Rozcestník >> Náboženství >> Ateistická společnost

Informace

Název: Ateistická společnost
Kategorie: Náboženství
Založil: sirStanley
Správci: sirStanley , Ondi
Založeno: 10.01.2020 11:58
Typ: Dočasné
Stav: Veřejné
Zobrazeno: 2413551x
Příspěvků:
67541

Předmět diskuze: Ateistická společnost - “Ateismus je pochopení, že neexistuje žádný věrohodný vědecký ani faktický důkaz existence boha, bohů nebo jiných nadpřirozených jevů a bytostí.” Ateismus je racionální a pragmatický a humanistický postoj k světu. Racionální v tom, že usiluje o poznání pravdy ( tím odmítá teorie o existenci neprokázaných nadpřirozených bytostí a jevů). Pragmatický, protože za prioritní považuje to, co je užitečné a prospěšné (náboženství to není, už proto, že lidi rozděluje - viz vztahy mezi židovskou vírou, islámem a křesťany). Humanistický proto, že na první místo staví člověka, skutečnou bytost, nedokonalého, ale vyvíjejícího se tvora, jakým jsme my všichni (ne tedy nějakého vymyšleného stvořitele mimo čas a prostor, kterého ani nelze dokázat).
Máte nastaveno: řazení od: nejnovějších v stromovém zobrazení

Zobrazení reakcí na příspěvek #67355

Zobrazit vše


| Předmět: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE:…
24.04.24 17:31:13 | #67355
Reakce na příspěvek #67345

Určitě jsem nefandil hitlerovským Němcům.

Ale porážce SSSR zabránil sám hitler svým naléháním na rychlý postup německých vojsk, prostě to uspěchal. Klacek pod nohy hitlerova plánu hodil nejdřív hitlerův kámoš musolini tím, že napadl Řecko a dostal tam na frak. Hitler pomohl Mussolinimu s porážkou Řecka. Zkrátka útok na SSSR měli realizovat z jihu Mussolini a Rumuni - výsledek absolutně žalostný, špatní vojáci, špatná technika, špatná logistika.

Hitler také nemyslel, byl ve své naivitě přesvědčen, že stačí dobýt Moskvu a Rusko kapituluje. Podcenil vše, co se podcenit dalo, od počasí, přes náročnou logistiku, po techniku. Na štěstí pro svět.
Situace se mění každou sekundou - pravil Švejk a měl pravdu.
Západ nechce likvidovat Rusko, naopak ukázalo po dvě desetiletí, že lze s rusáckem žít v míru a ve spolupráci. Jenže to se putinovi nelíbilo, je oligarchou, nudí se ... a tak začal bratrovražednou válku. Jen tak pro zábavu. Své poddané obelhal jakýmsi historickým právem ruska na Ukrajinu a tím že Ukrajinci nejsou Ukrajinci, že jsou pomatení rusové, které je nutno vyvraždit, nebo převychovat na Sibiři.


 #67345 

| Předmět: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE:…
24.04.24 20:40:08 | #67374 (1)

ono to nebylo pro zábavu, aby u rusů neklesal na popularitě, tak jim dal válku, rus válku miluje, rus se brání, všichni mu ubližujou...


 #67355 

| Předmět: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE:…
24.04.24 20:46:22 | #67377 (2)

Visitor taky válku miluje, když jí vede rus. Visitor je hnuj inkarnovanej v člověka.


 #67374