Rozcestník >> Politika >> AKTIVNÍ SVAZÁK

Informace

Název: AKTIVNÍ SVAZÁK
Kategorie: Politika
Založil: -
Správci: Shadow_of_Krak
Založeno: 02.09.2020 12:51
Typ: Dočasné
Stav: Veřejné
Zobrazeno: 674677x
Příspěvků:
25244

Toto téma sledují (5):


Předmět diskuze: AKTIVNÍ SVAZÁK - O všem. A i vulgárně. Praporkování a nahlašování si nechte na nějaká kvalitnější fora, tady Vám to nestojí za to.
Máte nastaveno: řazení od: nejnovějších v stromovém zobrazení

Zobrazení reakcí na příspěvek #43

Zobrazit vše


| Předmět: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: Kazachstán
06.01.22 21:15:45 | #43
Reakce na příspěvek #41

Pokud jedou podnikatelé na dluh, jsou podle mne zbyteční, nebo pokud není jejich práce zbytečná, neumí ji prodat za přiměřenou cenu, ať už menší nebo větší. S tím souvisí i vytvoření finančního polštáře, pokud jim vláda zakázala, pak bych jim dala jen tolik, aby osobně přežili. Většina nás, zvl. zaměstnanců, žije od výplaty k výplatě.



| Předmět: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE:…
06.01.22 21:44:19 | #45 (1)

Ono je to naopak. Jet na půjčené peníze je způsob většího vydělávání. Ale musíš to chápat správně : třeba překlenovací nebo provozní úvěry jsou na mzdy zaměstnanců, kdž je zakázka, na kterou podnikatel nemá. Zjednoduším to :podnikat na úvěr je naprosto běžné a třeba v dejaký akciovce by předseda představenstva nebo ředitel okamžitě letěl, kdyby akcionářům sdělil, že nemají žádnej úvěr. Rozhodně neplatí, že kdo jede na úvěr, je zbytečný. Notabene když dotyčný si ten svůj dluh zaplatí. jen on sám. Za státní parazity ap. budou dluhy platit ti, co pracují nebo budou pracovat. To není v pořádku. Ti podnikatelé mají rozvahy a záměry a prostě neplatí, že výdělkem na zakázce chtějí jen zaplatit vstupy a zaměstnanec, TO by byl docela zoufalý podniatel. Ne, on to třeba investoval, takže mu to zajistí v budoucnu zisk nebo lepší pozici na trhu (ale jistěže může i zbankrotovat, opět ale sám za sebe, nebudou to za něj platit jiní, max věřitelé).
Co se týče toho finančního polštáře, někdo ho prostě nevytvoří, jinej ano, ale mít třeba někde ulitej roční zisk je naprostá bejkárna. Ten polštář se dělá na pár měsíců a na nějaké nejzákladnější náklady, ale rozhdoně ne na půl roku 0 výdělku.
I KDYBY, pořád platí, že nebýt vlády, mohli se živit alespoň nějak, vládaje rostě o něco připravila. Je otázkou, o kolik, ale připravila, to nelze odiskutovat. Takže musí hradit. Ostatně, tak znělo i rozhodnutí soudů v té věci.
A správně by jim měli dát samozřejmě tolik, kolik jim "vzala". Akorát to se hodně těžko dokazuje. Víme, že vláda podnikatelům, které zavřela, dávala jen na 60 nebo 80 % mezd zaměstnanců (+odpustila SP a ZP, tedy jim neukradla nějaké peníze) a v podstatě jen na nájmy a energie provozoven. Žít ti podnikatelé museli ze svého (zaměstnanci ne, zajímavé). Alespoň takhle to bylo vloni v zimě a na jaře. Až pro případné další lockdowny se uvažovalo s cca 30 % zisku posledního roku, kdy fungovali normálně.

Oč úsměvněji ve světle toho vypadá tzv. "rouškovné" pro důchodce, kterým nejen nikdo nic nevzal, nezakázal, ale ten stabilní příjem jim dokonce iz vedl víc než musel. :-))))


 #43 

| Předmět: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE:…
06.01.22 22:07:26 | #47 (2)

Ti podnikatelé mají rozvahy a záměry... to by jistě měli mít, ač nemám ani za mák podnikatelského ducha, to bylo první, co mne napadlo. Rouškovné bych já klidně oželela, ale jistě je spousta těch, kterým by chybělo



| Předmět: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE:…
06.01.22 23:12:32 | #48 (3)

Oni je mají, ale protě nikdo z podnikatelů NEMŮŽE počítat s nějakým půlročním výpadkem. To i mohou dovolit podnikatelé s firmou a produktem pro masy lidí, ale těžko nějaký obyčejný živnostník

no chybí i těm živnostníkům, v tom nejsou podnikatelé a zaměstnanci zas tak rozdílní .... ono totiž kdo víc vydělává, mívá vyšší výdaje, takže ono to je "od výplaty k výplatě" třeba v obou případech,


1  
 #47