Rozcestník >> Esoterika a záhady >> Cestou tajemna s panem LUNY

Informace

Název: Cestou tajemna s panem LUNY
Kategorie: Esoterika a záhady
Založil: -
Správci: soucet
Založeno: 23.10.2021 12:02
Typ: Dočasné
Stav: Veřejné
Zobrazeno: 274842x
Příspěvků:
4288

Toto téma sledují (0):


Předmět diskuze: Cestou tajemna s panem LUNY - Nevysvětlitelné záhady, tajemné bytosti, UFO, mimozemské civilizace a blízká setkání, posvátné a jiné texty, záhadné stavby, odkazy z minulosti, cestování časem a prostorem, proroctví, zvláštní jevy, nové objevy na Zemi i ve vesmíru, v přírodních vědách, dávné civilizace, duchovní kultury a náboženství, vědecké poznatky současnosti i dávnověku, vznik života, člověka, podivní tvorové, duchové, andělé, zvuky, jiné dimenze, jedinečnost bytí a nadpřirozené schopnosti, teleportace, telekineze, telepatie. Historie a její paradoxy. Vlastní setkání s tajemnem. Názory, podněty, otázky, odkazy, upozornění na přednášky, výstavy, zajímavé knihy, články, filmy, fotografie. Pokud někdo vybočí z přemětu diskuse, nemáme mu to za zlé. V této diskusi se svými přispěvky obohacujeme navzájem a snažíme se vytvářet dobrou náladu. Nestojíme o hádky, napadání a nadávky. Vezměte to prosím na zřetel. Děkujeme. Jakékoliv odkazy nebo obrázky jsou zde jen orientační, sloužící k dokreslení dané situace a nemají jiný (skrytý) význam ani poslání.
Máte nastaveno: řazení od: nejnovějších v stromovém zobrazení

Zobrazení reakcí na příspěvek #2614

Zobrazit vše


| Předmět: RE: RE: RE: RE:
23.11.21 22:42:37 | #2614
Reakce na příspěvek #2612

Rozumím Jung mi něco říká, někde už zaslechl,ani se nedivím že je zaujmulo překlad něčeho takového,je to vlastně jiný způsob léčby člověka,jak už jsem psal kdysi, myslím tobě kdesi na diskusích:Psycholog léčí člověka z venčí, naslouchá mu a povídá si sním.Vychodni filozofie,je psychologie co pacienta léčí že vnitřku,jde více hlouběji poznat sebe sama.


 #2612 

| Předmět: RE: RE: RE: RE: RE:
24.11.21 18:16:58 | #2638 (1)

Carl Gustav Jung byl psychiatr, z jeho psychologie mimochodem hodně čerpají ezoterici (termíny archetyp, kolektivní nevědomí, ale i komplex, extrovertní/in­trovertní pochází od něho). Jungovo psychologie se např. snaží léčit "zevnitř", což ale neznamená, že by měla větší úspěšnost než jiné psychologické postupy.
Jako léčba se to dílo asi pojmout nedá, spíš cesta ke zralé a celistvé osobnosti, k nalezení a uskutečnění sebe sama, psychologicky řečeno. Jinak psychologie je fakticky každé náboženství, protože všechny náboženské pojmy se dají převést na psychologické.


 #2614 

| Předmět: RE: RE: RE: RE: RE: RE:
24.11.21 18:46:02 | #2644 (2)

Vím já čerpám psychologii z buddhismu.


 #2638 

| Předmět: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE:
24.11.21 22:07:12 | #2662 (3)

Tak Budhismus obsahuje jen malý výsek z psychologie člověka, ale zato jde v tomto výseku až do maximální hloubky.


 #2644