Rozcestník >> Politika >> Diskuze k aktuálním zprávám

Informace

Název: Diskuze k aktuálním zprávám
Kategorie: Politika
Založil: Potua
Správci: Potua , Honza-Vichr
Založeno: 31.03.2020 21:23
Typ: Dočasné
Stav: Veřejné
Zobrazeno: 5350033x
Příspěvků:
148477

Předmět diskuze: Diskuze k aktuálním zprávám - Vlastní názor na aktuální téma, možno i s vložením odkazu na související článek.Samozřejmě bez osobních útoků,vulgarit a komolení jmen i nicků.
Máte nastaveno: řazení od: nejnovějších v stromovém zobrazení

Zobrazení reakcí na příspěvek #148256

Zobrazit vše


| Předmět: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE:…
30.03.24 20:37:52 | #148256
Reakce na příspěvek #148238

ŘSD je Ředitelství silnic a dálnic, sídlem Čerčanská 12. Praha 4 a na Pankráci 56, Praha 4 Nusle. Tento úřad řízený výhradně Ministerstvem dopravy staví všechny stavby na státních silnicích i uvnitř měst, aniž by se v těch městech někoho na něco ptal, co je potřeba.

U nás ŘSD staví dvě megalomanské a zbytečné stavby, protože akce Žabovřeská (spojnice z D1 na Svitavy) měla vést původně jinudy a nikoliv ve skále nad řekou, a akce Tomkovo náměstí je estakáda přes maloměřické nákladní nádraží, kterou už před 60 lety plánovali komunisti, ale ta nikam nevede, protže tunel na D1 ještě není ani naplánovaný. Tak u nás hospodaří státní správa. Nikoho se neptá jako za komunistů, a tak to bude se vším, i s nádražím a rychlostní železnicí.

PS. pan Patrik je známý a pan Firbas sdružil starosty obcí na jihu od Brna a to sdružení nechce dálnici vůbec žádnou. Nikde.


1  
 #148238 

| Předmět: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE:…
30.03.24 23:43:16 | #148288 (1)

To nebude pravda.
Stavět může jen co je v územním plánu a to si dělají města a obce, i když samozřejmě ve spoluerpáci s prostředím, dopravou, armádou ap.

A uvedneá pražská mutr jen poklrývá krajská oddělení, to tak funguje ve všem státním.

ať u vás řsd staví co staví, a tobě ať se to líbí nebo nelíbí, nesporně to prošlou dlouhým povolovacím a přípomínkovým řízením právě primárně tam u vás.

Ono si stačí vzpomenout na naše broučkaře, než bylo možné provrtat Valík, nebo na tu farmářku u HK, co roky blokovala tamější dálnici.

no tak vidíš, že tvůj názor je jen jeden z vícero a že si za to nakonec možná můžete sami, protože pan Firbas křičí víc než vy zastánci dálnice, a tak všechno házíte na prahu :-))))))))))
to ne že bych se prahy zastával, ale fakt neznám tuhle argumentaci snad od žádného jiného města a staví i dálnice ve svých katastrech


 #148256 

| Předmět: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE:…
31.03.24 00:09:36 | #148293 (2)

Ne.To je ten fatální omyl, v jejich katastrech staví pražský centrální úřad ŘSD, resp. jeho pobočka. Jiná možnost není. V katastrech měst je spousta státních pozemků, s nimiž město nemůže nic dělat, dokonce za některé platí státu nájemné z peněz, které od státu dostane podle RUD. Úplný Kocourkov.

Stejně jako ta Havránková, že údajně bránila dálnici. Jenže ona nechtěla peníze, chtěla náhradní pozemky a k tomu musela být dohoda tří ministerstev a pozemkového úřadu, tak to trvalo, úředníci se nepřetrhnou. .


 #148288