Rozcestník >> Politika >> Diskuze k aktuálním zprávám

Informace

Název: Diskuze k aktuálním zprávám
Kategorie: Politika
Založil: Potua
Správci: Potua , Honza-Vichr
Založeno: 31.03.2020 21:23
Typ: Dočasné
Stav: Veřejné
Zobrazeno: 5572271x
Příspěvků:
150030

Předmět diskuze: Diskuze k aktuálním zprávám - Vlastní názor na aktuální téma, možno i s vložením odkazu na související článek.Samozřejmě bez osobních útoků,vulgarit a komolení jmen i nicků.
Máte nastaveno: řazení od: nejnovějších v stromovém zobrazení

Zobrazení reakcí na příspěvek #149326

Zobrazit vše


| Předmět: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE:
06.04.24 08:50:45 | #149326
Reakce na příspěvek #149320

Za jediné přípustné řešení zkrátka pokládám trpělivou diplomacii a vojenské agrese všeho druhu , budu odsuzovat stejně. (Asi takový "typicky" ženský postoj.) *33018*


 #149320 

| Předmět: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE:
07.04.24 02:05:30 | #149449 (1)

Ten váš postoj je naprosto správný. Chápu, že použití agrese je silná káva. Nevím, zda si uvědomujete, že k agresi se člověk i stát dá donutit jeho ohrožením a to dokonce za využití zákonů či mezinárodních dohod. To je vždy otázka schopnosti intrikovat s cílem něco si vynutit a získat. A to se v tomto případě stalo v podobě ohrožení obranyschopnosti RF. Vynucená agrese měla položit ekonomicky i vnitropoliticky RF "na kolena". Cílem bylo rozbití RF na malé státy a s novými vládami jsoucích v pozici slabocha zajistit obchodování dle pravidel určených USA. USA došly do stavu, kdy nehodlají dopustit vytváření unií (federací, svazů), které by měly podobnou sílu a význam, jako USA. Nelíbí se jim Indie, Čína, Rusko, nakonec ani EU. Kolik lidí si toho všimlo?
Otázka narušení obranyschopnosti RF? Je třeba uvážit současný stav rovnováhy sil ve světě, význam jaderných deštníků, fyzikální a technické možnosti obrany při současné, ale i budoucí úrovni zbraní. Krom toho je třeba porozumět na čem stojí rovnováha sil, vzájemné ohrožení. Dále je třeba vzít v potaz skutečnost, že v oblasti obranyschopnosti nelze spoléhat na sliby. Důvodem je nevratnost do původního stavu, původních pozic. Je naprosto nesporné, že vojensky je UA naprosto jiný protivník v současnosti oproti pozici jako člena NATO. (Stejně jako my, když máme smlouvu s USA o prostorech pro jejich základny na našem území). Jde o dost rozsáhlý komplex souvislostí, které coby laik zvládám nedostatečně. Ovšem o těchto souvislostech se diskurs nevede. Žvaní se o chřtánu imperialisty, o psychické poruše Putina, vymýšlí se hrozby dalších válek, tancuje na dojmech. Prostě krmivo pro "nenáročné". To všechno jsou taková "fakta", jejichž pravdivost je stejná, jako byly výpočty pro vedení války UA s RF. Nějak to nevyšlo, že?
Jistěže máte pravdu v tom, že je třeba jednat. Zastavit zabíjení a jednat a jednat. Třeba sto let, ale nezabíjet!
Třikrát bylo jednání o zastavení krize a válčení zahájeno, kdo je ukončil?


1 2  
 #149326 

| Předmět: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE:…
07.04.24 17:41:29 | #149585 (2)

Zatím jsi žádné ohrožení nedoložil, prcku .-)))))))))))))­)))))))
Zvažuj si co chceš, ale necpi ty sračky na sklo, pokud k nim nemáš důkaz.

O těch hovnech se diskurs vést ani nemůže, protože to je čitočirá fantasmagorie. Už jsi někdy vedl disputaci s psychopatem?
my někteří normální s tebou psychopatem skoro denně a to bys nechtěl.

Zastavit zabíjení, ODEJÍT RUSÁK Z UKRAJINY a pak jednat. samozřejmě vzhledem k tomu, že tak to mělo být od začátku, rusák odškodnit ukrajinu a putlera vydat do haagu. třeba ne hned, postupem času

Jistěže máš pravdu v tom, že je třeba jednat. Zastavit zabíjení a jednat a jednat. Třeba sto let, ale nezabíjet!
kdo začal válku a i přes žádosti celého světa ještě nikdy ji za 10 let neukončil? Kdo? No řekni?

No neřekneš, já vím, protože jsi rusofilní sráč


 #149449