Rozcestník >> Společnost a komunity >> Amerika, američané, americké zvyky

Informace

Název: Amerika, američané, americké zvyky
Kategorie: Společnost a komunity
Založil: -
Správci: freekarol
Založeno: 21.11.2020 19:40
Typ: Dočasné
Stav: Veřejné
Zobrazeno: 5459164x
Příspěvků:
148199

Předmět diskuze: Amerika, američané, americké zvyky - *VULGÁRNÍ NADÁVKY & VULGÁRNÍ URÁŽKY směřující na zdejší diskutéry, nejsou povolené. *KDO MÁ BAN: https://bit.ly/3LQP8jE *SEZNAM VULGÁRNÍCH NADÁVEK: https://bit.ly/3Y90jei *FAQ: https://bit.ly/3v30yh1
Tato diskuze může obsahovat odkazy nebo příspěvky, které mohou obsahovat vulgarismy.
Máte nastaveno: řazení od: nejnovějších v stromovém zobrazení

Zobrazení reakcí na příspěvek #147886

Zobrazit vše


| Předmět: RE: RE: RE:
29.03.24 15:12:49 | #147889 (1)

boj s kvalitou se nejlépe vede nekupováním nekvality obecně, natož třeba za stejnou cenu jako stojí kvalita. to si musí okaučovat každý sám za sebe. a současně nelze chtít kvalitu zadarmo, což by plno lidí rádo
babiš je vemeno. ale zase nelze jmenovat jen jeho. obchodníci obecně v posledních letech, a m,nohdy oprávněně, ba nutně, zvyšovali ceny, protože museli kvůli vypnutým ekonomikám za covidu a nedostatku surovin atd atp, ale na druhou stranu víme, že třeba čeští zemědělci fňukali, jak musí musí zdražovat, aby se pak za 2022 prsili megazisky a za 2023 taky fakt škodný nebyli.
jenže to tak bývá vždy za nějakých krizí, to za prvé, a za druh= : poté, co babišovo vláda vysypala za 3 roky skoro bilion peněz mezi důchodce a státní parazity, a top tak, že ZA NIC, a z inflace čr způsobil minimálně 6 % (6 % eu green dealem, 6 % pocovidová krize světové ekonomiky - tedy bez toho sypání do koryt uvedený bychom měli v EU běženou inflaci do 12 %), nejen ti zemědělci, ale všichni skutečně pracující si to navýšení kupní síly (nebo snížení kupní síly důchodců a státních) zasloužili. jim tos stát nerozdá do otevřených tlam, jako těm uvedeným


 #147886 

| Předmět: RE: RE: RE: RE:
29.03.24 15:22:21 | #147892 (2)

Státní parazit není fakt, to je tvůj subjektivní názor. Ne, opravdu vše nemůže být soukromé, někdo pro ten stát pracovat musí a sotva to bude dělat zadarmo. Platební tabulky zrovna z někoho milionáře neudělají. Že tam makají i ti, kteří by tam pracovat neměli (flákají se tam nebo tu práci pořádně neumí), to už je věc jiná.

S dotacemi nic neuděláme, pokud tady budou převažovat voliči, kteří rádi peníze od státu. Politici pak samozřejmě budou veřejné peníze rozdávat, když za to budou zase zvoleni. A je jedno jestli jde o politiky v ČR anebo v EU.


 #147889 

| Předmět: RE: RE: RE: RE: RE:
29.03.24 17:20:43 | #147900 (3)

To je bohužel fakt.
Ty máš pravdu, že někdo pro stát pracovat musí. Samzořejmě, stát má svoje provozní nákaldy, někdo to musí řídit.

Problém je, že o tom ale musí rozhodovat LIDÉ, občané - kdo, co, kolik a za kolik. A ne samotní státní úředníci.
Že je v ČR problém se státní administrativou víme my, dokonce to ví EU, která je na tom ještě hůř.
Každá vláda ví, že by stát měl vystačit s polovinoustátních úředníků. A že by jejich platy měli být navázány na jejich význam a práci.

Jenže začít se musí od "stvoření státu" - kdysi státy vznikaly jen ze 4 zásadních důvodů :

  1. tvorba základních pravidle pro spolužití společnosti, abychom se nevraždili
  2. kontrola dodržování těch pravidel
  3. vynucování těch pravidel
  4. vnitřní a vnější bezpečnost

Nikde žádné zdravotní a sociální pojištění, sociální dávky, nikde žádných 200 poslanců (mimochodem, když jsme na to narazil - proč nemůže být systém zastupitelské demokracie, kde v PSP v ČR sedí za těch 130.000 jen 7 lidí, z každé politické strany 1, pouze s rozdílnou vahou hlasu podle počtu voličů?

Dále, kdo a proč stanovil, že práce učitele má hodnotu v průměru 130 % průměrné mzdy v ekonomice? Totéž u lékařů?
Proč někdo zaváděl do škol inkluzi, teď ji budeme rušit, když jsme s ní zkurvili x ročníků
Proč má mít úředník moc rozdělovat státní zakázky a tím si za peníze daňových poplatníků vynucovat ještě úplatky?
Dále, jak je možné, že si konkrétní vláda půjčí 1 bilion jen na to, aby ty peníze rozdala 2 skupinám, které je navíc nepotřebují. ale dobře jim samozřejmě udělají, aby ne, a třeba i ten hlas těm polstranám i příště hodí, že ano? normální brutální politická korupce. žádná vláda by nesměla být oprávněna si půjčovat peníze na úkor budoucích uměle vytvořených dlužníků. Pokud si nějaká vláda něco půjčí, při odchodu od koryta by MUSELA vynulovat případný jí způsobený schodek, dluh, a nebo by si šli nmatvrdo sednout a budoucí vláda by ho mohla vynulovat z roku na rok zrušením výdajů státu.

atd atp

prostě a jednoduše, na chod státu by bohatě stačilo 15 % daní. těch dalších 20 %, co ti berou, je právě na ty sračky, co jsme psal.

O tom, koho potřebujeme /jako národ) máme rozhodovat my. stejně jako o tom, kolik jsme ochotni za to zaplatit. A ne že nám to budou diktovat ti uvedení. Oni si mohou říct, kolik a za co chtějí - ae my musíme souhlasit. Může to vést k výkyvům, že nakoenc budeme souhalsit, když se ukáže, že jsou fakt nepostradatelní a že my chceme tu službu za každou cenu.
a v mnoha případěch si to mohou platit jen ti, co to fakt chtějí, a ti ostatní s emohou smířit s něčím jiným za menší peníze.
to dnes nejde. dnes ti samotný poslanec určí, kolik bude brát z tvých daní, a určí to i ostatním státním úředníkům "za pomoci" jejich odborů - to je paskvil.


 #147892 

| Předmět: RE: RE: RE: RE: RE:
29.03.24 17:22:21 | #147901 (3)

Ono nejde ani tak o dotace, jako o sociální systémy.
Z českého rozpočtu asi 1,1 bil ukradnou mandatorní výdaje přes 800 mld.
to přeci není normální.


 #147892 

| Předmět: RE: RE: RE: RE:
29.03.24 15:23:57 | #147893 (2)

Vis, po pravde receno, je opravdu tezke vam v necem verit, protoze vy na VSECHNO nadavate a vubec nic nevychvalujete­......a to by melo byt obracene aby vas nekdo bral vazne.


 #147889 

| Předmět: RE: RE: RE: RE: RE:
29.03.24 17:05:32 | #147899 (3)

A na co že já nadávám?
pokud něco popisuji reáln, není to nadávání.
nebo to mám vychvaliovat jen proto, abych nekritizoval? .-))))))))))))))
Já jsem se svým životem v čr naprosto spokojen.


 #147893