Rozcestník >> Politika >> Diskuze k aktuálním zprávám

Informace

Název: Diskuze k aktuálním zprávám
Kategorie: Politika
Založil: Potua
Správci: Potua , Honza-Vichr
Založeno: 31.03.2020 21:23
Typ: Dočasné
Stav: Veřejné
Zobrazeno: 5563065x
Příspěvků:
149965

Předmět diskuze: Diskuze k aktuálním zprávám - Vlastní názor na aktuální téma, možno i s vložením odkazu na související článek.Samozřejmě bez osobních útoků,vulgarit a komolení jmen i nicků.
Máte nastaveno: řazení od: nejnovějších v stromovém zobrazení

Zobrazení reakcí na příspěvek #68248

Zobrazit vše


| Předmět: RE: Moravec
03.07.22 13:26:41 | #68248
Reakce na příspěvek #68245

Nedívám se.
Bylo to formou :
Radím vám, odvolejte ho
nebo formou
nemyslíte, že by bylo nejlepší ho odvolat?


 #68245 

| Předmět: RE: RE: Moravec
03.07.22 15:20:59 | #68267 (1)
| Předmět: RE: RE: RE: Moravec
03.07.22 17:50:22 | #68282 (2)

Jo, díky. Předesílám, že nevím, co se na slovensku děje.

MORAVEC
"Když tady mluvíte o tom, že jste se inspiroval českou koaliční smlouvou a tím jak funguje koalice ... nebo koaliční rady, od Petra Fialy, neulevilo by se vám jako premierovi, pokud byste z vlády odvolal igorta matoviče, predsedu vaší politické strany a zároveň ministra financí, protože část té destability je právě dána igorem matovičem a jeho vystupováním .. uvažujete o tom ...."

HEGER
"Považujem vás za úplného profesionála z hlediska politických diskusí, naozaj vaše renomé je známé nielen v čechách, ale aj na slovensku, a uprímně myslím si, že takáto otázka do vašich úst nepatrí, pretože položiť členovi predsednictva otázku, že či bude odvolávať svojho predsedu je myslím si že prinajmenšom, a teraz prepáčtě, tu vysloviť na slovensku, čiže vy to neprodukujete (tady jsem mu moc nerozuměl), je prinajmenšom nezdvorilá a určitě politicky aj nelogická. (následuje výčet co vláda dělala, nevím, nakolik i matovič ....)
poveztě mi, kdě je destabilizovaná vláda (další výčet). Kde vidíte tu destabilizaci.

Fiala se pak Hegera zastal ve věci, že slovensko působí stabilizovaně a solidně. Také že nelze přebírat od jednoho všechno atd atp (ale pochopil jsem, že heger někde sám řekl, že si berou příklad z českých struktur a konání)

Čili Moravec možná popletl, že je slovensko destabilizované? MNožná něco předchozího tch besedníků nepochopil správně?
Z této informace, nebo situace, ale vycházel a hegera se přeci jen zeptal, jestli by mu odvolání matoviče neulevilo.

rozhodně mu tedy neradil a dokonce se ho ani neptal, jestli bude nebo nebude odvolávat "svého předsedu", jak si to přeložil heger. pouze jestli by se mu jako premierovi neulevilo.

samozřejmě uznávám, že takováhle otázka není úplně šťastná, ale nikoli že by to nějak signalizovalo aroganci nebo obecnou neprofesionalitu Moravce, ale prostě proto, že by Moravec měl vědět, že na tu otázku mu Heger nemohl odpovědět ani kdyby věděl přesně, co bude dělat a že bude odvolávat matoviče. Moravec tu výtku úak maprosto správně přešel a už se v tom nenimral, asi mu to docvaklo o chvilku později, než mělo.


 #68267 

| Předmět: RE: RE: RE: RE: Moravec
03.07.22 17:54:15 | #68284 (3)

Rozhodně nedával rady :-))))


 #68282