Rozcestník >> Náboženství >> Ateistická společnost

Informace

Název: Ateistická společnost
Kategorie: Náboženství
Založil: sirStanley
Správci: sirStanley , Ondi
Založeno: 10.01.2020 11:58
Typ: Dočasné
Stav: Veřejné
Zobrazeno: 2504053x
Příspěvků:
69090

Předmět diskuze: Ateistická společnost - “Ateismus je pochopení, že neexistuje žádný věrohodný vědecký ani faktický důkaz existence boha, bohů nebo jiných nadpřirozených jevů a bytostí.” Ateismus je racionální a pragmatický a humanistický postoj k světu. Racionální v tom, že usiluje o poznání pravdy ( tím odmítá teorie o existenci neprokázaných nadpřirozených bytostí a jevů). Pragmatický, protože za prioritní považuje to, co je užitečné a prospěšné (náboženství to není, už proto, že lidi rozděluje - viz vztahy mezi židovskou vírou, islámem a křesťany). Humanistický proto, že na první místo staví člověka, skutečnou bytost, nedokonalého, ale vyvíjejícího se tvora, jakým jsme my všichni (ne tedy nějakého vymyšleného stvořitele mimo čas a prostor, kterého ani nelze dokázat).
Máte nastaveno: řazení od: nejnovějších v stromovém zobrazení

Zobrazení reakcí na příspěvek #65529

Zobrazit vše


| Předmět: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE:…
12.04.24 12:19:06 | #65529
Reakce na příspěvek #65528

ad kiwiboy:
.."to je cele -- o pochopeni celkove postaty a ne pouze jeji casti"..
vzdyt ano, visitor ve svem vykladu nechape kontext a chyta se doslovne/chybne interpretace..

.."To same je s pochopenim co pise Visitor -- Hned misto diskutovani se zacne urazet a ponizovat"..
problem je v tom, ze jsme mu Xkrat dolozili (ja, soucet & krudox), ze text dezinterpretuje a on na to nereflektoval - onen text tedy pouziva ciste ucelove, manipulativne..

.."treba ta homosexualita -- ja osobne jsem hodne proti ale nevim proc to srovnavate s Bibli - Buh nam dal svobodu a homosexualita je normalni nemoc - ktera se da lecit"..
Pismem argumentuje visitor, takze mu s potesenim davam ochutnat vlastni medicinku..


 #65528 

| Předmět: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE:…
12.04.24 12:28:35 | #65531 (1)

necroczar OK -- nechame toho --- abych pravdu napsal ja to moc tady nectu -- tak je mozne, ze nechapu a pisu blbosti. Nikoho tady osobne neurazim a ani nemam v umyslu -- Podle mne je dost veci dedicnych a to zajimave dedicnych. Ve skandinavii Finsko Svedsko i tadya v Australii se hodne prosazuje a rika, ze kluk dedi hodne veci po dedovi z matciny strany a dcera po babicce s otcovi strany -- Ikdyz v CR jsem se taky stim setkal to je cely dedek - Jako by dedkovy vypad z oka Ta je hezka jak jeji babicka a chytra taky tak -- nevim nic netvrdim ale nemuzu rict, ze to je necim dane jako dedicnost nebo jestli je to dar Bozi a zachove rodu -- ale vedsinou ne po rodicich ale po dedovi babicce -- nevim nic konkretniho netvrdim -- jdu pod deku jestli nekdo otom neco vi rad bych se ponaucil.,. Dik Kiwi --- dobrou


 #65529