Rozcestník >> Politika >> Diskuze k aktuálním zprávám

Informace

Název: Diskuze k aktuálním zprávám
Kategorie: Politika
Založil: Potua
Správci: Potua , Honza-Vichr
Založeno: 31.03.2020 21:23
Typ: Dočasné
Stav: Veřejné
Zobrazeno: 5571907x
Příspěvků:
150030

Předmět diskuze: Diskuze k aktuálním zprávám - Vlastní názor na aktuální téma, možno i s vložením odkazu na související článek.Samozřejmě bez osobních útoků,vulgarit a komolení jmen i nicků.
Máte nastaveno: řazení od: nejnovějších v stromovém zobrazení

Zobrazení reakcí na příspěvek #149356

Zobrazit vše


| Předmět: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE:
06.04.24 15:42:09 | #149356
Reakce na příspěvek #149252

Lidé v Británii už dnes (kromě Nigela Farage) Brexit neřeší, prostě stalo se, a život jde dál. Žádné ekonomické a politické důsledky to nemělo, jediný problém byl (aspoň na začátku), jak vyřešit tu "irskou hranici" (Irish border), protože Irsko (Irská republika) je pořád ještě členem EU, zatímco Severní Irsko je součástí Spojeného Království, tedy GB plus Sev. Irsko (United Kingdom of Great Britain and Northern Ireland). Ale nějaké řešení se nakonec našlo, takže teď už to zase funguje. I Skotsko, které bylo většinově proti vystoupení Británie z EU, se časem zklidnilo, a dnes už mají Skoti zase jiné problémy, a ví, že pro ně je výhodnější mít dobré vztahy s Anglií než nějaké snahy o odtržení a znovuvstoupení do EU.

Samozřejmě, Británie taky musí řešit ekonomické problémy, ale ty vznikly spíš díky covidu a "zelené politice", takže úplně stejné problémy řeší i celá Evropa. Akorát že GB už se nemusí podrobovat byrokratickým rozhodnutím Bruselu, ale sama musí nést odpovědnost za všechna rozhodnutí, která její vláda udělá. Což je myslím dlouhodobě lepší řešení než potýkat se s neschopnou byrokracií EU.

A co se týká toho Švýcarska a Norska, které taky v referendu odmítlo vstup do EU, tak obě tyto země, ač nejsou členy EU, ekonomicky prosperují a jsou na tom líp než zbytek Evropy, takže pochybuji, že by se v příštím referendu (kdyby se mělo ještě někdy konat) jejich občané rozhodnou opačně. A ten jejich politický systém polopřímé demokracie jim taky zjevně vyhovuje líp než nějaké politické šarády pod kuratelou Bruselu, takže jim ostatní mohou jenom závidět.:-)))))


 #149252 

| Předmět: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE:
07.04.24 18:13:46 | #149597 (1)

Já jsem rád za každý, i sebeblbější názor, takže i tobě děkuji, DODE :-)))))))))))))))))
Až budeš mít něco, co tvoje názory a tvrzení i doloží, nezapomeň na mne a poskytni mi to .))))


 #149356