Rozcestník >> Politika >> Diskuze k aktuálním zprávám

Informace

Název: Diskuze k aktuálním zprávám
Kategorie: Politika
Založil: Potua
Správci: Potua , Honza-Vichr
Založeno: 31.03.2020 21:23
Typ: Dočasné
Stav: Veřejné
Zobrazeno: 5474632x
Příspěvků:
149402

Předmět diskuze: Diskuze k aktuálním zprávám - Vlastní názor na aktuální téma, možno i s vložením odkazu na související článek.Samozřejmě bez osobních útoků,vulgarit a komolení jmen i nicků.
Máte nastaveno: řazení od: nejnovějších v stromovém zobrazení

Zobrazení reakcí na příspěvek #146244

Zobrazit vše


| Předmět: To je tak když je v čele něco mezi…
23.03.24 08:08:35 | #146244

Roztržka se Slovenskem jako fiasko české diplomacie. Praze hrozí poměrně silná izolace, nikdo nás nebude brát úplně vážně, říká český politolog Jan Kubáček.

🗣„My tady můžeme zůstat na tom pískovišti sami, sice c pocitem, jak jsme to všem nandali a že jsme pupek světa, ale nás nebude nikdo brát úplně vážně, protože takovéto ode zdi ke zdi nemá v diplomacii nikdo rád,” vysvětlil český politický expert.

📌Fialova vláda v podstatě podrývá spolupráci se svým historicky nejbližším spojencem a tudíž i celkovou spolupráci v rámci Visegrádské skupiny, čímž diplomaticky nahrává na smeč dalším evropským uskupením, které budou úspěšněji prosazovat své vlastní zájmy, a to před blížícími se evropskými volbami. Přičemž všechno se to dělá kvůli Ukrajině, která není ani členem Evropské unie ani NATO a ani nemá s Českem společnou hranici.


1 4  

| Předmět: RE: To je tak když je v čele něco mezi…
24.03.24 23:51:28 | #146729 (1)

Prioritní spolupráce se Slovenskem je ze strany České republiky anachronismus. Česko by si mělo více hledět spolupráce s Polskem, se kterým má mnnohem delší hranici než se Slovenskem a taky Polsko má ve středu Evropy mnohem větší roli než kterýkoliv jiný středoevropský stát.
Slovensko by mělo spíš zaměřit na spolupráci s Maďarskem, se kterým ho pojí tisíciletá historie.


 #146244