Rozcestník >> Politika >> Diskuze k aktuálním zprávám

Informace

Název: Diskuze k aktuálním zprávám
Kategorie: Politika
Založil: Potua
Správci: Potua , Honza-Vichr
Založeno: 31.03.2020 21:23
Typ: Dočasné
Stav: Veřejné
Zobrazeno: 5567190x
Příspěvků:
150003

Předmět diskuze: Diskuze k aktuálním zprávám - Vlastní názor na aktuální téma, možno i s vložením odkazu na související článek.Samozřejmě bez osobních útoků,vulgarit a komolení jmen i nicků.
Máte nastaveno: řazení od: nejnovějších v stromovém zobrazení

Zobrazení reakcí na příspěvek #4047

Zobrazit vše


| Předmět: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE:…
11.07.20 12:01:34 | #4047
Reakce na příspěvek #4041

Neexistovala "hodná" StB a to si musel uvědomit každý,kdo se s ní jakkoliv zaháčkoval.In­formace na vše a na každého,byly fundamentem jejich činnosti."Složku" tak získali na každého v jejich zájmu.I pro služební cesty se vydávaly výjezdní doložky.Šestimístné číslo v rubrice "Statistika" bylo ve skutečnosti kódem,který upozorňoval příslušníky oddělení pasové kontroly na hraničním přechodu,že osoba může převážet např.zbraně,závadný listinný materiál nebo literaturu,pašovat zboží,drogy či naopak na ní má StB zájem a osobu je třeba bezcelně odbavit.(Řidiči kamionů ale rozhodně nemuseli podepsat spolupráci!)

https://www.idnes.cz/technet/vojenstvi/ezo-databaze-zajmovych-osob-neexistovala-hodna-stb-agent-stb-vyjezdni-dolozka-cibulkovy-seznamy.A191202_125117_vojenstvi_kuz



| Předmět: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE:…
12.07.20 11:59:26 | #4061 (1)

Spolupráci podepsali i oba naši podnikoví řidiči. Přiznali se k tomu hrdě sami po kterési žranici a pití na číchsi narozeninách. Kamioňáci určitě taky, ale ne všichni. Ve složkách jsem veden i já, už jenom proto, že jsem byl kdysi u výslechu a sestra v emigraci. Řekl mi to kdosi, kdo se hrabal v těch seznamech a našel mně tam, ale já jsem se nikdy o to nezajímal, je mně to jedno, s komunisty nemám co dělat.

S tím šestimístným číslem kdesi máš pravdu, jednou mi jakýsi zátupce z Vídně tvrdil, že na to číslo může klidně vozit i zbraně tam a zpět, nemyslím, že lhal.


 #4047