Rozcestník >> Politika >> Diskuze k aktuálním zprávám

Informace

Název: Diskuze k aktuálním zprávám
Kategorie: Politika
Založil: Potua
Správci: Potua , Honza-Vichr
Založeno: 31.03.2020 21:23
Typ: Dočasné
Stav: Veřejné
Zobrazeno: 5406163x
Příspěvků:
148953

Předmět diskuze: Diskuze k aktuálním zprávám - Vlastní názor na aktuální téma, možno i s vložením odkazu na související článek.Samozřejmě bez osobních útoků,vulgarit a komolení jmen i nicků.
Máte nastaveno: řazení od: nejnovějších v stromovém zobrazení

Zobrazení reakcí na příspěvek #151202

Zobrazit vše


| Předmět: RE: RE: RE:
21.04.24 20:20:09 | #151202
Reakce na příspěvek #151200

Ukrajina taky neustoupí, protože oni se brání před zničením. Ukrajina se taky nevzdá a ani nemůže, protože bojuje o holý život. Uzavírat smlouvy s ruskem, které je klidně porušuje, nemá smysl. Ukrajina musí být vojensky silná, protože jedině to rusko odstraší a dá Ukrajině bezpečnostní záruky. To podporujeme dodávkami zbraní.


1  
 #151200 

| Předmět: RE: RE: RE: RE:
22.04.24 00:29:47 | #151208 (1)

Ukrajina se ničí bráněním a útočením, místo aby vyjednávala. Ukrajina v žádném případě nebojuje o holý život. To je neuvěřitelný blábol. Pokud se počet obyvatel Ukrajiny v posledních 15ti letech snížil odhadem ze 43 miliónů na 20-23 miliónů, (odhady), pak to ukazuje, jaká Ukrajina ke svým občanům je. Ochota za ní bojovat? Nevidím články o frontách před odvodovým úřadem. Spíše se ukazují honičky na brance, útěky za hranice mimo přechody. (Chtějí žít, kdekoli, ale žít).
O holý život bojuje ten, kdo má jít na jistou smrt. Rusové rozhodně nemají za cíl vyvraždit obyvatelstvo UA, to doufám uznáš i ty.
Představy o tom, jak UA odstraší RF, jsou z říše pohádek. Bohužel celkem dost dospělých na pohádky věří. Tím chci říci, že RF má tuto válku jako nezbytnou reakci pro zachování své bezpečnosti a nemůže ustoupit, dokud toto ohrožení jejich bezpečnosti nebude smluvně odstraněno. Dodávání zbraní Ukrajině je oddalování termínu
podpisu příslušných dohod, ničení infrastruktury a zabíjení lidí. Podporovatelé tohoto jsou objektivně spoluvrazi.
A pozor, tato válka může být zastavena příměřím dojednaným mezi RF a UA. Nelze ji ale skončit jinak, než dohodami, kde se mocnosti stanou ručitelem budoucího uspořádání. Sliby mezi RF a UA neplatí. Viz opakované porušovaní závazku UA o nečlenství ve vojenských paktech...


1  
 #151202 

| Předmět: RE: RE: RE: RE: RE:
22.04.24 10:03:01 | #151225 (2)

Ukrajina bojuje o holý život. Dokazují to výroky ruských představitelů a jejich propagandistů (uváděl jsem je zde), kteří otevřeně vyslovili, co na Ukrajině dělají a co tím sledují. Co Ukrajinu ničí, je rusko. To je ten skutečný faktor ukrajinského ničení. Opět tu ukazuješ svůj cynismus, když válečné škody přičítáš obránci a nikoli útočníkovi a když mluvíš o obráncích a těch, kdo je podporují, jako o vrazích. Vrahem je objektivně útočník a ti, co ho podporují. Ti, co po útočníkovi nepožadují, aby to své válečné vraždění ukončil. Podle tebe si SSSR za ty obrovské ztráty během 2. války mohl sám, protože místo aby s Němci vyjednával, tak se vojensky bránil a ničil si svou zemi. *30434*
Počet obyvatelů Ukrajiny se nesnížil. Z říše pohádek jsou tvoje fantazie a možnosti možností, kterými nás tady neustále krmíš. Ukrajina se klidně může stát státem se silnou armádou, to není nic nereálného, a tím odstrašovat rusko od jeho imperiálních choutek anektovat území Ukrajiny coby svého historického území (jak nás rusko informovalo). Dodávání zbraní Ukrajině je nezbytné pro ukrajinské přežití (ukrajinské státnosti a národnosti). Ruské řeči o ohrožení bezpečnosti jsou jenom nesmyslnou proklamovanou záminkou, jak už tu bylo dokázáno.


2  
 #151208 

| Předmět: RE: RE: RE: RE: RE: RE:
23.04.24 00:09:50 | #151279 (3)

To, co píši o žádoucí snaze o příměří Ukrajiny, má analogii v tom, jak nacistické Německo reagovalo na situaci po vylodění spojeneckých vojsk v červnu 1944. Výsledkem jejich přístupu byly další statisíce mrtvých, všudypřítomné rozvaliny. Vraždění do posledního dne války. Jaký to mělo smysl? Dokážeš toto pochopit? Asi ne! Asi to bude tím, že nestrádáš jako ti Ukrajinci a nad informací nikdy nepřemýšlíš v rozličných souvislostech. To je ukázka mladické debility, která časem pomine.
Počet obyvatel se nesnížil? Opravdu? To je o tobě jasně vypovídající tvrzení.
Ukrajina může postavit odstrašující armádu? Země s cca 25 mil. obyvatel oproti státu se 140 mil. obyvatel? V situaci, kdy existuje +- vyrovnanost úrovně zbraňové výzbroje? Proboha, proč si takovou armádu Ukrajinci už nevybudovali? Vždyť ji budovali od roku 2015 a nyní na to měli od února 2022 už 789 dní. Počet vojsk UA se citelně snížil, dodané sofistikované zbraně se nestaly spásou. Myslím si že, zde píšeš nemožné nemožnosti, popisuješ své sny a svá toužebná přání, nikoli skutečnost.
A Ruské řeči o ohrožení obranyschopnosti a bezpečnosti RF platí na stopro, je to doloženo řadou dokumentů. Že to nejsi s to pochopit, je tvoje duševní nedostatečnost. *6477*


 #151225 

| Předmět: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE:
23.04.24 10:16:00 | #151292 (4)

Jenom jsi zapomněl, že ve tvé analogii to německo bylo agresorem, tedy v našem případě rusko.
Takže proč to rusko pořád dělá? Je jediná správná otázka plynoucí z tvé analogie.

Ty máš prostě problém s chápáním reality, příměry si přizpůsobuješ jak "potřebuješ", logika je ti zcela cizí.

Znova si opakuj : Ukrajinci si o sobě rozhodnou sami. Neser se do nich.. Až to zabalí, napiš nám tady velkými červenými písmeny : "UFFF, konečně rusko vyhrálo" a nesnaž se tu zvrácenými morálními apely ovlivňovat nás, lidi s mozkem, kteří vědí, kdo je agresor (navíc bezdůvodný) akdo je oběť.

Je srandovní, žes to byl právě ty, kdo tvrdil, že urkajina má celou dobu početní převahu armády, najendou ne :.-)))) Tady jen podotek : kdysi jsme dělal orientační propočet možýností těch zemí - zhruba
42 proti 140 milionům
bez ženských 21 proti 70 milionům
bez dětí a starých chlapů 10,5 proti 35 milionům
nejméně půlka musí vyrábět - 5,25 : 17,5
čili poměr převahy rusáka je zhruba 1 : 3
při válce ale bývají ztráty 1 : 5-10 ve prospěch obránce.
takže úplně v pohodě.
navíc s pomocí západu je výhra ukrajinců v pohodě možná
což se už potvrdilo, nebýt těch půlročních přestávek, kdy se rusák zakopává a obminovává, a ukrajinec plnící budapešťskíé memorandum do poslední chvíle, tedy 27.2.2014, kdy v podtatě nemělo ani prak, tak i tak rusákovi brutálně zatápělo a zatápí (ze 3 dnů SVO už je asi 740 dví války) - zatímco ještě před půl rokem ruský letadla střílela z pozic v běloruslku, nad černým nebo kaspickým mořem, poslední 3 měsíce operují nad okupovaným územím
nezbývá než doufat, že se američané vzpamatovali ještě včas a včas dopraví zbraně a pomoc

nadějné je i to, že UA dostanou ATCMS s doletem 300 km a NATO už s evyjádřilo, že pro ukrajinu jsou legitimní cíle i na ruském území a může tam střílet - konečně se i rusklej človíček snad dozví, co jeho psychopat páchá už 10 let na UA

Takže : přestaň se utěšiovat, ty ruskej troubo, těma tvýma blábolama nikoho nepřesěvdčíš.
Až rusák vyhraje, tak si oddychni a řekni nám : Já vám to říkal!!!!
Ale bude to i tak o hovně, protože si o sobě rozhodují Ukrajinci, ty o nich nerozhoduješ a ty jen respektuj jejich rozhodnutí.
víc se po tobě nechce a ty nezvládáš ani to .-))))
to musí být hrozná porce zoufalství, co s tebou mává .-))))


 #151279 

| Předmět: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE:
23.04.24 10:41:05 | #151293 (4)

Ohledně ohrožení jsi to opět ty, kdo dodnes nepochopil, že ti nikdo neopoduje v tom, že pokud by rusku skutečně hrozilo nějaké ohrožení, objektivně, po marných jednáních a varováních by zaútočit mohlo - v případ ěskutečného ohrožení (co to je?) by to mohlo patřit do definice preemptivní války :-)))))))))))))­)))))))))

Jenže tady jsi právě podal důkaz, že nerespektuješ, ba přímo ignoruješ, rozum a realitu :

  1. vůbec nerespektuješ, že nic, co by vedlo k ohrožení bezpečnosti ruska, se v 2014 nedělo :-))) tedy ignoruješ realitu. veškeré ohrožení sis jen vymysel jako dementní "možnost možnosti" .-)))))))))))))­)))))))
  2. vraždění a kradení ospravedlňuješ "emocema" v putlerovo hlavě (pro teď pominu, že o nich víš hovno, jako ostatně o všem kolem té války, ale tvrdíš tu, co a jak putler podle tebe chápe). což prostě nestačí a nikdy to nebude omluvou (pro normálního člověka, pro ruskou svini a vraha, který s tím psychopatem i jen souhlasí, samozřejmě ano). Ostatně, putler se začal bezpečností ohánět až kolem 2021, kdy začalo hroyit, že si ukrouš vezme zpět krym a donbas, což jsou ale jeho území dodnes,ale ruská svině si myslí, že už je to jeho, protože si to napsal do ústavy :-)))) takhle se majetkové poměry ale nemění, kdepak .-))))

Takže co z toh oplyne :

"A Ruské řeči o ohrožení obranyschopnosti a bezpečnosti RF platí na stopro, je to doloženo řadou dokumentů. Že to nejsi s to pochopit, je tvoje duševní nedostatečnost."

Plyne z toho, že naopak TY nejsi schopen pochopit, že o ohrožení bezpečnosti jako obecném problému tu nikdo nepolemizuje, že my normální s mozkem jen odmítáme formu a způsob a důvody, s jakými se vytasil ruskej psychopat a jeho cizozemští vykusovači hemoroidi :-)))))))))))))­))))))) Prostě nechápeš, nevnímáš realitu, jsi ve svých smyšlených snech :-))))

  1. Rusku v 2014 žádné ohrožení nehrozili
  2. Rusák to věděl, proto se vymlouval na ubližování prorusákům (bylo to naopak), denacifikaci, biolaboratoře, atom, ..... tedy v naprosté většině - i pokud by to byla pravda, jakože nebyla - dlouhodobý stav.
  3. Rusák nemá jediný objektivní důvod tvrdit, že ho něco/někdo ohrožoval - ostatně, je dost analýz, že rusko se NATO ve skutečnosti ani nebojí
  4. I kdyby měl nějaké uvedené pocity, bez naprosto objektivního důvodu nemá rusák (nikdo) právo začít krást a vraždit v sousední zemi. Ostatně, i kdyby mu něco hrozilo bezprostředně, což legalizuje preemptivní válku, i tu by musel vést jen do okamžiku odstatěnněí nebezpečí a pak to předat "ke správě" OSN, SÁM ODEJÍT NEBO ZÍSKAT MANDÁT TO VOJENSKY ZAJIŠŤOVAT. to by ale musel doložit že a co mu hrozilo. nedoložil nic, tedy

Rusák naprosto svévolně, protiprávně a bezdůvodně rozkráda a vraždí na ukrajině jen ze svévolného emočního rozhodnutí umanutého psychopatického parchanta.

No a ty jsi úplně stejný prase.


 #151279 

| Předmět: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE:
23.04.24 10:42:48 | #151294 (4)

PS : ty jsi ukázka stařecké, senilní debility, Kvído.


 #151279 

| Předmět: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE:
23.04.24 11:06:36 | #151298 (5)

"Emoční nezralost je stav, který charakterizuje obtíže jedince s regulací a vyjádřením svých emocí. Lidé trpící tímto stavem často projevují nedostatečnou schopnost rozpoznat a identifikovat své vlastní emoce, což znamená, že nejsou schopni adekvátně reagovat na situace, které vyžadují emocionální reakci. "
https://1url.cz/cuyEm


 #151294 

| Předmět: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE:
23.04.24 14:21:46 | #151316 (6)

Já jsem reragoval zcela adekvátně na kvídovo neadekvátní reakce kvůli "Emoční nezralost je stav, který charakterizuje obtíže jedince s regulací a vyjádřením svých emocí. Lidé trpící tímto stavem často projevují nedostatečnou schopnost rozpoznat a identifikovat své vlastní emoce, což znamená, že nejsou schopni adekvátně reagovat na situace, které vyžadují emocionální reakci. "

ale to bys asi muslea číst i to, na co reaguji, jinajk se to zjistit nedá :-))))))))))))))))))


 #151298 

| Předmět: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE:
23.04.24 11:20:39 | #151302 (4)

Analogii nemá Ukrajina u nacistického Německa, nýbrž u SSSR. Už jenom z toho důvodu, že vraždí útočník a ne obránce, ale jinak i ostatní aspekty odpovídají situaci SSSR (technologicky i vojensky vyspělejší nepřítel, brutalita a nelidskost nepřítele, pomoc Západu - tehdy jen USA, boj o vlastní přežití...) Jaký to mělo smysl je jasné (tedy každému, kdo netrpí debilismem).
Ne nesnížil se. Lidé, co utekly před válkou, jsou stále obyvateli Ukrajiny.
Jistě že může. Ve vojenském kalkulu vždycky platí, že vojenská akce se musí "vyplatit", jinak není považována za úspěšnou. Když stála příliš mnoho zdrojů, jak lidských tak technických, tak se nevyplatila. A tímto může Ukrajina rusko odstrašovat, když postaví silnou a odhodlanou armádu a vyšle tím rusku signál, že mu nic nedá zadarmo a čeká ho peklo, když něco zkusí. Podobně ho může odstrašovat i spojenectví se státy NATO, které budou Ukrajinu "jistit".
Ukrajinci učinili obrovský pokrok ve svém vojenství, vždyť dovedou vzdorovat daleko silnějšímu protivníkovi! S armádou v roce 2015 by Ukrajina skutečně do toho měsíce "padla".
Ruské řeči o ohrožení obranyschopnosti a bezpečnosti RF neplatí vůbec, jak tu bylo prokázáno. Neodpovídá to tomu, co rusko skutečně říká, ani co dělá. To jsou fakta.


 #151279 

| Předmět: RE: RE: RE: RE: RE:
22.04.24 12:26:05 | #151240 (2)

Proč by měla vyjednávat s vrahem, ty dobytku?
Samozřejmě že bojuje o holý život, kdyby ses posral až nad obočí¨
Počet obyvatel na Ukrajině se snížil právě díky vám, ruským sviním, ty ruskej odhade.Ale i kdyby, co s edo toho sereš, vemeno ruský? To je věc ukrajiny, ne tvoje, ne rusáka. "logika"L ubylo jim opbyvatel, mám epúrávě je schlamstnou - jdi chcípnout, prase.
Ano, rusákové taky utíkají, pokud mohou, a žijí jinde. včetně papalášů

Rusové primárně nemají na ukrajině co dělat a nutit ho fungovat "po rusku". Nemají ttam co dělat, tím končí veškerá disputace, uznávající agresy ruský svině. To může uznávat jen stejná a větší svině. To snad uznáš i ty.

RF nikdo nic nedělal, nechystal a vymlouvat se na dojmy, že jim někdo chce ublížit a TAK ROVNOU ZAPÚTOČÍ prostě nelze :-)))) kdyby sis nachcal do huby, púrašivče. Pokud, mělo rusko jednat (a třeba vyhrožovat, pokud se nebude jednat). Nikoho nezajímá, co si rusko usmyslelo nemocnou hlavou kremelskýho psychopata.

A pozor : tato válka může být zastavena ukončením ruského angažmá a odchodem domů. Nikdo nikomu nemusí ručit, co si vrahounská svině usmyslí. Až budou usa navážet na ua rakety, pak ať varuje a případně zasáhne, do té doby nemá právo.

UA žádný slib rusku nedala, tak ho nemohla porušit :-)))))))))))))))))))
Neutralitu si dala do ústavy sama, rusku nic neslibovala, sama ji zrušila, AŽ PO AGRESI RUSÁKA.

Jdi si nechat dodělat tu oboustrannou lobotomii


1  
 #151208 

| Předmět: RE: RE: RE: RE: RE: RE:
22.04.24 12:30:02 | #151241 (3)

Lépe - v Budapešťském memorandu nějaké dohody jsou. Ty ale ukrajina neporušila, neutralita tam nebyla, To memorandum porušil jen a pouze ruskej svi%nák.


 #151240 

| Předmět: RE: RE: RE: RE: RE: RE:
22.04.24 18:54:48 | #151252 (3)

Tvoje až dojemná péče o Ukrajinu je hraná. Tobě jde o zástupnou válku z Ruskem,prostřed­nictvím Ukrajiny. Píšeš Kvídovi "Proč by měla vyjednávat s vrahem, ty dobytku?" No tak at nevyjednávají ale pak zemřou do posledního. Ale to tobě je u prdele,důležitý a o co tobě jde hlavně je to že před tím zabijou ještě nějaký ty Rusy,že ? O to jde hlavně,co ? Myslíš že tě neznám,ty vole. Zástupná válčička pěkně,vole. A ty pěkně z toho kibicování z dálky si půjdeš udělat kafíčko.


1  
 #151240 

| Předmět: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE:
22.04.24 19:01:34 | #151253 (4)

Dole psal Součet,což není až takovej mega fanatik jako ty a na rozdíl do tebe má i argumetny a jeho argumenty by byli i relevantní,kdyby ale na pár věcí jaksi nezapomněl. Za A) západ sám má máslo na hlavě jak prase. Za B) nemá dostatečné informace z Ukrajiny. Západní propaganda jaksi totiž pravdomluvností neoplývá. Součet ale není takovej totální fanatickej magor jak ty. Být západ svatej a férovej a Rusko opravdu by na Ukrajinu vlítlo,jenom proto že si chce kus Ukrajiny ukradnout,měl by pravdu. Jenže ono to není tak černobílé.


1  
 #151252 

| Předmět: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE:
22.04.24 20:06:34 | #151254 (5)

jsi totální mimoň, punťo... *575*


 #151253 

| Předmět: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE:
22.04.24 20:17:26 | #151255 (5)

Píšeš sobě, takže souhlasím, že tu není většího megafantaika, jako jsi ty .-))))
zbytek sraček nekomentuju .-)))


 #151253 

| Předmět: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE:
22.04.24 20:19:12 | #151256 (4)

???
Výhoda tvých "příspěvků" je, že nejsou k diskusi. To jsou takový sračky ...... a ty jsi neprostej blbec.
Ukrouši si rozhjodnou a žádnej ruskej vrahounskej sráč Kvído jim radit nebude, to je celé .-)))))
proč se s tím nedokážete smířit? .-)))¨
my normální upřednostňujeme právo před dojmologickou svévolí ruské svině, jako vy, ruskká vraždící prasata


 #151252 

| Předmět: RE: RE: RE: RE:
22.04.24 15:45:51 | #151245 (1)

Obsah příspěvku byl smazán. Důvod: krajně nevhodné


 #151202 

| Předmět: RE: RE: RE: RE:
22.04.24 21:26:02 | #151273 (1)

Pro SF - to byl pokusnej balónek a já na 100% věděl že budu smazán *4804* *2016* .....je jasný že nikoliv proto aby soucet podporoval ukrouše z vlastní kapsy, ale za "svině smaradlavý arogantní ukrajinský" *4804* *2016* ......je zajímavý že nadávky kde komu projdou, hlavně svině ruský už vůbec nevadí a přitom ukrouši i rusáci jsou naprosto stejná verbež.....nj, holt o ukrajinský polobohy se proboha živýho nesmí nikdo ani otřít ....FO UA *6054*


 #151202