Rozcestník >> Náboženství >> Ateistická společnost

Informace

Název: Ateistická společnost
Kategorie: Náboženství
Založil: sirStanley
Správci: sirStanley , Ondi
Založeno: 10.01.2020 11:58
Typ: Dočasné
Stav: Veřejné
Zobrazeno: 2519529x
Příspěvků:
69232

Předmět diskuze: Ateistická společnost - “Ateismus je pochopení, že neexistuje žádný věrohodný vědecký ani faktický důkaz existence boha, bohů nebo jiných nadpřirozených jevů a bytostí.” Ateismus je racionální a pragmatický a humanistický postoj k světu. Racionální v tom, že usiluje o poznání pravdy ( tím odmítá teorie o existenci neprokázaných nadpřirozených bytostí a jevů). Pragmatický, protože za prioritní považuje to, co je užitečné a prospěšné (náboženství to není, už proto, že lidi rozděluje - viz vztahy mezi židovskou vírou, islámem a křesťany). Humanistický proto, že na první místo staví člověka, skutečnou bytost, nedokonalého, ale vyvíjejícího se tvora, jakým jsme my všichni (ne tedy nějakého vymyšleného stvořitele mimo čas a prostor, kterého ani nelze dokázat).
Máte nastaveno: řazení od: nejnovějších v stromovém zobrazení

Zobrazení reakcí na příspěvek #69414

Zobrazit vše


| Předmět: RE: RE: RE: ...
12.05.24 14:32:21 | #69414
Reakce na příspěvek #69358

Vždyť přece vývoz zbraní na Ukrajinu podepsal i FIco *2527* a nový prezident jeho rozhodnutí rozhodně vetovat nebude, takže v čem je rozdíl? Jo aha - v tom, že to nebude zdarma ale že za to Slovenskou potečou nemalé penízky. Tak to jo, to jo, to potom jo. Za peníze odpustky. Platí to stále. U katolíků.


1  
 #69358 

| Předmět: RE: RE: RE: RE: ...
12.05.24 15:16:18 | #69429 (1)

Jakej rozdíl? Možná v tom, že visitor je pokrytec, navenek miluje rusáky a nenávidí Ukrajince, ale tím že miluje Fica souhlasí s vojenskou podporou Ukrajinců proti té geneticky míchané odrůdě divokých Hunů, kteří o sobě tvrdí, že jsou Slované.
Visitor je prostě pro zavedení nové kultury podle rusáckého vzoru po celém světě i za použití jaderných zbraní. Medvedev veřejně plánuje nasazení jaderných zbraní proti zemím Západu. Lidstvo jen doufá, že se Medvedev neutrhne z řetězu a neuskuteční své životní cíle - zničení kultury lidstva. Doufám že ten řetěz s obojkem je ze švédské oceli a pevně zakotvený v bezpečné vzdálenosti od jaderných zbraní. Myslím si, že na to dohlížejí rozumní Číňani.


2  
 #69414