Rozcestník >> Politika >> Diskuze k aktuálním zprávám

Informace

Název: Diskuze k aktuálním zprávám
Kategorie: Politika
Založil: Potua
Správci: Potua , Honza-Vichr
Založeno: 31.03.2020 21:23
Typ: Dočasné
Stav: Veřejné
Zobrazeno: 5570528x
Příspěvků:
150024

Předmět diskuze: Diskuze k aktuálním zprávám - Vlastní názor na aktuální téma, možno i s vložením odkazu na související článek.Samozřejmě bez osobních útoků,vulgarit a komolení jmen i nicků.
Máte nastaveno: řazení od: nejnovějších v stromovém zobrazení

Zobrazení reakcí na příspěvek #150047

Zobrazit vše


| Předmět: RE: RE: RE: RE: RE:
10.04.24 14:37:14 | #150047
Reakce na příspěvek #150028

Pro mně byl program polit. strany důležitý a bylo mi jasné, že nemůže slibovat snížení daní a zároveň zvyšování jakéhokoliv sociálna, pokud chce zároveň udržet investiční plány a nezvýšit zadlužení. Na tuhle rovnováhu se ale Babiš vykašlal ,zabodoval - a po něm potopa. Pěti koalice programově nesourodých stran, nemůže plnit svůj program z logiky věci. Takže až si tohle lidé uvědomí, bude čas na návrat tradice.


 #150028 

| Předmět: RE: RE: RE: RE: RE: RE:
10.04.24 17:06:49 | #150073 (1)

Zase vcelku očekávatelná reakce :
Na otázku :
""Tradiční a programově čitelné polit.strany jsou sice dočasně převálcovány rozmanitými předvolebními koalicemi a populistickými hnutími, slibujícími všechno všem, ale to nebude navždy."

Hlavně ve smyslu těch slibů všeho všem, co tím myslíš. Děkuji."

mi tedy odpovídáš, že to udělala jen koalice Babiše s KSČM a ČSSD. Nikoli aktuální pětikoalice, ta "všechno všem nejen neslibovala, ba naopak, pokud "všechno", tak spíš to horší "všechno", a to plní i když by mohla lépe.
takže pak se můžeme shodnout, že koalice levicových strana populistických stran (u levice většinou obé vlastnosti) skutečn ěnaslibuje "všechno všem", ale pravicové koalice ne.

ano, ta dnešní pětikoalice jesvým způsobem tragedie, ale asi menšěí, než by byla jakákoli koalice ANO, pokud by nebyla s ODS.
Většina lidí ve společnosti, cca 2/3, mívá levicové názory, tedy typu "státe, postarej se o mne". ti nejpitomější z uvedených ti budou volit vždy a všude právě ty, jak jsi je popsala - kdo jim naslibuje. nad podstatou a principem státu a tvorby bohatství a národního důchodu se enzamýšlí, nejen proto, že nemají ani páru, co a o čem to je, ale i kdyby to tušili, je jim to u prdele, pro ně je důležitá jen jejich kapsa, jejich volátko. ti se ti na návrat tradice vykvajznou.
ten zbytek pak se pereme o ten pravo-levý přístup zástupců k vedení země. vy zleva pak máte výhodu, že ta předchozí skupina, narvaná u krmelce a koryta, čekající, až jim vláda nasype, bude vždy spíš na vaší straně.
¨
tahle koalice je skutečně v podstat tragedie. přesto ale aspoň to nejhlavnější, nejdů§ležitější, tedy to rozhrkávání veřejných financí a zadlužování země kvůli naprosto zbytečným aspoň zpomaluje a vrací do normálu.

já už ani nevím, co je v čr politická tradice ....


 #150047 

| Předmět: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE:
10.04.24 18:27:43 | #150086 (2)

Babiš není levičák, ale neměl problém levici použít .Jinak nevím nač reagovat, protože nevím oč ti jde . Mě o čitelnost a předvídatelnost, bez účelových slepenců.


 #150073 

| Předmět: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE:
10.04.24 18:52:49 | #150094 (3)

Babiš není levičák, ale populista, kteroužto funkcionalitu jsme také zmínil.
No šlo mi o to, že jsi veškeré roztodivné koalice napasovala jako vždy pytlováním, které tak nemáš ráda (škatulkování) do pozice "slíbí cokoli, všem všechno".

Pravice a to včetně současné 5koalice vždy slíbovala jen to, "že to bude bolet". Ne že bude rozhazovat prachy druhých z vrtulníku,.

O to mi šlo, že permanentně nerozlišuješ, že to "po nás potopa" je domenou jen tvé levice, nikoli mé pravice,.


 #150086