Rozcestník >> Náboženství >> Sekty

Informace

Název: Sekty
Kategorie: Náboženství
Založil: Selen
Správci: Selen
Založeno: 28.11.2021 20:18
Typ: Dočasné
Stav: Veřejné
Zobrazeno: 812666x
Příspěvků:
13037

Toto téma sledují (11):


Předmět diskuze: Sekty - Proč byste se ptali na sekty v sektách, když můžete u odborníků! U nás není nikdo mazán a blokován. Lehce humornou formou studujeme zejména nejznámější českou sektu svědkové Jehovovi.
Máte nastaveno: řazení od: nejnovějších v stromovém zobrazení

Zobrazení reakcí na příspěvek #451

Zobrazit vše


| Předmět: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE:…
13.12.21 13:07:45 | #451
Reakce na příspěvek #450

...ja nie, ale spomínam si na príhodu/príhody, keď som slúžil ako absík 1 rok na vojne v Litoměřicích ako chemický náčelník, mal som tam (na rote) priateľa absíka z Prahy, volal sa Pepa K., neuveriteľne múdry a chytrý chlapík, ktorý však mal určité pohybové problémy, hodne si toho pri nástupoch a vojenských cvičeniach vytrpel, ale potom ho prevelili na štáb, kde sme sa stretli a stretávali do konca vojny, - ktorý ma, okrem iného, naučil aj psát "na stroji všemi deseti" (spomínam si, mal som vtedy 324 úderov/min, a aj dnes mám okolo 250 úderov/min)
,...tento chlapík sa neuveriteľne vyznal vo vínach, - chodili sme spolu "vychádzky" večer po službe, a vždy ma zaviedol (mali sme ako čatári a neskôr podporučíci dobrý žold) do reštaurácie na námestí v Litoměřicích na víno: bola zaujímavé, že keď objednal nejaké víno, tak s čašníkom vždy prehodil par viet o danom objednanom víne (priznám sa, moc som im nerozumel), a keď to víno čašník doniesol, tak ho Pepa najprv otestoval naliate v niekoľkých ml do pohára čuchom, - Pepa potom niekoľkokrát zasmrkal, zvraštil obočie, ale to mu nestačilo - vyzval čašníka, aby mu dal do rúk tú fľašu vína, bol som zvedavý, čo bude Pepa s ňou robiť - vysúkal si rukáv vojenského saka aj s košeľou a priložil fľašu na vnútornú časť ruky po lakeť, potom zatvoril oči a pár sekúnd fľašu testoval - stalo sa, že povedal čašníkovi - "děkujji, nechci tohle víno, přneste mi fľaši se správnou teplotou! - čašník sa občas aj jemne rozčúlil, ale Pepa trval na svojom - takže sme vždy pili správne vína so správnou teplotou, proste ten Pepov rituál s vínom ma vždy fascinoval, a odvtedy som si začal vážiť dobré vína a vždy aj dnes ho aspoň očuchám a skúmam jeho teplotu (ak sa nemýlim biele vína aspoň 14 oC, červené izbová teplota) :-)


 #450 

| Předmět: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE:…
13.12.21 13:27:09 | #452 (1)

..a tak som to robil aj neskoršie v živote, napr. doma, v práci, a pod., keď sa niečo oslavovalo - vždy som (keď to bolo možné) prvý chytil fľašu vína, prípadne som nedovolil, aby niekto otvoril fľašu vína bez toho, aby nemalo správnu teplotu (šup do chladničky alebo nakrátko do mrazáku) - z práce som vedel dosť presne odhadnúť teploty (+ teplomery na každej polici a v šuplíku), nakoľko v experimentálnej práci (biochémia) je teplota naprosto rozhodujúca:-)


 #451 

| Předmět: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE:…
13.12.21 14:15:18 | #453 (2)

nojo, teplota je fajn ale z hnusného vína dobré víno neudělá :-))


 #452 

| Předmět: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE:…
13.12.21 14:39:24 | #454 (3)

hovorím od kvalitných vínach...


 #453 

| Předmět: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE:…
13.12.21 14:42:29 | #455 (4)

tak to pak ano. Dobré víno je dobré. Ale je pravda že někdo má raději víno sušší a někdo polosuché, taky záleží na obsahu extraktu a kyselince. víno bez kyseliny je mdlé, moc kyseliny je zase ostré.


 #454 

| Předmět: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE:…
14.12.21 09:57:48 | #458 (5)

Jako pro mne neztrávitelný Veltlíner. *15238* Půl doušku a vyplivnout.

Kdysi dávno jsem poprosil dceru, aby mi přivezla víno z Malagy. Ono se to fakt hodilo jen na pokapání vanilkové zmrzliny. Neředěné (vodou) = nepitelné.


 #455 

| Předmět: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE:…
14.12.21 14:07:14 | #459 (6)

MOžná ten váš z Weinviertel Je vyhlášený protože má ostrou minerální chuť (vysoký obsah bezcukernatého extraktu) a také méně cukru. Ale když jdeš do vyšších jakostí, třeba výběr z hroznů pak je to sladší.


 #458