Rozcestník >> Ostatní >> Vaření a Pečení

Informace

Název: Vaření a Pečení
Kategorie: Ostatní
Založil: ilcapc
Správci: ilcapc
Založeno: 28.02.2021 22:15
Typ: Dočasné
Stav: Veřejné
Zobrazeno: 18765x
Příspěvků:
130

Toto téma sledují (4):


Předmět diskuze: Vaření a Pečení - Vaření a Pečení všeho druhu
Máte nastaveno: řazení od: nejnovějších v časovém zobrazení

| Předmět: RE:
04.04.22 22:58:27 | #131
Reakce na příspěvek #130

Supr recept, vyzkouším, děkuji


 #130 


| Předmět:
29.03.22 11:40:12 | #130

Housky snadno a rychle
1kg hladké mouky + 0,25kg na zahuštění + něco na podsypávání
6dkg droždí + špetka cukru necháme vzejít ve vlažné vodě
zapneme hnětač, přiléváme vlažnou vodu a přidáme 3 lžičky soli
pak 2 dcl oleje, nebo rozpuštěného sádla
nakonec těch cca 0,25kg mouky, aby bylo těsto spíše měkké, než tuhé
po dvojím vykynutí začneme plést housky (32ks), potřu vodou, nebo vajíčkem, sypu mákem, nebo kmínem a solí
při dopletení posledních 8mi housek na čtvrtém pekáči zapnu troubu na max. a když se rozehřeje alespoň na 150°, tak může jít první pekáč nahoru do trouby.
doba pečení 10 - 14 minut, ke konci hlídat barvu, raději světlejší, než tmavší
mně to trvá od začátku až do konce, včetně kynutí 2 hod.




| Předmět: RE: Jednoduchá krabí pomazánka
24.07.21 07:19:55 | #129
Reakce na příspěvek #61

To bych nepřežila :-))) zdravotně.


 #61 


| Předmět: RE: RE: RE: RE: Vajíčková pomazánka
24.07.21 07:19:18 | #128
Reakce na příspěvek #126

To vypadá jako úplně jiná pomazánka :-)))
ale ta původní vajíčková vypadá dobře, až budou velikonoce přijde na řadu. Dosud sjem dělala jen takovou obyčejnou s majonézou. Tahle vypadá zdravě.


 #126 

| Předmět: RE: RE: RE: RE: Vajíčková pomazánka
23.07.21 23:27:38 | #127
Reakce na příspěvek #126

Ty si musíš koupit


 #126 


| Předmět: RE: RE: RE: Vajíčková pomazánka
20.07.21 08:28:48 | #126
Reakce na příspěvek #64

Vajíčková pomazánka a kde jsou ty vajíčka??


 #64 

| Předmět: Fitness banánová buchta
06.07.21 05:05:31 | #125

Suroviny:
Těsto:
0.8 hrnku olej
4 ks vejce
2-3 lžíce kakao
0.8 hrnku mléko
1 balíček prášek do pečiva
3 ks banán
4 balíčky vanilkový cukr
2 hrnky celozrnná žitná mouka

Na ozdobu:
kakao
banán

Podle potřeby:
sodovka

Krém
1 kelímek zakysaná smetana
1 kelímek smetana ke šlehání
1 ks měkký tvaroh

Postup:
Celá vajíčka vyšleháme s vanilkovým cukrem. V jiné misce smícháme celozrnnou žitnou mouku, prášek do pečiva, kakao, olej, mléko a rozmačkané banány. Do této směsi přidáme vyšlehaná vajíčka s cukrem. Pokud je těsto moc husté, můžeme přilít trochu sodovky.
Těsto nyní nalijeme na plech vyložený pečícím papírem a pečeme ve vyhřáté troubě na 180 °C cca 20 minut.
Mezitím si připravíme krém. Do vyšlehané šlehačky přidáme jednu zakysanou smetanu a měkký tvaroh. Podle chuti můžeme přidat cukr, ale já krém nesladím. Vše pečlivě promícháme.
Krém natíráme na vychladlý piškot. Na fitness banánovou buchtu můžeme ještě naklást banány a nasypat slazené či klasické kakao na ozdobu.
Fitness banánovou buchtu necháme v chladu odležet a ztuhnout, poté nakrájíme na porce a podle chuti podáváme.



| Předmět: Moravské koláče
06.07.21 05:02:22 | #124

Suroviny:
Těsto:
500 g polohrubá mouka
250 g hladká mouka
250 g hrubá mouka
100 g cukr krupice
1 balíček vanilkový cukr
1 ks vejce
4 ks žloutek
250 g máslo
1 ks kvásek

Náplň 1 :
500 g tvaroh v kostce
1 balíček vanilkový cukr
4 lžíce cukr krupice
3 ks žloutek

Náplň 2 :
250 g povidla
2 lžíce rumu

Drobenka:
125 g máslo
80 g cukr krupice
80 g polohrubá mouka

Postup:
Nejprve si připravíme kvásek. Na kvásek ohřejeme všechno mléko a necháme rozpustit cukr. Do vlažného mléka rozdrobíme kvasnice. Necháme vzejít 10 - 15 minut. Mouky prosejeme, přidáme sůl, cukr, vanilkový cukr. Po trochách přidáváme máslo a rozdrobíme je v těstě, aby nezbyly žádné velké kousky. Poté nalijeme kvásek a vejce. Hněteme pomocí háku na hnětení a podsypáváme případně polohrubou mouku. Těsto by se mělo odlepovat od stěn. Přendáme do mísy, poprášíme hladkou moukou a přikryjeme utěrkou. Dáme vykynout na 60 - 90 minut na teplé místo.
Na tvarohovou náplň smícháme oba tvarohy s cukry a žloutky. Do povidel prosejeme moučkový cukr a přidáme rum. Na drobenku dáme všechny ingredience do mísy a prsty postupně mneme, až se nám všechno spojí v drobenku. Drobenka by měla být pěkně sypká.
Připravíme si plechy, které vyložíme pečicím papírem. Troubu předehřejeme na 180 °C. Jakmile je těsto vykynuté, přendáme na pomoučený vál. Nejlépe je si těsto rozdělit na 2 poloviny. Každou vyválíme na plát, ze kterého vykrajujeme pomocí hrnečku nebo skleničky kolečka. Do středu každého kolečka dáme cca 1 malou lžičku tvarohové náplně. Dáme do dlaně, vytvoříme malý pytlíček a okraje k sobě přitlačíme a pomocí obou dlaní vytvarujeme kuličku. V dostatečném rozestupu pokládáme kuličky na plech. Stlačíme mírně prsty a potom pomocí dna skleničky vytvoříme důlek. Pomašlujeme žloutky rozšlehanými s mlékem. Do důlku rozprostřeme povidla a posypeme drobenkou. Před pečením necháme ještě cca 15 minut kynout.
Moravské koláče pečeme 20 - 25 minut dozlatova.




| Předmět: Švestkový koláč s drobenkou
06.07.21 04:56:23 | #123

Suroviny:
Těsto
0.3 lžičky sůli
1-2 ks žloutek
300 ml mléko
30 g droždí
80 g cukr krupice
500 g hladká mouka
80 g máslo nebo rostlinný tuk

Drobenka:
100 g máslo
80 g cukr krupice
160 g hrubá mouka

Podle potřeby:
tuk na vymazání
polohrubá mouka na vysypání
čerstvé nebo kompotované švestky

Postup:
Ve 100 ml vlažného mléka rozmícháme droždí se lžičkou cukru, lžící mouky a necháme vykynout. Do mísy prosejeme mouku, přidáme vykynutý kvásek, zbylé vlažné mléko s rozšlehanými žloutky, rozehřátý tuk, sůl a vypracujeme řidší těsto, které necháme asi 20 minut kynout.
Vykynuté těsto dáme na tukem vymazaný a vysypaný plech nebo do formy, prsty těsto roztlačíme na celou plochu. Pokud se nám lepí těsto na prsty, namočíme si je do studené vody. Hustě poklademe švestkami a posypeme drobenkou. Švestkový koláč necháme krátce kynout.
Pak švestkový koláč s drobenkou vložíme do středně předehřáté trouby a pečeme asi 25 minut. Upečený koláč můžeme pocukrovat.
Koláč lze připravit i bez drobenky a po upečení ho podávat se šlehačkou. Já ho dělám s drobenkou a nakonec ho malinko poliji šlehačkou nebo zakysanou smetanou, pak ho dám do trouby. Švestkový koláč si získá jemnou chuť.



| Předmět: Borůvková limonáda s rybízem
06.07.21 04:52:55 | #122

Suroviny:
2 hrstě borůvek
6 kostek ledu
1 hrst rybízu
Podle chuti :
citron
borůvkový sirup

Postup:
Potřebujeme velkou sklenici 0,5 - 1 litr.
Do té dáme 2 hrsti borůvek a 1 hrst rybízu, přidáme 6 kostek ledu. Podle chuti přilijeme 100% borůvkový sirup a pro chuť přidáme ještě čerstvé lístky máty, meduňky a 2 kolečka citronu. Vše zalijeme perlivou vodou.
Borůvkovou limonádu s rybízem můžeme ihned podávát, skvěle osvěží.