Rozcestník >> Věda a technika >> COVID-19

Informace

Název: COVID-19
Kategorie: Věda a technika
Založil: Temda
Správci: Temda , Selen
Založeno: 02.03.2020 15:58
Typ: Dočasné
Stav: Veřejné zamčené
Zobrazeno: 656742x
Příspěvků:
11776

Toto téma sledují (11):


Předmět diskuze: COVID-19 - UPOZORNĚNÍ DISKUTUJÍCÍM: Kovid je téma, kde může být nesnadné získat dobré informace. Proto upozorňujeme například na weby, které se tváří, že dezinformace vyvrací, ačkoli je šíří (např. manipulátoři.cz), nebo třeba na manipulativní informace státních médií (Česká televize, Český rozhlas), které musí být v každém režimu poplatné vládní moci. Proto studujete-li články propagačních či dezinformačních médií, ptejte se stále sami sebe: Proč říkají právě toto? Kdo má prospěch z této zprávy? Jak by mohl znít názor druhé strany? Protože fórum není názorově cenzurováno a může materiály neseriózních médií obsahovat, mějte prosím na paměti toto upozornění:
Tato diskuze může obsahovat odkazy nebo příspěvky, které lze považovat za manipulační, dezinformace či fakenews.
Proto dávejte pozor a fakta sami ověřujte nejlépe z více zdrojů.
Máte nastaveno: řazení od: nejnovějších v stromovém zobrazení

Zobrazení reakcí na příspěvek #11775

Zobrazit vše


| Předmět: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: Vyhrálo…
21.06.22 21:53:02 | #11775
Reakce na příspěvek #11771

To je tvůj problém, když nedokážeš rozeznat fakta a realitu. Mě o mé realitě přesvědčovat nemusíš, na to seš krátký.


1  

| Předmět: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE:…
21.06.22 22:02:02 | #11781 (1)

Na to rozeznání tvé reality jsou jistě krátví i tvoji lékaři a ošetřovatelé ve cvokárně :-))))))
Tak jak bych mohl já, normální člověk ..... *27179* *27179*


1  
 #11775 

| Předmět: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE:…
21.06.22 22:05:59 | #11786 (2)

Skus nejakou vecnou argumentaci ubozaku. Timto se tu zesmesnujes jen ty sam.



| Předmět: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE:…
21.06.22 22:07:41 | #11788 (3)

Jak vidno, pochopil jsi, že vám jen umožňuji se tu zesměšňovat :-))))
Pomineme, že vy zde neargumentujete ničím, max videjkama kdejakýho trdla na ty trubko, a zeptám se - copak bys chtěl vyargumentovat?


 #11786 

| Předmět: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE:…
21.06.22 22:12:51 | #11791 (3)

Můžeme začít třeba tímhle - kousek níž píšeš :

"
Lorak [Uživatel je online]

Předmět: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: Vyhrálo…

před 29 minutami | #11760 (7)
Jine vakciny co zname skutecne vytvareji imunitu a lidi chrani, jak pred nakazou, tak i pred umrtim, ale tohle zcela jiste neni pripad toho nebezpecneho, vysocerizikoveho a tak i pro imunitu lidi velice skodliveho sajrajtu nazyvaneho anticovid vakcina, ktery byl lidem nasilne vnucovan."

tak co kdybys prostudoval tyhle www, aby ses dozvěděl, že žádná vakcina není 100% účinná (nemůže být, je to logické), nikdy nevytváří trvalou imunitu a komtraindikace a negativní následky se najdou u všech? (samozřejmě vždy do 1-2 měsíců, později už není průkazné, že je to vinou vakciny, nějaké to negativum)

https://www.vakciny.net/pravidelne_ockovani/PRAVIDELNE.htm


 #11786 

| Předmět: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE:…
21.06.22 22:38:29 | #11810 (4)

Tohle ale nikdy nikde nikdo nepsal, to se ví, že i ty "běžné" vakcíny škodí, ale pořád jsou dlouhodobě otestovány, daleko déle vyvíjeny, mRNA vakcíny tady opravdu hromadně nebyly dosud použity, takže ani být nemůžou, kromě toho, vyšly určité informace o testování některých vakcín proti covidu-19, kde se určitá kritéria dala dočíst (to že se experimentovalo, a opravdu zase jen experimentovalo s těmito vakcínami už za doby Sars1 o ničem nevypovídá). Ty vycházíš ze statistik, která jsou masově zkreslována za účelem maskování negativního dopadu vakcín proti covid-19. Když i já znám případy, kdy to lidem poškodilo zdraví, a do statistik se to nedostalo, protože to nikdo oficiálně neuznal, přitom sám ošetřující lékař prohlásil, že je to po vakcíně, tak je zřejmé, že ta čísla jsou čistá lež. Mimo to u vakcíny na covid nebylo nikdy prokázáno, že by měla jakkoliv přínosně fungovat, stačí když se rozhlédnu kolem sebe, a nemusím jen číst ta tvá zkreslená masmediálně propagovaná čísla. Každý kdo byl v nemocnici nebo na jipu ti potvrdí, že tam ležel stejný počet očkovaných i neočkovaných, pokud to chtěl vidět a nepodlehl fámům mající jediný cíl tě opíchat.


1  

| Předmět: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE:…
21.06.22 22:55:32 | #11821 (5)

Lorak to očividně neví.
Navíc lže i v dalším, že vakcina byla někomu vnucována. Nastvení podmínek soužití se spoluobčany tak, aby je nějaký vymaštěný antoivaxer nemohl svou nezodpovědností nakazit, není nucení k ničemu. rozhoduje se člověk sám
Vakcyny na covid jsou vyvíjeny a testovány od 2004, navíc, vzhledem rozsahu padnemie a zapojení se celého světa ti "pokusní králíci" PRŠELI Z NEBE. vE SKUTEČNOSTI BYLA VAKCINA NA COVID K DNEKU OTESTOVÁNA NA ŘÁDOVĚ VÍCE LIDECH, NEŽ JAKÁKOLI JINÁ VAKCINA PŘEDTÍM.

V regulíc je dán počet očkovaných "pokusných krlíků". Té proočkovanosti dosáhli i vakciny mRNA. navíc u těchto vakcin je v podstatě vyločeno, že by mohly způsobit tu nemoc a tedy případně škodit.
Prosímtě, podle tvé logiky ale se tedy S KAŽDOU VAKCINOU na jejím počátku experimentovalo - to je ale celekm nesmyslný pohled na věc, ne? Tak proč když předchozí vakciny uznáváte, u té naa covid se oháníte "exeprimentováním", když tím smým MUSELY projít i všechny ty dnes už iznávané vakciny, ona je dnes už usnávaná i ta na covid, samozřejmě.
Každopádně ne, experimetny se provádějí na izolovaných virech nebo pokusných zvířatech, na lidech až po těch expsrimentech. Ale i kdybychom i to na těch lidech označili za experimentování, MESELA TÍM PROJÍT KAŽDÁ VACINA, každou vakcinu dostal nědo jako první z lidí, pak 2.,3. - do kolika pokusných králíků je to experiment? toto není argument.

statistiky nejsou zkreslovány, nejen proto, že data zasílají všichni příslušní lékaři a odborníci,a msyelet si, že sjou všichni zapojeni do ohromného komplotu na všechny ostatní lidí, to je skutečně na volňáska do cvokárny. navíc, v demokracii se nic neutají. a ještě navíc, vy jste NIKDY nepřinesli důkazy o něčem jiném, něčeho jiného. naopak jste postuně jen ustupovali a vymýšleli další a další pitomosti a výmluvy, jak vám věda a realita zužovala "výběh"

Nikdo ti nic takového nepotvrdí, už vůbec ne na JIPu, kde je v bezvědomí, jak by asi zjišťoval, kdo je a kdo není čkovaný?
člověče, MYSLI, jestli seš schopen ten proces aspoň anpodobit

a už se vyser i s lorakem na ty vaše hovna "každý kdo prošel kolem nemocnice ti potvrdí, že " - přiveď ho sem a ať doloží, jak to ví. Nepřivedeš nikoho, jen vám to někdo nakukal, kdo s váma mává jak s mávátkem na 1. máje


 #11810 

| Předmět: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE:…
21.06.22 23:22:47 | #11843 (6)

Právě že nebyla, jen velmi krátkodobě (ty s kterýma srovnáváš jsou i dlouhodobě), a ještě jsou záměrně zamlžovány okolnosti s nežádoucími účinky, tohle osobně vím, takže mě nepřesvědčíš. Ty čteš jen čísla co někdo někam nadatloval, tohle není žádný důkaz. Zajímavý, já znám jen vaxáče že to hromadně roznášely, takže jsou to spíš vaše hovna. I ve školách často navaxovaní, roznesli a pak skončili doma že jim bylo blbě. A ti co do sebe tuhle sračku naprat nenechali nic nechyli,a le byli kvůli vaxáčům v karanténě. Důkazy pod mikroskopem co to dělá s krvinkama se dají taky dohledat, přinesli je lidi z oboru, opět jim věřím víc než tobě, kdo nepřines nic, ani svoje argumenty, nebavím se jen o důkazech, sám už tady nic nedokazuji, protože vím že to nemá cenu. Tenhle úkaz u těch jiných vakcín pracujících úplně na jiných principech nikdy nikdo nepopsal, proč asi. Jasně, těch argumentů je moc, některé jasné, některé jen na něco poukazují, ale on není nic argument, haha. Není to pravda, jednalo se stále jen o experimenty, a teprve dlouhodobé masové užití, a jen na lidech může tyto vakcíny otestovat. Což se zatím ukázalo, že to je víc nebezpečné než k užitku, protože ten prokázaný obzvlášť u nových variant vyloženě nebyl, stejně tak donekonečné opíchávání je nesmyl, a nežádoucí účinky jen prohlubuje. Jo experimentovalo, ale vždy je někde dokladováno jak to trvalo dlouho, a dnes už to není experiment. Rozhodně mnoho vakcín se vyvíjelo úplně jiným postupem než tahle rychlovakcína, zkus si o tom něco najít. Ono už to že se celá řada odborníků na principu i faktech rozchází, jasně mluví za své, že porovnáváš jabka s hruškama.


1  

| Předmět: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE:…
21.06.22 23:45:52 | #11858 (7)

Testování se neměří dlouhým časem, ale počtem testovaných subjektů a stačí po dobu max 2 měsíců
Co ty víš nebo nevíš je tvoje věc, s tímhle hovnocucovým prohlášením ale nelez na seriozní diskusi - buď jsi schopen to nějak doložit a nebo je to naproso irelevantní

Ty znáš, ale důkaz nemáš žádný - ale všechn ystatistiky a trvdá čísla mluví přesně naopak. je tedy zjevné, kdo je tady blbec

Hele, ať to neprodlužujeme : nech tenhle svůj příspěvek někomu neznámému přečíst s dotazem, kolik důkazů řečeného v tom příspěvku našel, jo? .-)))))))))))))­))))))))))))))))))))))))) nebo jestli jsou to jen něčí žvásty, které sice tvrdí všechno možné a furt, ale prostě jen tvrdí bez jediného podložení :-)))
Pak mi řekneš, protože takhle se diskuse vést nedá :-)))) měj se :-)))))))))))))­)))))))


 #11843 

| Předmět: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE:…
21.06.22 23:53:30 | #11860 (8)

Opět lež, zase zavedění speciálních podmínek pro vakcínu na covid, a to ještě jen kvůli tomu, že o tom někdo neschopný rozhodl. Nežádoucí účinky můžou nastat i po půl roce, takže to co píšeš je holý nesmysl. To že to někdo vypustil nemá se skutečným testováním nic společného. Opět, odpovědi najdeš u lidí, co tomu rozumí, když budeš chtít, ale očividně nechceš.


1  

| Předmět: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE:…
21.06.22 23:54:36 | #11861 (8)

Vakcíny s kteými srovnáváš jsou prostě otestované desítky let, na tom nic nezměníš. Je vidět žes v koncích, tak vytahuješ tyhle bláboly.


1  

| Předmět: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE:…
21.06.22 23:57:05 | #11862 (8)

Nejsou tam důkazy, jen reaguju na tvé nesmysly.


1  

| Předmět: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE:…
22.06.22 00:05:58 | #11864 (9)

A jen doplním, že tys důkazů, a tvůj kmen Stanley, dodal od začátku přibližně 0, to jen aby ti to nebylo líto.


2  

| Předmět: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE:…
21.06.22 23:59:26 | #11863 (8)

ty píšeš pouze o podmínkách, které někdo uvedl, aby mohl tuhle rychlosplašku oficielně vypustit, ale s dlouhodobým testováním to nemá nic společného. U čehokoliv se uvádí dlouhodobé i krátkodobé dopady, takže to že ty sis to zkrouhnul logicky jen ku obrazu svému a bereš to za argument je dokonce srandovní.


1  

| Předmět: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE:…
21.06.22 23:50:49 | #11859 (6)

A dokud budu znát z reálu, nikoliv jen tvá vyčtená nic neříkající čísla nic neříkajících srovnání jablek s hruškama, a nejsem sám, jasnou převahu negativ, nad jakýmikoliv pozitivy (ty prokázané nejsou, u nových variant jsem viděl zřetelně že je to k hovnu), ano znám i pár případů, kdy někdo zemřel na covid a nebyl naočkovaný (ale jsou v minoritě), ale znám i všechny ty zbylé případy (všem lhali), tak tyhle lživé teorie a statistiky prostě uznávat nebudu, to máš holt smůlu, tohle mě stačí k tomu, abych si o celku udělal obraz sám, bulvární zprávy z internetu jsem nikdy nebral moc vážně, viz důkazy které tu v minulosti od tobě podobných často padaly. Kromě toho že ty tvé informace postrádají smysl, protože dlouhodobě otestovaná ta vakcína za ten u některých lidí ani necelý rok prostě není a dlouho ještě ani nebude.


1  

| Předmět: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE:…
22.06.22 17:30:48 | #11890 (7)

Z reálu ty jako naprostej laik, amater a hltač píčovin antivawerů ale neznáš nic, to je ten tvůj problém.
měl bys víc studovat


 #11859 

| Předmět: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE:…
21.06.22 22:44:42 | #11814 (4)


| Předmět: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE:…
21.06.22 22:46:51 | #11815 (5)

A jestli chces muzeme se vedle toho i vecne bavit o tom jak casto potrebujes ockovani u covidu, ktere ti navic zadnou iminitu nevytvari a nechrani te a jak je to v pripade tech treba i vyse zminovanych vakcin nejen co se tyce intervalu ale i ucinnosti ochrany.



| Předmět: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE:…
21.06.22 23:01:50 | #11823 (6)

ALe no tak. Víš, co to je VAERS, ty TRDLO? :-))))))))))))))))))
To je organizace, která sbírá hlášení např. i uvedneých negativních důsledků očkování, ale co je podstatné : hlášení provádějí samotní lidé :-))))) tedy tam hlásí i zardunnutí vpichu, že mále omdleli, ale už nenapíšou, že omdlívají při jakýkoli jehle, atd atp. prostě hovna a sračky. naprosto nic nereprezentující seznam negativních následků, poslaných i lidmi, kteří ani nebyli očkovaní, dokonce jedne pan tamější doktor se přiznal, že hlásí negativní dopad čkování na sebe, protože po očkování zemřel .-)))))))))))))­))))))))))))))))))))))))­))))

Co se týče toho druhého, bavit se nemusíme, rozhodně ne, dokud si nepřečteš ten web vakciny.net. pro mne by to byla jen ztráta času. tam se dočteš, že žádná vakccina není na věky, ani nemůže být.
stejně tak je fascinující, že tohle řeší někdo v době, kdy už roky se přeočkováváme proti chřipce (která mimochodem zabije jen 2x méně lidí ročně než covid, v tuhle cvíli, v 2020 to samozřejmě bylo jinak).
vakcuiny imunitu samozřejmě vytvářejí. víš, proč je třeba jen na půl roku?


 #11815 

| Předmět: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE:…
21.06.22 23:09:45 | #11831 (7)

Nebyl by jiste problem kvantifikovat i ta skutecne zavazne vedelejsi ucinky kde v pripade covid vakcin to byla asi polovina vsech pripadu a pak kdyz mluvime o umrtich, tak jednoznacne covid vakciny vedou a za ten kratky cas zabili vice lidi nez covid vir samotny a nepochybne i vic lidi nez jak to bylo u vsech ostatnich vakcin dohromady za cela ta leta co uz jsou narozdil od covid vakcin pouzivany.



| Předmět: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE:…
21.06.22 23:17:36 | #11839 (8)

Tak to udělej a až potom dolez s důkazy .-))))


 #11831 

| Předmět: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE:…
21.06.22 23:37:02 | #11854 (9)

Mohl by si videt, ze uz jen ten pocet hlasenych nezadoucich ucinku ve velice kratkem case je nekolikanasobne vyssi nez jak je to u jinych vakcin. Tak uz logicky i z toho ti musi byt jasne, ze ten covidi experiment je nesrovnatalne nekolikanasobne nebezpecnejsim pro zdravi i zivoty lidi a to se tyka i poctu umrti, kterych bylo v souvislosti s covid vakcinami zdokumentovano nekolikanasobne vic nez v pripade vsech ostatnich vakcin dohromady za cele ty dlouhe roky jejich pouzivani.

Anticovid vakciny je nekolikanasobne vsechny dohromady prekonali ve velice kratkem case a tak riziko umrti ci vaznych vedlejsich priznaku je nekolikanasobne vyssi a je nesrovnatelne vyssi pri srovnani s kteroukoliv jinou znamou vakcinou.



| Předmět: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE:…
21.06.22 23:40:09 | #11856 (10)

Už jsme ti jasně vysvětlil, že :

  1. kyž něco začíná a formou pandemie, samozřejmě a logicky je i hlášených nežádoucích účinků víc, protože v jedn okamžik na světě onemocní miliony lidí. kdyby měli naši středověcí předci stejné možnosti jako my dnes, kolik asi by se objevilo hlášení při třeba morové ráně, nebo choleře. ... ty vůbec netušíš, o čem píšeš, jak jsi blbej
  2. už jsme ti napsal, že hlášení byla i falešná, od lidí jako jsi ty, ale i třeba pravdivá, ale obyčejnými lidmi, teří za negativní projev vakciny považovali i to, že zakopli. ty protě vaříš z naprostých hoven a podle toho vypadá tvoje infromační menu

 #11854 

| Předmět: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE:…
23.06.22 18:15:41 | #11950 (5)

Důvod? No, je ten , že vyplňování nežádoucích účinků lékař dělá zdarma, ve volném čase...
Četl jsem, že existuje studie, že je nahlášeno i jen 1% nežádoucích účinků. Protože vyplňování vedlejších účinků je zdarma a trvá až půl hodiny... Ptal jsem se některých lidí, kterým nebylo po vakcíně dobře, prý to nehlásili...

No, to se ale špatně stanovují vedlejší účinky.... Když chybí data. ...


 #11814 

| Předmět: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE:…
23.06.22 18:18:34 | #11952 (6)

No, chybí data. Ve VAERS je jich 10x víc než tam patří.

Na druhou starnu, proboha, kdo by dnes ještě hlásil jako nežádoucí účinek zarudnutí nebo pobolívání vpichu?
pokud došlo k dočasnému ochrnutí, tromboze ap., tak to nikdo hlásit nemusel, s tím si každej k doktorovi doběhl hned ... a to jsou jediné negativní důsledky, které stojí za to zkoumat.


 #11950 

| Předmět: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE:…
23.06.22 18:21:06 | #11954 (7)

Navíc, před každou včeliščkou je člověk dotazován i na to, jak "přežil" předchozí vpich/vpichy, takže tam to klidně může říct, to má doktor zaplacený a do systému to zanesou brigádníci nebo kdo .-)))


 #11952 

| Předmět: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE:…
21.06.22 22:50:24 | #11818 (4)

A počet lidí kolik se nechalo opíchat před rokem nevypovídá ani o možných následcích do budoucna (v čemž má dosavadní očkování desítky let náskok), už teď je jich dost, jenže lháři jen vše popřou. Takže s tím vaším větším otestováním opatrně.


1  

| Předmět: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE:…
21.06.22 23:02:35 | #11825 (5)

Teď nerozumím, co mi tím chceš říct?


 #11818 

| Předmět: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE:…
21.06.22 23:11:09 | #11832 (6)

Jak furt argumentujete že je ta vakcína otestovanější než ty co jsou tu povinné, popř. i některé volitelné, a přitom je to kravina, nejsou ani náhodou. To že před rokem a někoho ani ne opíchali mraky lidí nic nedokazuje, vůbec.


1  

| Předmět: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE:…
21.06.22 22:04:36 | #11784 (1)

Shadow_of_Krak alias SirStanley je jedna z obeti techto zlocinnych pharma podvodniku. On by zrejme nemel zadny problem uverit i prodejcum pervitinu, ze je to vsechno ok a nemusi se niceho bat.


1  

| Předmět: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE:…
21.06.22 22:06:33 | #11787 (2)

nejsem alias. od vás zde se vyznačuju asi jen jedinou věcí - mám funkční mozek a víc skutečných znalostí


 #11784 

| Předmět: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE:…
21.06.22 22:21:16 | #11796 (3)

Tak minimalne je v tomto ohledu stejne postizen jak ty a to nejen ohledne te lzive covidi propagandy.



| Předmět: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE:…
21.06.22 22:26:56 | #11800 (4)

Které ty lži už jste prokázali, broučku? .-)))))))))))))))))


 #11796 

| Předmět: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE:…
21.06.22 22:30:20 | #11804 (5)

Broucku lzi mas predevsim v te svoji zmagorene hlavince. Skus se podivat na zacatek vlakna a zamysli se trochu nad tim co je tam napsano a co dnes priznavaji i zlocinci z WHO spolupracujici s organizovanym covidim zlocinem i pri sireni tech lzi a demagogii v teto veci, kterymi poskodili vsechny lidi zijici na zemi.



| Předmět: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE:…
21.06.22 22:36:34 | #11808 (6)

Na začátku vlákna není napsáno nic směrodatného :-)))) Nakonec, ani nevíme, jestli je to pravda, ale to by se dalo zjistit. každopádně dělat z toho závěry, že metoda švédska by stejně fungovala v každé zemi, to může fakt jen pitomec :-)))
jsi takový pitomec? :-))))
proč se ptám, že.


 #11804 

| Předmět: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE:…
21.06.22 23:11:52 | #11834 (7)

Sazmorejme, ze je to pravda a je to velice smerodajne a potvrzene i ze strany WHO co narozdil od Svedu doporucovali tu covidi totalitni sikanu, ktera samozrejme nedelala jeste vic skody nez samotny covid vir.



Tato diskuze je zamknutá a nelze do ní přispívat žádné příspěvky