Rozcestník >> Náboženství >> Ateistická společnost

Informace

Název: Ateistická společnost
Kategorie: Náboženství
Založil: sirStanley
Správci: sirStanley , Ondi
Založeno: 10.01.2020 11:58
Typ: Dočasné
Stav: Veřejné
Zobrazeno: 2763976x
Příspěvků:
75983

Předmět diskuze: Ateistická společnost - “Ateismus je pochopení, že neexistuje žádný věrohodný vědecký ani faktický důkaz existence boha, bohů nebo jiných nadpřirozených jevů a bytostí.” Ateismus je racionální a pragmatický a humanistický postoj k světu. Racionální v tom, že usiluje o poznání pravdy ( tím odmítá teorie o existenci neprokázaných nadpřirozených bytostí a jevů). Pragmatický, protože za prioritní považuje to, co je užitečné a prospěšné (náboženství to není, už proto, že lidi rozděluje - viz vztahy mezi židovskou vírou, islámem a křesťany). Humanistický proto, že na první místo staví člověka, skutečnou bytost, nedokonalého, ale vyvíjejícího se tvora, jakým jsme my všichni (ne tedy nějakého vymyšleného stvořitele mimo čas a prostor, kterého ani nelze dokázat).
Máte nastaveno: řazení od: nejnovějších v stromovém zobrazení

| Předmět: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE:…
před 5 hodinami | #79042

???
Evoluce je evoluce, tedy princip, kdy při změně vnějších podmínek na nějakou formu života přežívají jen ti adaptibilnější.
Evoluce není žádný řízený proces od horšího k lepšímu nebo jakkoli zamýšlenému, nebo i jen od méně adaptibilního k více adaptibilnímu

Tu nejjednodušší formu evoluce, jak jsme ti již psal, lze dokladovat na viru SARS 2 COV-19, se kterou jsme tě už senzamoval, a která je navíc naprosto snadno pochopitelná, protože jednoduchá a dostatečně rychlá a my měli možnost ji sledovat přímo v přímém přenose.



| Předmět: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE:…
před 4 hodinami | #79050 (1)

Sorry, návštěva.
Takže :
někteří dezoláti přišli s tvrzením, že vznik nových variant viru je způsoben tím, že se covid přizpůsobuje vakcinám.
není větší pitomosti. byť teda to není úplně snadné na pochopení, že to je vlastně naopak - stejně jako ty nemůžeš pochopit, že ateista něvěří v existenci boha a ne že věří v neexistenci boha - to je diametrální rozdíl mezi vírou v něco a nevírou v něco.

Takže zjednodušeně :
vis je jen tukový váček, a v něm je zlomek DNA. Když se vir dostane do buňky, začne se množit tím, že přepisuje tu svoji DNA do DNA/RNA buňky a ta pak přímo vytváří ten virus, dokud se nevyčerpá a nechcípne.
A teď je chvíle pro evoluci :
některé ty kopie viru se zkopírují s nějakou chybou - to je u DNA naprosto běžné. a vznikne nějaká varianta, která je třeba jen trošičku odlišná proti původnímu viru. JENŽE přesně ta malá odlišnost způsobí, že virus "obejde" (nikoli záměrně, řízení, inteligenci tuk nemá) vakcinu a do buňky se dostane jinak, než proti jakému způsobu je vystavěná vakcina/obrana. Tento klon tedy přežije, protože (i když náhoda eexistuje) čistě "náhodou" u něj došlo k mutaci, která mu umožnila vakcinu obejít.
Eoluce, o které se bavíme JE TOTÉŽ, jen ve větším - nefunguje to tak, že ze vzduchu zmizí kyslík a nějaké organismuy se během týdne naučí dýchat něco jiného, kdepak. funguje to tak, že kdo byl odkázán jen na kyslík, chcípne, a přežijí jen ty mutace, varianty, které jsou nějakou chybou v kodování schopny "dýchat" třeba metan (viz hlubokomořské organismy)

čili evoluce = VYUŽITELNÝ nepřetržitý tok chybových stavů v klonování, přepisu DNA, který organismu předem umožní využít něčeho víc, než původní organismus. s tím, že většina mutací naopak chcípne.

to je evoluce, nic víc, nic méně, nic zázračného na ní není.


 #79042 

| Předmět: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE:…
před 4 hodinami | #79053 (1)

mimopcjhodem, virus SARS 2 cov-19 může klidně zmutovat do úplně jiného viru, způsobující úplně jiné onemocnění.
ve světě virů to bude mezidruhová evoluce.
proto je otázkou, ne jestli máme pro mezidruhovou evoluci důkaz, ale jestli existuje něco, co mezidruhovou evoluci jednoznačně vylučuje.
nemáme.


 #79042 

| Předmět: pro správce
před 12 hodinami | #78954

páni správcové, až si to přečtete tak to klidně smažte jako OT - ale:
měla jsem o víkendu jiné starosti (parádní výlet - hledání zámlů v okolí, i bývalých -- kdo chce může závidět - dovoluji - fakt to byla legrace)
ale dnes mám trochu času a ejhle: smazané příspěvky *4220* *4220*
je to fakt na šaškec se tím probírat, když nevím, o co jde *2527* *2527*
tak se trošku zamyslete! Ono to vůbec nevadí, že tady nějaký příspěvek zůstane viset! O nic přece nejde, počet příspěvků neplatíme!!
A pokud vám někdo vadí z principu, tak ho zablokujte a má po žížalách!!!
Mějte se fajn, jdu dodělat oběd....
stařenka



| Předmět: RE: pro správce
před 12 hodinami | #78958 (1)

prostě jeden antivax konspirační žvást zadruhým,viz níže ,nějaký čas sem s temito trotly co je šíří strávil a snažil vysvětlovat,vy­vracet - je to úplně k ničemu ,furt melou ty hnoje dál,nevidím žádný důvod proč bych to měl tu na foru tolerovat když to nikam nevede

visitor77 Uživatel je online | Předmět: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE:…08.07.2024 11:45 | #78940
Reakce na příspěvek #78936
nuž, v EP jeden náš poslanec oslovil jednu, aby vysvetlila jej spriaznenosť so Pfizerom a tie obchodné transakcie Pfizeru s EU za 100 mil eurom priamo ju vyzval v EP aby to vysvetlila - neodpovedala! dokonca sa pred niekoľkými mesiacmi hovorilo o vyšetrovaní - ale všetko uviazlo...stovky miliónov vakcín Pfizeru s už expirované v mrazákoch štátov EÚ (sú už nepoužiteľné), ale niekto za ne vyfasoval peniaze.
visitor77 Uživatel je online | Předmět: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE:…08.07.2024 11:45 | #78940
Reakce na příspěvek #78936
nuž, v EP jeden náš poslanec oslovil jednu, aby vysvetlila jej spriaznenosť so Pfizerom a tie obchodné transakcie Pfizeru s EU za 100 mil eurom priamo ju vyzval v EP aby to vysvetlila - neodpovedala! dokonca sa pred niekoľkými mesiacmi hovorilo o vyšetrovaní - ale všetko uviazlo...stovky miliónov vakcín Pfizeru s už expirované v mrazákoch štátov EÚ (sú už nepoužiteľné), ale niekto za ne vyfasoval peniaze.
avšak nevytvorili takmer žiadnu pamäťovú imunitu (len na niekoľko dní či týždňov) imunokompetentných buniek, - a tak vakcíny zlyhali, a poškodiili zdravie miliónom ľudí, čím - imunizovaný (hlavne viackrát) človek bol naplnený zmesou škodlivých látok vo vakcíne s minimálnou imunogenecitou mRNA...časom uvidíte...imunitný systém bol v chaose, hodne ohrozený...


 #78954 

| Předmět: RE: RE: pro správce
před 12 hodinami | #78973 (2)

Klidně to nechávej - jen to podtrhuje jeho (ne)"vzdělání" - a potřeba se vést těmi, co mají potřebu být pokaždé "proti proudu" - člověk se nad "jeho" názory pousměje a někdy i dobře zachechtá. *5087* *5087* *5087*


 #78958 

| Předmět: RE: RE: RE: pro správce
před 11 hodinami | #78978 (3)

Já bych to tu nenechával. Je správné to mazat, jestliže to přesáhne určitou míru. To co dělá, je v podstatě tapetování.


 #78973 

| Předmět: RE: RE: RE: RE: pro správce
před 10 hodinami | #78997 (4)

Nepodmiňoval jsem to *3770* *5653*
*5087* *34087*


 #78978 

| Předmět: RE: RE: pro správce
před 11 hodinami | #78981 (2)

Víš, že mne by docela zajímalo, odkud Visitor tyto informace má? Jestli je to z nějakého věrohodného zdroje nebo je to z nějakého řetězového emailu, co si mezi sebou přeposílají důchodci.
Já s tím bojuji stále. Ještě mám několik strýčkú a tetiček a jejich kamarádů, kteří takovéto ZARUČENĚ PRAVDIVÉ emaily dostávají. A věří jim.
Kdysi mně to přeposílali.
Jenže já jsem si každý takový případ ověřovala a přeposlala jsem jim, co jsem zjistil.
Ve výsledku to mělo jenom takový účinek, že mně to prostě přestali posílat a dál si melou svoje...


1  
 #78958 

| Předmět: RE: RE: RE: pro správce
před 11 hodinami | #78986 (3)

Nemusí to nutně znamenat, že kdo byl proti očkování, tak musí patřit do té skupiny konspirátorů proti všemu. Opravdu proti byli i odborníci, bylo to hodně rozdělující téma.


 #78981 

| Předmět: RE: RE: RE: pro správce
před 11 hodinami | #78988 (3)

Kdysi, to už je pár let, chodil řetězový email a v něm fotografie vily jednoho politika. Přestože to byl (už nevím který) politik, kterého jsem zrovna nemusela a měla proti němu výhrady, tak tohle mně přišlo opravdu "přes čáru". Tak jsem se na fotky podívala podrobněji. Na jedné byla malá část výhledu do zahrady a mne praštilo do očí to, co tam rostlo. Jak to, že to, xakru, vyrostlo takhle velké a nezmrzlo to? Není to v květináči! Víc fotek ze zahrady tam nebylo. Tak jsem si jednotlivé fotky nechala prověřit a ejhle! On to byl inzerát na prodej nějaké luxusní vily kdesi v sakroch (v Dubaji? už fakt nevím) a to byly fotky realitní kanceláře, co to prodávala *2457* v tom inzerátu bylo fotek daleko víc ale z těch by bylo možné určit, že to opravdu není chajdaloupka kdesi za Prahou, jak to email prezentoval *2457* *2457* A co myslíte: uvěřili mně? Samozřejmě NEUVĚŘILI a dál si mleli své....


1  
 #78981 

| Předmět: RE: RE: RE: RE: pro správce
před 11 hodinami | #78990 (4)

Můj kamarád kostelník, co žije zednářama ve Vatikánu a všema volovinama, mi poslal mejlem prý fotku vnitřku letadla, kde byly nějaké nádoby, ze kterých na nás rusáci sypali koronavirus - chemtrails. V tom mejlu bylo už tak 200 adres, co si to přeposílali.


3  
 #78988 

| Předmět: RE: RE: RE: RE: pro správce
před 10 hodinami | #79000 (4)

Přesně - no a jedním z těch tisíců a tisíců je náš odborník visitor.
*5087* *17619* *17619* *17619* *17619* *17619* *5087*


 #78988 

| Předmět: RE: RE: RE: RE: pro správce
před 8 hodinami | #79004 (4)

To znám spíš z pořadů investigativních novinářů.
Má máma mi ve školení pro život člověka (v mém předškolním věku) povídala "Lidé chtějí být klamáni".
Jde o důvěřivost lidí (obětí) a pracovní pole pro podvodníky (manipulátory). Nejde jen o sliby věčného života po smrti, ale třeba i o pleťové krémy slibující omládnutí o dvacet let, nebo o luxusní ubytování s výhledem na moře, či o zhodnocení úspor o dvaceti procentní úroky každý měsíc.
Také mi kolega kdysi nabídl podíl na výhře v loterii (6 z 45), prý může sehnat dokonalý rozpis čísel zaručující jednou všech šest správných, padesátku pět správných a tisícovky čtyř správných čísel. Prý za to autor chce "pouhých" třicet tisíc šilingů. Kolega by dal 15 a já bych měl dát taky 15 tisíc (pomalu měsíční plat, tehdá). Tak jsem se kolegy zeptal kolik těch lístků musíme vyplnit a zaplatit v trafice (jedna sázka byla, jestli mne paměť neklame za pět šilingů. Pak jsem dal kolegovi krátký kurz v matematice na téma kolik sázek by se muselo vyplnit (přes 8 milionů), aby jedna měla všech šest správně. A že by nás to stálo minimálně dvakrát víc, ale třeba také desetkrát víc, nehledě na neproveditelnost vyplnění takového šíleného množství blanketů i při zapojení všeho příbuzenstva.
Asi mi neuvěřil, nevím, ale víckrát mne tím neotravoval.


1  
 #78988 

| Předmět: RE: RE: RE: pro správce
před 10 hodinami | #78996 (3)

mno a přesně o té poslední větě to je, jenom já vydržím někomu něco vysvětlovat v dobré víře že chce pochopit,najít pravdu, jen pár dnů,týdnů .....né roky


 #78981 

| Předmět: RE: RE: RE: pro správce
před 10 hodinami | #78998 (3)

Z podobných, jako čerpá ty proruské žvásty.
*19376* *5655* *5655* *5655* *19376*


1  
 #78981 

| Předmět: RE: RE: pro správce
před 11 hodinami | #78983 (2)

Toto napíše ulhaný *2083* ne vědec, ani nečetl studii kde se ta vakcína testovala na tisících dobrovolníků prostě lhář Visitor.


 #78958 

| Předmět: RE: RE: RE: pro správce
před 11 hodinami | #78984 (3)

Visitor je přesvědčen, že to je pravda. Ráda bych věděla, proč si to myslí.
Z jakých zdrojů čerpá.


 #78983 

| Předmět: RE: RE: RE: RE: pro správce
před 11 hodinami | #78995 (4)

ho pustím no ale stejně ti neodpoví protože s tebou ...nemluví ,lebo ho urážaš *27179*


 #78984 

| Předmět: RE: RE: RE: RE: RE: pro správce
před 8 hodinami | #79005 (5)

on je to takový masochismus, všichni na něj nadávají za to co píše, ale zároveň chtějí, aby sem psal *29716*


1  
 #78995 

| Předmět: RE: RE: RE: RE: RE: RE: pro správce
před 8 hodinami | #79007 (6)

ono to je podobné i z opačného gardu - ti vysmívaní,dupající nožičkou aby je ostatní brali vážně ,dovolává se respektu ,autority ...kterou nikdy neobdrží pak uraženě opouští forum ....aby zase další den přišli pro další nášup *27179*


 #79005 

| Předmět: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: pro správce
před 8 hodinami | #79010 (7)

jo pravda, panuje tu jakási zvláštní symbióza *27179*


1  
 #79007 

| Předmět: RE: pro správce
před 12 hodinami | #78966 (1)

Vůbec není o co stát, proto je to smazaný.


 #78954 

| Předmět:
před 13 hodinami | #78944

len poznámka: ten pán, čo mi maže príspevky - na jeho adresu: nemá schopnosť prijať názory, ktoré sú vo verejnosti, a naviac, mám rád vzdelaných ľudí...


1  

| Předmět: RE:
před 12 hodinami | #78950 (1)

nejsou to názory ale prokázané lži

co máš ty skutečný hlupáku rád, je mi víš kde - všeobecným rozhledem mi nesaháš ani po tkaničky u bot

btw. na mám foru se nevyplácí mě takto (ten pán,čo ...) okázale ignorovat ,odpočineš si chvíli


1  
 #78944 

| Předmět: RE:
před 12 hodinami | #78961 (1)

lež není názor, hlupáku arogantní. O lži tu nikdo nestojí.


 #78944 

| Předmět: RE:
před 12 hodinami | #78969 (1)

Lež není názor - lež je vědomé klamání a zavádění lidí - pro normálního člověka je lež nepřijatelná - lež způsobuje největší zlo. *3440* *3440* *3440* *3440* *3440*


 #78944 

| Předmět: RE: RE:
před 11 hodinami | #78982 (2)

Ale Vizitor je přesvědčen, že je to PRAVDA!


 #78969 

| Předmět: RE: RE: RE:
před 11 hodinami | #78985 (3)

Už dávno má mozek rozmixovaný mixérem Eta, o imunitě neví lautr nic, dokonce si troufne
říkat jak dlouho trvá imunita z těch vakcín *12619*


 #78982 

| Předmět: RE: RE: RE:
před 10 hodinami | #78999 (3)

Tyto jeho pravdy jsme mu fakty zpochybnili - stejně mlel své.
*19376* *19376* *19376* *19376* *19376*


 #78982 

| Předmět: RE: RE: RE: RE:
před 8 hodinami | #79006 (4)

A to je vlastně tapetování, když monologicky opakuje pořád to samý a nebere ohled na námitky.
Visitor prokazuje pravdivost Cimrmanovy teorie o vzniku řeči, že člověk řeč nevynalezl proto, aby se domluvil, nýbrž proto, aby se prostě vykecal. *30434*


 #78999 

| Předmět: RE: RE: RE: RE: RE:
před 6 hodinami | #79032 (5)

Měj trochu porozumění
*15187* *15187*
Chování, které se stále opakuje, ať jde o řeč nebo o jednání, nazýváme repetitivní neboli opakující se. Pokud člověk s demencí opakuje pořád dokola nějaký pohyb nebo slova, bývá to pro jeho okolí stresující. Pro něj samotného může jít naopak o projev stresu a reakci na něj.
*17619* *17619*
Takže pozor na stres.
*19433* *19433* *19433*


 #79006 


| Předmět:
08.07.24 00:21:15 | #78847

za dobré dva roky boju ruská armáda (pouze podle vizuálně potvrzených údajů) k třetímu dubnu 2024 ztratila 2878 tanků což je 84% z celkového počtu ve službě na začátku roku 2022
v rozporu s tím co tvrdí Ruská Propaganda se dnes v Rusku téměř nevyrábí nové tanky
Ruské tankové závody se zabývají především opravami od konzervováním a modernizací strojů vyrobených v předchozích desetiletích vojensko průmyslový komplex produkuje ročně 800 tanků z různých let výroby a modifikací.
Pouze tank t90 nelze klasifikovat jako tank vyrobený dříve. Jeho výroba v plném cyklu se zachovala v Ural Vagon závodu, který montuje až šest vozidel měsíčně.
Rychlostí výroby a modernizace tanků ruským vojenským průmyslovým komplexem dospěly analytici k závěru že ruským ozbrojeným silám zbývá dostatek tanků na dva roky aktivních bojových operací



| Předmět:
07.07.24 20:37:40 | #78726

484 nových reakcí za víkend, seru na to. navazuji se teď :-))))


1 1  

| Předmět: RE:
před 12 hodinami | #78949 (1)

No a některé příspěvky jsou už smazané....
to je fakt pakárna tady!


 #78726 

| Předmět: RE:
07.07.24 16:50:06 | #78672 (1)

Je to zajímavé, ale dost dlouhé. Vizitor na to nemá čas, dneska studuje Dokumenty druhého vatikánského koncilu, aby poznal, že církev je ve 21. století, a večer půjde na zpověď a bude dlouhá.


 #78671 

| Předmět: RE: RE:
před 12 hodinami | #78960 (2)

V 21. století se ještě nechají lidé oblbovat vírou v boha. Kdyby skutečně existoval, tak jako vševědoucí a všemocný by byl zodpovědný za všechna zvěrstva, co se ve světě dějí. Války, přírodní katastrofy ale i za to, že vládnou lidé rozumu mdlého. *6561*


1  
 #78672 


| Předmět:
07.07.24 13:55:35 | #78670

"A zde je začátek rozkolů, válek mezi královstvími, rozbrojů a vražd. Je totiž nezbytné, má-li vůbec nastat mír s bližním, aby byl napřed uzavřen mír člověka s Bohem a mír člověka se sebou samým.”- Mistr Jan Hus, 6.7.1415


1  

| Předmět: RE:
07.07.24 19:34:49 | #78675 (1)

no, mistr jan Hus to nerobil, nezjdednocoval ľud s Bohom skr\e Krista v Cirkvi, nebol posol pokoja, pokory - atakoval Cirkev, jej učenie...


 #78670 

| Předmět: RE: RE:
07.07.24 19:52:35 | #78684 (2)

Netáraj - pravdivá kritika není atak - v té době byla pravda zakázaná - církev v rozkladu - jen zlý křesťan to nevidí a zpochybňuje dobové, místní a jiné odpustky - které byli později papežem zrušeny.
X krát jsme ti dodali důkazy - sama Bazilika ve Vatikánu je z části postavena z odpustků.
*3440* *3440* *3440* *3440* *3440* *3440* *3440*


 #78675 

| Předmět: RE: RE: RE:
08.07.24 00:02:52 | #78846 (3)

Odpustky jsou dodnes a je to dobře Bůh tomu žehná.
Navíc Hus lhal a tvrdil, že se odpustky prodávali což je lež.
Almužna byla uvedena jako pokáni jako poslední možnost ze spousty jiných možností.
Pokud si chtěl tak si šel a dal si peníze dobrovolně do kasičky nikdo nic neprodával.
Ty prachy šli na obranu Vatikánu a papeže proti okupantům. Aspoň takto to nastvili delegáti z Vatikánu v Pražských kostelích. Samozřejmě nelze vyloučit zneužívání. Jak víme kde jsou peníze tam se najdou koumáci jak se k nim dostat viz. státní rozpočet. *6940*


1  
 #78684 

| Předmět: RE: RE: RE: RE:
před 15 hodinami | #78880 (4)

Navíc Hus lhal a tvrdil, že se odpustky prodávali což je lež
*14875* *5740*
Není to lež a několikrát jsme to i dokázali.
Bazilika svatého Petra ve Vatikánu se prokazatelně zčásti stavěla z odpustků - je to známá věc.
*3422* *3422* *3422* *3422* *3422*


 #78846 

| Předmět: RE: RE: RE: RE: RE:
před 15 hodinami | #78882 (5)

Dalko - mas pravdu je to znama vec -- ale byli odpusky povinne?? Kdyz treba obcane mesta - vesnice podpori rekneme stavbu mostu prez reku financne -- tak je to prokazano cim?? --- Ochotou aby ten most tam byl -- zrovna ja ta Bazilika jak oni pises.


 #78880 

| Předmět: RE: RE: RE: RE: RE: RE:
před 15 hodinami | #78883 (6)

nezlob se na mne ale abuka ma ted pravdu - on nikoho neurazi zrovna tak jako ja


 #78882 

| Předmět: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE:
před 15 hodinami | #78889 (7)

Ty urážíš svým lhaním a svojí nevzdělaností a nevzdělatelností už samotnou diskusi jako takovou


 #78883 

| Předmět: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE:
před 15 hodinami | #78891 (8)

krak - - muzu vedet kdo je podle tebe zde na diskuzu rozumnejsi a ma vedsi prehled nez Ty??
Neni to osobni pouze jak to vidis ty>>


 #78889 

| Předmět: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE:
před 14 hodinami | #78894 (9)

Tak třeba v tématu zde probíraném, tedy Bůh, určitě nejméně :
abuka, visitor, soucet, pavla, ratka, selen,dokonce i jonatan, a to už je co říct. ...
Já bibli nikdy nestudoval a uvažuji o ní a věcech v ní sdělených, případně interpretacích věřícími jen jako prostý ateista, který má ale svoje zásady poznání a poznávání a primárně chce znát pravdu, ne jen představy a teorie a subjektivní interpretace slov a prožitků. ty si klidně přečtu, ale pokud najdu číma jak, budu jim oponovat


 #78891 

| Předmět: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE:
před 14 hodinami | #78896 (10)

krak dik -- takze tve vyjadreni je k cemu?? Ja mam ale na mysli celkove posouzeni diskuze ne pouze tema


 #78894 

| Předmět: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE:…
před 14 hodinami | #78898 (11)

krak z 20ti uznavas 8 chytrejsich nez jsi sam -- souhlasim ikdyz urcite neprehanis.


 #78896 

| Předmět: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE:…
před 14 hodinami | #78901 (12)

????
V tématu náboženství.

Já ale na tvůj souhlas seru, KIWI. To by muse souhlasit někdo kvalifikovanější, abych to bral v potaz.
Krom toho netuším, proč souhlasíš. Ty s mojí odpovědí nemáš co souhlasit, ty ji můžeš jen přijmout.
Ale protože jsi vážně blb, tak ti odpouštím.


 #78898 

| Předmět: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE:…
před 14 hodinami | #78903 (13)

karaku -- ale ja se neptam na nazor konkretne na mne -- proc to zase delas a spojujes dohromady - ??

proc ja nemuzu s tvoji odpovedi souhlasit? Ja vim jsi dusevne nemocny ale presto musu souhlasit stvoji dusevne nemocnou odpovedi -- co je natom zase spatneho?? Vyjadri se -- nepozaduji slusne nato nemas - tak dotoho.


 #78901 

| Předmět: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE:…
před 14 hodinami | #78921 (14)

Já to nepsal názor na tebe. Jen tu drobnost, že ty s tím mým souhlisit nemůžeš - ty to můžeš pouze vzít na vědomí.
A proč nemůžeš? Protože mne neznáš. Takže nempůžeš hodnotit pravdivost mých slov

Ano, jsi duševně nemocný, to víme dávno a dokazuješ to permanentněn.


 #78903 

| Předmět: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE:…
před 14 hodinami | #78922 (15)

kraku - ja te znam az moc dobre ale to sem nepatri -- promin otom nebudu psat - nejvesiho primitiva jsme se pokouseli vychovat tady na NZ - kalmar - Bohuzel se nedarilo - je tak primitivni, ze se nedokaze prispusobit --
Jinak ho budes toho primitiva znat pod jmenem - Krakatice - mozno = z rodu *27179*


 #78921 

| Předmět: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE:…
před 14 hodinami | #78924 (16)

Ne, neznáš mne .-)))))))))))))­))))))))))))
Tys viděl jednu fotku, o které lžeš.-)))))
Ale co a jak si myslím, to opravdu neznáš.
A btw. i kdybych ti to dneska řekl, zítra to nevíš :-))))))))))))))

jj, krakatice je primitiv :-)))))
https://ct24.ceskatelevize.cz/clanek/veda/genom-krakatice-obrovske-rozlusten-jasaji-biologove-naznacuje-proc-je-tak-velka-a-chytra-54520

ovšem kam se hrabe na tebe .-))))))))))))))))

milej šašku s překrveným mozkem : kdyby na Zemi vymřeli lidé, nejpravděpodobněji by je nahradili hlavonožci.
KIWIové opravdu ne.

*34258* *34258* *47* *47* *4585* *4585* *4585* *4585* *4585*

1  
 #78922 

| Předmět: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE:…
před 14 hodinami | #78900 (11)

???
Jaké moje vyjádření?
Tak třeba v tématu covid vím víc než místní mikrobiolog VISITOR a ty
v tématu ukrajina mnohem víc než ty a VISITOR

atd tp

šmarjá panno, už zase urážíš diskusi jako takovou : přeci každý dospělý člověk s mozkem ví, že nikdo z nás neví všechno, že se lisšíme vzdělanostníma oborama a že i všeobecnou vzdělanost máme každý jinou
třeba ksdyž začneš diskusi o literatuře, spisovatelé a co napsali, já nejspíš ani nemeknu. nevím. četl jsme hodně, ale nikoli nějakou "klasiku". spíš encyklopedie a sco-fi :-)))))

jak se můžeš ptát jako dement? i když proč se ptám, ty se tak ptáš furt. a na nic neodpovídáš.

takže já nevím, co myslíš tím celkovým posouzením diskuse. je to primárně o ateismu, ale probírá se tady, naprosto správně a logicky, leccos. v něčem vím víc než jiní, v něčem méně, v něčem stejně. akorát ve vztahu k tobě jsi výjimka, protože víc než ty vím VE VŠEM víc. ale to nakonec každý tady. dokonce i kroky


 #78896 

| Předmět: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE:…
před 14 hodinami | #78920 (12)

Tak třeba v tématu covid vím víc než místní mikrobiolog VISITOR a ty v tématu ukrajina mnohem víc než ty a VISITOR
nie som mikrobiológ... o týchto vakcínach neviete nič, resp. nerozumiete mechanizmom ich prípravy, nie ste molekulárny biológ ani biochemik ani imunológ...už som o nich písal, tieto vakcíny nemali neboli imunologicky efektívne (dá sa písať na základe molekulárnej genetiky, biochémie a imunológie traktát prečo), - hlavne neboli imunologicky aktívne, nevytvárali pamäťovú imunitu imunologicky kompetentných buniek, čo je tragédia týchto vakcín, ktoré naviac poškodzovali imunitný systém (a tak aj biochémiu/meta­bolizmus) už svojím zložením a tzv. zložkami pre "podporu" imunity (booster) ...sú milióny zdravotne poškodených ľudí hlavne po viacnásobnom očkovaní...celýs systém pre prípravu týchto vakcín bol vedecky (molekulárne geneticky a imunologicky) nedomyslený, hoc optimistický, ale naivný, de facto tragický, bol experimentálny­...dnes as už takto vakcíny nevyrábajú...


 #78900 

| Předmět: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE:…
před 14 hodinami | #78923 (13)

Já nepotřebuji vědět nic o mechanismu jejich přípravy, mně stačí vědět, jak fungují.
Krom toho mechanismus přípravy mRNA vakciny jako zlomku mRNA, která v těle vytvoří napodobeninu spike proteinu, který zabrání vnikání cov-19 do buňky, to vím :-)))))))
o proteinových, vektorových, toho víme ještě víc (není bez zajímavosti, že ty staré typy vakcin, proteinové, vektorové, s mrtvým nebo oslabeným virem, jako sputnik nebo ta od astra zenec a Janssen, stejně jako Sputnik, tedy s adenovirem) a všechn yse ukázaly jako méně účinné než mRNA.

Vakcina má priimárně za úkol uměle vytvořit protilátky v době, kdy organismus ještě nenapadl samotný vir. a to mRNA vakcíny plnili špičkově, stejně ajko bylo velmi snadne mRNA kod poupravit i pro nové varianty
neexistují žádné studie astatistiky, které by potvrzovaly miliony zdravotních poškození .-)))))))))))))) prostě lžeš .-)))))))))))))
mRNA vakciny nemají nijak zásadně odlišné negativní důsledky jako KTERÉKOLI PŘEDCHOZÍ VAKCINY :-))))))))))))
na paměťovou imunitu, která stejně vydrží jen chvíli, ti sere per


 #78920 

| Předmět: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE:…
před 13 hodinami | #78928 (14)

Obsah příspěvku byl smazán. Důvod: antivax lživé tupé blábolení


 #78923 

| Předmět: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE:…
před 13 hodinami | #78929 (15)

o tvé "odborné" erudici patrně nejlépe vypovídá to že je tvá manželka a zbytek rodiny očkován ,jak si sám před časem psal

nevěří ti ani tvoje rodina *27179*


 #78928 

| Předmět: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE:…
před 13 hodinami | #78930 (15)

Lžeš.
Nic z uvedeného se nestalo, vakciny odvedly svou práci
Ve lhaní už nepokračuj, pokud, linkuj důvěryhodné odborné zprávy a statistiky kvalifikovaných k uvedené činnosti, potvrzující tvé bláboly.
Pokud nedodáš, už raději mlč. I když je to jedno, ty už jsi toho nalhal tolik, že do nebe se nedostaneš ani kdybys to zkoušel skokem o tyči.


1  
 #78928 

| Předmět: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE:…
před 13 hodinami | #78935 (16)

Obsah příspěvku byl smazán. Důvod: opět antivax lhaní


 #78930 

| Předmět: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE:…
před 13 hodinami | #78936 (17)

Nepoškodili zdraví nikomu o nic víc, než jakákoli jiná vakcina. dodej důkazy.
zahcránili miliony, samozřejmě, jako jakákoli jiná vakcina
imunitní systém se nezpamatovává z vakciny, ale z prodělaného covidu, a nejen imunitní systém
složení jsme ti poslal na linku, není tam nic, co by nebylo v jiných .-)))))))))))))­)))))))
nikdo jim nic nevnutil, lžeš :-))))))))))))))
žádné zprávy o zkorumpovanosti nemáš :-)))) max bláboly vaxbebíček a vaxdezolátů :-))))))))))))))))


1  
 #78935 

| Předmět: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE:…
před 13 hodinami | #78940 (18)

Obsah příspěvku byl smazán. Důvod: opět nijak nepodložené žvásty .odpočineš si


 #78936 

| Předmět: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE:…
před 13 hodinami | #78945 (19)

Ty taky neodpovídáš, to je ve tvém světě normální.
Já nevím, jestli dotyčná odpověděla nebo ne, tvrdí to jen ten tvůj poskok.
A možná fakt neodpověděla a možná fakt vzala nějaký úplatek kdo ví proč.
to ale neřešíme.

my řešíme účinnost vakcin a jejich bezpečnost.
mRNA vakciny jsou na tom stejně, jako jakékoli jiné předchozí.
samože u lidí s dojebaným IS mohou jejich negativa způsbit i vážně zdravotní problémy, ale takové lidi by viros cov-19 z fleku zabil.
jinak jsou tam negativa naprosto odpovídající jiným vakcinám.


 #78940 

| Předmět: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE:…
před 13 hodinami | #78937 (17)

: předpokládám, že máš nejméně 3-4 očkování Pfizerem .-))))


1  
 #78935 

| Předmět: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE:…
před 13 hodinami | #78943 (18)

Obsah příspěvku byl smazán. Důvod: .


 #78937 

| Předmět: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE:…
před 13 hodinami | #78931 (15)

a psát o tom že vakcíny selhali a poškodili zdraví milionům lidí je antivaxerské hovadství jak z učebnice,samozřejmě mažu a jestli otevřeš o tom hubu znova tak blok


1  
 #78928 

| Předmět: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE:…
před 13 hodinami | #78932 (15)
| Předmět: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE:…
před 11 hodinami | #78991 (16)

ty stejně skončíš v pekle, protože urážíš Mariji, to si ani satan nedovolí co ty.


 #78932 

| Předmět: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE:…
před 6 hodinami | #79035 (17)

Neboj, neskončím.
Ježíšek vykoupil i mne.
Jakou Marii?


 #78991 

| Předmět: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE:…
před 6 hodinami | #79038 (18)

vykúpi len tých, korí v neho uveria...Mária je jeho matka...


 #79035 

| Předmět: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE:…
před 4 hodinami | #79057 (19)

Ne. Ježíš vykoupil všechny lidi, i nevěřící, a navždy dopředu.

No ale já o jeho matce nijak nemluvil?


 #79038 

| Předmět: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE:…
před 2 hodinami | #79069 (20)

však zapálil svíčku v kostele s kirilem, tak proč by nebyl...


1  
 #79066 

| Předmět: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE:
před 12 hodinami | #78955 (7)

Má na to své lidi - roseho - ty taky urážíš - tím, že z náš děláš "voly a blbečky" a to jen proto, že ti nežereme ty tvé provokace - reakci máš adekvátní - my se pokrytecky neschováváme za "hezkou mluvu" - dáváme to narovinu.
*3440* *3440* *3440*


 #78883 

| Předmět: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE:
před 12 hodinami | #78974 (7)

On nikoho neuráží?
A proč se vyjadřuje o okusování slunce ?
Copak že mně tím uráží, to je nic ale uráží tím Boha.


 #78883 

| Předmět: RE: RE: RE: RE: RE: RE:
před 15 hodinami | #78890 (6)

No z hlediska náboženské víry odpustky byly povinné.
Na svoje stavby si církev velmi často zabírala majetky "zlobivých"


 #78882 

| Předmět: RE: RE: RE: RE: RE: RE:
před 12 hodinami | #78953 (6)

Nevím jak to přesně bylo - nežil jsem v té době - ale pokud historické dokumenty nelžou, tak to tak bylo.
Před lety jsem tu dal i obrázek - foto ze starého odpustku i papežkou bulu, která prodej odpustků zakázala.
*17619* *17619*
Určitě nezakazovala něco, co neexistovalo.
*32335* *32335* *32335*


 #78882 

| Předmět: RE: RE: RE: RE: RE:
před 11 hodinami | #78989 (5)

Odpustky ve formě peněžitého daru byla jedna z možností jak vykonat pokání a byla to až ta poslední. Nebyla to žádná povinnost ani nikdo nestál a odpustky neprodával.
Byla to v kostele kasa, kde ten kdo chtěl dal. Je zcela správné že se ty peníze použili na církevní věci a ne na sex v nevěstinci. *691*


 #78880