaci kresťanstvo neprijíma, lebo je to blud, klamstvo páchané na človeku niektorými východnými filozofiami (ktoré sa nazývajú v literatúre aj východné "náboženstvá" - a nie sú to náboženstvá, lebo tam nie je Boh, definovaný žido-kresťanstvom)) - ...kresťanstvo, jeho viera reinkarnáciu neprijíma, lebo popiera jediné vzkriesenie človeka a súd Kristom po smrti človeka (pri jeho 2. príchode), popiera Kristovu náuku o ospravedlnení a o spáse toho konkrétneho človeka (jeho duše a tela), popiera Kristovu milosť a milosrdenstvo k jednému konkrétnemu človeku, kroré bude aj pri tom súde...reinkarnácia je neskutočný blud, v ktorom žijú milióny ľudí, ktorí nechápu (a nechcú pochopiť v pomýlení), o kom a o čom je Kristus, jeho milosť, milosrdenstvo, vzkriesenie a spása...iste, reinkarnácia je taká "moderná atrakcia", akási ateistická móda, všade sa o nej hovorí a milióny na ňu naletia, aby sa nejako vraj ospravedlnili zo svojich hriechov, ale ona neospravedlňuje - je to faloš, blúznenie a pasca prameniaca z aktivity zlého ducha, aby čím najviac ľudí strhol so sebou tam, kde je on...


 #64394 

| Předmět: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE:…
04.04.24 12:32:01 | #64427 (1)

ad visitor77:
.."reinkarnácia je neskutočný blud, v ktorom žijú milióny ľudí, ktorí nechápu (a nechcú pochopiť v pomýlení), o kom a o čom je Kristus"..
*27179* ze jsem tak smely, drahy priteli.. byl dle tveho nazoru Jan Krtitel totozny s drivejsim prorokem nebo byl Jezisem pouze vyslovne ztotoznovan s Eliasem?

"Učedníci se ho ptali: „Jak to, že říkají zákoníci, že napřed musí přijít Eliáš?“ On jim odpověděl: „Ano, Eliáš přijde a obnoví všecko. Avšak pravím vám, že Eliáš již přišel, ale nepoznali ho a udělali s ním, co se jim zlíbilo; tak i Syn člověka bude od nich trpět.“ Tehdy učedníci pochopili, že mluvil o Janu Křtiteli."


 #64412